Şimdi Ara

Futbol eski büyülü havasını yitirdi mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sizde de bu hissiyat oluyor mu? Artık kendine has oyuncular ortaya çıkmıyor. kanat oyuncularının hepsi birbirinin kopyası gibi geliyor. Eskiden Ryan giggs ve Beckham gibi isimler klasik 4-4-2 sisteminin orta açan ama içe çalımlarla kat etmeyen bir türüydü. Klasik 4-4-2 bitti 4-3-3 ün hızlı çalımcı oyuncuları türedi. Sterling, sane, gnabry, sancho ve benzeri oyuncular çok iş yapıyor. Ama 100 yıl sonra Ryan giggs ve Beckham kadar hatırlanacak kadar ikon olabileceklerini düşünmüyorum. Örneğin Edgar davids tarzı bir ortasaha ya da Ronaldinho gibi muhteşem ötesi bir cambaz gelmeyecek. Günümüz futbolunda tüm oyuncular daha iyi oluyorlar git gide. Mbappe isterse 100 tane gol atsın asla bir Thierry Henry estetikligi olmayacak. Futbolun büyüsü sanki 10 yıl önce sona erdi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • Sadece futbol değil genel olarak çoğu spor eski havasını kaybetti.

    Internetin bu kadar gelişmediği dönemlerde herkes futbol/basketbol konuşurdu çünkü en büyük eğlence maçtı. Hele tuttuğumuz takım derbide kötü bir şekilde yenilirse okula bile gidemezdik. Şimdi kimsenin umrunda olmuyor. Artık eğlence olanakları çoğaldı. Statta maç izleyenlerin bile elinde illa ki telefon oluyor. Evde maç izlerken de ister istemez laptop açıp sosyal medyaya giriyoruz. Sıkıcı olacağını bildiğimiz maçı izlemek yerine oyun oynayıp, Netflix'te takılıyoruz.

    Ben eskiden Beşiktaş'ın hazırlık maçlarını bile izlerdim. Şimdi önemli maçlar hariç bakmıyorum bile. Aynısı Avrupa futbolu ve NBA için de geçerli. NBA playoffları ve ŞL çeyrek final sonrası dışında ne kadar keyif alabiliyoruz spordan? Sporun evrildiği yer de buna sebep oldu tabi. Artık sporcular birer makine ve sporu matematik olarak gören veri bilimi ekipleri mevcut. Spor, mükemmelleştikçe keyfini kaybediyor. Şimdinin en iyi takımları bana, The Invincibles Arsenal'i, CR7'li Manchester United'ı, efsane kadrolu Milan'ı zevkini vermiyor. Şimdi bu takımlar bir şey yapamaz demesin kimse bana. Evet, tarihin en dominant takımı 2008-2013 Pep Guardiola Barcelona'sı oldu ama ben işin zevk kısmına bakıyorum. O takım da bugünkü takımlara göre daha keyifliydi.

    Biraz eski hayranlığı yapıyorum gibi gelmiş olabilir ama beni anlayan anladı.




  • Her dediğine katılıyorum.. Bu eski hayranlığı değil , seyir zevki açısından eskiler başkaydı. İmkanlar arttıkça insanlar koptu spordan , anlamını yitirdi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bilmiyorum yeni nesiller mi güçten düşüyor yoksa futbolun fabrikasyonuna göre mi oyuncu seçiliyor.

    Hakikaten dedğini gibi sane Gnabry hep birbirlerine benziyorlar şöyle oyun stili bu adamın kendine has dediğin topçu göremiyorsun.Bir de iskedn bence daha çok iyi futbolcu vardı.Totti gibi bir adam yıllarını Atmde geçirdi.Deigo Milito yıllarca Genoada oynadı.Julio Baptista Malagada harikalar yaratıyordu.

    Bir pato vardı daha yakın zamanda fazla iş yapan bir tip değildi ama hepimiz izlemekten keyif alıyorduk.Robinho beğenirdik bir türlü patlayamamıştı.Samuel Lucio gibi kendine has stoperler vardı.Heinze vardı.Gattuso Eric cantona gibi dünyaca ünlü psikopatlar vardı.

    Şimdiki topçulara bakıyorsun yıldız olanların.Dybala Salah Hazard mane ve benzerleri eyvallah çok iyi topçular da sahada ikonik ne özellikleri var?

    Şimdi beni heyecanlandıran iki isim var Felix ve Haaland ikisi de çok kendine has oyuncular.Felixten umudum büyük ama patlaya da bilir.Haaland çoktan kendine güveni sağladı çatır çatır oynuyor.

    Şimdiki Stoperlere bakıyorum yine çoğu birbirini kopyası.Nerde abi Lucio gibi çalımlarla orta sahaya giden stoper.Marquez gibi Ferdinand gibi adamlar.Thuram Gallas Walter Samuel daha nicesi bunların hepsi aynı dönemin topçularıydı.




  • ben hiç öyle düşünmüyorum hepsi bana ayrı ayrı zevk veriyor.

    insan oğlu doğası gereği eskiye özlem oluyor o yüzden bu düşünceleriniz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence yitirmedi. sadece bizim algımız değişti. evet sorsan bana da o havası gitmiş gibi geliyo, ama ben kendimizi sorguluyorum.

    Robben kariyerinin son senesinde (28 yaşında mı neydi) bi maçta kendi yarı sahasının ortasından kanattan top alıp topu sürerek gol attı ve aynı golü aynı maçta bir değil iki kez attı. doğru düzgün haber bile olmadı. mahrez midir nedir, çok takip etmiyorum ama geçenlerde birkaç maçına baktım, herif messi gibi goller attı ama ne kadar gündem oldu bilmiyorum.

    şu anda takım pasaşmaları olarak da birçok takımda akıl almaz oyunlar izleyebiliyoruz. son 1-2 senede eski maçlara çok denk geldim youtube'da (2000-2005 arası falan) oynayan kadrolar efsane kadrolar, bu maçları o zaman izlemiştim, ama oynanan oyunları şu anda tekrar izlediğimde pek etkilenmiyorum açıkçası.

    belki de eski oyuncuları gözümüzde fazla simgeleştirmeye yatkındık?
    belki de şu anki oyuncuları fazla küçük görmeye yatkınız?

    2002 İtalya kadrosu mesela inanılmaz bir yıldız cümbüşü idi:

    kale: Buffon, Toldo, Abbiati
    defans: Cannavaro, Maldini, Nesta, Zambrotta, Materazzi, Coco, Panucci, Luliano
    orta ve ofans hattı: Zanetti, Gattuso, Totti (oyun kurucu), Tommasi, Doni, Di Biagio, Di Livio
    frvet ve santraforlar: Vieri, İnzaghi, Del Piero, Montella, Delvecchio

    şu adamların arasında ismi sönük gibi görünen Cristiano Doni bile o zamanlar müthiş bir yıldız idi. kadrodaki isimlerin tammamına yakını yıldız, ve, kadroda yer bulamayıp Kore'ye gidememiş başka yıldız isimler de var.
    bu takım 2002'de ne kadar futbol oynadı soru işareti. ama, tek tek baktığımızda akıl almaz bir kadro olarak görünüyor gözümüze.

    Film olayında da aynı etki var. eskiden izlediğim ilk filmler bana süper güzel geliyo. şu an tekrar izlediğimde o filmlerin aslında ne kadar dandik olduklarını görebiliyorum ama olsun, gene de hâlâ güzel geliyolar bana, yani bende ayrı bi yerleri var. "klasik" etkisi. kendi adıma konuşmak gerekirse, bence eski futbolun bana daha güzel gelmesinin asıl nedeni bu, ve, şu anki futbol da gayet iyi bence. belki (ve muhtemelen) daha iyi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 6 Nisan 2020; 23:26:38 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Artık sadece başarılı olanlar konuşuyor çünkü. İnsanlar da başarılı olmak için kendini törpülüyorlar. Ronaldinho daha çok kaleye yakın olup belki de daha çok gol atabilirdi ancak o kendi olmayı seçti ve daha başarısı az ama daha zevkli bi oyun oynamayı seçti. Eski tip topçular böyleydi işte ama yeni stil topçular daha çok başarı için yeteneklerini törpüleyip gerektirdiği gibi oynamaya çalışıyorlar. United zamanları Cristiano'nun oynadığı zevkli futbolla Madrid zamanı oynayan gol makinesi Cristiano'nun oynadığı fark her şeyi açıklıyor.

    Örnek olarak Neymar 2000li yıllarda futbolcu olsaydı tapılıyordu ama 2020 yılında eleştiriliyor, beğenilmiyor.
  • Aynı fikirdeyim. Şimdikiler sanki aynı tornadan çıkmış futbolcular. Futbol rengini yitirdi bence.


    Şimdikiler evet çok hızlı, evet çok çevik ama özgün futbolcu yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.