Şimdi Ara

fuji plus klima

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
43.208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • koçtaşta bu klimayı gördüm sanırım fujistsu ile bir alakası yok değil mi? fiyatı çok uygun görünüyor bilen kullanan var mıdır?



     fuji plus klima



  • hiçte uygun gibi görünmüyor fiyatı
  • TurkeyStar kullanıcısına yanıt
    12.000 lik inverter klima???
  • agleniance kullanıcısına yanıt
    evet 12000 lik inverter
  • TurkeyStar kullanıcısına yanıt
    peki sonuç? klima hakkında fikir var mı? fiyat bence uygun
  • agleniance kullanıcısına yanıt
    marka hakkında bilgim yok ama . bende alıcam öneriler hep daikin ve mitsibihi den yana . samsung alıcakdım onuda tavsiye etmiyorlar. adam akıllı klimalarda baya pahalı. sıcakları fırsat bilen klima firmalarıda fiyatları tavan yaptırdı şuan. geçen ay mitsubishi 12000 inverter klima aldı komşu 1900 tl den
  • 1900 e mitsubishi bulsam alırım zaten de şu anda yok.
  • markayı başka bilen yok sanırım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biraz geç yazıyorum kusura bakmayın. Öncelikle bende fuji plusun fujitsu ile alakası var mı diye internette epey bir araştırma yaptım ancak pek bir sonuca varamadim. Eski tip (On/off tipi) bir fujitsu 9000 btu klimamiz var ilk aldığımız yıl 1998 ve daha temizlik dışında servisle işimiz olmadı.
    2 haftadır da 18000 btu inverter klima araştırmasi yapıyorum ve epey satıcı gezdim. Gönlümden Daikin veya Mitsubishi geçiyordu ancak bunlar fiyat olarak da üst sınıftalar, en ucuz modelleri için yaklaşık 3750 TL fiyat aldım. Sonuç olarak perşembe günü kipadan Samsung AR18JSF modelini 2499 TL'ye aldım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende bugün 18.000 lık olanını aldım arkadaşlar. Yarın kurulacak. İlk gelenler Hitachi kompresörluymus artık midea üretimi oluyormuş firmanın bir ınternet sitesi var ama içi boş. Midea üretimi olanların teknik özelliklerini göremedik. Kutudan enerji etiketi de çıkmadı enteresan tarafı. Rubenis vardı aynı fiyata seer ve scop değerleri çok iyiydi,6.4 soğutma 4.0 ısıtma ama rubenis servis konusunda biraz kısır sanırım. Rubenis ve fujiplus ikisinide midea üretiyormus bakalım kullanınca gorecegim. Bu arada enerji etiketini bir şekilde temin edeceğim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fujiplus firması adanada klima satan kurluk mühendislik diye bir firma var onların ürettirdiği bir ürün eskidende fujikur diye ürünleri vardı belki hala vardır bilmiyorum.kurluk mühendislik fujielectric firmasının türkiye distribütörü olması lazım

    birde fujitherma diye bir firma var onun sitesinde yazana göre fujitsu klimanın Türkiye distribütörü ancak fujitsunun Türkiye distribütörü olmaları fujitherma klima ile fujitsu arasında bir bağ kurmaz firma fujithermayı istediği yerde fason ürettirebilir.
    sonuç olarak fujitsu ve fuji electric dışındaki ürünler bence bu firmaların adından faydalanmaya çalışmalarıdır fuji kelimesi birde kulağa hoş geliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pumaken P kullanıcısına yanıt
    Enerji etiketinin olması önemli kafalarına göre uyduramazlar SCOP veya seer değerlerini yazan etiket
    Ben aldığında servusdeki usta önce etiketi gösterdi o zaman anlamamistim niye bu kadar üstünde durdu diye bu etiket klimanın kalitesini gosteryordu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  •  fuji plus klima
     fuji plus klima fuji plus klima

    Fujiplus Modeller:

    Fujiplus Akira Delux
    Fujiplus Akira
    Fujiplus Sakura
    Fujiplus DX Series
    Fujiplus Black Nebula

    www.fujiplus.com.tr




  • aldığıma almışıma pişman oldum .

    merhabaFujiPlus FP-12CHSA/BK17 12.000 Btu R410 A++ Enerji İnverter Klima modeli bu bir klima aldım.(invertır).klima iyi ısıtmıyordu servis ilk kurulumda vakumlama yapmamıştı geldi bu sefer vakumlama yaptı gazı boşaltıp gaz bastı.klimayı set değerini 30 dereceye almışlar(fan son hız flaplar en aşağıda).klima 29 ve 30 derecede çalışırken hiç durmuyor oda sıcaklığını 24 dereceye getiriyor.fakat ben set değerini 28 dereceye aldığım zaman oda 23 dereceye geldiğinde dış ünite fanı duruyor iç ünite bu arada serin üflmeye başlıyor.1-2 dakika üfledikten sonra flapı kapatıp bekliyor.3-4 dakika sonra dış ünite fanı devreye giriyor 1-2 dakika sonra iç ünite flap açılıp sıcak üflemeye başlıyor.5-10 dakika sonra gene dış ünite fanı durup bu işleri sürekli yapıp oda sıcaklığını 23 c de tutuyor.klima set değerini 26 dereceye getirdiğimde ise odayı 21 dereceye getirip yukarda bahsettiğim şeyleri sırasıyla yapıyor.yani klima devamlı durup kalkıp çalışıyor invertır için bu normalmi birde set değerine 24 saat çalışsada kesinlikle getirmiyor.28 derecede oda sıcaklığını 23 yapıyor 27 derecede 22 yapıyor 26 derecede ise 21 yapıyor.(ve sürekli yukarda dediğim işleri yapıyor)bu klimanın nesi var ustalar.yardım bekliyorum


    not:dünden beri izmirde hava soğudu klima set değeri 31 derecedeken bile 15 m2 odayı en fazla 23-24 dereceye getirebiliyor.oda 5-6 saat çalışmadan sonra.fan son hız flaplar aşağıda pozisyondaken.(tam aşağıda değil 60 derece açıyla ayarladım)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ataseven1972 -- 19 Ocak 2018; 13:3:58 >




  • 24 dereceye cıkarıyorsa sıcaklığı iyi bile diğer klimalar bunu bile yapamıyor sıkıntı yok cihazında.bu arada dış ünite komple kapatıyomu kendini yoksa sesimi azalıyo ?
  • bir haftadır araştırdığım marka. feders electric olarak alt firma kurmuş. fiyat çok uygun görünüyordu. 12000btu luk feders 2700TL sitesinde an itibariyle. online satış var.

    ancak işin içine girip biraz araştırınca soğudum. vazgeçtim bile diyebilirim olağan üstü bir durum olmassa.

    neden derseniz;

    1- klima aliminyum boru ile gönderiliyor. klima iyi bile olsa piyada aliminyum tercih edilmiyor.tek kullanımlık, işlenmesi zor, onarım için kaynak tutmuyor, işlenmesi zor vs.
    fark istiyorlar ama piyasada ucuz olan bakır boru servislerde fahiş fiyata. ve indirime de yanaşmıyorlar. o fiyattan bakır boru yaptırsanız zaten klima cazibesini kaybediyor. diğer markalara yaklaşıyorsunuz.

    2-yazılı servislerini tek tek aradım. yarısı bırakmış. neden dedim parça tedariki yapmıyorlar üç ay sürüyor müşteriyle papaz oluyoruz diyorlar. zaten cihazı görebileceğiniz bir bayide yok. bayileri arıyorum elimizde yok diyorlar.

    bunun dışında firmayı arasanız çok ilgililer haklarını yemeyim. ayrıca kullanmadığım klimaya çamur atacak ta değilim. muhtemelen sorun çıkmazsa pahalı klimaları aratmayacak özelliklerde.

    ancak bu aliminyum işi olmaz. yani bir mal mazeme kalitesi düşürülerek indirimde, ucuz, denemez. herkez bakır boru kullanırken aliminyum satıp bu ucuz demek mantıklı değil. öyle bakılırsa dahada ucuz olabilir yeterki kaliteyi yerlerde süründür.

    sorun çıkarsa serviste çok sıkıntı yaşayacağımda aşikar.daha şimdiden ulaşamıyorum bir kısmı cevap vermiyor, bir kısmı bırakmış sitesi güncel değil. üstelik klima bakır boru farkı verirsem ucuzda değil.

    ben yine eski ucuz dostlara bakacağım.

    Yine söyleyim. klima fena değil gibi görmesem de şöyle tipine özelliklerine bakınca internetten iyi. yorumlara bakarsak n11 de 131 satış yapan bir yer var şu anda. çoğu yorum iyi. Ama aliminyumdan haberleri olduğunu sanmıyorum. birde sorunsuz çalışır ve montajda problemsiz olursa zaten mesele kalmaz.

    ama riske girmek istemiyorum. bu kadar bilgi sahibi olduktan sonra kalitesiz boru istemem. servislerin ucuz bakır boruyu kazık tarifeden itelemesine de razı olmam. dışarıdan almamada izin vermiyorlar. garanti dışı olurmuş.

    ama fujiplusu firma olarak takdir ettim. en üst yöneticisi bile sizinle ilgileniyor konuşuyor. bilgi veriyor. yardımcı olmak istiyor. ama yetkili servisleri ile aralarında kopukluk var. firma patron olacağına yetkili servisleri patron olmuş.

    firma sizin lehinize bir şeyler yapmak istiyor çabalıyor ancak yetkili servisleri firmayı bahane ederek "yetkimiz yok" "garanti dışı kalır" gibi söylemlerde bulunuyorlar.

    kısaca firma bir satıcı olarak çok iyi ve ilgili. ancak mal satıldıktan sonra servislerine neredeyse hiç bir yaptırımları yok. dışarıdan yetkilisi olmayan bir hizmet almanız gibi.

    firma olarak bu ürünü seçtim ve istedim ama yetkili servislerin bu durumları nedeniyle vazgeçiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasesa -- 27 Ağustos 2020; 10:43:32 >




  • yasesa kullanıcısına yanıt

    2020 austos ayında 12 lıgı 3000 tl ye aldım.adama baktım aliminyum boru takacak .dayı ne yapıyon sen dedim ,makına bakır(insallah bakır gorunum degıldır) sen gelmişşin aliminyum takıyon dedim .abi böyle takıyoruz felan dedi.ozaman kardeş takma sagol makınayı ıade edıyorum yada mudurunu ara dedim .sonra müdürle konuştum istemiyorum diye sonra bakır boru takıldı.suan klıma performansaı nasıl bılmıyorum kıracı kullanıyor.


    not:bakır neden onemlı ,koca mıtsubushi elamnaları 2016 yılında 4500 aldıgım klımaya gelmısler bakır gorunumlu alımınyum boruyu takmıslar .sahtekarlar ,benım boruyu kesın baskasına sattılar ...2020 yılında klıma bırden buz atmaya başladı.hemen servısı cagırdım adam boruya bır baktı abı benden duydugunu söyleme ama sana alımınyum boru takmıs servıs dedı .hemen mıtsubıshı musterı hızmetlerı aradım elamnlarınız sahtekarmı felan ,bır hafta içinde bölge bayısı hem gaz bastı hemde bakır taktılar .özür dileyip gittiler ..alımınyum ıle bakır boru kaynak degıl pires ile bırbırıne tuttutruluyorlar buda zamanla sızıntıya sebep oluyor.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.