Şimdi Ara

GamePower Skadi 360 ARGB Cpu Sıvı Soğutma 360mm İlk izlenimler.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
3
Favori
2.806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yakın zamanda Ryzen 5600X tray CPU almayı düşünüyorum, takipteyim. Malum soğutmasız, fansız gelecek.

    Başlıktaki Sıvı soğutmayı, Tabii ki üstün markalarla kıyaslamayacağım. Amacım Tray aldığım CPU'ya, fan yerine idare eder bir sıvı soğutma, biraz Renk(ARGB) falan katmak ve tabiiki de maliyet.

    Deli dehşet O/C düşkünü değilim. Yeni nesil anakartlar ve cpular o işi stabil olarak kendiliğinden yapıyor zaten(MSI anakartım var, Gamin mode XMP vs)

    Şimdi gelelim sadede;

    bu soğutmaya hemen çöp, para israfı falan yazacak arkadaşlar mümkünse yazmasın. ben derdimi yukarda anlattım.

    İyi bir fiyatla İncehesaptan aldım.

    https://www.incehesap.com/gamepower-skadi-360-fiyati-48461//


    Güvenlikle ilgili, sistem crash ile ilgili sorun yaratır mı?

    ürün çok yeni hakkında bir inceleme bulamadım, uzak dur diyecek arkadaşlar mümkünse detaylı sebeb yazabilir mi? Daha önce ICEBERG modelini kullananlar izlenim yazabilir mi?

    Kullan, öyle sağından solundan suları fışkırtıp, sistemini de telef edecek değildir heralde, hatta deneyimlerini de burda paylaş, millet de faydalanır der misiniz?

    Ya da bunu alacağına, 240lık bilinen (CM, Corsair, MSI vs) bir ürün al, ödeyeceğin fiyat farkı ve ürünün küçülmesi gözardı edilebilir, görselliği de salla gitsin, aldığın markaya hiç güvenilmez mi dersiniz?

    Ürün az önce kargodan elime ulaştı, vereceğiniz cevaplara göre iade edeceğim ve tavsiyeniz doğrultusunda değişim yapacağım. Malum değişim süresi sınırlı hızlı dönüşleriniz için şimdiden teşekkürler.


    Edit: Kutuyu açtım ve ilk izlenimlerimi yazdım. Belki ilerde detaylı inceleme ve resim atabilirim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi carpediem76 -- 9 Mart 2021; 17:38:25 >







  • Yok mu bir fikri, tavsiyesi olan?
  • Temiz ikinci eller var, onlara bakın hocam. Bu tarz noname ürünler tat vermiyor.
  • tst- kullanıcısına yanıt
    Sağol, ama yazdığım gibi ürün bende, aldım yani. Sadece, iade veya değişim için fikir sormak istedim.
  • Bugün kararımı verdim ve kutuyu açtım.

    Sisteme taktım, Dehşet güzelmiş. Sorusu olan varsa yazabilir. Malum nette hakkında çok fazla bilgi yok.

    Vaktim olursa incele yazmaya çalışacağım.

    şimdilik iyi kötü özelliklerini yazacak olursam;

    Artıları;

    *360 çeşit RGB efekti var. Bunun dışında, 9 sabit renk tuşu var.

    *Fan hızını kademeli arttırıp, azaltabilirsiniz.

    *Pompa devrini, 4 kademe olarak arttırıp-azaltabilirsiniz.

    *Led ışık aydınlatma gücünü azaltıp-arttırabilirsiniz.

    *bir adet kumanda ile açıp-kapatabilrisiniz

    ***************************************************

    Gelelim Eksilerine;

    *3 pin 5V ARGB bağlantısı olduğu halde MSI anakartımın MYstic Light yazılımıyla bir türlü kontrol edemedim.

    *kumanda üstünde 3 sn basılı tutunca, kontrolü ankarta veren buton, 3 sn basılı tutunca işlemi yaptığına dair ledleri 3 kez yakıp-söndürüyor, ama nafile! Bir türlü anakarttan ledleri kontrol edemiyorsunuz.

    *Pompa 4 kademeli devirlerin en hızlısında tamamen sessiz, sadece fanların sesi geliyor. Ama, diğer 3 kademede bariz su sesi geliyor, hatta ilk devri düştüğünüzde, pompa sanki el freni çekmiş gibi fanları bile bastıran bir ses çıkarıyor.


    Genel değerlendirme olarak;

    Fiyatına göre gayet şık ve başarılı bir soğutma.

    Stok fanla 5600x işlemci 42 derecelerde, yük altında (full stress testinde) 85 derecelerde idi, GamePower Skadi 360 ile boşta 30 derece, full stress testinde (AİDA) 50-55 derece gördü. Bence soğutması gayet başarılı.

    Kutusundan çıkan, termal macun, ekstrası oluyor.

    Soğutucu kafa bakır ve başlıkta da RGB led olması kasada hoş bir görüntü oluşturuyor.

    Kutudan çıkan, anakartın altından soğutucu kafayı işlemciye sabitleyeceğiniz parça, bana çok kalitesiz geldi, basit plastik resmen. Ben anakartın kendi metal plakasını kullandım, sorunsuzca takılabildi.

    En çok merak edilen kısım; sıvı devri-daim boruları hasır işlemeli ve gayet kaliteli.

    Fanlar GamePowerın kendi RGB fanları bence gayet güzel ve abartı sesli değil (elimde Desibel ölçer yok ama kulağı rahatsız etmiyor)

    Radyatör gayet güzel, yukarda yazdığım değerler de, işini iyi yaptığını gösteriyor.

    Kutudan çıkan RGB kontrolcü fanları ve pompayı güzelce tek kontrolcü olarak birleştiriyor ve efektleri senkron olarak uyguluyor ancak dediğim gibi, anakarta adresleyemiyor, ya da ben bir türlü beceremedim.

    GamePower Skadi 360 ARGB Cpu Sıvı Soğutma 360mm İlk izlenimler.


    GamePower Skadi 360 ARGB Cpu Sıvı Soğutma 360mm İlk izlenimler.




  • ürünü bende alacagım tavsiye edermısınız ürünü

  • berdan1903 B kullanıcısına yanıt
    Ben tavsiye ederim ama, sen kullanım amacına göre beğenirmisin bilemem. Şunu demek istiyorum, ben cpu fan yerine geçsin, fan sesi gitsin, stok fandan iyi soğutsun, e biraz da görsellik katsın diye aldım. Beklentilerimi karşıladı.
    Performansına gelecek olursak;
    *RGB konusunda gerçekten mükemmel, biraz uğraşla anakart yazılımına da entegre edebildim. Şahane oldu. Kasa da Gamepower WarCry olunca süper oldu.
    *Soğutması için işini yapıyor diyebilirim. 5600x boşta 30 derecelerde, ağır stres altında max 60 dereceleri gördü.
    *War Cry tepe ızgarasına sığmıyor, Ön camdan görünen dikine dizili fanları söküp, oraya taktım. Sonra, söktüğüm fanları tepeye taktım. Gerçekten çok uğraştım. Önce, soğutucu radyatörü takmalı, sonra egzos için tepeye fanları tek tek takmalısın. Sığmaya sığıyor ama milimetrik uydurmalısın. Taktığın son fan radyatöre sıkıştırarak takılabiliyor ama hiçbir fan birbirine değmiyor ve radyatöre zarar vermiyor. Ama dediğim gibi, biraz uğraşman lazım.
    Sonuç olarak, fiyatına göre alınabilir bir soğutma. WarCry ile, biraz uğraş sonucu iyi bir ikili oluyor.
    Müsait zamanda resimleri atarım.




  • GamePower Skadi 360 ARGB Cpu Sıvı Soğutma 360mm İlk izlenimler. GamePower Skadi 360 ARGB Cpu Sıvı Soğutma 360mm İlk izlenimler. GamePower Skadi 360 ARGB Cpu Sıvı Soğutma 360mm İlk izlenimler. GamePower Skadi 360 ARGB Cpu Sıvı Soğutma 360mm İlk izlenimler.




  • berdan1903 B kullanıcısına yanıt

    Özel mesajla sormuşsun burdan yazayım belki başkaları da faydalanır.

    Game power War Cry kasayla uyumlu. yukarda yazdım radyatör 360mm den biraz büyük olunca tepe ızgaraya sığmadı, tepedeki boşluğa, War Cry'ın stok olarak yanda dizili gelen fanlarını söküp taktım. Fanları söktüğüm yanlardaki dikey fanların yerine de Skadi 360mm soğutmayı bağladım.

    Biraz zahmetli ve zor ama oluyor. Püf noktası önce dikine soğutmanın radyatörünü bağla, sonra radyatöre en uzak fandan tepeye fanları bağlamaya başla. En son fanı radyatörü biraz sıkıştırararak bağlayabiliyorsun. Bunun için de, radyatörü bağlayabildiğin kadar en alta kaydırarak bağla, hatta alttaki emiş fanına yaslansın. Tepeye bağladığın son fan da radyatöre yaslanıyor. Çalıştırmadan önce mutlaka, fanların kablolara veya başka yere sürtmediğini kontrol et.

    Kontrolcü olarak, ben Game Power Skadi'nin kontrolcüsünü kullandım, kasanınkini devre bışı bıraktım. Soğutucuyla gelen kontrolcü de 10 fana kadar desteklediği için yeterli geldi.

    Soğutmanın kontrolcüsü, pompanın devrini ayarlayabilmen için gerekli, o yüzden kasanın kontrolcüsüne, soğutmayı bağlayamadım.

    Her iki kontrolcüyü de bağlayıp, ikisini ayrı ayrı kullanayım dersen olmuyor. Ayrı kumandalar olmasına rağmen birbirlerini etkiliyorlar. şöyle söyleyeyim; soğutmanın kumandasında pompa devir arttırma tuşuna basıyorsun, kasanın fanlarının renkleri de değişiyor. Çözüm olarak; hepsini tek bir kontrolcü olarak soğutmanın kontrolcüsüne bağladım.

    Benim anakartım MSİ, anakartta 3pin 5V ARGB girişi var. Kontrolcünün RGB soketi de 3 pin 5V, anakarta sorunsuzca bağlanıyor. Kontrolcüden RGB soketine birleşik, Gigabyte anakartlar için ek bir soket daha var, anakartın Gİgabyte değilse onu boşta bırak.

    *Pompadan gelen Fan güç soketini, anakarttaki CPU veya, pompa fan soketine bağla, ben Pompa için ayrılan sokete bağladım.

    *Pompadan gelen 6 pin ARGB soketini, kontrolcüdeki ilk sıradaki kırmızı girişe bağla.

    *Ondan sonra geriye kalan 9 fanın (6kasa+3soğutma) soketlerini, kontrolcüdeki kalan 9 girişe tak.

    *Kontrolcüden gelen ikinci kablo(3pin 5V olan ilk kabloyu yukarda anlattım anakartta uygun yere tak) anakarttaki System fan soketlerinden herhangi birine tak. İstersen, pompayı anakartta, CPU_POMP yazana taktıysan, CPU_FAN yerine de bağlayabilirsin, yada tam tersi. Her halükarda, Kontrolcüden gelen 4pin soketi, anakartta, herhangi bir 4pin fan soketine tak.

    *Kontrolcüden çıkan üçüncü ve son kablo Sata güç kablosu. PSU'daki herhangi bir sata güç çıkışına bağla.

    Sistem donanım olarak kurulmuş oluyor.

    Eğer kumandayı hiç kullanmayayım, herşeyi yazılımla ve anakartla halledeyim dersen;

    *Kasadan ön panel bağlantıdan gelen üstünde "FAN" yazan soketi, kontrolcüdeki "switch" yazan yere tak. Kasadaki "RGB" yazan düğmeye basınca, kontrolcüyü resetlersin.

    *İster anakart biosundan, ister anakartın yazılımından, (Benim anakart MSI Dragon Center yazılımı, seninkini bilemem) Fanları smart fan yap, fanları işlemci sıcaklığına göre anakart yönetsin.

    *Biostan ayar yaparsan, fanları ister DC, ister PW seç, akıllı fanı işaretlersen, anakart işlemci sıcaklığına göre fanları yönetiyor. Manuel ayarlarsan, fanları mutlaka DC seç, istediğine göre ayarla.

    *Anakartın ARGB yazılımını aç, (Bendeki Mystic Light), ARGB efekti ayarlayacağın bağlantıyı seç (tümü veya Anakart, ARGB1 - ARGB2 vs) herhangi bir efekt seç uygula de.


    Önemli Notlar;

    *Kontrolcüden gelen ARGB 3pin 5V soketi asla anakartın 4 pin RGB girişine takma, takmaya uğraşma veya dönüştürücü ile 4pine bağlama. 4pin RGB girişleri 12V'tur, ledleri yakarsın. Zaten girişleri farklı zorlama, pinleri kırarsın.

    *anakartın Gigabyte değilse, 3pin 5V ARGB sokete birleşik soketi hiçbir yere takma.

    *kasanın 6 fanı + soğutucunun 3 fanı ayrı ayrı kontrolcülere bağlayacaksan, her ikisinin kumandasını birlikte kullanma, yukarda yazdım birbirlerini etkiliyorlar.


    Atladığım, unuttuğum bir şey varsa yaz, anlatmaya çalışayım.





  • 5600x için 86 derece bu soğutucu ile yüksek. Montajda hata olabilir. Blok yüzeyi, işlemci soketi etrafındaki parçalardan dolayı yüksekte kalmış ve tam temas etmiyor olabilir. Doğru montajla tahminen boşta 33 yükte 55 civarı olması gerek.

  • öncelikle mükemmel anlatmışsın çok sağolasın bende 2.el gamepower skadi 240mm aldım.warcry kasam var.montaj sırasında anakartın arka plakasındaki yuvaların iç kısmı yendi biraz ve 1 tane vidayı tam sıkı sıkamadım.yaylı vidalarla montaj yapmak istedim pompayı ama çok zahmetli oldu bende vidalardaki yayları çıkararak 2 3 adet pul kullanarak montajladım. asus prime b450 mk anakartım var.pompa fanını cpu fan girişine popmpadaki 6 pin girişi sıvı soğutmanın kontrolcüsündeki kırmızı yere bağladım.soğutma fanlarını beyaz girişlere bağladım ve diğer boş fan girişlerine warcry fanlarını bağladım.çalıştırdım warcry fanlarının ışığı yanıyor ama dönmüyorlar soğutma fanları dönüyor ama çok sesliler pompadaki ışık net yanmıyor parlak-hafif kararık şeklinde yanıyor sürekli boşta 55 oyunlarda 70- 82 derece aldım bana yardımcı olurmusun?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: carpediem76

    Bugün kararımı verdim ve kutuyu açtım.

    Sisteme taktım, Dehşet güzelmiş. Sorusu olan varsa yazabilir. Malum nette hakkında çok fazla bilgi yok.

    Vaktim olursa incele yazmaya çalışacağım.

    şimdilik iyi kötü özelliklerini yazacak olursam;

    Artıları;

    *360 çeşit RGB efekti var. Bunun dışında, 9 sabit renk tuşu var.

    *Fan hızını kademeli arttırıp, azaltabilirsiniz.

    *Pompa devrini, 4 kademe olarak arttırıp-azaltabilirsiniz.

    *Led ışık aydınlatma gücünü azaltıp-arttırabilirsiniz.

    *bir adet kumanda ile açıp-kapatabilrisiniz

    ***************************************************

    Gelelim Eksilerine;

    *3 pin 5V ARGB bağlantısı olduğu halde MSI anakartımın MYstic Light yazılımıyla bir türlü kontrol edemedim.

    *kumanda üstünde 3 sn basılı tutunca, kontrolü ankarta veren buton, 3 sn basılı tutunca işlemi yaptığına dair ledleri 3 kez yakıp-söndürüyor, ama nafile! Bir türlü anakarttan ledleri kontrol edemiyorsunuz.

    *Pompa 4 kademeli devirlerin en hızlısında tamamen sessiz, sadece fanların sesi geliyor. Ama, diğer 3 kademede bariz su sesi geliyor, hatta ilk devri düştüğünüzde, pompa sanki el freni çekmiş gibi fanları bile bastıran bir ses çıkarıyor.


    Genel değerlendirme olarak;

    Fiyatına göre gayet şık ve başarılı bir soğutma.

    Stok fanla 5600x işlemci 42 derecelerde, yük altında (full stress testinde) 85 derecelerde idi, GamePower Skadi 360 ile boşta 30 derece, full stress testinde (AİDA) 50-55 derece gördü. Bence soğutması gayet başarılı.

    Kutusundan çıkan, termal macun, ekstrası oluyor.

    Soğutucu kafa bakır ve başlıkta da RGB led olması kasada hoş bir görüntü oluşturuyor.

    Kutudan çıkan, anakartın altından soğutucu kafayı işlemciye sabitleyeceğiniz parça, bana çok kalitesiz geldi, basit plastik resmen. Ben anakartın kendi metal plakasını kullandım, sorunsuzca takılabildi.

    En çok merak edilen kısım; sıvı devri-daim boruları hasır işlemeli ve gayet kaliteli.

    Fanlar GamePowerın kendi RGB fanları bence gayet güzel ve abartı sesli değil (elimde Desibel ölçer yok ama kulağı rahatsız etmiyor)

    Radyatör gayet güzel, yukarda yazdığım değerler de, işini iyi yaptığını gösteriyor.

    Kutudan çıkan RGB kontrolcü fanları ve pompayı güzelce tek kontrolcü olarak birleştiriyor ve efektleri senkron olarak uyguluyor ancak dediğim gibi, anakarta adresleyemiyor, ya da ben bir türlü beceremedim.


    @carpediem76 Bravo teşekkürler sayen de fikir sahibi oldum. Acaba bu GamePower Skadi 360 AMD FX 9590 220Watt işlemciyi ne kadar soğutur? :D





  • @carpediem76 kardesm ben 5800x kullanıyorm malum sıvı soğutucuya ihtiyacım var görünüs olarak çok hosuma gitti.. Senden ricam ses sıkıntısı var mı? Birde rgb fotograf atman mümkün mü ?

  • bende skadi 120 var 5600xle boşta 35-40 derece yükteyken 55-60 küsür ama biraz ses geliyo rahatsız edebilir bazı zamanlarda o net

  • Şu an fiyatı 929 lira.


    GamePower Skadi 360 ARGB Cpu Sıvı Soğutma 360mm İlk izlenimler.
    GamePower Skadi 360 ARGB Cpu Sıvı Soğutma 360mm İlk izlenimler.www.incehesap.com
    GamePower Skadi 360 ARGB Cpu Sıvı Soğutma 360mm - incehesap.com
    https://www.incehesap.com/gamepower-skadi-360-fiyati-48461/
  • berdan1903 B kullanıcısına yanıt

    Tavsiye ederim 👍


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tst- kullanıcısına yanıt

    ikinci el temiz bulamıyorum bulursan söylermisin :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • design.code kullanıcısına yanıt

    Ses kişiye göre değişen birşey bence. Beni rahatsız eden abartı bir sesi yok, ama sessiz de değil.

    RGB foto zaten mesajlarımın içinde var.

  • mestyilmazzz M kullanıcısına yanıt

    Bu konuyu hortlattığım için öncelikle herkesten özür dilerim.

    Bende skadi 360 mm sıvı soğutucu aldım soğutmada problem yok ama rgbde sorun yaşıyorum. (Anakartım MSI b550 gaming plus) tüm fanlar normal yanarken pompa ışığı titrek yanıyor ve kasa fanlarını MSI mystic den kapattığım zaman pompa ışığı açık kalıyor bu sorunu çözmek için bir çok yol denemedim ama çözüm yok sizler bulabildiniz mi ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muhammed_40gecit M kullanıcısına yanıt

    Aynı sorunu bende yaşadım aynı msi b550 anakartım var. Bende hiç bir rgb çalışmadı. Durumun fan kontrolcüsünden olduğunu düşünüyorum. Şuan servise gönderdim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.