Şimdi Ara

Garanti Sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ben laptop'umu 15 Haziran Cuma günü bulunduğum ildeki Teknik servis'e verdim(teslim belgemi aldım).Direk gönderme kararı aldılar ve 18 haziranda teknik servise ulaştı.Şimdi 20 iş günü

    15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ..Pazarları saymazsak 9 temmuzda mi bitiyor yoksa 11 temmuzda mı karar veremedim.Tüketici hakları verdiğiniz gün başlar diyor doğru dimi..

    Ayrıca 20 iş günü biter bitmez tüketici haklarında yazanlardan faydalanabiliyorum değil mi.Yani değişim veya para iadesi gibi.Ek süre ya da haber beklemem arayıp sormam gerekiyor.Gerçi dün aradım çok sert bir şekilde 2-3 gün içinde haber alırsınız diye söyledi müşteri temsilcisi.Direk süre dolunca dilekçe vermeyi düşünüyorum çünkü..

    Ayrıca sizce değişim mi istesem yoksa para iadesi mi ?? Para iadesi için %100 diyorlar ama öbür yandan değişimde kısa sürecek..Forum da bu tarz konuları okudum ama şu 20 iş günü muhabbetine yinede danışmak istedim..







  • 20 iş günü dolduğunda para ya da değişim talep edebilirsiniz bu arada ildeki teknikservise verdiğinizde gün başlar gönderdikleri yerde değil zaten fişi o gün almışsınız.değişimin şekli size bağlı makineden memnunsanız yenisini isteyin yoksa bir üst modelini veriyorlar zaten istersende parayı geri istersin faturada yazan tutar geçerlidir iade de.
  • markaya görede değişir...mesela hp c.tesileri işgünü olarak saymıyor..ayrıca bir üst modelini verirler diye bir kural yok..ya aynı ürünü birebir değişitirirler yada para iadesi yaparlar..zaten değişimi veya iadeyi yapacak kişi servis değildir..servis sadece sana rapor verir sen faturanla aldığın yere gidersin orda değişim veya para iadesi alırsın...yani öle modelin bir üstü alırım falan diye bakma sakın sadece HP yapıyor bunu ya aynısını veriyor eğer yoksa elinde bir üst modelini teklif ediyor...
  • işgünü kanunda bellidir markaya göre değişme lüksü yok sadece bilgi sahibi olmayanları aldatmadır bu işler.konunda cumartesi iş günü olarak belirtilir,sıkıntı olursa servisteki elemana söyle maden tatil günü cumartesi neden çalışıyorlar,sosyal güvenlik kanununda iş günü olarak geçer kanun yönetmelikten önce gelir.bazı ürünler tedahülden kalktığında bir üst modelini verirler aynı model halen piyasada olursa onu verirler.
  • Tamam konulara tamamiyle hakimim..Savaş kıyafetlerimi giyindim kuşandım haftaya yakıyorum :) Ayrıca pc'yi 1542'ye almıştım şimdi aynı parayı mı alırım yoksa faizmiş ya da başka bişey etkiler mi ? Ya bilgisayardan memnundum aslında..Geçen sene tezim için pc'de hesap programı çalıştırmam lazımdı..O yüzden ucuz bi paraya i7 olsun dedim.Markayı artık siz anladınız :) ama şimdi şöyle oyun oynanan kaliteli marka bi i5 alırım o paraya diye düşünüyorum..Casperda model önerirse düşünebilirim.Yani burda arkadaşlar casper'ı çok eleştiriyor ama benim pc de 1 ay boyunca 2 çekirdek 4 ram çakılı çalıştı gık demedi.Tabi çok ısınıyordu ama yinede kendi işlerimide görebiliyordum bu açıdan beni tatmin etmişti..Şimdi okula cluster pc geldi artık evde hesap yapmıyorum o yüzden çok canavar olmasına gerek yok.Güncel oyunları normal grafiklerde oynatsın yeter.
  • quote:

    pc'yi 1542'ye almıştım şimdi aynı parayı mı alırım yoksa faizmiş ya da başka bişey etkiler mi

    faturada kaç yazıyorsa onu öderler
  • Anladım.. o para da işimi görür ya sıkıntı yok..İnş kabul ederler para iadesinide mahkeme filan uğraştırmazlar..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.