Şimdi Ara

Garmin Mobile XT v5.00.50 da Donma Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
5.329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • http://www.reis-ieagles.com/ozel-programlar/garmin-mobile-xt-v5-00-50-kurulum-kilavuzu-by-reis-i-eagles-t25.html adresindeki yönergeleri izleyerek kurulumu yaptım.
     Garmin Mobile XT v5.00.50 da Donma Sorunu

    Yukarıdaki gibi haritada penayla gezinme yaparken donma yaşıyorum.Programı kaldırıp tekrar kurdum olmadı.Hem karta hem de 5800'a hard format atıp tekrar kurdum yine aynı sorun.Ayarlarla oynadım yine değişen birşey olmadı.Navigasyon halinde bile olsam bu görüntüye geçip gezinme yapınca da donuyor ve kırmızı tuşa basıp kapatmak zorunda kalıyorum.Bu sorunun nedeni ne olabilir.Versiyon v21,0,025,timer,google haritaları ve screensnap mevcut,nokia haritaları formatla silindi ama program çalışabilir durumda hala.Sebebi ne olabilir ve nasıl düzeltilebilir?Yardımcı olabilirseniz çok mutlu olacağım :(



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arcis -- 21 Haziran 2009; 16:01:27 >







  • bendede oluyor telefon 1 dk filan öylece kalıyor ekran hafif karanlık sonra programı kapıyor ama haritalarda gezinirken çok fazla ileri sarma o haritayı çizmesi zor oluyor ve telefon kasıyor yavaş yavaş ilerlemende fayda var bence
  • Muhakkak giderilebilir bir sorun olmalı bu.Ben şimdi son bir kez daha tüm işlemleri baştan alarak kurmaya çalışıyorum bakalım yine aynı sorun çıkacak mı?Ayrıca telefona yükledikten sonra sis'i yüklerken yeni versiyon mevcut diyor fakat dediği yeni versiyon da v5.00.50 :) Acaba ordan kaynaklanan bir durum mu var?(şimdi yenisini kurmayacağım)
    Bazen çok uzaklaşmadan hafif hafif ilerlerken de gidiyor.Yani süpriz yapmayı seviyor,bu da beni deli ediyor...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arcis -- 21 Haziran 2009; 19:17:30 >
  • Garmin'i kaldırdım daha sonra kartı biçimlendirdim.Aşşağıdaki tüm işlemleri eksiksiz yerine getirdim.
    quote:

    Adım-1: Gerenkli dosyaları edinme: İndirmek için üstlerine tıklayın.
    root.rar: Haritasız ana dosyalar | v5.00.50 - Haritasız ana dosyalar | v4.20.20
    gmapsupp.img: 2009.02 En güncel - Sorunsuz! | 2008.10A (138.428kb) | 2008.10 (138.428kb) |2008.07 (127.221kb)
    ilac.rar: IMEI Converter ve Etkinleştirme İlacı

    1-) 3 dosyayıda indirin ve 1 yere açın.
    2-) gmapsupp.img'yi root/Garmin/ dizinine atın. (Garmin klasörünün içine)

    Adım-2: sw.unl Düzenlemesi: (PC'de)
    1-) ilac.rar dosyası içerisindeki IMEI Converter'ı çalıştırın. IMEI'nizi gerenkli yere yazın ve Generate diyerek kodu alın.
    2-) Bu sefer ilac.rar dosyası içerisindeki Garmin İleç.exe'yi çalıştırın. Aldığınız kodu Unit ID yerine yazın. İlk (üstteki) Generate butonuna basarak kodu alın ve kopyalayın (CTRL+C).
    3-) Yeni 1 Not Defteri açın ve yeni aldığınız uzun yapıştırın (CTRL+V). Farklı kaydet deyip, dosya ismini sw.unl olarak Garmin klasörünün içine kaydedin. (Uzantı .txt olMAsın, kaydederken alttan Tüm dosyalar'ı seçin.)

    Adım-3: gmapsupp.unl Düzenlemesi: (PC'de)
    1-) ilac.rar dosyası içerisindeki IMEI Converter'ı çalıştırın. IMEI'nizi gerenkli yere yazın ve Generate diyerek kodu alın.
    2-) Bu sefer ilac.rar dosyası içerisindeki Garmin İleç.exe'yi çalıştırın. Aldığınız kodu Unit ID yerine yazın.
    3-) Select Map Product bölümünden Custom Mapset'i seçin. MapID Code'a 848 yazın. Bu sefer 2. (alttaki)Generate butonuna basarak kodu alın ve kopyalayın (CTRL+C).
    4-) Yeni 1 Not Defteri açın ve yeni aldığınız uzun yapıştırın (CTRL+V). Farklı kaydet deyip, dosya ismini gmapsupp.unl olarak Garmin klasörünün içine kaydedin. (Uzantı .txt olMAsın, kaydederken alttan Tüm dosyalar'ı seçin.)

    Adım-4: Kurulum: (PC'de - Sis kurulumu tabii ki cepte.)
    1-) root klasörü içindeki 4 klasörü ve uygulamayı (Garmin, private, Resouce, sys ve sis dosyası - 4.20.20'de 5 dosya olabilir.) direkt karta atın. (Yeni 1 klasör açıp içine atmayın ya da root klasörünü direkt atmayın. root'un içindekilerini atın.) Çıkan soruya Tümüne evet deyin. (Garmin klasöründe içine sonradan kopyaladığınız sw.unl, gmapsupp.unl ve gmapsupp.img dosyalarının olduğundan emin olun.)

    2.kısımda şöyle deniyor:
    quote:

    2-) Kartınızı cihazınıza takın ya da kablonuzu cihazdan çıkartın. 1az bekleyin. Ekranda "Yükleniyor..." yazısı belirecektir. ** Yalnız uygulama yüklenemeyecektir. "Uygulama yöneticisine gidin." uyarısını dikkate alıp Uygulama Yöneticisine gidin. "Yüklenmedi" yazan GarminMobile_PA'yı seçenekler-sil diyerek silin. Akabinde az önce karta attığınız GarminMobileXT.sis dosyasını açarak kurulumunu başlatın.

    ** Eğer belirmezse aldırmayın, karta gidip GarminMobileXT.sis dosyasıyla kurulumu başlatın.

    Usb den çıkardıktan sonra biraz bekledim ama herhangi bir yükleme belirmedi .Ben de Ayarlar>Uygulama Yöneticisi>Yükleme Dosyalarından garmini yükledim,sorunsuz bir şeklide(sedece bu uygulama cihaza uygun değil gibisinden bi uyarı vermişti)Daha sonra Garmini çalıştırarak girişteki ayarlarını yapıp haritaya girince yine aynı kilitlenme(veya donma)problemiyle karşılaştım.800 metrelik bir rota içinde bile dondu.Hem de öyle yavaş yavaş gezinme yaparken.Ayarları default



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arcis -- 21 Haziran 2009; 21:01:27 >




  • Evet bu donma sürümü 5.00 40 versiyonunda da oluyordu..

    Oyüzden harita ekranında serbest gezintiyi çok fazla kurcalamamak en iyisi şimdilik.. Bu sürümlerde bu sorun devam ediyor.. Yeni sürüm çıkmasına rağmen sorun giderilemedi..

    Mesela bende 5.00.40 versiyonu var onda da programı Türkçe kurarsanız MY LOCATIONS da (konumlarım) eklediğiniz herhangi bir noktaya NEREYE diyip gitmeye çalışırsanız program kendisini kapatıyor.. Yeni sürümde bu sorun düzeldimi bilmiyorum ama bu sorunun üstesinden şu şekilde gelebilirsiniz,

    programı Ingilizce kurun seslendirmeyi yine Türkçe seçebilirsiniz..

    Bu sayede konumlarıma kaydettiğiniz bir noktaya git dediğinizde programdan atmayacaktır..
  • Aslında konuma gitmeyle ilgili değil haritada gezerken kilitlenme yapması can sıkıcı.Dediğiniz gibi ingilizce olarak tekrar kurdum,biraz daha iyi oldu diyebilirim.Yine kilitlendi ama eskisinden daha uzak bi mesafede oluştu.Sonuç olarak yine donma/kilitlenme problemi mevcut yani.İlginiz için teşekkürler.
  • bende almanyada yasıyorum.
    benım gps bır turlu baglanmıyor.
    yesil hep yarıda kalıyor bunun bır ayarı varmı?
    saatlerce beklememe ragmen bır turlu kullanamadım...
  • Aynı donma sorununu bende yaşıyorum. Ovi maps deseniz hiçbiryeri göstermiyor. 5800 için düzgün çalışan ayrıntıları da gösteren bir navigasyon programı mevcutmudur?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WhiTeRaVeN

    Aynı donma sorununu bende yaşıyorum. Ovi maps deseniz hiçbiryeri göstermiyor. 5800 için düzgün çalışan ayrıntıları da gösteren bir navigasyon programı mevcutmudur?


    Ovi Maps' te gerçekten bir tuhaflık var. Haritaları ve ses dosyasını yükledim ama henüz programı kullanma imkanım olmadı. Önceden N78 kullanıyordum.
    Şöyle bir şey dikkatimi çekti.

    N78' e Map Loader ile indirdiğim haritanın dosya boyutu 43.1 mb. Ses dosyasının boyutu 4.4 mb.
    5800' e Map Loader ile indirdiğim haritanın dosya boyutu ise 34.8 mb. Ses dosyasının boyutu 3 mb.
    Dikkat ederseniz haritanın dosya boyutlarında farklılık var.

    N78' deki cities klasörü ile 5800' deki cities klasörünü karşılaştırdığımda durum daha da ilginç oluyor. N78' deki cities klasörünün boyutu yaklaşık 90.8 mb idi. 5800' daki ise 37.8 mb.
    Şu anda kullanıcı olarak yapacak bir şey yok sanırım.




    5800' a Garmin' i kurdum ama kullanma imkanım olmadı. Büyük ihtimalle sizdeki problemler bende de olacaktır.
    Daha iyileri çıkana kadar mecburen böyle kullanacağız.




  • Donma sorunu başlarda bendede oluyordu.Sonraki kullanımlarımda telefonumdaki tüm programları kapatıp sadece garmini çalıştırıyorum.Bu şekilde kullandıgımda donma yaşamıyorum.İstanbul gibi bir yerdede neredeyse sorunsuz kullanıyorum.Birde garmini açar açmaz gidecegim adresi yazıp bulup gps bağlantısını bulmayı daha asonraya bırakıyorum.baglantı kurulduktan sonra geriye kalan tek şey co pilotun yönlendirmelerini takip etmek.:))
  • garmin'in v5 sürümlerinde olan 1 durum bu düzeltilmesini beklicez
  • Arkadaşlar garmin le fln 1 kaç kez navigasyon yaptım artık telefona uydu bulduramıyorum delircem lütfen yardım ediniz
  • bu donma sorununa çare bulan arkadaşlar lütfen deneyimlerinizi belirtin
  • v.5.00.60 versiyonuda yükledim donup kalıyor biraz araştırdım sanırım sorun, telefonun belleği programın mantığına yenik düşüyor.izlemek istediğiniz harita veri alanı genişledikçe program önbelleğe daha çok veri depolamakta ve sonuç malum yetersizlik diyorum...
  • Halen aynı sorun var. 808 pureview kullanıcısıyım.
  • Donmaların engellenmesi için (programın mı telefonun mu donması katediliyor bilmiyorum)

    F:\sys\bin\CardRunner.dll
    F:\resource\plugins\CardRunner.RSC
    F:\GarminMobileXT.sis

    dosyalarını cihazınızdan (hafıza kartınızdan) silin. Yada E: ye kurduysanız ordan silin

    Şarjın çabuk bitmesin diye Garminde
    Araçlar -> Ayarlar -> Sistem bölümünden "Launch Background service" seçeneğini "Devre dışı"yap.
    Bu TSRAutostart.exe çalışmasını engelliyor

    Yukarıdakiler symbian Belle s^3 Nokia 808 pureviewe de sonuç vermedi. (cihazın rami falan iyidir)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.