Şimdi Ara

GAZ SIZDIRMAZLIK RAPORU HAKKINDA SORU (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
23.625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • SELAMLAR..ÖNCELIKLE LPG RUHSATA İŞLETME VE MUAYENEDEN ONCE FORMDA BAYA ARAŞTIRMA YAPTIM VE BUGUN SABAH BIR KAC AKSILIK HARICINDE ISLERIMI HALLETTIM SAYILIR ..TEK TEK YAZARAK GUNCEL BIR SEKILDE BILGILENDIREYIM SIZLERI

    *LPG yı 3 ay once KOCAELİ de taktıdrdım. taktırdıgım yere özellikle muayenenın 3 ay sonra oldugunu ve gıttıgım yerde işletmek istedıgımı soyledım..ve problem olmayacagını soyledıler..takdırdıgım gunun ertesı gunu AYDINa geldım.Gelmeden önce yolda trafık durdur dusuncesıyle sızdırmazlıgı aldım.projeyı onaylattıktan sonra yola cıktım.

    *Bugun 26,01,2012 itibarıyle evraklarımı hazırlayarak Muayeneye gırdım..sızdırmazlıgın ve LPG projesının tarıhının gecmıs oldugunu soyledım( her ıkısınınde 1 ay suresı var) sızdırmazlıgın yılbasından sonra hafıf kusur olarak muayeneden gectıgı ve trafık tescıldede sorun olmayacagını soyledıler.aracı muayeneye soktum ..araç 2008 Hyundai Accent Era.hersey cok ıyıydı taaki far kontrolune gelene kadar..önceden özellıkle bır kac yere sormama ragmen .daha sonradan takılan XENON farlardan dolayı muayeneden gecemedım.Yılbasından sonra Xenon far agır kusur olarak işlenıyorumus..yalvardım yakardım ama olmadı..allahtan orjınallerını yanıma almıstım..sıradan cıkıp bı elektırıkcıde farları ddeğiştirdim.Tekrar TUVTURKe gelerek sıra aldım ve muayeneden hafıf kusurlu olarak gectım..kusurlarıda yazayım: sızdırmazlık+ cam fılmı+ uzun far ayarınun düşük olması

    *Neyse daha sonra evraklarımı aldım ve Trafık tescile gıttım..işlerim bundan sonra sarpa sardı..LPG projesınden dolayı gecıkme cezası yıyorsunuz oncelıkle..ve gelen memur bıraz kıl oldugu ıcın..projeye baktı..ve fotokopı olan yerlere ASLI GIBIDIR yazısı yazılmasını ve bana gore alakasız bır yere muhendısın KAŞESİNİN basılması gerektıgını soyleyerek dosyayı elıme tutusturdu..O kadar dil döktüm ..IZMITTEN aldım bır daha gıtmıcem gerı 8 ay sonra gıdebılırım vs vs..adam kargoyla yolla ve gerı getır dedı.zaten gecıkme cezasıda yıyeceksın gecırmıssın dedı..o sinirle projeyı aldıgım adamı aradım.agzıma gelenı soyledım 650 km uzaktayım ve sızın bır kac eksıgınız yuzunden işlerımı halledemıyorum dedım..Adamda açıklamasını yaptı ve bana o açıklamada mantıklı geldı..eger sen IZMITTEN sızdırmazlık aldıysan ve o evraklar buradan geçtiyse neden orada gecmesın..memurun kıllıgıdır bu dedı..yada her sehır farklı prosedur uyguluyo ondan dolayıda olabılır dedı..onada hak verdım..yanı anlayacagınız evrakları IZMITe tekrar yollıcam ve Trafık tescile ondan sonra gıdıcem..ayrıca 2012 dekı zamlardanda bahsedeyım..ınterneten yaptıgım araştırmada ruhsattakı 2 yaprak degıstırme ucretının 105 TL oldugu yazıyordu.LPG işletecegım için 2 yapragın degısmesı gerekıyor benım ruhsatta ve su anda 2 yaprak 158 TL olmus..Proje gecıkme cezasıyla ılgılı ise onu vezneden ogreneceksın dedı işlemlerı yaptıramadıgım ıcın ogrenemedım tabı..ama netten yaptıgım araştırmalarda gecen sene 45tl cezası oldugunu ogrendım 3 gun gecırsenızde 45 TL 1 yıl gecırsenızde 45 TL ..ikinci yıldan sonra farklıymıs fıyatlar..Ama emınım yılbasından sonra bunada zam gelmiştir:)) onuda ogrenınce yazarım.

    bu işlemler için ne kadar cebimden para cıktıgını yazayım kısaca sizlere
    Muayene harcı: 148.68
    Egsoz emisyon:28TL
    EK-1:10TL
    RUHSAT 2 YAPRAK: 158 TL
    LPG GECİKME(2010 da): 45TL--2012 bilinmiyor

    MUAYENEYE GIRECEK ARKADAŞLARA ALLAH KOLAYLIK VERSIN..UMARIM SIKINTISIZ GECERSINIZ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VASSEL4141 -- 27 Ocak 2012; 5:00:50 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: KrM's

    quote:

    Orijinalden alıntı: Nihatbey

    tamam arkadas yaptırmıssın da nasıl olur bu ben kac tane arac goturdum su hafta ıcerısınde hepsınde rapor gormek ıstedıler ben sana yalancısın demedım ıyı oku yazdıklarımı burdakı hatada senın deıl onların senlık durum yok anlıcagn tuv un sıtesınde gecen bı bıldırı varmı senden almadı benm 6 aracımdan nasıl aldı 20-25tl vermeye gerek kalmazdım yada sızdırmazlık ıcın belırlı bayıler acılmazdı !

    Bende sızdırmazlık raporu almadan gittim ve hafif kusurlu olarak geçtim.Bu belgeyi aramıyolar illa da ispat istiyorsanız tuvtürk müşteri hizmetlerini arayıp sorun.Size gerek olmadığını söylerler.

    ilk aldıgım raporun yanı muayeneden gecemedıgım raporun ekran goruntusu..umarım yardımcı olur sıze...SIZDIRMAZLIK hafif kusur..olsada olur olmasada olur..

    http://imageshack.us/photo/my-images/835/ekranalntsyz.jpg/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VASSEL4141 -- 27 Ocak 2012; 4:40:10 >




  • sayın LPG li araç kullanıcıları.19.01.2012 tarihli ÇEVRE otogaz firmasının yazmış olduğu,bence AKILLI insanların anlayacağı yazıyı mutlaka OKUYUN.LPG sektöründe yapılan işler kayıt altına alınmazsa kontrol etmek imkanı ortadan kalkar.bu da eskiden bir ara olduğu gibi kullanım ömrü dolmuş malzeme ve bakımsızlıktan tehlike arz eden araçların ortaya çıkacağı yani BOMBA tabir edeceğimiz araçların tehlike saçarak trafikte bulunacağıdır.bu MMOB.nin kayıt tutup aksayan yönleri düzeltirtmesi olumlu bir iştir.bunun için önerim:ÜÇ KRŞ.PARADAN TASARRUF EDECEĞİNİZİ ZANNEDİP MMOB.DEKİ İŞLEMLERİNİZİ YAPTIRTMAKTAN KAÇINMAYIN.UYGAR,MEDENİ TOPLUMUN BİREYLERİ OLARAK LPG SIZDIRMAZLIK MUAYENESİNİ YAPTIRIP TUV İSTASYONUNA GİDİN.YAPTIRMAKTAN KAÇINANLARI İKAZ EDİN,UYARIN.BAKIMSIZ,KONTROLSÜZ ARAÇLARDAN DOLAYI SİZLERİN VE AİLENİZİN BAŞKALARI TARAFINDAN VERİLEBİLECEK ZARARLARDAN KAÇININ,ÖNLEM ALIP KAÇINALIM,SAKINALIM.İYİ GÜNLERDE LPG SİSTEMLİ ARAÇ KULLANMA DİLEĞİ İLE.saygılarımla.




  • Bence sadece gaz sızdırmazlık raporu yetmez.Lastikler içinde sızdırmazlık raporu alınmalı.Radyatör ve kalorifer peteği için sıvı sızdırmazlık raporu alınmalı.Motor ve şanzıman için yağ sızdırmazlık raporu alınmalı.Benzin deposu için yakıt sızdırmazlık raporu alınmalı.Fren ve hidrolik sızdırmazlık raporu alınmalı.Cam yıkama fıskiyesi için sızdırmazlık raporu alınmalıdır.Ayrıca şu anda sadece egsoz muayenesi için ayrı rapor istenmektedir.Bence bu durum son derece yetersiz ve tehlike arz etmektedir.Krank,Biyel kolu,Segman,manifold ve siboplar içinde ayrı ayrı rapor istenilmelidir.Ayrıca muayene süresi 2 yıl gibi uzun bir sürede tekrarlanmaktadır ki bu mal ve can güvenliğini ciddi şekilde tehlikeye düşürmektedir.Muayene süresi en geç her üç ayda bir tekrar edilmelidir.
  • Aracım, gaz sızdırmazlık raporu olmadan muayeneden hafif kusurlu olarak geçti.Egzoz emisyon ölçümü zorunlu.
  • egzoz emisyon ölçümü tüvtürk'te yapılabiliyor değil mi?
  • Tüvtürk'ün sitesinde yapılan yerleri belirtmiş.Acizane fikrim internetten muayene için sıra alın, saati de siz belirliyorsunuz, sonra özel bir yerde egzoz emisyonunu ölçtürüp saatinizde gidin.İstasyonlarda egzoz emisyonu için bazen sıra oluyor, muayne sıranız geçmesin.
  • Ben bu memlekette devlet dahil hiçbir dernek,kurum ve kuruluşun halkın mal ve can güvenliğini düşündüğünü sanmıyorum.Hepsi vatandaşı nasıl keklerim derdinde MMO madem vatandaşı bu kadar düşünüyor niçin kontrollerden 25 tl alıyor!2012 asgari ücret 701,14 tl yani günlük 23,37 tl kısaca 1 günlük yevmiye
    sızdırmazlığa yetmiyor.Bir düşünelim bakalım bir arabaya binmek için kimler kaç defa öpüyor.Hepinizi muhabbetle öpüyorum.
  • Bu hafta araç muayenesine gideceğim, lpg için gaz sızdırmazlık raporu kesin olarak istenmiyor değil mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xpss

    Bu hafta araç muayenesine gideceğim, lpg için gaz sızdırmazlık raporu kesin olarak istenmiyor değil mi?

    gerek yok. ben bir ay önce muayene yaptırdım sızdırmazlık raporu olmadan geçtim
  • peki benim sızdırmazlık raporum haziran ayında bitti şimdi ne kadar harc ödeyeceğim fikri olan var mı
  • bende 1 hafta sonra 3. muayeneye gideceğim aracım 3 yıldır lpg li sızdırmazlık raporu gereklimi ayrıca hadi istemediler diyelim sonrasında polis yakalayınca ceza kesermi?
  • Arkadaşlar uzun zamandır muayeneye gitmediniz sanırım.

    Sızdırmazlık raporu tarihe karıştı gibi bir şey... Artık araç muayenelerinde sızdırmazlık raporu almak şart değil. TÜVTÜRK istasyonları bu testi basitçe kendileri yapıyorlar ve sızdırmazlık raporu olmayan araçlara "hafif kusur" yazılıyor.


    Sızdırmazlık raporu yüzünden ceza yazılmaz. Muayenesizlik yüzünden ceza yazılır. Muayene bitim tarihinin üzerinden bir kaç ay geçtiyse polisler genelde ilk yakalanmada uyarmayı tercih ediyorlar, sonrası ceza. Ama muayene tarihinin üstünden yıl geçtiyse uyarı falan beklemeyin, direk ceza yazsalar yeridir yani...
  • muayene için raporun zorunlu olmadığını raporu aldıktan sonra öğrendim. Randevu için girdiğim sitede sızdırmazlık raporu alın yazıyordu.25 tl yi boşu boşuna verdiğimi düşünüyorum.Parayı geri almanın bir yolu var mıdır? insan kendini keriz gibi hissediyor arkadaş. ya isteyin ya da hiç istemeyin...
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.