Şimdi Ara

futurlec'in türkiye temsilcisi var mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.000
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • futurlec'in türkiye temsilcisi var mı ?



  • bi futurlec var bi de futurelec var

    eğer yazım hatası yoksa ve futurlec i soruyorsanız ülkemizde temsilcisi yok.

    futurlec avustralya merkezli güvenilir bir firmadır. sipariş ettiğiniz malzemeler tayland dan gönderilir. posta ile istediğiniz taktirde çok uygun fiyata malzeme alabilirsiniz oradan.

    mesela çin de 20 dolarlık birşey bile alsanız DHL 40-50 dolar kargo ücreti çıkarıyor ve bazen aldığınız malzeme ucuz olsa bile "devlet gümrükleri DHL gibi firmalara terk ettiğinden dolayı" "DHL" ucuz malzemeyi bile gümrüğe takabiliyor. 70 dolar lık konnektör size DHL yüzünden 800-900 TL lere patlayabiliyor.

    eğer aradığınız malzeme futurlec de varsa 100 doların altındaki siparişleriniz hiç bir problem olmadan posta ile çok ucuza geliyor. ben defalarca oradan alışveriş yaptım, hiç bir problem yaşamadım. Hatta adamlar, o malzeme elimizde kalmamış şu tarihte gelecek falan diye mail atıp şimdi gönderelim mi yoksa o malzemeyi de temin edince mi gönderelim diye soruyorlar (stok güncellemesini hafta başında yapıyorlar, cuma günü sipariş verdiğiniz bir malzeme nadir de olsa kalmamış olabiliyor. benim başıma birkez geldi. onu da temin edince gönderin dedim, beklerim dedim, 4 gün sonra gönderdiler, bilgilendirdiler)




  • ben futurlec ' i diyorum

    ben de burdan malzeme getirttim
    orda sorun yok da

    futurlec 'in bir boardını kullanarak dizayn yapıyorum - bu karttan 100 dolardan fazla getirtmek istiyorum
    yalnız bunun CE belgesi yok - bizim gümrüklerde bir CE belgesi ısrarı var - ( yani illa almanya'dan alıcaksın herşeyi diyorlar )

    onun için temsilcisi varsa yardımcı olabilir mi diye sormuştum
  • hocam tam da memleketin ilerleme sebeplerinden birisine gelip takılıp kalmışsın sen de.. ben de yapmak istediğim birçok ciddi iş te devletin bu tür anlamsız engellerine takıldım.. tam da sömürge devletlere sömürgecilerin yaptırdıkları kanunlar gibi kurallar/kanunlar ve bunlar ülkede birşeyler yapıp üretecek insanların da önünü kesiyor maalesef.

    futulec in temsilcisi yok, belki riske atıp getirtmeyi deneyebilirsiniz ve posta ile istediğiniz için belki şansınız yaver gidebilir ama bu risk alınır mı alınmaz mı sizin vereceğiniz bir karar..

    ben oradan development board aldım, 100 dolar ın altındaydı ve CE belgesi falan istemediler. çin den 85 dolar a mini2440 development board almıştım ondan da CE belgesi istemediler. Hatta 350 dolar a OMAP development board aldık, faturasına 90 dolar yazdırdık ama adamlar CE belgesi istemedikleri halde DHL gümrüğe taktı ve bize bayaa bi pahalıya maal oldu..

    kutulu olmayan development board lar için CE belgesi istemiyor olabilirler mi?

    siz LPC1768 development board mu getirtmeyi düşünüyorsunuz? (eğer onu düşünüyorsanız belki çin de daha ucuza bulabilirsiniz)




  • http://www.futurlec.com/ET-STM32_Stamp.shtml

    bunu getirtmek istiyorum

    ya CE belgesi yüzünden amerikadan bile board getirtmekten vazgeçtiğini biliyorum
    bazı firmaların

    yani elektroniği bulan amerikalılar
    neymiş CE belgesi yokmuş - böyle şey olur mu ya ?

    bir de takıldığım bu gümrük olayı

    amerikada 2000 doların altındaysa
    gümrüğe takılmadan kapına geliyor

    ben burda 200 TL gümrükçüye 200 TL TSE 'ye
    yok efendim ordino diye bir kağıt parçasına 150 TL
    50 gramlık entegreye 50 TL ardiye parası

    nedir bu böyle ya ?
    hangi ülkede var bu böyle ?

    yani adamlar elektronikte bizim 40 sene falan önümüzdeler zaten
    nasıl kapatacağız bu farkı böyle kösteklerle




  • hocam tam yaramıza parmak basıyorsun da tabiki bu yara hepimizin yarası.. ben amerika dan digikey den ne aldıysam hem dünyanın kargosunu ödemek zorunda kaldım, hem de gümrüğe taktılar (2000 dolar falan hiç olmadı zaten).. bir keresinde bir paket yapmışlar (sanırım kargo parası yüksek çıksın diye öyle yapıyorlar), kocaman bi paket geldi, şaşırdım, açtım, %95 i boştu kutunun.. yani taa amerikadan buraya kargo ile "hava" getirtmiş oldum... offf, offf..

    hocam board 25 dolar, ucuzmuş.. ben 70 dolarlık board u getirtmiştim, ne gümrüğe takıldı, ne de CE belgesi istediler. posta ile gelmişti. Sen kaç adet getirteceksin bilmiyorum ama 3 lük, 4 lük paketler halinde getirsen kurtarabilir durumu

    uğraşmak istermisin bilmiyorum ama belki de o stamp ı kendin üretebilirsin, onun üzerindeki STM32F103VET6 işlemciyi futurlec 10 dolar a satıyor zaten.http://www.futurlec.com/ICSTMicro.shtml işlemciden başka da üzerinde 2 transistör, bir tane rs232 transceiver entegresi var. işlemci dışındakiler ve pasifler vs, buradan bulabilirsin zaten. Bunun şeması da tayland lı firmalardan bulunabilir sanırım, hatta bakıyorum şimdi

    aslında futurlec de bu stamp ı şuradan alıp gönderiyor;http://www.etteam.com/product/ARM/ET-STAMP-STM32.html buradan dokümanları ve şeması bulunabilir. hatta futulec diğer board ları da bu firmadan alıp gönderiyor. hatta belki olimex in board larından birisi bile yapılabilir belki ama, en ciddi sorun PCB yaptırılacak yer sorunu..

    senin board un user manual i; http://www.etteam.com/product/ARM/manET-STAMP-STM32.pdf linkinde var, içinde şeması da var.. adamlar 128 KB flash lı ve 512 KB flash lı model üretiyorlarmış..

    şemasını inceledim, basit. belki delron a falan 2 katlı güzel pcb falan yaptırılabilir.. tabi ben tüm fu fikirleri yazarken sizin ihtiyacınızı falan tam bilmeden yazıyorum, umarım işinize yarar..




  • hocam bir de; belki haberin vardır belki yoktur bilmiyorum ama arada sıradahttp://www.powarm.com/?dll=en (http://forum.powarm.com/) sitesini de takip etmen işine yarayabilir. bazen toplu board falan yapılıyor hep birlikte
  • we are a LED lighting products company, and really hope we can own our representative in Turkey for developing our business
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.