Şimdi Ara

Fujitsu (41. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
885
Cevap
5
Favori
101.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: garagulli

    quote:

    Orijinalden alıntı: gareysar

    Dile kolay 5 sene olmuş 9000 btu inv. Fujitsu'yu taktıralı.. Aynen devam 25 m2 salonu iklimlendiriyoruz.. İlk günkü gibi.. Çalıştığı vakitlerde ayda bir filtresini yıkıyorum.. 5 yılda yaptığım bu.. Taktırdım taktıralı ne servis çağırdım nede bakım yaptırdım.. Bu modeli şimdi bulabilsem içeriki odaya bir tane daha alırım.. Eski dostlara selam..

    slm arkadaşım benim 09 lcc de 5 yıllık olmuş bu arada....
    seneye 21 m2 salona takmayı düşünüyorum yeni evde....
    ne dersin sıkıntı olmaz herhalde değil mi ???(soğutmada özellikle)

    Benim 25 m2 salonda iklimlendirme yapabiliyorsa sıkıntı yok.. Orada da kullanabilirsin..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Forumda yaptığım araştırmalar sonucunda Fujitsu ASYG12LECA klimama montaj esnasında vakumlama yapılmadığının farkına vardım. Çok önemli bir konuymuş. Bir anda korkuya kapıldım ve hemen klimamın yetkili distribütörü ABKAY group'a mail attım. Hemen ertesi gün bana dönüş yaptılar. Servislere talimat verildiğini kesinlikle vakumlama yapılmadan montaj yapılmaması gerektiğini söyledi. Benim sorunum için klimayı aldığım ve montaj yapan servis farklı ilde olduğu için hemen en yakın servise yönlendirdi. Servisle görüşmemiz sonucu Pazartesi günü gelip vakumlama yapacaklar. Benim gibi bilgisi olmayan arkadaşların bu duruma dikkat etmeleri yönünde uyarıyorum. Eğer FUJİTSU klimanızda montaj esnasında vakumlama yapılmayan varsa benim gibi başvuru yapabilirler. Hiç bir sorun çıkarmıyorlar. Bana gayet kibar bir şekilde yardımcı olan ABKAY group servis müdürü sayın Berg KALENDER'e sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Satış sonrası destek diye ben buna derim. Verdiğim parayı sonuna kadar hak eden bir cihaz artı sorunsuz satış sonrası hizmet. Klimayı alalı bir sene oldu bu konuyuda o günden beri takip ediyorum bu vakumlama olayını nasıl oldu da gözden kaçırmışım hayret ettim kendime. Ayrıca bu konularda bizi bilgilendiren arkadaşlara sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Allah sizden razı olsun.
    Beni de kulübe üye yaparsanız sevinirim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: suatin

    Forumda yaptığım araştırmalar sonucunda Fujitsu ASYG12LECA klimama montaj esnasında vakumlama yapılmadığının farkına vardım. Çok önemli bir konuymuş. Bir anda korkuya kapıldım ve hemen klimamın yetkili distribütörü ABKAY group'a mail attım. Hemen ertesi gün bana dönüş yaptılar. Servislere talimat verildiğini kesinlikle vakumlama yapılmadan montaj yapılmaması gerektiğini söyledi. Benim sorunum için klimayı aldığım ve montaj yapan servis farklı ilde olduğu için hemen en yakın servise yönlendirdi. Servisle görüşmemiz sonucu Pazartesi günü gelip vakumlama yapacaklar. Benim gibi bilgisi olmayan arkadaşların bu duruma dikkat etmeleri yönünde uyarıyorum. Eğer FUJİTSU klimanızda montaj esnasında vakumlama yapılmayan varsa benim gibi başvuru yapabilirler. Hiç bir sorun çıkarmıyorlar. Bana gayet kibar bir şekilde yardımcı olan ABKAY group servis müdürü sayın Berg KALENDER'e sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Satış sonrası destek diye ben buna derim. Verdiğim parayı sonuna kadar hak eden bir cihaz artı sorunsuz satış sonrası hizmet. Klimayı alalı bir sene oldu bu konuyuda o günden beri takip ediyorum bu vakumlama olayını nasıl oldu da gözden kaçırmışım hayret ettim kendime. Ayrıca bu konularda bizi bilgilendiren arkadaşlara sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Allah sizden razı olsun.
    Beni de kulübe üye yaparsanız sevinirim.

    1 senedir vakum yapılmadan devreye alınıp çalıştırılmış cihaza bu saatten sonra vakum yapılsa ne olacak ki???Geçmiş olsun artık.




  • mbirol kullanıcısına yanıt
    Valla şu saatten sonra yapabileceğim bir şey yok. Benim klimayı aldığım yer biraz problemliymiş. Şu anda servis yetkisi iptal edilmiş. Mağdur olan ben oldum. Bana söylenen eğer vakumlama ile ilgili bir arıza olsa şimdiye belirti gösterirdi diye avuttular. İnşallah problem yaşamayız yaşarsakda garanti kapsamına alınacağına dair söz aldım. Gerisi Allah'a emanet.

    Peki ne gibi arıza verir? Arızanın belirtisi ne olabilir? 5 sene önce babam Mitsubishi almıştı hatırladığım kadarıyla öyle bir işlem yapılmadı. 5 senedir bir problem yaşamadık. Vakumlama yapılmadığı zaman illaki arıza yapar diye bir durum var mı? Şu anda yapılacak işlemin hiç mi faydası olmayacak bana?
  • İllakide arıza olacak diye bir şey yok tabikide.Vakumda amaç içerisinde nem barındıran havayı vakumlayıp dışarı atmaktır.Nem soğutma sistemi için hiçte iyi değildir.Tabi asıl olan ne kadar ne girdiği sisteme.Ha bu nem artık alınabilir mi derseniz ,alınmasına alınırda,1 yıldır sisteme zararı oldumu. Bunun kanıtı olur mu ,mümkün değil.Yani bu iş ''iki ucu b...klu değnek'' aslında.Asıl sıkıntı ise gelen ne yapacak acaba.İyice içine ederse ne olacak.

    Bana soruyorsanız eğer,sıkıntı yoksa elleyin cihazı,gelen kazma olursa vay işte o zaman halinize...
  • mbirol kullanıcısına yanıt
    Gelen servis yaşadığım ilçede yıllardır klimacılıkla uğraşıyorlar. Benim tanıdığım kadarıyla işlerinin ehli insanlar. Ama servise gelen eleman ne kadar deneyimli olur onu bilemem. Yani ben şimdi klimada anormal bir şey görmüyorum. Sırf vakumlama yapılmadı diye değişim isteyebilir miyim. Performans düşüklüğünden bahsediliyor. Performansı düşükse ben nereden anlayacağım bunu yada kim nasıl anlar? Bir ölçüm cihazı ya da test cihazı var mı? Ben 27 - 28 dereceye ayarlıyorum manisanın sıcağında odayı gayet güzel soğutuyor. Bunun altında içeride durulmuyor zaten. Bütün kış ısıtmada 24 saat çalıştı. 24 - 26 derece arasında çalıştırdık hiç kapatmadık. Hiç üşüdüğümü hatırlamıyorum. Şimdi ben bu klimanın performansının düşük olduğunu nerden anlayacam? İyice kafam karıştı.
  • mbirol kullanıcısına yanıt
    Bilginiz varsa gelen servisin ne yapması gerektiğini yazarsanız bende kontrol edip müdahale edebilirim. Cevaplarınız teşekkür ederim.
  • arkadaşım bu konuda çok yazdık çizdik ne yapılması gerektiğini,önceki sayfalarda mevcut yazılar.

    Yaz kış sıkıntı yoksa elletme makineyi ,başını derde sokarsın.Değişim işi zor. Kanıtlanması da zor.Hatta vakum yapıldığını da kanıtlanamaz,yapılmadığı da kanıtlanamaz...
  • mbirol kullanıcısına yanıt
    İyi niyetle tekrar yazdım ABKAY group'a sonucu paylaşırım. Yardımlarınız için teşekkür ederim. Tek suçumuz servise güvenmek. Bizde de tembellik var biraz geçmiş sayfaları okumak zor geliyor.
  • Bizde malesef kopyala yapıştır yapmıyoruz,tamamen kendi yazımız,her seferinde de detaylı şekilde yazmak mümkün değil.Köşe yazarına döndük
  • mbirol kullanıcısına yanıt
    Allah razı olsunların elbet bir gün size faydası dokunacağına emin olabilirsiniz. Kimbilir kaç kişiye faydanız dokunmuştur. Ben yıllardır gönüllü olara eğitim sitesinde döküman hazırlayıp paylaşıyorum hatta yöneticilik yapıyorum. Hiç bir gün karşılığını düşünmedim.
    Dünyanın En Güzel Hissi; Birinin Yüzündeki Gülümsemenin Sebebi Olduğunu Bilmektir...
  • Şu an Fujitsu Süper DC İnverter Klima ASYG12LU alma arefesindeyim en son 2700 tl ye kadar indirebildim +10 taksit.Bu cihaz süper inverter bir cihaz ve benzerlerini bu fiyata bulmak mümkün değil.

    Fujitsu kullananlar ne durumda klimalar faturalar vs?
  • Arkadaşlar Fujitsu-General Duvar Tipi High End Super DC İnverter Klima ASYG12LU aldım p.tesi veya salı kurulum yapılacak.
    mitsubishi ge serisi mi ,toshiba mı ,Zibro mu derken bu klimayı aldım .Ras 13 SKV almıştım fakat siparişim iptal edildi.Tosh için bayi 2400 lira fiyat çekti.Ben de gözümü karartıp burada pek tavsiye edilmeyen fujitsunun bu modelini aldım.Aldığım yerde Zibronun 12.000 Btu luk gerçek japon olan 17 serisi de vardı 2600 tl ye kadar indi fakat fujitsunun değerleri bana daha iyi gibi geldi.
    Ürün pazartesi gelecek.2011 yılı tasarım ödülü almış süper dc inverter bir cihaz ve bunu seçmemdeki en büyük etken de cihazın üzerinde malezya tayland p.r.c değil direkt olarak ''MADE İN JAPAN'' yazması.
    Fujitsunun klimaları inverter dc inverter ve dc süper inverter (hıgh end)şeklinde gidiyor.Bu arada Akdeniz bölge müdürü Serkan beyle yüzyüze görüştüm 15 yıldır bu işi yaptığını 6 yıldır fujitsu bayiliği ve 5 yıldır da müdürlüğünü yaptığını ve eski LCC serisinin yerini şu anki LE serisinin aldığını birebir aynı cihazlar olduğunu hatta LCC nin biraz daha geliştirilmiş hali olduğunu belirtti.LCC almak isteyenlere duyurulur.

    Klima gelince resimleri yükleyeceğim.

    Burada yardımlarını esirgemeyen başta kocausta olmak üzere tüm ustalara teşekkürlerimi iletiyorum.



    klimanın genel özellikleri

    Fujitsu-General Duvar Tipi High End Super DC İnverter Klima ASYG12LU





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quatrros -- 5 Temmuz 2013; 23:51:39 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: quatrros

    Arkadaşlar Fujitsu-General Duvar Tipi High End Super DC İnverter Klima ASYG12LU aldım p.tesi veya salı kurulum yapılacak.
    mitsubishi ge serisi mi ,toshiba mı ,Zibro mu derken bu klimayı aldım .Ras 13 SKV almıştım fakat siparişim iptal edildi.Tosh için bayi 2400 lira fiyat çekti.Ben de gözümü karartıp burada pek tavsiye edilmeyen fujitsunun bu modelini aldım.Aldığım yerde Zibronun 12.000 Btu luk gerçek japon olan 17 serisi de vardı 2600 tl ye kadar indi fakat fujitsunun değerleri bana daha iyi gibi geldi.
    Ürün pazartesi gelecek.2011 yılı tasarım ödülü almış süper dc inverter bir cihaz ve bunu seçmemdeki en büyük etken de cihazın üzerinde malezya tayland p.r.c değil direkt olarak ''MADE İN JAPAN'' yazması.
    Fujitsunun klimaları inverter dc inverter ve dc süper inverter (hıgh end)şeklinde gidiyor.Bu arada Akdeniz bölge müdürü Serkan beyle yüzyüze görüştüm 15 yıldır bu işi yaptığını 6 yıldır fujitsu bayiliği ve 5 yıldır da müdürlüğünü yaptığını ve eski LCC serisinin yerini şu anki LE serisinin aldığını birebir aynı cihazlar olduğunu hatta LCC nin biraz daha geliştirilmiş hali olduğunu belirtti.LCC almak isteyenlere duyurulur.

    Klima gelince resimleri yükleyeceğim.

    Burada yardımlarını esirgemeyen başta kocausta olmak üzere tüm ustalara teşekkürlerimi iletiyorum.



    klimanın genel özellikleri

    Fujitsu-General Duvar Tipi High End Super DC İnverter Klima ASYG12LU




    5 yıldır Abkay'ın LCC serileri gibi bir seri getirmesini bekliyoruz.. Dile kolay tam 5 yıl oldu.. Bu sürede bir firma neden kendine para kazandıracak, müşteri memnuniyeti sağlayacak ürün getirmez.. İnşallah söylediğiniz gibi olur aldığınız seriden memnun kalırsınız ve buralar yeniden hareketlenir..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 2008 den bu yana fujitsu 09 LCC kullanıyorum..cihaz her yönden süper,çok memnunum..şuan 13-14 m2 odada kullanıyorum,odayı buz kestiriyo 25C'de,müthiş bi debi var cihazda...
    kayınpederin eve 2 adet zibro aldırmıştım yaklaşık 4 yıl önceydi galiba
    oturma odasında 2035 salonda 2041...ki bu cihazlar hakkaten zibronun en baba klimalarıa ancak gel gör ki k.peder klimadan hiç memnun değil
    bu akşam iftardan sonra oturma odasındaki zibro 2035'i açtık,cihaz son fan devrinde ama debi yetersiz gibi.....
    oda tahmini 15m2 falan,k.peder sinir oldu... ''ne biçim klima bu demeye başladı''
    e klimayı da ben aldırdım o zaman...rezil olduk adama bi nevi yani :))
    şimdi eve geldim bakıyorum benim 09lcc'nin debisi&soğutması ondan çok daha iyi ,ne iştir anlamadım...
    şimdi bu işe ne dersin Birol usta ??? senin yorumunu merak ediyorum....
  • Ya arkadaş bu abkay kadar gayrı ciddi iş yapan bir distribütör görmedim.%100 Japon malı bir klima Buradaki ustalar daha iyi bilirler ama bu klimanın ne doğru düzgün bir tanıtımı var ?Ne bir reklamı var!Fujitsu klimaların kuyruk kodları konusunda tam bir karmaşa yaşanıyor.LGC mi?LKC mi?LC mi L mi ?Abkay ın bu kodlarla ilgili bilgisi bile yok doğru düzgün Avrupada en önde gelen ve en çok satılan ödüller alan bu klimanın maalesef distribütör kaynaklı tanıtımı sıfır burada.6. Hissim bu klimanın Mitsubishi GE35VA,Toshiba daisekai ayarında olduğunu söylediği için kendi başıma tercih ettim bu ürünü.
    Abkay' ın sitesinde ASYG12lu ile ilgili basitçe bir tanıtım var yahu hiç bir şey bilmiyorsan açarsın orjinal siteyi oradaki bilgileri direk googleden tr ye çevirip özellikleri öyle yayınlarsın (http://www.fujitsu-general.de/air-conditioners/residential-use/wall-types/asyg-12-luc.html)









    Bu arada arkadaşlar yarın saat 10.00 da montaj yapılacak.Montaj esnasında ve sonrasında nelere dikkat etmeliyiz.Vakum olmadan zaten montaj yapmıyorlarmış montaj kartını gösterdiler en az 30 dk yapıyoruz felan dediler de bilemiyorum tam




  • Arkadaşlar Fuji Electric(Fujitsu-General) RSA-09 LGC cihaz aldım cihazın soğutmasında sorun var gibi.
    Yüksek-Orta ve düşük fan modlarında ölçtüğüm değerler içler acısı gibi görünüyor bu konuda değerlendirmelerinizi alayım arkadaşlar.
    Diğer odada mitsubishi klimam yüksek fanda;8.1 derece orta fanda 9.0 derece ölçüm adım.
    Yüksek fan modunda 18,8
    Orta fan modunda 16,6
    Düşük fan modunda 15,1



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serhat6363 -- 28 Temmuz 2013; 17:06:50 >
  • Fujitsu ASYG 09 düşünüyorum ASYA ve ASYG aynı model mi

    performansı ve gürültü oranı nasıldır.



    http://www.fujitsuklima.net/fujitsu_klima_split_sistemler_duvar_tipi_ASYA07-9-12-14-18-24-30LC.html




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baybarut -- 14 Temmuz 2013; 14:58:05 >




  • 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.