Şimdi Ara

[Galaxy Gio] CyanogenMod 7.2 Kurulum Anlatımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
2
Favori
13.264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • CM7 Kurulumu ve Sonrasında ki İşlemler Nasıl Yapılır


    * CM 7.2 En son sürümünün linki eklenmiştir. Resimlerde ki tarihler eski anlatım konusundaki tarihlerdir. :)

    * GPS Sorunu olduğu söyleniyor

    * A2SD sorun olduğu söyleniyor.

    * ROM'un geliştirici Phiexz bu sorunlara kısa sürede çözüm bulacaktır. Ben ikisinide kullanmadığım için pek önemsemedim. Kullanan arkadaşlar test edebilir.

    Aroma İnstaller Nedir?

    Aroma installer CM7 hızlı ve gelişmiş kurulum ara yüzüdür. Aroma installer ile birlikte CM7 kurulum eskiye oranla fazlası ile sadeleştir. Bilenler bilir Aroma installerden önce CM7 ROM kurduktan sonra birçok işlemi kendinizin yapması gerekiyordu. Şimdi ise bu işlemlerin yüzde 90 kurtuluyorsunuz. Bunun dışında kurulum esnasında

    Kernel seçimi
    Boot Animasyon Seçimi
    Font seçimi
    CM7 ve Samsung Tuş takımlarından birinin seçimi
    Kullanmadığını bazı sistem uygulamalarını kaldırmak
    Kullanmadığınız bazı Google uygulamlarını kaldırmak
    Kurulum sırasında S2E ve A2SD kurulumunu seçmek.


     [Galaxy Gio] CyanogenMod 7.2 Kurulum Anlatımı
     [Galaxy Gio] CyanogenMod 7.2 Kurulum Anlatımı
     [Galaxy Gio] CyanogenMod 7.2 Kurulum Anlatımı
     [Galaxy Gio] CyanogenMod 7.2 Kurulum Anlatımı
     [Galaxy Gio] CyanogenMod 7.2 Kurulum Anlatımı
     [Galaxy Gio] CyanogenMod 7.2 Kurulum Anlatımı
     [Galaxy Gio] CyanogenMod 7.2 Kurulum Anlatımı
     [Galaxy Gio] CyanogenMod 7.2 Kurulum Anlatımı
     [Galaxy Gio] CyanogenMod 7.2 Kurulum Anlatımı
     [Galaxy Gio] CyanogenMod 7.2 Kurulum Anlatımı
     [Galaxy Gio] CyanogenMod 7.2 Kurulum Anlatımı





    Hangi ROM Üzerinden Geçiş Yapabilirsiniz

    Froyo dışında ki bütün ROM sürümlerinden geçiş yapabilirsiniz. Şahsen hepsinden geçtiğim için her hangi bir sıkıntı ile karşılaşmadım.


    Merak Edilenler

    CM7 kurulum gayet basit ve sadedir. Odin romlara oranla kurulumu daha rahattır ve Brick riski en az olan romdur. Bunun için kurulumu gözünüzde fazla büyütmeyin.

    CM7 kurup memnun kalmaz iseniz ODİN ile istediğiniz bir romu rahatlıkla yükleyebilirsiniz.

    Kurulum Öncesi Yapmanız Gereken İşlemler

    1. Romu kurmadan önce yapmamız gereken CWM yüklemek olacaktır. CWM, CM7 kurulumuna başlamanız için gerekli olan ara yüzdür.

    CWM iki ayrılıyor EXT ve RFS destekli CWM olarak. RFS destekli CWM orijinal ve bazı costum romlarda çalışmaktadır. EXT destekli CWM ise CM7 ROM kurmak için gerekli olan CWM sürümüdür.

    2. Linkten CWM indirin ve SD kart ana dizine atın.

    http://goo.im/devs/phiexz/recovery/px-recovery/gio/px-recovery-0.3.6-gio-beta.zip

    3.Bu linktede kurulum için gerekli olan ana dosya mevcut. Buradan dosyayı indirip SD kart ana dizine atın.

    http://mirror.phiexz.com/file/24ca2f03881ee27ff000c3ce


    Kurulum Aşaması


    1. Gerekli dosyaları SD kartta attıktan sonra telefonumuzu Recovery Modda açmamız gerekiyor. Home+Power Tuşlarına basarak telefonunuz recover modda açabilirsiniz.

    Recovery Modda açtığınız karşınıza farklı seçenekler çıkacak. Eğer orijinal bir CWM kullanıyorsanız. Appy Update Sd Card seçeneğinin içine girerek indirmiş olduğunuz CWM dosyasının kurulumunu yapın ve telefonunuzu yeniden başlatın.

    Costum bir CWM kullanıyorsanız karşınıza çıkan seçeneklerden İnstall Zip From SD Cart seçeneğinden indirdiğiniz CWM kurulumunu yapıp telefonunuz yeniden başlatın.


    2. CWM kurulumu başarı ile tamamladıktan sonra telefonu tekrar Recovery Modda açın. Bu aşamada romun ana dosyası kurulumunu yapacağız.

    İlk işlem olarak Ana dosyanın kurulumun yapmanız gerekiyor. CWM girdiğiniz İnstall Zip From SD Cart girerek indirdiğimiz ana dosyasının kurulumunu yapıyoruz.

    NOT: Tüm bu işlemleri yaptıktan sonra telefonuz açılması biraz usun sürebilir. Bu sırada endişe etmenize gerek yok. Eğer telefonunuz açılmaz ise aşağıda ki işlemleri sırası ile uygulayınız.

    * Recovery modda telefonun Ses Tuşları ile aşağı yukarı gidip dosya seçiyorsunuz. Home tuşu ile klasörün içine girip işlem yapıyorsunuz. Bir klasörün içinden geri çıkmak için Geri Dokunmatik Tuşunu kullanmanız gerekiyor.

    1. Home+Power Tuşlarına basarak Recovery Modda açın

    2. Karşınızda gelen ekranda Wipe Data/Factory Reset seçeneğinden içine girip Yes Delete All User Data seçeneğine işlem bittikten sonra Recovery Ekranına dönüyor.

    3. Wipre Cache Partition diyoruz burada Wipe Cache tıklıyorsunuz biraz bekleyince tekrar Recovery Ekranına dönüyor

    4. Son olarak Reboot System Now diyorsunuz ve telefon açılıp kapandıktan sonra açılacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bir Ömürlük Misafir -- 3 Haziran 2012; 20:45:51 >







  • Hafıza Sorununa Çözüm


     [Galaxy Gio] CyanogenMod 7.2 Kurulum Anlatımı
     [Galaxy Gio] CyanogenMod 7.2 Kurulum Anlatımı
     [Galaxy Gio] CyanogenMod 7.2 Kurulum Anlatımı


    * Kurulum Sırasında hafıza sorununa çözüm olması amacıyla S2E ve A2SD seçenekleri kurulum ile geliyor. Yalnız bu iki seçenekte ROM kurduktan bir süre sonra maalesef çökme sorunu ile karşılıyor. Çökme sorunundan sonra telefonunuza her hangi bir uygulama yükleyemiyorsunuz. Bu sorunu çözmek için size tavsiyem [B]Link2SD[/B] uygulamasını kullanmanız olacaktır.

    * Link2SD Dalvic Cache dışında çoğu uygulamayı SD karta linkleyerek telefon hafızasında yer açmaya yaran bir uygulamadır. Link2SD kurmadan önce SD Kartınıza EXT4 alanı oluşturmanız gerekiyor

    Link2SD uygulamasının son sürümünü aşağıda ki linkten indirebilirsiniz.
    http://www.mediafire.com/?w163qvx9zdbgc2a

    * Link2SD uygulamasını kurduktan sonra karşınıza çıkan pencerede oluştuduğunu EXT4 alanını seçin ve bir süre bekleyin. EXT4 alanını bulduktan sonra ekranda uyarısı gelecektir. Bu aşamadan sonra ayarlara girerek [B]Otomatik Linkleme[/B] seçeneğini aktif edin. Telefonunuzu yeniden başlatın.

    * Telefonunuz yeniden başlatıktan sorna uygulamanın aktif olması için Link2SD uygulamasını yeniden çalıştırın. Bu aşamdan sonra kurduğunu uygulamalar otomatik olak SD karta linklenecektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bir Ömürlük Misafir -- 22 Mayıs 2012; 10:41:10 >




  • Performans İçin Scriptler

    * Burada size önerebileceğim scriptler RamiUcur Machacker7 arkadaşımızın hazırladığı ve ilk günden bu yana kullandığım faydalı bir Scripttir. Aşağıdaki linkten indirip SD kartta atın.

    http://www.mediafire.com/?dx2bu38adxo8u7k

    *Telefonu Recovery Modda açın System/Mount yapın. İnstal Zip From SD Cart seçeneğinden indirdiğiniz Scripttin kurulumunu tamamlayın ve telefonu yeniden başlatın.

    *Scriptti aktif etmek için [B]Terminal Emülatör[/B] bazı kodlar girmemiz gerekliyor. Arada ki farkı görmeniz açısından Terminal Emülatöre Free yazın ve ilk değerler yukarıda dursun. Scriptti aktif etmek için

    Su
    ramiucur


    yazdıktan sonra bir süre bekleyin script aktif olacaktır. Tekrardan Free komutunu yazarak değerlere bakabilirsiniz. Scripttin daha sağlıklı çalışması açısından telefonu yeniden başlatmanızı öneririm.




  • Samsung Türkçe Klavye Yükleme

    * CM7 Klavyesinden hoşladıysanı ve Orjinal Samsung Klavyesi yükleme istiyorsanız yapmanız gereken işlem gayet basit. Linkteki dosyayı indirip SD karta atın. Script Machacker7 arkadaşımız tarafından hazırlanmıştır.

    http://www.mediafire.com/?6trzopx4hmg86me

    * Kurulum öncesinde -Mount&Storage- kısmından mount /system kısmına tıklayın tıklama sonrasında Unmount /system yapın. İnstall Zip From SD Cart indirdiğimiz dosyayı seçerek kurulumu tamamlayın ve telefonu yeniden başlatın. Ayarlardan-Dil ve Klavyeden gerekli ayarları yaptıktan sonra Samsung Klavye aktif olacaktır.




  • Launcher Yükleme

    * CM7 ile gelen Adw Launcher biraz hantal olduğu için farklı bir launcher yüklemek gerekliyor. Burada Adw Launcher gelişmiş versiyonu olan [B]Adw Ex Launcheri yüklemenizi tavsiye ederim.[/B] Adw Ex Launcher sistemizde ki arkadaşlar tarafından Türkçeleştirldiği için kullanımıda oldukça basittir. Aşağıda ki dosyasının içinde Adw Ex Launcher ve Ayarların yedeği mevcut. İndirip rardan çıkarın ve SD kartta atın.

    http://www.mediafire.com/?61t9j99tqw6p0uy

    * Dosyasının içinden çıkan Adw Ex Launcher iki şekilde sisteme entegre edebilirsiniz.

    1.[/SIZE] Birinci seçenek oldukça basit. Direk indirdiğiniz Adw Ex Launcher üstüne tıklayarak APK kurulumu yapabilirsiniz.

    2.İkinci seçenekte ise Root Explorer ile Sistem içine entegre edilirsiniz. Burada yapmanız gereken Root Explorer kurun ve SD kartın içinde bulun Adw Ex Launcher üstüne tıklayarak kopyala deyin. Kopyaladığınız dosyayı System/App içine yapıştırın. Yapıştırmak istediğiniz uyarı verir ise üst kısımda Mount yazan R/O olarak ayarlayın. Kopyalama işlemi bittikten sonra Adw Ex Launcher üstüne basın ve çıkan seçeneklerden Permissions seçin ve karşınıza çıkan dokuz kutucuğu aşağıda ki gibi seçin.

    x x
    x
    x


    kutucukları bu şekilde seçtikten sonra telefonunuzu yeniden başlatmanız yeterli olacaktır.

    * Ayarlarla uğraşmayıp benim verdiğim ayar dosyasını kullanmak için yapmanız gereken Adw Ayarlar - Yedekleme ve Geri Yükleme - Adw Ayarlarına Geri yükleyi işaretlediğinizde kullandığım ayarları yüklemiş olacaksınız.




  • CM7 Tema

     [Galaxy Gio] CyanogenMod 7.2 Kurulum Anlatımı


    * CM7 Görsellik açısından zengin bir içeriğe sahip bir rom. Burda sizinle en beğendiğim CM7 temasını paylaşacağım. Bu sayede çok hoş bir görselliğe kavuşmuş olacaksınız. Linkteki dosyayı indirin ve kurun.

    http://www.mediafire.com/?nx7uic8cx5e7a9a


    * Kurulum bittikten sonra tema seçiciden bu temayı seçebilirsiniz. Çok fezla tema seçeneği var. Telefonunuzu HTC, Sony Erricson, Tourchiwz, MIUI gibi farklı görsellere kavuşturabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bir Ömürlük Misafir -- 22 Mayıs 2012; 10:59:39 >




  • Cyanogen Mod Ayarları ile Kişiselleştirme

    * Yayınlamış olduğum resimlerden ayarları yaparak daha iyi bir görselliğe kavuşabilirsiniz.

     [Galaxy Gio] CyanogenMod 7.2 Kurulum Anlatımı
     [Galaxy Gio] CyanogenMod 7.2 Kurulum Anlatımı
     [Galaxy Gio] CyanogenMod 7.2 Kurulum Anlatımı
     [Galaxy Gio] CyanogenMod 7.2 Kurulum Anlatımı
     [Galaxy Gio] CyanogenMod 7.2 Kurulum Anlatımı
     [Galaxy Gio] CyanogenMod 7.2 Kurulum Anlatımı
     [Galaxy Gio] CyanogenMod 7.2 Kurulum Anlatımı
     [Galaxy Gio] CyanogenMod 7.2 Kurulum Anlatımı
     [Galaxy Gio] CyanogenMod 7.2 Kurulum Anlatımı
     [Galaxy Gio] CyanogenMod 7.2 Kurulum Anlatımı
     [Galaxy Gio] CyanogenMod 7.2 Kurulum Anlatımı
     [Galaxy Gio] CyanogenMod 7.2 Kurulum Anlatımı
     [Galaxy Gio] CyanogenMod 7.2 Kurulum Anlatımı
     [Galaxy Gio] CyanogenMod 7.2 Kurulum Anlatımı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bir Ömürlük Misafir -- 22 Mayıs 2012; 10:56:47 >




  • Bütün İşlemlerden Sonra ROM Görüntüler


     [Galaxy Gio] CyanogenMod 7.2 Kurulum Anlatımı
     [Galaxy Gio] CyanogenMod 7.2 Kurulum Anlatımı
     [Galaxy Gio] CyanogenMod 7.2 Kurulum Anlatımı
     [Galaxy Gio] CyanogenMod 7.2 Kurulum Anlatımı
     [Galaxy Gio] CyanogenMod 7.2 Kurulum Anlatımı
     [Galaxy Gio] CyanogenMod 7.2 Kurulum Anlatımı




  • güzel paylaşım ellerine sağlık.
  • teşekkürler.
  • Mavi sen misin?
  • Direk alıntı yaparken keşke kaynağıda belirtseydin aşağıda
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BorgaXxX

    Direk alıntı yaparken keşke kaynağıda belirtseydin aşağıda


    Kaynağı kendim olduğu bir şeyin altına neden alıntı yazayım ki. :)

    @1tiger1

    Tahmin ettin gibi. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bir Ömürlük Misafir -- 22 Mayıs 2012; 19:42:42 >
  • Mavi Tuna olduğunu bilmiyorum kusura bakma
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BorgaXxX

    Mavi Tuna olduğunu bilmiyorum kusura bakma

    Estafirullah. Burada o üyelik isimlerinden kalmamış tüketmişler. Bende sıradan bir şey almak zorunda kaldım. Bu işlerle ilgili iştahım fazlası ile kaçtığı için pek ilgilenmiyorum esasında. Bu dosyayı kapanan siteye hazırlarken
    word dosyası olarak hazırlamıştım. Kaynak olsun diye bir iki yere açtım. Galaxy Gio ilgili çok kaynağım vardı ama hepsi gitti kala kala bir bu kaldı
  • Galaxy ace içinde olur mu acaba ??
  • Ace için offical cm 7.1 var şu anda cm 7.2 içinde rom yapıldı. Ace bu anlamda Gio göre daha avantajlı.

    Bu şürüm olmaz başka bir yerden ace için yapılmış olanı bulabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Avangers

    Ace için offical cm 7.1 var şu anda cm 7.2 içinde rom yapıldı. Ace bu anlamda Gio göre daha avantajlı.

    Bu şürüm olmaz başka bir yerden ace için yapılmış olanı bulabilirsiniz.

    Teşekkürler..
  • Birkaç sorum olacak.

    - Orjinal cwm'ye nasıl döneriz.
    -En iyi orjinal rom hangisidir ?
    -Orjinal bir rom'a dönmek için custom cwm sorun çıkarır mı yoksa orjinal cwm ile arasında bir fark yok mu ?
    -Samsungun orjinal launcher'ı port edilmiş cyanogen sürümü var mı ?


    Cyanogenden memnunum fakat bu bilgiler elimin altında olursa en azından daha rahat dönerim. Sanki eksik olan bir şey var cm7'de. Anlayamadım ne olduğunu
  • Garantiyi yakıyoruz dimi Rom atarsak? Telefon için değmez bence,versiyon yükleyecez diye cihaz bozulursa elimizde kalsın(Tabletim de ics rom yüklü)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.