Şimdi Ara

Fujifilm F100fd (yeni yeni ...) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
150
Cevap
1
Favori
12.380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bipekkan


    @Hirotaro,
    Epey büyük farklılıklar var. 1/1.6 " Super CCD HRVIII Fujinin 8. nesil sensörü Bu sensörün biraz daha büyüğü(2/3") olarak S100FD' de kullanıldı. Bu sensör ile birlikte RP (Real Photo) III Processor de kullanılıyor. Eski nesle göre bu ikilinin getirdiği avantajlar temel olarak şöyle,
    1. Daha evvelce FinePix S3 Pro makinede kullanılan "Wide Dynamic Range" teknolojisinin yeni versiyonunu FinePix S5 Pro ile birlikte aynen getiriliyor (%100 - 400 arttırılmış renk doygunluğu - Daha keskin-detaylı-Contrast ve parlak fotograflar)
    2. En önemli detay bu sensör mekanik IS' yi sensörden yapıyor.
    3. Face Detection 3.0 teknolojisi ile toplam 10 kişinin yüzünü algılayabiliyor ve bu algılama işi 0,035 gibi anlık kabul edilecek bir süratle başarabiliyor. Bildiğiniz gibi bu algılama işi ilk olarak S6000/6500FD ile F31FD de uygulanmıştı.
    4. Otomatik kırmızı göz algılama ve kaldırma işlemi....
    5. otomatik noise kaldırma düzeni (Fotografları yumuşatmaz mı?)
    6. 12 MPX ve yine petek dokulu altıgen hücreler.
    Ve tüm bunlara karşın 4 sn. düşürülmüş çekim hızı (Hot Pixel korkusu dağları bekliyor anlaşılan)
    ISO 64' dün bulunması bence düşündürücü ama iyi olmuş. Zaten 6400 ve 12800 ISO' ları 3 mpx ve altında kullanabiliyorsunuz Bu hesaba göre 3200 da yok kabul edin veya 3 mpx de kullanın.... Neden bu kadar yüksek hassasiyet iddia edilirken çekim hızı 1/1500 sn ile sınırlandırılmış Bu da tartışılır.
    Kısacası F50FD' den daha iyi ama yine de çift IS' ye rağmen F31FD ye en iyi ihtimalle yaklaşan ama yarışamayan bir makine ile karşı karşıyayız anlaşılan...

    @bipekkan kusura bakma ama bu noktada usta demek zorundayım kızıyorsun ama elimde değil

    Şimdi anladığım kadarıyla "lütfen yanlış anlamışsam düzeltin" VIII sensör sayesinde F50DF yi altedecek.burada alt etmesindeki tek sebep VIII sensörü mü.
    Ben hala fujinin mantığını anlamıyorum.Elinde süper modeller varken bu geri dönüş niye ?

    edit: sanırım birde Face detection özelliği belirleyici olacak ??? ( 2 ana farklılık mı)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hirotaro -- 3 Mart 2008; 14:25:13 >




  • @Hirotaro,
    Sadece sensör olarak düşünmeyin değişen işlemci 2' lisi olarak düşünün. Daha kısa kesmek için objektife el atmamıştım. Zoom arttırılmış 5X olmuş ve objektifin başlangıç noktası 35 mm. den 28 mm. düşürülmüş. Buradan basit bir hesapla F50FD' nin 3x' i yaklaşık F100FD' nin 5X den 1X daha ileriye gitmiş ve ayrıca makineye daha geniş açı kazandırılmış. Ve macro, 5cm' den 2 cm' e inmiş. Bu da oldukça önemli.... Buradan şu sonuca teorik olarak ulaşıyoruz. F50FD' de süreklü yumuşak fotograflardan bahsediliyordu ve örnek fotolardan gördüğüm kadarıyla 1/1.6" sensör ölçüsü sabit tutularak objektif değiştirilerek bence sensör/objektif uyumu sağlanmış. En önemli değişikliklerden biri bu. Diğeri ise bu değişiklikleri olumlu yönde destekleyen "Wide Dynamic Range" teknolojisi (%100 - 400 arttırılmış renk doygunluğu - Daha keskin-detaylı-Contrast ve parlak fotograflar) Bunun ne olduğunu s6000fd kullandığım için biliyorum. Özellikle donuk ve pastel renkler birden canlanır ve "Hadi, kalk gidelim" demeye başlar. Bunu S6000FD de "Chroma" kipinde yapılıyordu. Bu geliştirilmiş şimdi istediğiniz kadar ayarlayabiliyorsunuz. Ve bu özellik S5 Pro' da da aynen uygulanıyor. Bence çok güzel bir olay. (Bu konuyu Saturation ile karıştırmayalım).
    Biraz evvel PC' de arşivimdeki S31FD-F50FD ve F100FD yi yan yana getirdim Bir şeyi farkettim. Çizelgeyi yan yana koymazsanız bunu göremiyoruz aslında.
    Örneğin F50FD' de diyafram değerleri Geniş açıda: F2.8 - 8 Telede: F5.1 - 8 iken F100FD' de Geniş açıda: F3.3 – F9, Telede ise f/5.1 - f/14.0 olması bence alan derinliği açısında güzel. Tabi difraction'a neden olmuyorsa bu kadar küçük diyafram değerinde. Bu değerler Like makinelerde bile f:11' in üstüne çıkmamıştı bu güne kadar.
    quote:

    Orjinalden alıntı: Hirotaro

    @bipekkan kusura bakma ama bu noktada usta demek zorundayım kızıyorsun ama elimde değil

    Şimdi anladığım kadarıyla "lütfen yanlış anlamışsam düzeltin" VIII sensör sayesinde F50DF yi altedecek.burada alt etmesindeki tek sebep VIII sensörü mü.
    Ben hala fujinin mantığını anlamıyorum.Elinde süper modeller varken bu geri dönüş niye ?

    edit: sanırım birde Face detection özelliği belirleyici olacak ??? ( 2 ana farklılık mı)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 3 Mart 2008; 19:35:24 >




  • böyle bir makinada 12800 gibi bir iso değeri sadece göz doldurma gibi birşey. anlamsız bence.

    ayrıca 4 saniye enstanteneden daha düşüğü de olmalı en azından.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flywalker -- 3 Mart 2008; 15:41:32 >
  • @flywalker,
    Elbette. Dünyada bu kadar millet hala, dilimizde tüy bitti ama taleplerde değişiklik olmadı. Yok 10 mp ossun yok gözlük kılıfımın içine sığsın, zarif ossun elimde iyi dursun gerekçeleri ile yola çıkıyorsa, firmalarda işin kolayına kaçacak, mercimek kadar sensöre pikselleri tıkıştıracaklarda tıkıştıracaklar. Ama F100FD' ye bu gözlükle bakmayın, kağıt üstünde iyi makine, Fiyatıda 230-260 $ aralığında tutabilirlerse ve umulmadık bir prb. de çıkmazsa, F31FD gibi YOK satar. Şu an 380 $ çok fazla bir fiyat.
    Ayrıca sonradan ilave etmişsiniz . Doğrudur, bence 8 sn değeri bile az en az 15 sn olmalıydı ama evvelki postumda da belirttim Korku dağları bekliyor. HOTPIXEL tek neden bu..... bu da Fuji' nin artık Kronik problemi oldu.. Hassasiyeti arttırdıkça ortaya çıkan ısıyı engelleyemiyorlar yada oldukça prb. çıkartıyor bu durum. Bu nedenlede s8000fd den beri uzun enstantaneyi kıstılar ISO ile telafi yolunu seçtiler.
    quote:

    Orjinalden alıntı: flywalker


    böyle bir makinada 12800 gibi bir iso değeri sadece göz doldurma gibi birşey. anlamsız bence.

    ayrıca 4 saniye enstanteneden daha düşüğü de olmalı en azından.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 3 Mart 2008; 15:54:39 >




  • arz-talep sorununun farkındayım.
    benim sadece kağıt üstünde bu makina hakkındaki görüşümdür bu.
    bunların dışında piyasada bulunan birçok makianadan bunu ayrıştıran çok büyük farklar görünmüyor.
    örnek fotoğraflar ve/veya karşılaştırmalar olmadan kesin bir (iyi veya kötü) yargıda bulunmak haksızlık olur
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bipekkan

    @Hirotaro,
    Sadece sensör olarak düşünmeyin değişen işlemci 2' lisi olarak düşünün. Daha kısa kesmek için objektife el atmamıştım. Zoom arttırılmış 4X olmuş ve objektifin başlangıç noktası 35 mm. den 28 mm. düşürülmüş. Buradan basit bir hesapla F50FD' nin 3x' i yaklaşık F100FD' nin 4X ne eşit olmuş ama makineye daha geniş açı kazandırılmış. Ve macro, 5cm' den 2 cm' e inmiş. Bu da oldukça önemli.... Buradan şu sonuca teorik olarak ulaşıyoruz. F50FD' de süreklü yumuşak fotograflardan bahsediliyordu ve örnek fotolardan gördüğüm kadarıyla 1/1.6" sensör ölçüsü sabit tutularak objektif değiştirilerek bence sensör/objektif uyumu sağlanmış. En önemli değişikliklerden biri bu. Diğeri ise bu değişiklikleri olumlu yönde destekleyen "Wide Dynamic Range" teknolojisi (%100 - 400 arttırılmış renk doygunluğu - Daha keskin-detaylı-Contrast ve parlak fotograflar) Bunun ne olduğunu s6000fd kullandığım için biliyorum. Özellikle donuk ve pastel renkler birden canlanır ve "Hadi, kalk gidelim" demeye başlar. Bunu S6000FD de "Chroma" kipinde yapılıyordu. Bu geliştirilmiş şimdi istediğiniz kadar ayarlayabiliyorsunuz. Ve bu özellik S5 Pro' da da aynen uygulanıyor. Bence çok güzel bir olay. (Bu konuyu Saturation ile karıştırmayalım).
    Biraz evvel PC' de arşivimdeki S31FD-F50FD ve F100FD yi yan yana getirdim Bir şeyi farkettim. Çizelgeyi yan yana koymazsanız bunu göremiyoruz aslında.
    Örneğin F50FD' de diyafram değerleri Geniş açıda: F2.8 - 8 Telede: F5.1 - 8 iken F100FD' de Geniş açıda: F3.3 � F14.4, Telede ise f/5.1 - f/14 olması bence alan derinliği açısında güzel. Tabi difraction'a neden olmuyorsa bu kadar küçük diyafram değerinde. Bu değerler Like makinelerde bile f:11' in üstüne çıkmamıştı bu güne kadar.

    Şimdi sanırım az çok şekillendi gözümde olay,demin anlamamıştım.Teşekkür ederim bu detaylar ve şablon için.
    Benim fuji almak istememdeki en büyük sebep "çok kaliteli ISO" istememdi.Bu anki fiyattan sokarlarsa ben yine alabilirim.Benim bütçemi geçmiyor.Ama sanırım Spota daha ucuz düşermi ? (spot fiyat) zamanlaması nasıl olacak.merakla beklemekteyim

    ISO 12800 de bence gereksiz hatta dediğiniz gibi göz boyama;bilmiyorum konuyla alakası yok,F20 yi inceledim, F40 ı geçmiş gibi sanki (yanılıyor olabilirim ama öyle gözlemledim)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hirotaro -- 22 Mart 2008; 5:55:47 >




  • Canondan Fuji ye geçiş sebebim zamanında F30 du, ama ondan sonra fuji nin compact makinelerinde o kadar keyif aldığım model gelmedi. Bari bu F100fd birşeye benzese.
  • Arkadaşlar,
    Koskoca inceleme siteleri, Birinin yaptığı hatayı aynen kopyalayıp araştırmadan yayınlıyorlar. Makinanın geniş açı ve tele değerleri pek aklıma yatmamıştı araştırınca terddütümde haklı olduğumu gördüm. Bir yığın maddi hata.
    F 100fd ile ilgili Firmanın çıkarttığı broşürü aynen aşağıya aldım ve diğer postlarımdaki maddi hataları düzelttim....

     Fujifilm F100fd (yeni yeni ...)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 3 Mart 2008; 19:30:22 >
  • ingilterede tanıdığı olan yada kendisi gidenler varsa f31fd İngilterede var.Yanlız housingle bereber satılıyor.İlgisi olan baksın.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bluescomes

    ingilterede tanıdığı olan yada kendisi gidenler varsa f31fd İngilterede var.Yanlız housingle bereber satılıyor.İlgisi olan baksın.

    sanal mağazada mı,yoksa fotoğrafçılarda mı ?
  • Bir diğer önemli maddi hata
    Bu makinenin manuel kullanım imkanı ve A (diyafram Öncelikli), S (Çekim hızı öncelikli)(Shutter-Enstantane) kipleri yok yani hazır kipleri yada Otomatik olarak kullanabiliyorsunuz....
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Hirotaro


    quote:

    Orjinalden alıntı: bluescomes

    ingilterede tanıdığı olan yada kendisi gidenler varsa f31fd İngilterede var.Yanlız housingle bereber satılıyor.İlgisi olan baksın.

    sanal mağazada mı,yoksa fotoğrafçılarda mı ?


    Amazon.co.uk 'de aratırsanız ,sıfır olarak ve sadece housingiyle birlikte 4 mağazada satılıyor.Fiyat ytl olarak 600-650 ytl arasında.İsteyen alsın,housingide ayrı satabilir yada sualtı çekimleri yapabilir.Ben sipariş verdim,inşallah bir terslik olmaz.Sİparişimi İngilterede yaşayan bir arkadaşımın adına verdim,ne zaman gelirse getirir artık.
  • Bunu bilmeyen bence çok kişi çıkacak ve alacak.
    quote:

    Orjinalden alıntı: bipekkan

    Bir diğer önemli maddi hata
    Bu makinenin manuel kullanım imkanı ve A (diyafram Öncelikli), S (Çekim hızı öncelikli)(Shutter-Enstantane) kipleri yok yani hazır kipleri yada Otomatik olarak kullanabiliyorsunuz....
  • Dpreview ve letsgodigital, manuel ayarlarının olduğunu söylüyor..
  • @spirit of nature,
    Walla ben fotograflardan ne de sitelerde okuduklarımdan A - S ve P öncelikli kiplerinin olduğunu göremedim. M Manuel ayarıda yazılım içerisine sokulmuş, ne getirir ne götürür bilmiyorum.

     Fujifilm F100fd (yeni yeni ...)


     Fujifilm F100fd (yeni yeni ...)


     Fujifilm F100fd (yeni yeni ...)


     Fujifilm F100fd (yeni yeni ...)


     Fujifilm F100fd (yeni yeni ...)


     Fujifilm F100fd (yeni yeni ...)



    quote:

    Orjinalden alıntı: spirit of nature

    Dpreview ve letsgodigital, manuel ayarlarının olduğunu söylüyor..




  • Bu letsgodigital de ne yaptığını bilmiyor valla, bu da f100 ün letsgodigital den alıntı bir haberi;
    quote:


    Fujifilm FinePix F100fd - Özellikler
    • 12 megapiksel Super CCD HR VIII sensör
    • 5x optik zum yapabilen Fujinon objektif
    • Face Detection 3.0 Yüz Tanıma Teknolojisi
    • Çift Görüntü Sabitleyici
    Tamamen manuel çekim
    • Dual Shot çekim modu
    • 16 adet hazır çekim programı
    • IrSimple kablosuz veri aktarma
    • xD/SD/SDHC bellek artları ile uyumlu bellek kartı yuvası
  • Evet malesef son 4-5 aydır dpreview de dahil son derece özensiz ve kontrolsuz inceleme veriyorlar
    Hatta orjinal sitelerinde bir ciddi yanlışlık, verilen diyafram değerlerinde. (Aperture Wide Angle: F3.3 – F14.4 f:14.2 değeri olmaz değil ama bu oyuncakta olması enteresan. Çoğu makine f:8' in üstüne difraksiyon nedeni ile çıkamazken, Üstelik ASPH mercekte yok.
    quote:

    Orjinalden alıntı: spirit of nature

    Bu letsgodigital de ne yaptığını bilmiyor valla, bu da f100 ün letsgodigital den alıntı bir haberi;
    quote:


    Fujifilm FinePix F100fd - Özellikler
    • 12 megapiksel Super CCD HR VIII sensör
    • 5x optik zum yapabilen Fujinon objektif
    • Face Detection 3.0 Yüz Tanıma Teknolojisi
    • Çift Görüntü Sabitleyici
    Tamamen manuel çekim
    • Dual Shot çekim modu
    • 16 adet hazır çekim programı
    • IrSimple kablosuz veri aktarma
    • xD/SD/SDHC bellek artları ile uyumlu bellek kartı yuvası





  • ne zaman elimize gelir bir örnek cihaz.O zaman cihazın tüm özellikleri gerçek anlamda ortaya çıkar(tabii profesyonel birinin eline geçmeli)
    Sitelere de güvenir olamaz olduk



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hirotaro -- 24 Mart 2008; 3:26:07 >
  • - The good news is that it's possible to set the 6M mode to Fine as well as Normal compressions.
    - Some less good news items are:

    1. Manual Mode, there isn't any. It only let you set the ISO, white balance and photometry.
    2. No zoom in movies, not even digital.

    3. All scenes modes run at full auto ISO.

    böyle denilmiş bir forumda



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hirotaro -- 29 Mart 2008; 2:23:19 >
  • ISO 200den ISO3200 e kadar örnekler verelim :)

    ISO200
     Fujifilm F100fd (yeni yeni ...)
    ISO400
     Fujifilm F100fd (yeni yeni ...)
    ISO800
     Fujifilm F100fd (yeni yeni ...)
    ISO1600
     Fujifilm F100fd (yeni yeni ...)
    ISO3200
     Fujifilm F100fd (yeni yeni ...)
    dikkati çeken şey min. aralık F3.3 den başlaması !!!




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.