Şimdi Ara

GA-MA790X-UD4 ve Hıs ICEQ4 4850 1GB Overclock Yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese selam,

    Gigabyte marka anakartımın biosunda M.I.T adlı bir ince overclock aracı var. Bu araçla şu anda Phenom II 940 işlemcimin çarpanını 15'den 17.5'e çıkarmış durumdayım. Bellek zamanlarını da 4-4-4-12'ye düşürdüm. Bunların dışındaki bütün frekans ve voltaj ayarları otomatik konumda. (CPU sıcaklığı boşta 40 C civarı)

    Şimdi ben işlemcimin FSB hızını artırdığımda bellek ve kuzey köprüsü çalışma frekansları da otomatik olarak aynı oranda artırılıyor. Örnek vermem gerekirse ben FSB hızını 210 yaptığımda normalde 800 mhz'de çalışan OCZ bellekler 840 (4x210) mhz'de çalışıyor. Ama 210 mhz FSB yaptığımda (CPU çarpan 17.5) Windows Vista'nın ilk girişinde mavi ekran alıyorum.

    Bu forumda gördüğüm bazı hız aşırtılmış sistemlerde, işlemci çarpan hzının düşürülüp FSB hızının ciddi oranda artırıldığını farkettim. Mesela 8x450 gibi. Çarpan yerine FSB hızının artırılmasının avantajı nedir?

    İşlemcimi hangi yöntemle hız aşırtmamı önerirsiniz? (Stok fan kullanılacak). FSB hızıyla oynadığım takdirde, bellek ve kuzey köprüsü gibi bileşenleri de manuel olarak mı ayarlamalıyım? Mavi ekran hatası almam voltaj eksikliğinden midir sizce? Öyleyse voltajlar için ne önerirsiniz?

    Bir de HIS ICEQ4 4850 1GB ekran kartımın GPU hızını 655 mhz'nin üzerine çıkardığımda 3DMark Vantage testini tamamlayamıyor. Halbuki ben forumda HD4850'sini 700 mhz'de sorunsuz kullananlar görüyorum. Kartın default hızları 625/993. Son çıkan Catalyst 9.4 sürücüyle gelen otomatik hız aşırtma fonksiyonunu çalıştırdığımda 660/1008 sonucunu veriyor. Bu durumla ilgili deneyimli arkadaşlardan yorum alabilir miyim? Kart takoz çıktı deyip bu konuyu kapatmalı mıyım yoksa ekstra voltaj vb. yöntemlerle problemi çözme şansım var mı?

    Değerli görüşlerinizi bekliyorum.







  • dostum o/c yi öncelikle çarpan üzerinden yap,gitmediği yerde fsb artırımına başvur,ki eğer çarpan'ın açıksa ekran kartı için bişe diyemeyeceğim,bende sonic 4850 aldım lakin hangi program'la o/c yapacağımı bulamadım,atitool çok dandik 1 program + ekran kartını tanımadı zaten bi sorunlar çıkardı falan,rivatuner ise catalyst yüklü diyip ince ayar yerine girmeme izin vermemekte
  • birde catalyst in overclock kısmını kullanma,vpu hatası veriyor sürekli,neden bilinmes..zaten 625 ile 700 arasında een fazla 2fps oynama olacaktır ki değmez bence
  • Sizin işlemcinizin çarpan kilidi açık.En basiti ve sağlıklısı çarpan attırarak overclock yapmak.Çoğunlukla konulara baktığınızda fps arttırılarak overclock yapıldığını görürsünüz.Ama o arkadaşların işlemci çarpanları kilitli olduğu için mecburiyetten bu şekilde overclock yapıyorlar.Sizin çarpan arttırmanız yeterli.Ekran kartı içinde voltaj arttırma işine bence girmeyin.Ekran kartının bellek frekansını arttıryorsanız bazı marka bellekler frekans arttırımına hiç gelemiyorlar.Bir ihtimal bundan olabilir.
  • voltajsız sapphire 4850 toxic 740-750 mhz de kullandım ımzamda max cıktıgım deger yazıyor ama ben suan 735 e cektım havaların ısınmasından dolayı, ayrıca rıva tuner ı 9,4 surucuylde bıle sorunsuz kullanıyorum sen bıraz daha arastır bu ekran kartı konusunu elındekı takoz falan degıl hatta en saglam 4850 lerden bırısı ben toxic almamıs olsaydım kesın onu alırdım
  • arkadaşım ben bu işlemciyi kullanıyorum oc hakkında fikir vermesi için aşağıda vereceğim linkte videolu anlatım var burdan bak ben 3700 mhz stabil kullanıyorum şuan
    http://www.pclabs.com.tr/2009/01/23/amd-phenom-ii-x4-940-ile-38-ghze-overclock/
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.