Şimdi Ara

garanti bonus kart aidat iadesine 50 tl bonus (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
2.649
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Deniz Bonus kart ücreti yansıtmış hemen aradım kapatın dedim hiç ikilemeden kapattı
  • Benden de 75 lira kesmişti ancak 50 lirayı kurtarabildim..."Kör tuttuğunu öper" misali çalışıyor Garanti...
  • Banada 40 verdiler. axess hiç ikiletmeden iade etmisti

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk girişimimde 35 TL iade edelim dediler..Bende birkaç gün daha düşünüp yeniden sizi arayacağım dedim..Yine talebim iptal olacak..
  • bir soru ;kapatın deyince alınan ücret iade oluyor mu zira önümüzdeki bir yıl hizmet almak istemiyorsun
  • 2008 yilindan beri bonus kullaniyorum şu ana kadar kesilen aidatlarin hepsinin iadesini aldim... Hele bu yil ki çok kolaydi aradim aidat kesilmis odemek istemiyorum dedim...Daha onceleri kapaticam diyordum...Çagri merkezindeki arkadaş uzun yillardir bizimlesiniz ve duzenli ödeme yapiyorsunuz iade islemini gerçekleştiriyorum dedi ve iade etti ..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son zamanlarda Garanti ile sürekli sıkıntı yaşıyorum. 700 TL elektrik faturası ödedim 22 TL kesinti yaptı. İadesini yaptılar ama bayağı uğraştırdılar. Şimdi de 58 TL hesap işletim ücreti kesmişler. Üstelik tüm fatura ödeme talimatlarım Garantideyken. Neymiş faturalar oto. ödeme talimatıyla kredi kartından ödenirse kesinti almaya devam edeceklermiş. Biraz önce müşteri hizmetlerini aradım 20 TL bonus teklif etti, kabul etmedim. Böyle saçma şeyler için sürekli uğraşmak istemediğim için Vadesiz TL hesabımı ve Kredi kartımı kapattırdım. Cepteteb Kredi kartı alacağım. Nasıl olsa onunda Bonus özelliği var.
  • sevdasokaqi kullanıcısına yanıt
    En tuhafını 2 senedir ben yaşıyorum.

    Geçen yıl ücret yansıyacak diye önceden aradım. 50 TL bonus verelim 1 yıllığına dediler olur dedim. Bonus yüklendi aidat yansımadı. (Aidat 69 TL)
    Bu yıl 79 TL yansıdı.Aradım 35 dediler kabul etmedim. 2. aramaya 50 dediler kabul ettim. 2 hafta geçti yüklenmedi. Aradım ; bu kez karşımıza farklı teklif çıktı 79 TL'yi iade edelim dediler. Tamam olur dedim. Bir gün sonra 50 TL de yüklendi. :D
    Normalde arardım söylerdim ama gittigidiyordan kazandığım 100 TL'nin 50sini son gün harcadım diye -50 TL bonus olarak yansıtmışlardı ve o yüzden çok uğraştığım için onun yerine saydım. Çünkü kural dışı geri almışlardı bonusu. Daha doğrusu alım şekline uygun bir madde yoktu kampanyada.
  • Garantinin önünden gecmem. Hesap ve kredi karti aidatinda. Magdur ettiler... Zaten bonus piyasada iyice azaldi bir esprisi kalmadi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim karta da 97 TL aidat kestiler.

    İptalini istiyorum dedim direk 50 TL Bonus verdiler.
    Kabul etmeyip "kartı kapatın, hemen onaylayacağım" dedim ve direk 97 TL iade yaptılar karta.

    Ama kumar bir nevi
  • Bana göre Garanti müşteriye ihtiyacı olamayan banka. Yaklaşık 2 yıl boyunca vadesiz hesapta 15-20 bin TL para beklettim otomatik ödemeleri iptal edince 6 aylık hesap işletim ücreti 60 küsür TL kestiler, bu rakamı iade edin değilse parayı başka bankaya aktaracağım dedim siz bilirsiniz dediler. Bende hesabı kapattım.

    Kredi kartı içinde 80-90 TL kart aidatı kesti müşteri hizmetlerini aradım paramı iade edin diye, güncel kampanya olarak en fazla 50 TL verebiliyorlarmış, kapatacağım dedim siz bilirsiniz dediler. Kesilen rakam yüksek olduğu için ne kopartırsam kar dedim 50 TL'yi aldım ama aylık 1000-1500 TL olan harcamamı Axess'e kaydırdım.

    (Yaklaşık 7-8 yıldır garantiyle çalışıyordum, bunları yaşadım bilginiz olsun)

    Yeni kart çıkartacaklar Garanti'den uzak dursun.




  • kırmızı pelerin kullanıcısına yanıt
    Hak edene kötek bile azdır hocam..Hakkınızı savunarak birçoğumuza örnek oluyorsunuz..Takdir ettim sizi..Bankaların akıl oyunlarıyla biz tüketicileri mağlup etmeye çalışmalarına karşı duruşumuzu korumak lazım..İyi günlerde harcayın bonusunuzu...
  • Tüketici Hakem Heyeti kararına rağmen ısrarla kesip bir miktar puan talep ediyorlardı.

    Siz Hukuku tanımıyorsanız ben de sizi tanımıyorum dedim 10 yıllık kartımı kapattırdım.
  • kırmızı pelerin kullanıcısına yanıt
    Dün 35 tl ve bugün 75 tl dediler böylece kabul ettim..İnanın ki MH kapatıyorum deseydi sonuna kadar gidecektim..Lakin böyle oyunlara teşvik etmeleri de bankanın ayıbı cidden..
  • 86 lira iade için sabah 8.30 da aradım. 20 lira ödül ve 12 ay kapatmama sözü dediler. komple iade dedim. yok dediler. haklı müşteri hattını aradım, onlarda yardımcı olmadı. sonra kapatma niyetiyle tekrar mhy'ye bağlandım. bu sırada saat 9.00'u geçmişti. bu seferki mhy bana direk sizi ilgili birime aktarayım dedi ve aktardığı birim direk iade yaptı.

    ben de neden çifte standart uygulanıyor diye sordum. biz 09.00-18.00 arası çalışıyoruz, esas sorumlu birim biziz dedi. mesai saatleri içerisinde ararsanız yardımcı olabiliyoruz dedi. düz mhy olan arkadaşların yetkisi bir yere kadar dedi. herkesin aklında bulunsun.

    ancak anlamadığım madem böyle bir olay var bana neden demiyorlar saat 09.00'ı bekleyin diye. hem mhy hem haklı müşteri hattı palavra atıp durdular bana. neden kart ücreti alındığını filan anlatmaya başladılar...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: GoMMeS

    86 lira iade için sabah 8.30 da aradım. 20 lira ödül ve 12 ay kapatmama sözü dediler. komple iade dedim. yok dediler. haklı müşteri hattını aradım, onlarda yardımcı olmadı. sonra kapatma niyetiyle tekrar mhy'ye bağlandım. bu sırada saat 9.00'u geçmişti. bu seferki mhy bana direk sizi ilgili birime aktarayım dedi ve aktardığı birim direk iade yaptı.

    ben de neden çifte standart uygulanıyor diye sordum. biz 09.00-18.00 arası çalışıyoruz, esas sorumlu birim biziz dedi. mesai saatleri içerisinde ararsanız yardımcı olabiliyoruz dedi. düz mhy olan arkadaşların yetkisi bir yere kadar dedi. herkesin aklında bulunsun.

    ancak anlamadığım madem böyle bir olay var bana neden demiyorlar saat 09.00'ı bekleyin diye. hem mhy hem haklı müşteri hattı palavra atıp durdular bana. neden kart ücreti alındığını filan anlatmaya başladılar...

    Hangi banka?




  • Bir yıllık macerayı anlatayım sabırla okuyun:geçen sene tam bu zamanlarda yansıyan kart ücretini iade edilmesini talep ettim ama olumsuz sonuç alınca tüketici hakem heyetine başvurdum.sonucu beklemeden BDDK ve TBB ye başvurdum .gerekçe ücret iadesi değil süreçte müşteri hizmetleri ile geçen ve yanıltıcı bilgi verdikler konuşmaları idi idi.her ikisi kurum da başvuruyu incelemeye aldılar(ciddi bulmazlarsa almıyorlar)savunmalarında TBB ye yanıltıcı bilgi verdiler ve ben bunu ortaya çıkardım.düşünün banka savunma yapıyor eksik yanlış ve yanıltıcı bilgi vermiş ben bunu ortaya çıkarınca şaşırdılar zira konuşma kayıtlarınının incelenmesini istemiştim.düşünün sıradan bir müşteri bankanın hatalarını ortaya koyuyor.dayanamadılar TBB ye savunmadaki yanlışlarını bildireceğimi hatırlatınca evet TAM BİR SENE SONRA iade ettiler.son cümle BDDK ve tüketici hakem heyeti daha karar vermedi...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dnt2541 -- 8 Temmuz 2015; 16:35:26 >
  • sevdasokaqi kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle hocam ben sene başı kullandım zaten :D Size de hayırlı olsun kurtarmışsınız yani tamamını :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kırmızı pelerin kullanıcısına yanıt
    Zor oldu ama oldu ..Teşekkürler hocam..İyi günler ...
  • 75 TL yansımış bana da. Ben kapatmak istiyorum iade etmezlerse.

    Bu yansıyan ücret kullanılanın ücreti mi yoksa kullanacağımın mı? Kapatmak için ödemek zorunda mıyım?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.