Şimdi Ara

Gamepad ve Kulaklık Aynı Anda Bluetooth ile Sağlıklı Bağlanamıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bilen lütfen cevap versin. Kulaklık ve xbox one gamepad'i aynı anda bilgisayarıma bluetooth ile bağladığımda kulaklık kasıyor, gecikmeler vs oluyor. Bunun nedeni ne olabilir? Çok fazla denemedim ama gamepadde de gecikme sorunları oluyordur. Yani iki bluetooth bağlantısı aynı anda çok sağlıksız, düzensiz bi bağlantıya sebep oluyor. Sorun hangisinde ve çözümü ne?


    Kulaklık bu: Anker SoundCore Life Q10 - bluetooth 5.0 özellikli

    https://www.hepsiburada.com/anker-soundcore-life-q10-kablosuz-bluetooth-5-0-kulaklik-60-saate-varan-sarj-siyah-gri-a3032-p-HBV00000XK8Y1


    Pc'ye bağlantıyı dongle ile sağlıyorum, o da bu: Dark DK AC BTU40 Bluetooth 4 Mini Dongle - bluetooth 4.0 özellikli

    https://www.amazon.com.tr/gp/product/B07CSSRTBV/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o03_s00


    Gamepad bu: Xbox One S gamepad (8. nesil) - bluetooth 4.0 özellikli

    https://www.vatanbilgisayar.com/microsoft-xbox-one-kablosuz-kumanda-beyaz.html


    Dark'ın 5.0 bluetooth dongle'ını alsam düzelir mi?








  • 5.0'ın iletim ağı 4.0'ın 2 katı faydası olabilir, kaliteli dongle sorunu çözebilir, denersiniz olmazsa iade seçeneği var nasıl olsa. Bir de şöyle bir durum var, gamepad 4.0 olduğu için 5.0 cihaz olsa da performansı 4.0 verir.


    Kulaklığı stereo değil de hands-free olarak seçip denediniz mi? Sağda ses iconuna tıklayarak, açılan pop-up'da sağdaki ok tuşundan hands-free seçebilirsiniz. Bunu seçince sorun düzelebilir, ama ses eskiye göre daha pasif kalır.


    Bu arada klavye, mouse ve kulaklık bluetooth üzerinden bağlı, bir sorun yaşamadım. Harici bir cihaz kullanmadım, anakart üzerinden.

  • PCI express veya wifi kart gibi şeyler okudum, bunlarla ilgili bilginiz var mı, daha fazla yararı olur mu bana?

  • Deneyimim olmadı, olur veya olmaz diyemem, ama pci bluetooth 5.0 cihazlar var fiyatları yüksek. 5.0 desteği olan kaliteli bir dongle ilk çözüm yolu olarak denenebilir. Bahsettiğim pci bağlantılı cihaza o kadar para vermek doğru olur mu bilemedim, neredeyse giriş seviyesindeki anakart fiyatı kadar.


    İleride sistem yükseltme durumunuz varsa bekleyin bence. 5.0 destekli ve wifi desteği olan anakart seçimi yaparsanız daha rahat olur.

  • O zaman bi 5.0 bluetooth dongle alıp deneyeyim bakalım. Önerdiğiniz bir marka model var mı?


    Bu arada bu sorunu yalnızca kulaklıkta yaşıyorum. Yani ikisi de bağlı olduğunda gamepad'de belirgin bi gecikme hissetmedim ama kulaklık bağlanıtısı o sırada, pıtır pıtır ses çıkarmakla, sanki uzaktaymışım da bağlantı sorunu yaşıyormuş gibi kopup kopup devam etmekle meşguldü. Gamepad bağlantısını sonlandırdığım andan itibaren kulaklık eski kalitesine dönüyor. (Bunlar dongle'ın bağlı olduğu pc'ye 1-1,5 metre mesafeden yaptığım denemeler)

  • 5.0 olarak önerebileceğim bir ürün yok çünkü hiç kullanmadım daha önce, youtube'da incelemeleri var bir kaç ürünün. 4.0 veri yolu dar olduğu için bu sorun oluyor diye tahmin ediyorum.


    Fazla yükseğe kaçmadan orta kaliteli youtube üzerinde kullanıcı incelemesi olan tercih edilebilir.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.