Şimdi Ara

FTR-1 YAZ OKULU HAKKINDA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Marmara üniversitesinde okuyorum. 6 kredilik "Nöromuskuloskeletal anatomi" dersinden kaldım yaz okulunda almayı düşünüyorum. Bizim okulda bu ders açılmadı. Ben internetten biraz araştırdım ama bir şey bulamadım açılan dersler hakkında. Okuduğunuz üniversitede bu ders açıldıysa ne zaman önkaydın başladığını ve fiyatının ne kadar olduğunu yazar mısınız? Teşekkürler.



  • Dokuz Eylul'un yaz okulu olmuyordu benim donemimde (2014 mezunuyum). Halen yoktur muhtemelen.



    Bir de hazir yolun basindayken soyleyeyim. Senin yerinde olsam okulu birakir baska bolum okurdum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neden ki herkes oyle diyor. Birak bu bolumu kotu falan sebebi ne acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lejyon2172 L kullanıcısına yanıt
    Hocam mesleğin önü çok karanlık. Açık konuşmak gerekirse 2010'da bölümü yazdığımda yeni mezun fizyoterapist maaşları 5000'in üzerinde deniyordu. Şu an 3000'e zor bulursun iş. 3 sene sonrasını hayal bile edemiyorum. Beni en çok üzen de sağlam puanla 7000 sıralama (YGS-2) ile tercih yapıp Dokuz Eylül yazdım. Ama iş başvurularında ise 500.000 sıralama ile ne olduğu belirsiz üniversiteden mezun olan, doğru düzgün bilgisi olmayan adamların benden az maaş istemesi sonucu tercih edilmesi. 2014'te tercih döneminde mezun kalmaktan çekindiğim ve bölümün aşırı popüler olmasından dolayı yazdım. Şu an 2. üniversiteyi okumayı düşünüyorum.
  • Anladim. Yani is verenler daha cok, az para isteyen adami işe aliyor. Peki devlet durumu nasil. Gecenlerde 1000 kisi alindigi yonunde bir haber okumustum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lejyon2172 L kullanıcısına yanıt
    Yok hocam. Hiç bir zaman 1000 fzt alımı olmadı. Son alım 60-70 kişi kadardı. Devlete geçmek ve iyice bir yere gitmek için KPSS'de 90 puan alman lazım. Zira tayin olayları da çok zor.
  • Ya bu kadar yuksek puanla kazanilan bolumun boyle vasat olmasi insani sasirtiyor ve uzuyor. Hemsirelik,kiytirik saglik meslek lisesinden bile mezun olan adamlar işl konusunda cok zorluk yasamiyor. Neden boyle anlayabilmis degilim simdiyr kadar bir tane adam bile bana bolum cok guzel demedi. Bende salak gibi hic arastirmadan yazdim bolumu :( dedik saglik bolumu sonucta iş imkani coktur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yaasink kullanıcısına yanıt
    Hocam ftr bu kadar oldu mu yaa . Ben onlisans tibbi goruntuleme mezunuyum tekrar calisayim ygs\lys diyorum . Hastanede sizin meslek grubuna cok ozeniyordum onlarda diyor ki bundan atanamiyoruz hemsirelik neden okumamisiz ? Neden boyle dusunuyosunuz hocam. Yani tamam kpssde atanamiyoruz ayni dertten bende muzdaribim. Sizdede kamuda ozellesmemi var ?
    Arternatif olarak bir saglikci ne okuyabilir oneriniz varmi . Tesekkurler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anatomi96 -- 23 Haziran 2017; 3:55:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bölümü okuması da çalışması da keyifli. İnsan vücudunun nasıl çalıştığını öğreniyorsun, bir hareketin aslında bir çok kasın ortaklaşa çalışmasıyla açığa çıktığını görüyorsun. Bu hakikaten çok keyifli. Hareketlerimizdeki aksaklıkları anlıyorsun, çözüm ararken bazen sağlam beyin fırtınası yapıyorsun.

    Zaten başarılı bir rehabilitasyon sürecinin verdiği özgüven ve mutluluğu başka hiçbir şeyde bulamıyorsun. 5 yaşına kadar yürümemiş çocuğun ilk adımlarını attırıyorsun. Ailelerin sana ettiği teşekkür, insanların sağlığa kavuşmasında yardımcı olmanın verdiği haklı gurur...

    Velhasıl bu sene mezun olanların çoğu işsiz, iş bulanlar da en fazla 2000 liraya falan anlaşmışlar.
  • Biraz once sozlesmeli atama oldu 2017/5. 88 puan ile atanamayan var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yaasink kullanıcısına yanıt
    Sektorunuz git gide dusmus lisans bolumune gore Birde sizin onlisans fizyoterapiler var onlarda ayak bagimidir hocam ozel sektorde ?



    2017/5 alimlarinda baktimda fizyoterapistler de atanma puani cok yuksek 98 ile canakkaleye atanan var lisans fizyoterapistlerde 🙄

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • anatomi96 kullanıcısına yanıt
    Hocam kusura bakmayın. Bayram dolayısıyla yoldaydım, cevaplayamadım.

    Önlisans fizyoterapiler elektroterapi, ultrason, hotpack - coldpack gibi işleri yaparlar. Rehabilitasyon yetki ve yetenekleri yoktur. Özel sektörde fizyoterapistlerin piyasası bile bu kadar düşükken muhtemelen asgari ücret gibi bir fiyata çalıştırılırlar.

    2017/5 alımının en gözde yerlerinden biriydi Çanakkale. Alımda taban puan 88,4 ile Mardin oldu. Bir arkadaşım yanılmıyorsam 92 puanla ilk tercihi olan Sinop'a yerleşti.
  • kardeşim ben marmarayı 2016 da bitiridim. mezun oldum. 3,5 a işe girdim.baktım meslek kötüye gidiyor sınava tekrar çalıştım derse şu an açıklanmasını bekliyorum. İnşAllah tıp fak kazanmayı planlıyorum. 24 yaşındayım mezun olsam 30 olcam ama hiç problem değil. 1 sene çalıştım işte çok yıprandım. Kpss 90 la alıyor. benden sonra giren arkadaşa 2,5 teklif ettiler. bir ömür boyu yapılabilecek meslek değil. biz girerken 6-7 k civarındaydı maaşlar. bana soranlara ftr yi asla tavsiye etmiyorum. bir meslek tamın yok devlette. sağlık çalışanı geçiyor. hemşerilerle statü tartışmasına giriyorsun ve aldığın maaş onlardan düşük. kaç binle girdin bilmiyorum ama ben 15 binle girmiştim şimdi bayağı düştü. yok okuyacağım diyorsan yaz okulunu boş ver seneye dersi verirsin dersten dolayı okulda kalmazsın.bende anatomiden kalmıştım bizim zamanımızda kalma vardı son anda değiştirdiler ve daha zordu o zamanlar seneye daha yüksek geçtim . anatomiye kim giriyor bilmiyorum ama hocalarımız çok iyidir kıl bir hoca yok yani (bizim bölüm hocalarından dışarıdan geliyorsa bilemem)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efsane214 -- 7 Temmuz 2017; 11:22:26 >




  • yaasink kullanıcısına yanıt
    Sektör berbat durumda desenize hocam. Gitgide memur olmak zorlaşiyor , ozellerin sartlari kotulesiyor . Allah yardimcimiz olsun . 😐

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.