Şimdi Ara

Gayet Basit Pil Punta Makinesi Yapımı - Kendin Yap - Basit/Etkili/Hesaplı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
7
Favori
6.061
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Dj_iBoLee kullanıcısına yanıt

    Yahu ön önemli noktayı atladık, şimdi farkettim. Mesela akünün + kutbuna bağlanan kablo, damarlı kablo. Onun tek damar olması gerekir. En az 2.5mm olması gerekir. Punta ucuna giderken aradaki de damarlı kablo. Bir deO gri kablonun içindeki farklı , ucundaki farklı bir kablo ise, orada zaten büyük kayıp var. Bir de aküye bağlarken o beyaz plastiklerin içine sıkıştırma yapmışsınız. Orada zaten daha büyük kayıp var. Bir de o iki kabloyu eklemek için vidalı bir malzeme var, adını bilmiyorum. 12 yerde onun bağlantısı var. Akım oralarda da düşecektir. Tüm bu bağlantı noktalarının her birinde 5A akım gitse, akünün yarı gücü gitti zaten. Ondan diyorum hocam. Aynısı yapın. Sizin yaptığınız bambaşka bir sistem olmuş, aynısı değil yani. Siz 2.5'luk tek damar bir kablo ile yeniden yapın. Aradaki bağlantı noktalarını kaldırın, aynen videodaki gibi direk bağlayın. Öyle olması gerekiyor çünkü 12v/9ah/200a bir akü, zaten sınırda bir değer. Hiç kayıp olmaması gerekir.





  • Mevcut sistem zayıfta olsa punta yapabilmeliydi. Tutardı,ancak hafif bir kuvvetle yerinden çıkardı. Anlaşılan sizinki hiç tutmuyor. Yine aynı şeyi yazmak isterim; O aküde sorun var büyük ihtimal. Çünkü ; siyah olanlar bildiğim kadarıyla 2018 yılında bitti. Piyasada 2022-2023 diye satılanlar var,doğru. Ancak Yiğit akünün çok sahtesi var. Örneğin ; Sinan Keskin'in kanalında bir videoda görmüştük. Marka Yiğit. 12v14ah o da doğru. Ancak resmi sitesinde öyle bir akü yoktu. Diyelim ki yeni tarihli 9ah siyah aküler hala var. Anlaşılan siz de alet edevatta mevcut. söyle anlayabiliriz. Aküyü full şarj edin. Bitince biraz bekleyip ölçün, 12.6 vermesi gerek. Sonra sabah bir daha ölçün. Daha düşük değer çıkarsa, o akü baya eski demektir. Ve gücünden eser kalmamıştır.

  • 1 aku garantili imzalı faturalı adıma garantili 2023 nisan uretımli seri nolu belgesiyle ıslak imzasi ve mühürüyle

    2 gri yer tek ben kılıf yaptım orasını kablolar cok damarlı safbakır sap kısımı tek damar sorun olsa cok damarlı ısınıp erir akımdan diye dusunuyorum dogrumu hepsini gectim 12.8 ıle13v arası sabitte

    kayıp olsa olcum cıhazı baglıykende tetıklemeye baktım akude dusum yok sanırım mars motor dıye dusunuyorum yarın degıstırecem olmadı direk bakacam duruma

  • Dj_iBoLee kullanıcısına yanıt

    Hocam nokta, virgül kullansanız güzel olacak. 2.maddede yazdığınızı anlamak için 5dk'dır ekrana bakıyorum. Anladığım ; çok damarlı kablo ısınmaz,doğru. Çünkü anlık büyük akım geçiremez. O aküdeki akımı geçerebilse ısınırdı. Vaktinde denedim ben onu bisiklette. Tek damarlı kablo ile 120a batarya ; çok damarlı kabloya göre neredeyse 2 kat daha hızlı tükeniyor. 13v olayına takıldım. Aküler o voltaja çıkamaz, orada da bir sıkıntı var. Bobin için yorumum yok. Bildiğim kadarıyla kolay kolay arızalanacak bir parça değil. Bir de onlara ters akım verince ne olur,bilmiyorum. O şekilde bozuluyor olabilir. Beki sizin dalgınlığınıza geldiyse, ters akım vermiş olabilirsiniz. Ya da size arıza bir bobin denk geldiyse, büyük talihsizlik demektir.

  • Amphitritel kullanıcısına yanıt

    gri renk olan, tek kablo, kılıf yaptım demek istedim.

    cok damarlı ısınıyor akım var . ince olsa erir demek istedim .

    mars motorunu bi degiştiriyim gariplik ondan olabilir atım yapıyor ama yapıstıracak kadar degıl iz yapıyor okadar

    yarına farklı seyler yapacagım

    13v dedigimde sarjda sabit




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dj_iBoLee -- 19 Mayıs 2023; 23:12:59 >
  • adam 2 pil için punta makinasımı yapsın.??

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.