Şimdi Ara

Fuzul Otomotiv Yada Emin Otomotiv Hangisi? Tecrübesi Olanlar Var Mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar

    Yaklaşık 450 bin lira ödeme desteğine ihtiyacım var. Malum şu anki krediler yüksek. Emin otomotiv ve Fuzul Otomotive gittim. Tekliflerini sordum. Teklifleri şu şekilde;


    750 bin liralık arabaya gireceğim.

    48 bin lira organizasyon ücreti ödeyeceğim.

    300 bin lira peşinat ödeyeceğim.

    İlk taksit ödemesini 2023 ocak ayınca yapacağım.

    Arabayı 2023 mart ayında alacağım. Peşinatım olduğu için ve taksit miktarım yüksek olduğu için.

    12 ay taksit ile 37.500 lira ödeyeceğim.

    Sistemden çıkmak istersem ödediğim taksitler 6 ay sonra geri ödenecek ve organizasyon ücreti yanacaktır.

    Kasko sigortada verilen paradan düşecek. Yani 15 bin lira kasko sigorta tutarsa 735 bin lira hesabıma yatacak. Ancak 10 bin liraya kendin kasko bulursan, 5 bin lira taksitlerden düşecekler daha ucuz bulduğun için.


    Bu iki firma güvenilir ve BDDK onaylı olduğu için güven konusunda sorun yaşamıyorum. Ancak hangisini seçsem kararsız kaldım. Emsal teklif veriyorlar. Bu iki firmadan tecrübeleri olan varmı? Birde malum araç satışları düşük. Mart sonuna kadar sizce fiyatlar artar mı?








  • 750k ya iyi araba bulursunuz,Mart'ta da bulursunuz.
    Atıyorum piyasa yükseldi Corolla alamaz egea alırsınız ,faizler bu kadar yüksek iken yine de kârda olursunuz
    Sistem konusunda İkisi de kendini kanıtlamış marka hangisini seçseniz farketmez
  • en1gma kullanıcısına yanıt

    Alacağım araba şimdiden belli. Buradaki tek sorunum marta kadar fiyatlar artar mı. Artarsa yüzde kaç artar gibi. Alacağım araba 750k lık değil. 450K ya ihtiyacım olduğu için 750lık bir sisteme girmem gerekiyor. Yoksa 1.3m lik bir araba almayı düşünüyorum.

  • Serhan10 kullanıcısına yanıt

    Seçimlere kadar faizler de böyle devam edeceğine göre çok büyük oynama olmaz sanmıyorum

  • Mantıklı mu sistem güven konusu da var tabii

  • bu sistem gerçekten güvenilir mi gününde paranı yatırıyorlar mı bakarsan 48 bin organizasyon ücreti dışında fazladan bir para alma durumu yok
  • Bu tür kurumların hiçbirine bulaşmayın faizsiz bir kurum tercih etmek istiyorsanız katılım bankalarına bakabilirsiniz kaldı ki kim ne derse desin ne bu tür kurumların ne de katılım bankalarının faizsiz dedikleri olaya ben inanmıyorum kulağı tersten tutmak başka birşey değil ama en azından katılım bankasında mağdur olmazsınız
  • Hiçbiri!!! Zamanında bir tanıdık 80 binlik araba için girmişti. Girdiği dönemde sıfır Toyota 82 bindi, ancak kura zamanı gelince 10 yaşında auris alabildi…sırf faize bulaşmamak için girdiği yolda en büyük kazığı yedi.
  • Ben faizsiz olmasından ziyada faizlerin aşırı yüksek olmasından ziyade düşündüm bunu. Banka büyük faizler istiyor. Sonuç olarak tercih etmedim ve beklemeye karar verdim. Bakalım neler olacak.

  • Serhan10 kullanıcısına yanıt

    Tercih etmemekle doğru karar vermişsiniz hocam

  • Paran varsa biriktir


    Paran yoksa biriktir


    Ne kadar biriktirebilirsen daha azını harca


    Elin parasıyla zengin olunmaz

  • Aynı benzer durumu bende yaşadım. Eylül sonu gibi 750k+750k şeklinde ve girdim. Bu hafta inşallah arabamı alacağım. O zaman 1590k olan arabayı şuan 1500k'ya alabiliyorum. ayrıca sistemden aldığım 750k için banka kredi faizi ödemeyeceğim ki; 20 ay için 3 ay önce ortalama 600k civarı faiz çıkıyordu bankalardan. Netice itibariyle hem alacağım aracın fıyatı düştü hemde 600k'lık kredi faizinden kurtuldum. 100k katılım bedelini düşünde yine 600k civarı kar'ım oldu. Bende bunu daha yüksek modelli araç alarak kendimi ödüllendirdim.

    Ayrıca banka faizleri bu kadar yüksekken bu sisteme dahil olanların sayısı bir hayli artmıştır diye düşünüyorum.

  • bi yakınım girdi emin'e öyle bahsettiğiniz gibi olmuyor, örneğin size tarih aralığı veriyolar 20-30 Ocak, bu süre içerisinde hem araba bulacaksınız, ek olarak satıcı emin otomotive gelip sözleşme imzalamayı falan kabul edicek kimse uğraşmaz

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.