Şimdi Ara

Garanti Miles&Smiles Kredi Kartı (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
239
Cevap
16
Favori
63.900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Volksdeutsche kullanıcısına yanıt
    Qnb Miles Smiles sı çıktığı zamandan beri takip ettim, mil kazanmaya yönelik kampanya düzenlemiyor. Garanti M&S, kampanyalarını her ay düzenli olarak tekrarlıyor, kendim kullandığım için biliyorum

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar sizce shop and fly platinum mu yoksa Miles and smiles prive mı mantıklı

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadalar bunun platinumu var bende.

    Lounge icin 140 lira diyor. Yurtdisi icinde yine 140 lira diyor ama inandirici gelmedi yurtidisinda bunu kullanip da 140 lira veren oldu mu ?

    Birde amex kart var onda platinum alirsaniz ayda 2 defa ucretsiz lounge diyor ama telefonda soruyorum bu sefer diyorki hepsi 140 liraya sabitlendi. Yani tutarsizlik var.

    Amexi kendi kartiyla (miles and smiles olani demiyorum) lounge icin ucret odeyem oldu mu ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cancakmak -- 31 Ağustos 2021; 18:20:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cancakmak C kullanıcısına yanıt
    Normal Amex platinum ayda 2 defa lounge ucretsiz.

    https://www.americanexpress.com.tr/kredi-kartlari/the-platinum-card

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • c34 kullanıcısına yanıt
    İki kartıda kullanan birisi olarak kesinlikle Miles and smiles

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sözleşme değişikliği niteliğindedir; 14.02.2022 itibarıyla Miles&Smiles Gold yıllık kart ücretleri, MasterCard asıl kart 287 TL, American Express asıl kart 142,5 TL, MasterCard ek kart 143,5 TL, American Express ek kart 70,5 TL olacaktır. Sözleşme değişikliği niteliğindedir: 21.02.2022 itibariyle Miles&Smiles Garanti BBVA kredi kartınıza iade edilen işlemler sonucu iade alınacak millerin mevcut millerinizden karşılanamaması halinde, eksik kalan miller için uygulanacak mil ücreti, mil başına 10 kuruş olarak güncellenecektir. M&S AMERICAN EXPRESS için gelecek 12 aylık döneme ait asıl kartınızın yıllık üyelik ücreti 142,50 TL, M&S MASTERCARD için gelecek 12 aylık döneme ait asıl kartınızın yıllık üyelik ücreti 287,00 TL olarak sonraki ekstrenize yansıtılacaktır. Kartınızı iyi günlerde kullanmanızı dileriz.


    Kredi kartının ücretleri bu şekilde oldu ve hiç bir şekilde ücreti iade etmiyorlar veya onu yerine mil tanımlamıyorlar.


    Sizce bu fiyatlara değer mi?





  • Garanti eskisi gibi kampanya yapmıyor kartın mil kazanım oranlarını epeyce düşürmüşler. Böyle giderse alternatif kartlara yönelmeyi düşünüyorum

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Garanti Bankası Miles and Smiles Kredi Kartım vardı yıllık kart ücreti alacakları için geçen ay ücret almadan önce müşteri hizmetlerini aradım. Kart ücreti iadesi veya mil hediyesi sistemde tanımlı değil dedi. O yüzden kart ücreti alınır ve büyük ihtimalle iade yapılmaz dediler. Öyleyse kapatmak istiyorum dedim kart ücreti almadan kapatın dedim ve hemen kapattılar :)

    Şimdi yine Garanti Bankasının Shop and Fly Kartı var. Mil kazanımı çok çok iyi değil ama idare eder bence. Kart ücreti aldılar itiraz ettiğim zaman onun yerine hemen mil verdiler 9 ay açık kalma sözüne.

    2 Gün önce tekrar aradım bankayı. Miles and Smiles istiyorum dedim. Çok yüksek fiyatlar söylediler. Bence o fiyatlara değmez.

  • ogrsh kullanıcısına yanıt
    Çünkü %99, Garanti ve THY anlaşması 1 Nisan 2023'te son bulacak. Bu yüzden Garanti, müşterileri kendi ürünü olan Shop&Fly'a çekmeye çalışıyor.

    Zaten Garanti'nin iki farklı mil kartı sunması çok saçmaydı ve bunun tek açıklaması, THY'i bırakma öncesi hazırlık olarak açıklanabilirdi.

    Aynı şekilde THY'de, Garanti'yi bırakmadan önce farklı bankalarla hazırlık yaptı.

    Tabi ki bunlar kesin bilgiler değil ama gidişat bunu gösteriyor ama belki dediğim gibi olmaz devam ederler, bilemiyorum.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • iDoctor kullanıcısına yanıt
    Senin bu uçuş kartlarıyla ilgili görüşlerini takip ediyorum ve çok da beğeniyorum. Garanti Miles and smilesın eskiye oranla artık pek bir avantajının kaldığını sanmıyorum. Şu anda benim görüşümce genel anlamda değerlendirdiğimizde en iyi kart shop&fly gibi duruyor senin görüşün nedir?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Mexxwelll kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam. Bana göre de, şu an Shop&Fly daha kazandırıcı bir kart gibi duruyor çünkü Garanti, bu kartı yaygınlaştırmak için kampanyalarına ağırlık veriyor. Millerin kullanılabileceği sektörleri, firmaları sürekli arttırıyor.

    Miles&Smiles'ın dediğiniz gibi pek bir avantajı kalmadı ve kampanyalardan kazanılan miller bana çok düşük gelmeye başladı ve bir de kampanyalar aşırı derecede azaldı.

    Eğer yurtdışına sık seyahat eden ve yurtdışında harcama yapan biriyseniz, American Express Gold Card önerim olacaktır. Bu kartla ilgili detaylar da açtığım American Express Ana Konu'sunda var.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • iDoctor kullanıcısına yanıt
    Ya bu amex Gold yeni çıkarmış oldukları platin den daha avantajlı gibime geliyor burda bir gariplik mi var ? Yoksa benmi yanlış hesap yapıyorum

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bugün 1 yıllık ücretsiz Shop&Fly vermek için aradılar, kullanım sözüne mil hediyesi vs bahsettiler. Bende M&S Platinum var halihazırda.
    Shop&Fly’ın kampanyaları daha bol ve daha çok kazandırıyor gibi duruyor ama acentesi Karya’nın bilet fiyatları iç hatlarda 60-70 lira civarında daha pahalı. Dış hatlarda ise 20.000 lira civarında biletlerde 1500 liraya varan fark oluşuyor. İç hatlar için hem mil değerleri sabit değil, çünkü 100mil/1tl şeklinde bilet fiyatına endeksli, hem de her bilette kendi hesaplarıyla 6000 mil acente farkı ödemek için kullanılacak.
    M&S’da kazanılan miller bir noktada döviz gibi kendi değerini koruyor. Bilet fiyatları zamlandıkça S&F’da daha çok mil gerekecekken M&S’da TK tarafında bir değişiklik olmadığı müddetçe örneğin iç hatlar promosyon ödül bilet kategorisinde 3800 mil artı şu an için 75 lira vergi ödeyerek bilet alınmaya devam edilecek.
    Garanti’nin BonusFlaş kampanyaları zaman zaman çok değiştiği ve kullanıcıya göre seyrekleşebildiği için de güvenip başvuruyu devam ettirmedim açıkçası.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar selam, Garanti M&S ve Shop&Fly arasında gidip geliyorum. Asıl kullanma sebebim yılda 2 defa Istanbul - Buenos Aires uçuşu yapmam. Sadece THY direkt uçtuğu için M&S daha mantıklı geliyor ama shop and fly kampanyaları daha fazla ve mil kazanma imkanı daha çok gibi duruyor.


    Diğer bir sorum Garanti M&S'ı sanırım mastercard ve amex olarak 2 kart şeklinde gönderiyor. Bunların ikisinin de aidatlarını ödüyor muyuz?

  • ziyaretci298 kullanıcısına yanıt
    Kartları kullanıma açınca 2. Ay ekstraya aidat ücreti yansıyor. Eğer amex i hiç kullanmazsan sadece MasterCard için aidat ödüyorsun

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Mexxwelll kullanıcısına yanıt

    Siz hangisini tercih ettiniz? Shop&fly kampanyaları zaman içinde kötü hale geldi deniliyor. Istanbul Buenos Aires uçuğu miles and smiles'da 110.000 mil, shop&fly sitesinde 20 milyon mil :) Aklımda oturtamadım hangisi daha avantajlı olur

  • ziyaretci298 kullanıcısına yanıt
    M&S mil değeri bakımından çok daha avantajlı fakat mil kazanımını iyice düşürdüler yani bu kartın pek bir avantajı kalmadı. Eğer çok harcama yapıyorsanız kesinlikle Shop&Fly piyasadaki en iyi mil kartı diyebilirim. İlerde bununda kazanım oranlarını düşürürlermi bilmiyorum

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Mexxwelll kullanıcısına yanıt

    ayda yaklaşık 15-20bin liralık harcama olacak. Thy'deki her bilet alımında 1 Tl = 1 mil kazanma kampanyası için M&S düşünüyordum çünkü kartla kız arkadaşıma bilet alınca 20.000 mil gelecekti. şimdi öğrendim ki sadece biletin üstünde ismi yazan kişi kazanıyor milleri, kart sahibi olmak yeterli değilmiş. Shop & fly tercih edeceğim sanırım bu yüzden. M&S ile normal(thy biletleri harici) harcamalardan buenos aires biletine mil biriktirmek shop & fly'a göre daha zor gözüküyor. teşekkürler

  • ziyaretci298 kullanıcısına yanıt
    Biletin üzerinde yazan isim değil hangi kredi kartından ödeme yapıldıysa dielimki kendi M&S kredi kartından arkadaşın adına THY den bilet aldın ordan kazanacağın 1 TL ye 1 mil senin TK na yüklenir. ayrıca arkadaşına da uçuş mili yüklenir

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Mexxwelll kullanıcısına yanıt

    hocam emin misin acaba, THY'nin sitesinde böyle buldum ben. soruyorum çünkü kararımı bu durum etkileyecek asıl olarak.


    Burada net olarak kredi kartınızla almış olsanız bile uçuşu gerçekleştiren milleri alabilir diyor.


    THY'de statü mili ve normal mil farklı, statü mili uçuşlardan kazanılıyor normal mil ise bildiğimiz.


    Acaba Buenos Aires - Istanbul bileti yaklaşık 20.000 TL, bunu M&S kartım ile alsam bana 20.000 mil arkadaşıma ise uçuşundan kazanacağı statü milini ayrı olarak mı veriyor? bu kadar fazla mil dağıtmazlar 2 kişiye diye düşünüyorum :)

     Garanti Miles&Smiles Kredi Kartı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ziyaretci298 -- 11 Nisan 2022; 9:17:6 >




  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.