Şimdi Ara

Fujitsu Siemens Teknik Servisi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
15.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • YA ARKADAŞLAR LÜTFEN YOL GÖSTERİN.. Bende FS var aletin nerede ise hiç kullanmadan üzerindeki touchpad arıza yaptı aleti servise mağazaya götürdüm onlarda 4 gün sonra servise iletmiş. Olay şu yaklaşık 24 gündür bilsiyardan mahrumum en son aradığımda istenen parcanın 1-6 hafta içinde geleceği söylendi ve net tarih verilmedi. Dünya kadar paraya bilgisayar alıyoruz ve işler ağır gidiyor. 30 gün dolunca ürün yapılmamışsa yeni ürünü taleb etme hakkım olduğu söylendi. doğrumudur bunun için ne yapmam lazım
  • merhaba.

    en son 29 haziranda verdiğim notebook 'un son durumu almanyadan mainboard talep etmişler onu beklicekmişim. ikinci kere arızaya verdigim için 29 hazirandan itibaren 30 iş günü geçmesini bekliyorum.
  • MERHABA ARKADASLAR. FUJITSU MARKA LAPTOPU VARDI ARKASDASIMIN VE FORMATLADIM. TUM DRIVERLER VE İŞLETİM SISTEMIM COK IYI CALISIYODU FAKAT BI SORUN GOZUME CARPTI. TOUCHPAD YARIM DK KADAR ÇILDIRDI. SAĞA SOLA HIZLICA HAREKET EDIP KLASORLER ACIP BASKA YERLERE GIRIYODU KENDILGINDEN. SONRA KENDISI DUZELDI 10 SN SORA. NORMALLESTI AMA ARA ARA BUNU TEKRARLAMAKTA . SIZCE BUNUN NEDENI NEDIR . DRIVERINI TEKRARDAN YUKLESEM GECERMI YOKSA VIRUS YADA TROJANDANMI KAYNAKLANIO? CEVAP VERIRSENI SEVINIRIM SIMDIDEN COK TESEKKKURLER..
  • bağırmasan
  • FJ de sorunlar bitmiyo benim DVD im komple hiç çalışmıyor,adaptör heri her zaman çalışmıyor,touch pad de arasıra cıldırıyor her laptopta sorun oluyor gerçi biraz da kullanmamıza bağlı sanırım ...

    Vatandan almıştım faturası olmadan götürsem garantiye sokarlar mı ?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: fsert54

    FJ de sorunlar bitmiyo benim DVD im komple hiç çalışmıyor,adaptör heri her zaman çalışmıyor,touch pad de arasıra cıldırıyor her laptopta sorun oluyor gerçi biraz da kullanmamıza bağlı sanırım ...

    Vatandan almıştım faturası olmadan götürsem garantiye sokarlar mı ?



    faturasını bilgisayardan çıkarttırabilirsin...onlara söyle yaparlar...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: gadd

    bağırmasan


    Bende de aynı srun vardı eskiden internet explorer'ın yeni sürümü çıkmadan önce ekranın sağ üst köşesine giderek maus oraya tıklıyordu ve sayfa kapanıyordu. Sorunun çözümünü firefox kullanarak ve devamlı 2 tane sekme bulundurarak çözdüm.

    daha sonra servise götürdüğümde de arızayı söyledim ama yapamadılar.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: gadd

    bağırmasan

  • merhaba arkadaslar ben siemens li 1718 alalı 1 hafta oldu.alırken bircok kisi ısınma sorunu yasarsın dedi.bilgisayarımı henüz hic kullanmadım sınavlarım oldugu icin.yakında kullanmaya baslıycam bu sorunu bu kadar cok yasayan var mı ürün sizce nsl?


    İNTEL CORE DUO T2130
    *
    MEM 2048M
    *
    160GB SATA
    *
    DVD MULTİ FORMAT DL BURNER
    *
    15.4" WXGA BRİLLİANT VİEW
    *
    ATI MOBİLİTY RADEON XPRESS 200M
    *
    UP TO 256 MB HYPER MEMORY
    *
    MODEM 56K, LAN 10/100 WLAN BG STANDART
    *
    VGA, 4*USB 2.0
    *
    MİC/LİNE İN, HEADPHON OUT
    *
    VİSTA HOME BASİC
  • Isınma sorunu bu markaya özel bir özellik değil tüm notebooklar cok ısınıyor bunun cozumu cokmu zor anlamadım masaustlerınde su ıle sogutma bıle var ama su notebooklara bısey bulunamadı
  • beyler;

    bende de pi1505 var ancak 11 aralık ta teknık servıse 19 tane problemden dolayı verdım ancak bugun 27. iş gunu (cuma) bitti ancak hala bı sey soylıyen yok almanyadan anakart sıparısı verdık ve bekleyın bız sıze bılgı verıcez dedıler yer istanbuldakı teknık servıs.

    sızce bu anakart degıstırıldıkten sonra bı cozum olabılırmı benım problemlerıme yada dıger bır soru ıse eger 30 ıs gunu gecerse ben nasıl hak ıdda edebılırım tesekkurler
  • Fujitsu siemens ekran inverterlerinden türkiyedeki sitelerde var mı acaba. sadece Ebayda bulabildim MPT N169 Onun da gelmesi kaç gün sürer acaba?
  • servis 5 para etmez.

    bi kere servise girdi 1 ay sonra çıktı akabinde farkettim klavyenin üstündeki kapak oturmamış, kaç sene öyle kullandım, takılmıyor. lanet olsun dedim.

    bi keresinde de qsi dvd yazıcı bozuldu , telefon açtım, 500 kusur ytl fiyat söyledi.
    dedim bi yanlıslık olmasın kız bi yere baglandı 10 dakika geçti.
    ne dese begenirsin : 900 ytl!!!!!!!!!!!!

    bi de diyor ki burda takılırsa işçilik vs alırız. yahu bu zaten raylı, 5 saniyede çıkıyo vidalı değil.

    tamam orada takacam ben dedim kapattım.
  • Şimdi aradım güneşlideki servis ddr2 667 mhz için 225 eu çekti.gidip 50 dolara 2x1 gb alıcam, daa 2. ram slotunun yerini bulamadım.rivayete göre klavyenin altında diyorlar

    pi 1505 bu arada alet
  • quote:

    1 yaşında fs laptopum var. Ram değiştirmek istedim geçenlerde. Teknik servisi aradım, modelini söyleyip piyasada 400 mhz bulamadaığım için(biz de bulamayız dediler) 533 mhz lik ram takacağım uyum sorunu olur mu dedim olmaz dediler. 256 400mhz üstüne 1gb 533 twinmos taktım. Ama taktıktan bir süre sonra mavi ekran aldım. Çıkarmaya teşebbüs edemediğim klavye altında olduğu söylenen rami bir yerde çıkartmam lazım ama bunların servisine güvenim okuduklarım yüzünden yok. Bir öneriniz var mı, İstanbul Anadolu yakası için, tercihen Kadıköy de?


    quote:

    Şimdi aradım güneşlideki servis ddr2 667 mhz için 225 eu çekti.gidip 50 dolara 2x1 gb alıcam, daa 2. ram slotunun yerini bulamadım.rivayete göre klavyenin altında diyorlar
    pi 1505 bu arada alet


    Bu iki konu hakkında : v2045 ile aynı dizaynda ise, klavyenin altında olduğu doğrudur. Açmak için ise fazla bir uğraşı istemez ancak dikkatlice yapılması gerekir.

    2. RAM' i DEĞİŞTİRME :

    Önce cihazı elektrikten ayırın ve pili çıkartın. Elektrik olmaması gerekir.

    LCD kısmını tamamen geriye yatırın. Klavye ile monitör arasında kalan plastik parça klipslidir. Klavyenin sol ve sağ üst tarafına doğru, klavye üzerinde lcd ye doğru giren küçük iki oyuk göreceksiniz. Buraya uyan metal veya varsa sert plastik bir aparat (Tornavida vb.) ile yukarı doğru klavye-lcd arasındaki plastiği esnetin. Yavaş yavaş gücü arttırarak yapın bu işlemi. Baya bir esnedikten sonra klipler atacaktır. Ben 3 kere çıkarttım. Kırılacak sanıyorsunuz ancak çok esnek bir plastik olduğundan kırılmıyor. Yine de dikkatli olun. Gözünüz kesmezse vazgeçin :)

    O kapak kalkınca, altta klavyenin plastiği esnettiğiniz metal girintilerinden klavyeyi tornavida benzeri aynı aparat ile yukarı kaldırınca klavye kalkar. Ancak altta klavye soketi vardır. O nedenle aha çıktı deyip klavyeyi çekip almaya kalkmayın. Klavyeyi hafif lcd ye doğru kaydırınca film kabloyu ve soketini göreceksiniz. Onu zorlamdan lcd nin üstüne tuşlar aşağıda kalacak şekilde bırakın. Altta Tochpad' in orada kare şeklinde metal bir kapak göreceksiniz. Yanlış hatırlamıyorsam 2 vida ile tutturulmuştur. Onu sökünce, touchpad tarafında kalan kısımda uzantılara da dikkat ederek çıkartın. 2. ram slotu ve ram karşınızda. Ram' i sökmek için yanlardaki 2 adet tırnağı dışa doğru çekin. Ram yuvasından kurtulacaktır. Ram' i alın ve yenisini takıp klipsleri kapatın. Sökme işleminin tersini yapıp montajı tamamlayın. Hatta isterseniz montajdan önce sistemi şase etmemeye dikkat ederek, açın ve test edin. Sonra mantajı yapın.

    Diğer ram slotu zaten kasanın altında vidalı kare bölmededir. Onu değiştirmek kolay.

    RAM SEÇİMİ :

    Bir kere şu kesin; Değişik marka veya değişik saat frekanslarında (mhz) çalışmak için üretilmiş ram' ler, chip uyumsuzluğundan dolayı bilgisayarı kilitleyebilir. Uyumlu çalışan ramler için arkadaşların dediği programlar ve siteler size yardımcı olur. Ancak bence aynı ram' den 2 tane alıp çift olarak upgrade etmeniz en mantıklısıdır. Chipler arası uyum riski sıfıra yaklaşır. Sadece cihaz ile ram uyumu riski kalır.

    Benim V2045' imde 533 mhz. Samsung DDR2 ram' ler vardı. 512 mb. x 2 idi. Vista için 1024x2 ye güncelledim. Ram seçimimi Kingston' dan yana kullandım ve sorunsuz kullanıyorum. SODIM ram Fiyatları normallerden çok az pahalıdır. 512x2 yapacaksanız, satabilirim :)

    Öyle uçuk fiyat isteklerini kesinlikle tercih etmeyin. Ancak cihazın garanti dışı kalması riski varsa, kendi aldığınız ramleri götürüp monte etmelerini talep edin. Garantili cihazdan teknik servis ücreti alamazlar. Ancak sizin parçanızı kabul de etmeyebilirler.

    Servis müdürü ya da müşteri hizmetleri müdürüyle görüşüp onlardan olur almayı deneyin derim. Daha sağlıklı sonuç alırsınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uzaykusu -- 15 Eylül 2008; 20:52:27 >




  • quote:

    Isınma sorunu bu markaya özel bir özellik değil tüm notebooklar cok ısınıyor bunun cozumu cokmu zor anlamadım masaustlerınde su ıle sogutma bıle var ama su notebooklara bısey bulunamadı


    v2045 de de aynı sorun var. Ben garanti dışı olduğundan içini açma riskine girip, içindeki tüm tozları ve heatsinkten de eski ısı macunu kalıntılarını temizledim (Ekran kartının üstündeki kalın macunu saklayın, kendi ısı macununuzun üstüne onu koymanız gerekiyor). Isı macununu da Thermaltake gümüş alaşımlıyla değiştirdim. Şimdi 47 derecede çalışıyor. Fan da daha rahat ve arada duruyor.

    Isınmayan notebook için, bence HP' yi tercih edin derim. Onlarda sıcak hava çıkışı çok iyi dizayn edilmiştir. HP' nin muadilleri de mevcut tabi ki.
    Isı ızgarası ve kanalı geniş olan cihazlar genellikle daha rahat ısıyı dışarı atarlar. Bu da daha az fan kullanımı, daha sessiz ortam, daha uzun pil ömrü demek.

    quote:



    bende de pi1505 var ancak 11 aralık ta teknık servıse 19 tane problemden dolayı verdım ancak bugun 27. iş gunu (cuma) bitti ancak hala bı sey soylıyen yok almanyadan anakart sıparısı verdık ve bekleyın bız sıze bılgı verıcez dedıler yer istanbuldakı teknık servıs.

    sızce bu anakart degıstırıldıkten sonra bı cozum olabılırmı benım problemlerıme yada dıger bır soru ıse eger 30 ıs gunu gecerse ben nasıl hak ıdda edebılırım tesekkurler


    quote:

    merhaba.

    en son 29 haziranda verdiğim notebook 'un son durumu almanyadan mainboard talep etmişler onu beklicekmişim. ikinci kere arızaya verdigim için 29 hazirandan itibaren 30 iş günü geçmesini bekliyorum.



    Evet 30 işgünü içinde cihazı iade etmedilerse iadeyi kabul etmeyin, yenisini veya para iadesini isteyin. Mahkemeye kadar gidebilir. Tüketici mahkemesini deneyin. Biraz uğraşsanız da parayı ya da yeni cihazı %90 alırsınız. Bunun için faturanın sizin adınıza tanzim edilmiş olması ve teknik servis teslim fişlerini saklamış ve mahkemeye sunmuş olmanız gerekir. Başkasının adına düzenlenmiş fatura ile mahkeme başvuruyu geri çevirir.


    quote:

    MERHABA ARKADASLAR. FUJITSU MARKA LAPTOPU VARDI ARKASDASIMIN VE FORMATLADIM. TUM DRIVERLER VE İŞLETİM SISTEMIM COK IYI CALISIYODU FAKAT BI SORUN GOZUME CARPTI. TOUCHPAD YARIM DK KADAR ÇILDIRDI. SAĞA SOLA HIZLICA HAREKET EDIP KLASORLER ACIP BASKA YERLERE GIRIYODU KENDILGINDEN. SONRA KENDISI DUZELDI 10 SN SORA. NORMALLESTI AMA ARA ARA BUNU TEKRARLAMAKTA . SIZCE BUNUN NEDENI NEDIR . DRIVERINI TEKRARDAN YUKLESEM GECERMI YOKSA VIRUS YADA TROJANDANMI KAYNAKLANIO? CEVAP VERIRSENI SEVINIRIM SIMDIDEN COK TESEKKKURLER..


    Bu tamamen Microsoft 'un güncellemeleri sonrası çıkan bir uyumsuzluktan kaynaklanıyor. Şu an için benim bildiğim bir çözümü yok.
    Synaptics marka touchpad' in güncel driver' ıyla da sorun çözülmedi ama donanımsal değil, işletim sisteminin destek probleminden kaynaklanıyor.

    Bende de bu sorun var. O nedenle USB mouse kullanıyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uzaykusu -- 15 Eylül 2008; 20:56:11 >




  • MERHABALAR
    FJ Amilo pi 1505 modelli laptop'umun kapağını kaldırırken ve kapatırken çok çatırdıyor.
    Sanki kırılacak sanıyorum.Garantisi bittiğinden servise göndermek istemiyorum.
    Menteşe bağlantılarında bir sorunmu var acaba? Nasıl açıp bakabilirim?
    Menteşe yanlarındaki vidaları söktüm ama yinede ekranı çıkaramadım.
    Yardımlarınızı bekliyorum.
    Teşekkürler.

  • şirkete ait fs v3405 14,1 ekran laptop un ekranı çatladı onca yaptığım araştırmada ikinci el yada sıdfır 300-TL civarlarında bulabileceğim kanısına varmışken kt servisle karşılaştım ve gerçekten uygun diyebileceğim bir fiyata onlıne satın aldığım ürün ertesi gün bana ulaştı. son zamanlarda bu tür işlere artan merakım birazda hiç bir iş yapmadan bir araba para alan servislere olan gıcıklığım sebebi ile aldım tornavşdayı tam 40dk mı aldı pazar günümden ama eskisinden daha güzel oldu makina :)
    kt servis ali rıza bey e teşekkürlerimi iletirim. işlemin tamamını 182 tl ye tamamladım.
    bu arada fs v3405 14,1 ekran laptom 512mb ram ını 2 gb ram ile 5 ay önce değiştirmişti. makina çok güzel gayet seri ve hala şarjı 90dk kadar gidiyor. sıfırını almak için araştırıyorum ancak edindiğim izlenimler uzak durmam konusunda belkide bizim şirketin şansına bendeki makina iyi çıkmıştır.




  • şuan için konu güncel olduğu için yeni topic açıp forumu kirletmek istemedim emektar amilo pi2540 sahibiyim söylenenlerin aksine makinam servis yüzü görmedi yanlız dün gece mavi erkan verdi bende bellek tanılamayı çalıştırdım üreticinizle görüşün diye hata raporu verdi internetten araştırdım ama yetliki servis bulamadım herhangibir bilgisayar tamircisine götürsem sorunu halledebilirmi yada fj nin yetkili servisi istanbul avrupa yakasında nerede bilen varmı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frogan -- 29 Ağustos 2010; 13:16:38 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: frogan
    şuan için konu güncel olduğu için yeni topic açıp forumu kirletmek istemedim emektar amilo pi2540 sahibiyim söylenenlerin aksine makinam servis yüzü görmedi yanlız dün gece mavi erkan verdi bende bellek tanılamayı çalıştırdım üreticinizle görüşün diye hata raporu verdi internetten araştırdım ama yetliki servis bulamadım herhangibir bilgisayar tamircisine götürsem sorunu halledebilirmi yada fj nin yetkili servisi istanbul avrupa yakasında nerede bilen varmı

    Mecidiyekoyde. 4440372 den adres alin. Biraz yurutur metrobusle gidecekseniz. Gayet nazik ve temiz calistiklarinida soyleyebilirim.




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.