Şimdi Ara

Gaz kesip tekrar verince sarsıntı. Astra H

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
973
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Daha öncede benzer konu açmıştım ancak sonuca ulaşamadım tekrar açıyım sedim kusura bakmayın.
    Astra h 2005 1.6 twinport 99.000 km de tüp yok bakımlı.
    Herhangi bir viteste ilerlerken gazdan ayağımı çektim bi kaç saniye sonra tekrar dokununca araç önce bi öne atlıyor sonra tutan bişey var gibi bi kaç ileri geri hareketinden sonra düzgün hızlanmasına devsm ediyor. Gazı bırakıncada benzer tutum var. İple araç çekersinde ilk önce ipin boşluğunu alana kadar sarsar ya onun gibi. Bu durum yarım ile bir saniye arasında gerçekleşiyor. İlginçtir yokuş çıkarken yok denecek kadar az düzde ve inişte belirgin. Yüksek viteste belli etmiyor 2-3 viteslerde belirgin özellikle kaymak asfaltta hissediliyor çoook yavaş basarsam yok. 1500 devir altında az olmakla beraber hemen hemen her devirde var yeterki tekerleklere giden veya gelen güç fazla olsun Bu sorunla ilgili olarak:
    Buji
    Bobin
    Motor kulakları değişti.
    Gaz kelebeği
    Elektiranik gaz pedalı
    Egr valfi
    Emme manifoldu temizliği yapıldı.
    Würth enjektör temizleyici bi kaç depo kullandım arıza kaydı
    Geç çalışma
    Fazla yakıtaarsıntılı çalışma tekleme çekiş sorunu baskı balatada kaçırma ötme tütme hiç bişey yok egr fişi çekilince de hiç bi değişiklik yok. Gösterdiğim ustalar genelde sorun yok yada bobin diyor ama değil egr kolay suçlanıyor ama değil gibi. Bilindik bi sorun gibi sonuç alamadım yardımlarınızı bekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Bahsettiğim durum yokuşta neredeyse hiç yok. Buda meselenîn mekanik bir yerde olduğunu düşündürüyor düzde yarında var yarısında yok ama eğer gaz pedalını inişte bırakıp tekrar bastıysam kesinlikle yapıyor ve hîssediliyor tıpkı iple araç çeker gibi önce boşluğunu alıp sonra hareket eder gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ali bey bendede 2005 astra h twinport easytronic var. Aracı alalı 3 ay oldu hiç tüp takılmamış bir araç ilk zamanlar çok belirsiz yapıyordu. Tüp takıtrdım ve araba beşiğe döndü. Anlattığınız problemi bende yaşıyordum. 15 gün önce EGR Valfine kör conta taktırdım, takıldıktan 2 gün sonra araba daha fazla sarsıntı yapmaya başladı. Hatta öyle bir sarsıntı ki neredeyse yanımda oturanın kafası ön cama çarpacak ve bir kez iki kezde değil her dur kalkta 2000 devirin üzerine çıkana kadar bu sarsıntı yapmaya devam ediyor. 10 gündür Arabaya binmek bile istemiyordum. Dün akşam Egr Valfinin fişini çektim ve tura çıktım. Sarsıntıdan eser kalmadı. Size tavsiyem EGR valfinin fişini çekip deneyin eğer sarsıntı kesilirse EGR valfine kör conta taktırın. Size cevap yazmak için üyelik oluşturdum bir duayı eksik etmeyin. Allah kazasız belasız binmeyi nasip etsin.
  • benim 1.3 grande puntoda aynı sekilde. motor ısınınca biraz daha hafifliyor ileri geri hareketi.

    ben yetkili servise durumu anlatıp sorduğumda ya motor kulağı ya şanzıman kulağı demişti.

    şimdilik debriyajı çok yavaş bırakarak devam ediyorum.
  • Aks bilyaları boşluk yapmış olabilir. Kontrol ettirin.
  • motorcunun kazıklamasın sonucu aynı şeyi sevile sevile yaşadım en sonunda egr valfini söktürdüm kurtuldum sonuçta 3500 tl param gitti ama
  • quote:

    Orijinalden alıntı: myakar

    Ali bey bendede 2005 astra h twinport easytronic var. Aracı alalı 3 ay oldu hiç tüp takılmamış bir araç ilk zamanlar çok belirsiz yapıyordu. Tüp takıtrdım ve araba beşiğe döndü. Anlattığınız problemi bende yaşıyordum. 15 gün önce EGR Valfine kör conta taktırdım, takıldıktan 2 gün sonra araba daha fazla sarsıntı yapmaya başladı. Hatta öyle bir sarsıntı ki neredeyse yanımda oturanın kafası ön cama çarpacak ve bir kez iki kezde değil her dur kalkta 2000 devirin üzerine çıkana kadar bu sarsıntı yapmaya devam ediyor. 10 gündür Arabaya binmek bile istemiyordum. Dün akşam Egr Valfinin fişini çektim ve tura çıktım. Sarsıntıdan eser kalmadı. Size tavsiyem EGR valfinin fişini çekip deneyin eğer sarsıntı kesilirse EGR valfine kör conta taktırın. Size cevap yazmak için üyelik oluşturdum bir duayı eksik etmeyin. Allah kazasız belasız binmeyi nasip etsin.

    Hocam çok sağolun Allah razı olsun zahmetiniz için :)
    Ancak bahsettiğiniz çözümüefalarca denemiştim ancak egr seğildi benim problemim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.