Şimdi Ara

FUJİFİLM S2950 KULLANICILARI (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.755
Cevap
15
Favori
143.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tuning_vw

    arkadaşlar bende de s2950 var içinde kingston 8 gb hafıza kartı var.Gittiğimiz yerde toplu resim çekildik ama 1 gün sonra makinayı tekrar açtığımda resim yok diye yazı çıktı ve hafıza kartını görmedi kapattım hafıza kartını çıkarıp geri taktım algıladı ama bi baktım bir gün önce çektiğim resimler yok 2 gün önce çektiğim resimlerden sonrasını çekmemiş.Size soracağım acaba neden böyle yaptı?

    Anlattığına göre hafıza kartında sorun var %99 , eğer hafıza kartı yok sorunu başta olmasaydı kullanıcı hatasına bağlı veri kaybından şüphelenirdim bu dediğim ise bkz: kullanma kılavuzu
  • arkadaşlar resim ve bilgi ekleyelim
  • Ekleyelim... ;) Buyrun Arkadaşlar...
     FUJİFİLM S2950 KULLANICILARI
  • Eklediğiniz Resimlerin altına teknik detaylarıda yazabilirmisiniz. Çektiğiniz ayarları vs.
  • @Rikimaruu
    Bu fotoğraf yanmış. Detaylar falan güme gitmiş. Bir de Photoshop ile işlem yapmışsınız da... ne gibi bir işlem yaptığınızı bilemiyorum tabi. Belki sadece açısını düzelttiniz.
    -
    Bilgi paylaşalım önce... Sağolsun " ozturert "
    http://halkboyleistiyor.blogspot.com/2011/11/fotografta-histogram-nedir-ne-degildir.html
    http://halkboyleistiyor.blogspot.com/2011/11/fotografta-histogram-nedir-ne-degildir_21.html
    -
    ve sizin fotoğraftaki duruma bakalım

     FUJİFİLM S2950 KULLANICILARI

    Kaybolan detaylar hayli çok göreceğiniz üzere...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 22 Kasım 2011; 13:13:20 >




  • En iyi performans aldığınız az ışıklı gece çekimlerinde nasil bir ayar yapıyorsunuz bilgi verirseniz sevinirim....
  • @ozan18
    Dediğiniz gibi bir durum için tek bir ayar mevcut değildir. Ancak makinanın gece çekim modu var ! Elbette ki siz bu makinayı öğrenmek için de aldığınızdan bu otomatik sahne modlarından öte kullanmak istiyor yada isteyeceksiniz sanırım. Bu durumda pozlama süresi, F değeri, ISO değeri, fotoğraflanacak yerin ışık alma durumu ve ne istediğiniz de çekeceğiniz fotoğraf için makinanızı ayarlamak konusunda önemli etkenler olacak. İşte bu durumda size birimiz "F 3.0 yap, ISO'yu en düşükte tut, perde hızını da 8 saniye yap bas gitsin" der ise doğru demiş olmaz.
    -
    Fotoğraflardaki "exif" bilgilerini okumayı biliyor musunuz ? Eğer biliyorsanız paylaşılan fotoğrafları, fotoğraf paylaşım sitelerindeki (flickr.com gibi) fotoğrafların exif bilgilerini inceleyerek hangi ayarlarda hangi fotoğrafı nasıl çektiğini öğrenebilirsiniz.
    -
    Mesela sayın @Rikimaruu bu fotoğrafını şu ayarlarda çekmiş. Bunu kendisine sormadım. Sağolsun, paylaştığı fotoğraftaki exif bilgilerinden gördüm-öğrendim.

    Model FinePix S2950
    Shutter Speed 1/120 s
    F-Number f/8
    ISO ISO 64
    Exposure Bias Value 0.00 eV
    Metering Mode Pattern
    Flash Flash did not fire, compulsory flash mode
    Focal Length 12.3 mm
    White Balance Auto white balance
    Date/Time Original 09.08.2011 23:42:42




  • anladım :) Photoshopta ışıkla oynadım biraz sararttım hepsi bu sanırım sarartırken detaylar gitmiş olabilir exıf bilgilerini hiçbirzaman kapamam foto makinesinden çünkü ne ayarla ne çektiğimi bende görmek isterim hep ;) ;) bu arada ufak bir ek siz nasıl düşünürsünüz bilmem ama o kaybolan detaylardaki aşırı şıklı olan yerler bu foto da gözüme hoş geliyor ama detayı çok aradığım fotolarda oluyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rikimaruu -- 22 Kasım 2011; 16:15:24 >
  • Muhtmelen siz de benim gibi arada kalmışsınızdır almadan önce Canon sx130 mu yoksa s2950 mi diye , s2950 yi tercih ettiren sebepler neler acaba.
  • Bu hokage Narutodan mı geliyor eski kullanıcı adı :) .. Benim seçimimi Fuji den yana yapma sebebim kompakt makina kullananların Fujiyi önermesi.. Hepsi buydu.. Kompaktan ne beklediğinin de önemi var.. Aslında Aynı Fiyat Seviyesindeki makinalar üç aşağı beş yukarı aynı sayılırlar.. ;).. Fikrimi soracak olursan gayet memnunum Fujiden..
  • İlginiz için teşekkür ederim genel olarak ortami görmedim ışık durumu ne olur bilemiyorum iso düşük olmak zorunda zaten bi arkadaşım diyafram 8 pozlama 4sn olarak söyledi fakat nekadar doğrudur bilemiyorum çok az ışık olacağı kesin...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozan18 -- 22 Kasım 2011; 17:01:28 >
  • arkadaşlar bunlarda benden p modu denemelerim
     FUJİFİLM S2950 KULLANICILARI

    p modunda herhangibir ayar yapmadan çekilmiştir.
     FUJİFİLM S2950 KULLANICILARI

    p modunda herhangibir ayar yapmadan çekilmiştir.
     FUJİFİLM S2950 KULLANICILARI

    p modu 18x zoom'da ve 8" zamanlamayla çekilmiştir.
     FUJİFİLM S2950 KULLANICILARI

    p modu zoom'suz olarak çekilmiştir ışık kaynağı olarak resmin solunda sokak lambası bulunmaktadır
     FUJİFİLM S2950 KULLANICILARI

    Bu da panoramik modda çekilmiştir




  • arkadaşlar yeni başlık hayırlı olsun yazılanları çok inceleme şansım olmadı inşallah geniş zamanda daha detaylı bir inceleme yaparım umarım bu forum tüm 2950 kullanıcıları için güzel bir paylaşım yeri olur herkese iyi akşamlar.
  • Fotograflar cok basarılı tesekkurler paylaşımlar için.
    zamanlama dediginiz enstantane mı oluyor ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kasımpasalı1921 -- 22 Kasım 2011; 23:51:04 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kasımpasalı1921

    Fotograflar cok basarılı tesekkurler paylaşımlar için.
    zamanlama dediginiz enstantane mı oluyor ?

    evet aynen ayrıca fotoğrafların üzerine tıklayıp resmi farklı kaydet deyip bilgisayarına kaydettikten sonra bilgisayarında resme sağ tıklayıp özellikler kısmını seçtikten sonra ayrıntıları seçer ve ayrıntılar kısmında kamera yazan yere bakarsan diğer özellikleride görebilirsin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Oblomòv

    Muhtmelen siz de benim gibi arada kalmışsınızdır almadan önce Canon sx130 mu yoksa s2950 mi diye , s2950 yi tercih ettiren sebepler neler acaba.

    fujiyi tercit etme sebebim fujinin sx130 dan farklı olarak 18x zooma sahip olması. ben genellikle insan manzaraları ve portre çekmeyi düşündüğüm için fujiyi tercih ettim. birde fuji sx130a göre ele daha iyi oturuyor. hd video çekim konusunda ise canon birazcık önde. fujide motor sesi kayda giriyor. canonda girmiyor mu diye sorarsanız onda da girmekte forumdaki sayfalarında bir kullanıcı yazmış orda okumuştum. ama daha az belirgin sanırım. benim için video önemli olmadığı için sorun teşkil etmedi. birde bu cihazın çok rağbet görmesindeki bir neden de dslr görünümünde olması. normalde kompakt sınıfında geçiyor. slr like diye de tabir edilmekte.

    kullanıcıların sayfasında yılbaşında alan birisi fiyatı 350 tl olarak yazmış. şimdi ise hb de 500 tl vatanda 551 tl.




  • Peki bir kaç yerde fotoğraf kalitesinin düşüklüğünden bahsedilmiş , bana 400 liralık bir makinede kalite düşüklüğünden bahsediliyor olması garip geldi.
  • bende yeni aldım bu makinayı hb den ama renk ayarlarını yapamadım bir türlü, daha önce elimde samsung es80 vardı ve onda istediğim renk efektini seçebiliyordum( siyah-beyaz, sepya vs.) ama bu makinada nasıl ayarlanıyor bulamadım, yardımcı olabilecek biri var mı?
  • F tuşunabas orda açılan menüden Saydam, Siyah beyaz gibi seçenekler var ;)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Oblomòv

    Peki bir kaç yerde fotoğraf kalitesinin düşüklüğünden bahsedilmiş , bana 400 liralık bir makinede kalite düşüklüğünden bahsediliyor olması garip geldi.

    fotoğraf kalitesinden kasdınız nedir bilmiyorum ama sizin sorunuz için en güzel cevabı S2950 ile çekilmiş fotograflar vercektir diye düşünüyorum. teknik olarak çok iyi bir bilgim yok bende forumdan ve netten öğrendiklerimle yazıyorum bir şeyler. ancak yazmadan önce araştırma yapar doğruluğunu kontrol etmeyi ihmal etmem. fotograf çekme konusunda ise acemiyim bile diyemiyorum kendime :)

    http://www.fotokritik.com/fotograflar/ekipman.php?tip=fotomak&id=5499&id=5499&pgNb=0

    http://www.netfotograf.com/dijital-fotograf-makineleri/fujifilm/fujifilm-finepix-s2950/fotograflar.html




  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.