Şimdi Ara

GA-X58A-UD7 Reboot Looping Hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • https://www.youtube.com/watch?v=OWcHhpXnnTw

    Öncelikle selamlar.

    Başlıkta belirttiğim gibi, bilgisayarımda bir yeniden başlatma döngüsü sorunu var. Sorunu çözmek için ve soruna neden olan şeyi bulmak için birçok şey yaptım. Hiçbiri işe yaramadı. Ramlerin hepsini çıkardım ve tekrar taktım. Bütün ramleri tek tek ve çift olarak koydum. Ekran kartını başka bir slota taktım. İşlemcinin çalışıp çalışmadığını kontrol etmek için çıkarıp temizledim tekrar taktım lakin yanılmıyorsam işlemci hala sağlam çalışıyor. Güç kaynağı da sorunsuz çalışıyor.

    Bu sorunun nasıl meydana geldiğini merak edeceksiniz. Birkaç ay önce güç kaynağını aldığım bilgisayarım, dört gün önce saat 6'ya kadar sorunsuz çalıştı. Oyun için bir anticheat yazılımı kurdum ve program bilgisayarımı yeniden başlatmamı istedi. (Daha önce aynı bilgisayarda aynı programa çalıştırdım.)

    Yeniden başlatma işlemini onayladım. Tüm programlar normal şekilde birer birer kapatıldı. Sonra bilgisayar kapatıldı, fanlar hala çalışıyordu. Klasik bir yeniden başlatma operasyonu .. Ama ekranın gelmesini beklerken bilgisayar başlayamadı. Herhangi bir hata almadım, ama 5 dakika sonra bilgisayarın bios ekranı geldiğinde kendini sürekli sıfırladığını fark ettim. Bazen bu ekranı birkaç milisaniye görebildim, ancak bazen hiç gözükmedi. Kasayı açtım ve gördüğüm şey şuydu: her şeyin normal olarak çalıştığı onaylama (beep) sesini 26'ya geldiğinde paylaşan bilgisayarım, 4E'ye ulaştığında kendini bir "klik" sesiyle resetliyordu.

    4 gün boyunca çok fazla araştırma yaptım, kendim deneyebileceğim her şeyi denedim. Ama hiç olumlu bir sonuca ulaşmadım. Son çarem sorunla ilgili bir video çekmek, makaleler yazmak ve yardımınıza ihtiyacım olduğunu söylemekti.

    İşte benim sistem özelliklerim;
    PSU: XIGMATEK 750W 80 PLUS
    CPU: Intel i7 930
    RAM: 24 GB (3 x 8 GB (4x2) CORSAIR 1333Mhz ddr3
    GPU: Msi N570GTX-Ti İkiz Frozr II
    Anakart: Gigabyte GA-X58A-UD7 (Rev. 1.0)
    500 GB HDDD







  • Yedek al.
    Güvenli kipte sistemi aç.
    Bütün başlangıç programları ve gereksiz servisleri kapa.
    Normal modda aç.
    Bakalım işe yarayacak mı.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar @Rakanoth , yazımı tam olarak okudunuz mu bilmiyorum ama sorun şu ki ekrana hiç görüntü gelmiyor. Video linkini en üstte paylaştım ön yüklemesi tamamlanmadan direk kendine reset atıyor. Kapatıp başlatma bile değil yani direk her şey çalışmaya devam ederken resetliyor kendini.
  • Son durumunuz nedir?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: quarex57

    Selamlar @Rakanoth , yazımı tam olarak okudunuz mu bilmiyorum ama sorun şu ki ekrana hiç görüntü gelmiyor. Video linkini en üstte paylaştım ön yüklemesi tamamlanmadan direk kendine reset atıyor. Kapatıp başlatma bile değil yani direk her şey çalışmaya devam ederken resetliyor kendini.
    BIOS'u resetlemeyi denedin mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.