Şimdi Ara

gaming mouse/klavye/kulaklık alınırken nelere dikkat edilmelidir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.926
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar hepinize selam. Birkaç gün önce burada razer mamba tournament edition'ı sormuştum nasıl diye. Sağolsun iki arkadaş cevap vererek mouse hakkındaki sorularımı giderdi. Yeni mouse olarak aklımda sadece mamba olduğundan başka aramamıştım bile ama şimdi aynı düşüncede değilim. Biraz araştırma yapınca piyasanın inanılmaz derin olduğunu fark ettim ve ben bu derinlikte kayboldum. Arkadaş oyun için mouse/klavye/kulaklık alırken nelere dikkat etmem gerektiğini bilmiyorum. Önceleri dpi'ı ne kadar çoksa o kadar iyidir diyordum ama bir baktım ki pro cs go oyuncuları 400-500 dpi ile oynuyorlar. Neye bakacağımı bilemediğimden sadece dış güzelliğine bakıyorum. "Aaa bak bunun renk uyumu çok olmuş, ulan bunun tasarımı ne kadar kötü" falan demeye başlayınca aklıma tekrar teknolojinin anavatanına sormak geldi. Artık konuyu bağlamaya geçebilirim sanırım. Mouse/klavye/kulaklık alırken nelere dikkat etmem gerekiyor? İyi bir gaming mouse'un olmazsa olmazları neler? Sizden bu sorulara cevap istiyorum. Cevap verenlere şimdiden çok teşekkürler.

    not: "dostum buna kesinlikle bak" dediğiniz mouse/klavye/kulaklık önerileriniz varsa onları okumayı da çok isterim.







  • avatarairo A kullanıcısına yanıt
    Fps için optik mouselar tavsiye edilir tarama hızları daha iyidir. Mouse olarak benim tavsiyem Logitech g502dir. Hem fps için gayet iyi hemde moba mmo rts gibi oyunlar için fazla tuşu vardır üzerinde. Piyasada çok uçuk dpilar var ama firmalar bile oyuncuların o kadar kullanmayacağını biliyor sanki yarış içindeler gibi "benim mouseum 10000dpi daha iyi" gibi bir sınıflandırmaya giriliyorlar ama hiç bir gerçeklik payı yok. Deneme fırsatım olmadı ama okuduklarıma göre Steelseries Rival 'da hoşuma gitti benim araştırmanı tavsiye ederim. Açıkcası fiyat aralığını bilmediğim için tam olarak tavsiye de edemiyorum ama Klavye olarak mekanik aramıyorsan Logitech g105 gayet iyi bir klavye. Çok profesyonel bir kulaklık değil ama stereo kullanırım diyorsan şuanda logitech g230 kullanıyorum ama surround'a geçeceğim yakın bir zamanda.
  • Gerçekten Derin Mouse Sektoru G300s Alıcaktım Aklıma Steelseries Geldi baktım kinzu kana rival baya kafam karıstı su anda kana v2 ve rıval 100 arasındayım haydı hayırlısı sanada kolay gelsın gercekten cok kafa karıstırıyor bırde ılk ise
  • ilk bakman gereken unsur özellikle sensör kalitesi. adı duyulmuş markaların razer logitech steelseries zowie ve buna benzer markaların mouselarında kullandıkları sensörler kaliteli oluyor genelde. hani çok iyi olmayanları da var ama sorun teşkil etmiyorlar. ikinci bakman gereken eline oturup oturmaması. özellikle fps oyunlarda çok önemli. mouse tutuş şekline uygun mu palm mı claw mı finger mı tutuyorsun? uygunsa elinin büyüklüğüne uygun mu bunlara bakman lazım. sonra malzeme kalitesi çok öenmli. gene dediğim gibi bu sektörde güçlü markaların malzemeleri de kaliteli oluyor. elini terletmiyor sorun çıkartmıyor vs. en son tipine bakarım ben mesela benim için kullanış daha önemli. keşke imkanınız olsa da mouseları bi 5dklığına oyunlarda deneyebilseniz ama maalsef üstün körü şöyle açık kutulu bulursun bi eline alıp bakabiliyorsun ki bence o da yetmiyor. kullanınca çok farklıymış diyorsun. o yüzden oynadığın oyunun türüne elinin büyüklüğüne ve nasıl tuttuğuna göre bir mouse almalısın.




  • Mouse alırken ergonomi ve sensör kalitesi
    Klavye alırken Mekanik klavye switch tercihi
    Mousepad alırken speed veya control yüzey
    Kulaklık alırken daha çok arkaplandaki seslerin netliğine dikkat edilmelidir

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Logitech g103
    Logitech g300s
    Hyperx cloud2

    Bunlar bana gore kaliteli, almayi dusunuyosan bak derim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mouse'ta elinize oturması, optik kalitesi ve Switch kalitesi öncelikli olsun. Bu konuda en iyilerden birisi mionix naos 7000. Klavye tamamen kişisel multimedya ışık gibi unsurlara gore seçin. Mekanik klavye almayın içine yediğimiz yemek saç sakal düşüyor kirleniyor gerek yok bence o fiyatlara. Kulaklık konusunda mikrofon şart mı ve yalıtım önemli mi? Değilse adam akıllı arkası açık kulaklık alın. 7.1 saçmalıklarına gelmeyin 2 kulağınız var kulaklıkta isterse 50tane driver olsun o mesafeden hiç birşey anlaşılmaz. Sennheiser hd600 en iyi arkası açık kulaklık daha ucuzları audio technica ad500x. Yalıtım önemli ise bu serilerin kapalı versiyonları olabilir ( auido technica art serisi gibi ). Mikrofonda gerekiyorsa Qpad in yaptığı hyperX cloud 1 fiyat performansı iyidir. ( arkası açık mikrofonlu kulaklıklar çok pahalı onlarda harici microfon şart ben push to talk ile webcam mikrofonu kullanıyorum. )

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Axwell.

    Logitech g103
    Logitech g300s
    Hyperx cloud2

    Bunlar bana gore kaliteli, almayi dusunuyosan bak derim.



    G103 klavye yapisi farkli alışman zor olabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar hepinize teşekkür ediyorum ilgilenip cevap verdiğiniz için. sizden okuduktan sonra araştırdım tutuş tarzını falan. pençe tutuşu diye bir tarzda tutuyormuşum. ayrıca el boyutuna da baktım. büyük fareler kesinlikle bana göre değil. parmaklarım oldukça kısa. klavyede g103 düşünüyorum. mouse ise sıkıntılı. aslında roccat kone pure optical'ın pençe için çok uygun olduğunu falan yazmışlar ama türkiye satışı yok sanırım. ellerim küçük olduğundan denemeden almak istemiyorum. çok karmaşık duygular içerisindeyim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: avatarairo

    arkadaşlar hepinize teşekkür ediyorum ilgilenip cevap verdiğiniz için. sizden okuduktan sonra araştırdım tutuş tarzını falan. pençe tutuşu diye bir tarzda tutuyormuşum. ayrıca el boyutuna da baktım. büyük fareler kesinlikle bana göre değil. parmaklarım oldukça kısa. klavyede g103 düşünüyorum. mouse ise sıkıntılı. aslında roccat kone pure optical'ın pençe için çok uygun olduğunu falan yazmışlar ama türkiye satışı yok sanırım. ellerim küçük olduğundan denemeden almak istemiyorum. çok karmaşık duygular içerisindeyim.

    G300s her turlu yeterli olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.