Şimdi Ara

Gazze diye bişey kalmayacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
1
Favori
2.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Şimdi gazze ve batı şeriada bulunan Arabların dedeleri Lawrence ile birlikte mehmetçiğe kılıç kaldırırken düşünecekti bu sonucu . Ingilizle yattınız ve Israili doğurdunuz . Allahın sopası dedikleri şey bu olsa gerek işte . Etme bulma dünyası .

    Haifa limanının eski arapça adı Akka'dır . 1917 Akka kalesine o devrin teknolojik olarak en ileri alman toplarını yerleştirmiş ve namluları denize yöneltmişiz . Her birinin başında mehmetçik pür dikkat bekliyor . Ilerde denizin ufkunda ingiliz zırhlıları çıkartma yapmak için bekliyor ama toplar yüzünden yanaşamıyorlar . O sırada kalenin kapılarını çalan kara çarşaflı araplar mehmetçiğe "size sıcak pide , yemek getirdik" diyorlar . Saf anadolu çocuğu bunları içeri alıyor . Ve mehmetçikler sırtlarından hançerleniyor . "Ana beni sırtımdan vurdular" değimi türkçeye bu olayla yerleşmiştir . Ingilizler ellerini kollarını sallıya sallıya akkaya çıkıyorlar ve oradan kudüs ve suriye içlerine saldırıyorlar . Bu sırada nablusta karargah komutanı olan Atatürkün güzel bir beddua ettiği söylenir .

    Yani haifa Araplar tarafından Türklerden zaptedilmiştir . Ama şu anda o şehirde bi tane bile arap yaşamıyor düşünün !

    Yetmez , müstehak size bu yaşadığınız acılar . Din kardeşiymiş . Ulan riyaddaki adam bunları düşünmüyorsa ben niye düşünecekmişim hea !? Christiano Ronaldo ile kılıç sallar onlar en fazla . Adam petrol parasıylan sarayını daha çok altınla kaplamakla meşgul . Suudiler israil ile askeri işbirliği içindeler ne zamandır . Dubai diye bir şehir inşa ettiler kutsal topraklarda . Ikinci las vegas resmen . Günah şehri yani . Fuhuş , kumar , uyuşturucu ne ararsan var . Bunlar mı örnek Müslüman !? Arap keyfi için anasını , kardeşini ve hatta halkını bile satar . Benim halkım filistinde yemende libyada suriyede katledilecek , mülteci olacak ben de nusrette kameraya artistlik yaparak altın kaplama biftek yiyecem hea ! Petrol parasıylan aslanla poz verip en pahalı spor arabalarını alıp onları garajda yatırmalar falan bitmez abi örnekler ...

    Peygamber Efendimiz(S.A.V)'in halkı işte bugün bu haldedir !

    Petrol parasıylan halkını bilinçlendirip bilime yatırım yapsaydı şu anda ne israili kalırdı ne de Amerikası . Nasıl olsa para sürekli yağıyor ; ulan o petrol parasıylan gerekirse uçaklarla moğolistandan toprak getirir çölü yeşillendirir ormanlık alanlar oluştururdum . Arabda akıl olsaydı zaten en başta Osmanlıya ihanet etmezdi .

    Hiç bilir misiniz acep Filistin Kurtuluş örgütü pkkyı özgürlükçü bir örgüt olarak tanır ve Kürdistanın bağımsızlığına destek verir !? Israil evet düşmanımızdır fakat Arab için dost demek doğru değildir .

    Yunan 1919'da izmire çıkmış , gelmiş yerleşmeye , alacak egeyi bizden , kovacak türkleri . 9 milyon nüfusumuz kalmış 1919'da . Bu 9 milyondan 200 bin kişilik bir ordu kurduk . Tarihimizin askeri , ekonomik ve nüfus açısından en beter döneminde bu rezalete 3 yıl katlanıp kıçımızda don , ayağımızda çarık yokken tek atımlık mermiyle yunanı 1922'de denize döktük . Yunanın arkasında o dönemin süper gücü Ingiltere varken bir de !

    Sene 1948 aynı senaryo farklı aktörler ! Yahudi gelmiş hayfaya . Şehir ve köyler tek tek yahudinin eline geçiyor . Yerleşmeye gelmiş adamlar alıcak arabdan oraları . 400 bin kişiyle Yahudiler 1949da israilin kurulduğunu ilan ettiler . 1 milyar nüfuslu petrol zengini arap alemi birleşip haifadan yahudiyi denize dökemedi . 75 yıldır bekliyor . NOKTA !!!

    Arabda milli şuur yoktur . Birlik beraberlik yoktur . Işid israile saldıracağına gitti (hain , acem uşağı , rus yalağı) esatla savaşan normal müslümanları kesti . Israil ile savaşması gereken Saddam gitti Iran'a ve Kuveyt'e saldırdı . Ilk israil arap savaşında sen öne çıkarsın ben öne çıkarım diye aralarında çıkan kıskançlık krizinden 400 bin kişilik israile yenildiler .

    Yani Allah yardımcıları olsun ama daha çook acılar çekecekler böyle giderse . Israil 8 milyon olmuş . Geçti bolunun bazarı . Bitti o iş . Soğuk su . Atı alan üsküdarı geçti .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sıçuruk Kedi -- 16 Ekim 2023; 23:42:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Sana bunu kim söylediyse süzme salakmış.Arapların çoğu müslümandır müslüman kadını cariye yapamazsın.Osmanlı da arap yarımadasından asker alımı yasaktı hiç bir padişahta şeyhülislamla karşı karşıya gelmeyi göze alamadı.Vergi konusunda Suriye,Irak ve mısır hariç hic bir arap toplumu vergi vermiyordu.Mısırlı biri buna benzer birsey söylese eyvallah ama diğer hiç bir arap toplumunun Osmanlı bizi ezdi demeye hakkı yok.

    Osmanlıyı arkadan vuran şerif Hüseyin hapishanede son sözleri "Türklere yaptığımız ihanetin bedelini çok ağir ödeyeceğiz"oluyor.Osmanlı yıkıldıktan sonra suudi arabistan dahil politik kaos yaşamayan arap ülkesi yok.Benzer uyarıları Kaddafi ölmeden önce söyledi persler ve türklerle yapılacak bir savaştan yine arapların zaralı çıkacagını söyledi adamın son konuşması oldu.

    Türkiyenin kuruluş ilkelerinden biri olarak ümmetçilik yerine milliyetçiliği benimsemesinin nedeni zaten başlıbaşına 1. Dünya savaşında arapların osmanlıya yaptıkları

    Adamlar resmen Türkün türkten başka dostu yoktur lafının fikir babası... ama osmanlının tarihini dizilerden öğrenen osmanlıcılar :) arap gördümü dayanamıyo öp beni şap beni şup beni

    Arapların, Afrikalılar gibi Dini, dili, kültürü değişmediyse, Afrikalılar gibi yüzyıllarca köle olarak kullanılmadılarsa 7/24 Türklere ve Osmanlıya dua etsinler.


    Sömürmenin ne demek olduğunu gitsinler Fransızca İngilizce konuşan Afrika ülkelerine,

    Portekizce, İspanyolca konuşan Güney Amerika ülkelerine sorsunlar.

    Oralardaki kölelik tarihini okusunlar.


    Sonra yüzleri kızarmadan gelebiliyorlarsa gelsinler bizi suçlasınlar. Osmanlı Ortadoğuyu 5 asır korudu. Osmanlı sonrası malum.

    Kemalizm dini nedir ya. Sürekli bir tarafınızdan bir şeyler uyduruyorsunuz, tarihi bilgileri din kisvesi altında örtmeye çalışmaktaki amacınız nedir? İnsanlar bilmesin öğrenmesin mi. Varsa bir bilginiz söyleyin niye Kemali Ahmeti Mehmeti karıştırıyorsunuz, herkesin günahı kendine dir. Burada yanlış söyleyen birine varsa cevabınız verin aydınlanalım herkes kendinden mesuldur, Ölmüş adamı niye paravan ediyorsunuz. Daha Peygamber vefat etmeden bir birine düşen bir topluluğun neyini savunacaksınız ki bu gün bile kendi içlerinde birlik değiller. Biz dine ve müslümanlığa halel gelmesin diye yüzyıllarca bu adamları koruyup kolladık ama onlardan bu güne kadar bir zerre iyilik görmediğimiz gibi bizi gerçek anlamda müslümanda görmediler. Bunlar için için hala Arap olmayanın müslüman olmadığına inanırlar Müslümanlığı Arap soyunun tekelinde görürler tıpkı yahudiler gibi.

  • 1973'teki Yom Kippur Savaşı'nı İsrail kazanmıştı ama karizmayı da fena çizdirmişti. Başbakan Golda Meir savaş sonrasında siyasetten silindi. Simdi Netanyahu da benzer bir akıbete uğramamak için var gücüyle Gazze'ye saldıracaktır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRTFR -- 12 Ekim 2023; 9:52:2 >
  • Niye böyle yaptıklarını sorgulamak lazım.

    Arap asıllı Fransız vatandaşı olan ve büyük bir bilişim firmasının üst düzey yöneticiliği görevini yapan bir Arapla yaptığım bir sohbette bana Arapların Osmanlı'ya neden ihanet ettiklerini anlatmıştı.

    Osmanlıların yüzyıllar boyu Arapları sömürdüğünü, her ailedeki çocuklardan erkek çocukların yarısını alıp yeniçeri, kızların yarısını alıp cariye yaptıklarını, tarladaki hasatın üçte ikisinin vergi olarak alındığını, bunları vermeyenlerin öldürüldüğünü, bu yüzden de Arapların Osmanlı'dan kurtulabilecekleri ilk fırsatta Osmanlıya ihanet edip Osmanlı'dan kurtulduklarini söylemişti.

    Doğrudur yalandır bilemem. Bir Arap bunları söyledi. Sonuçta her iki tarafın da fikirlerini dinleyip karar vermek lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman7 -- 12 Ekim 2023; 10:24:15 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • coolman7 C kullanıcısına yanıt

    %90 yalan , asker olabilecek olanlardan biri giderdi, oda zorla değil, öşür vergisi ile 3 de 2 alınmaz


    Cariye olayı hiç girmiyorum o safsata


    Bunlara bağımsız devlet vaad edildi kandirildi


    İhanet acıdır lokması sen yemezsen çocuğun yer


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiyenin kuruluş ilkelerinden biri olarak ümmetçilik yerine milliyetçiliği benimsemesinin nedeni zaten başlıbaşına 1. Dünya savaşında arapların osmanlıya yaptıkları

    Adamlar resmen Türkün türkten başka dostu yoktur lafının fikir babası... ama osmanlının tarihini dizilerden öğrenen osmanlıcılar :) arap gördümü dayanamıyo öp beni şap beni şup beni



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi he_man -- 12 Ekim 2023; 11:0:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • coolman7 C kullanıcısına yanıt

    Müslüman tebadan yeniçeri yapılmazdı . Cariyeler de müslüman tebadan alınmazdı .

    Araplar eğitimsiz ve cahil bırakıldı sadece .


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Enes Eyibil E kullanıcısına yanıt

    Syces-Pycot anlaşmasını öğrenince Şerif Hüseyin'in suratı ne hal aldı acaba? :/


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence de böyle olacak. yani gazze, filistin vb. orada kalmayacak. israil resmi olarak topraklarını genişletecek. ben böyle düşünüyorum şahsen.

  • muammer816 M kullanıcısına yanıt

    7 milyon insan ne olacak orada ki !


    Hadi 1 milyonunu öldürdün diyelim kanal kızgın azınlık hee tamam o zaman deyip çekilecek mi sanıyorsun ?

  • 0zkanK. kullanıcısına yanıt

    sence ne olacak.


    en iyi ihtimalle mısır'a lübnan'a, gidebilirlerse libyaya tunusa falan geçerler diye düşünüyorum. belki bizimkiler komplesini alırlar sınırlarımızdan içeriye. bu da olabilir. ama bence bu son söylediğim bizim açımızdan iyi olmaz.

  • coolman7 C kullanıcısına yanıt

    Sana bunu kim söylediyse süzme salakmış.Arapların çoğu müslümandır müslüman kadını cariye yapamazsın.Osmanlı da arap yarımadasından asker alımı yasaktı hiç bir padişahta şeyhülislamla karşı karşıya gelmeyi göze alamadı.Vergi konusunda Suriye,Irak ve mısır hariç hic bir arap toplumu vergi vermiyordu.Mısırlı biri buna benzer birsey söylese eyvallah ama diğer hiç bir arap toplumunun Osmanlı bizi ezdi demeye hakkı yok.

    Osmanlıyı arkadan vuran şerif Hüseyin hapishanede son sözleri "Türklere yaptığımız ihanetin bedelini çok ağir ödeyeceğiz"oluyor.Osmanlı yıkıldıktan sonra suudi arabistan dahil politik kaos yaşamayan arap ülkesi yok.Benzer uyarıları Kaddafi ölmeden önce söyledi persler ve türklerle yapılacak bir savaştan yine arapların zaralı çıkacagını söyledi adamın son konuşması oldu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • UzmanAga kullanıcısına yanıt
    Ben adamın söylediğini söylüyorum. Doğru olabilir, yalan olabilir, yanlış olabilir, kasıtlı çarpıtma olabilir, o kısmını bilemem. Belki de ona doğduğundan beri bunları ezberlettiler, sonuçta bunları kendi gözüyle görmüş olma ihtimali yok, birileri anlattı veya bir yerlerden okudu. Ama sonuç olarak adamların bakış açısı böyle. Doğru neyse onu anlatıp bakış açısını değiştirmek gerekiyor bu durumda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman7 -- 12 Ekim 2023; 16:31:12 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arapların, Afrikalılar gibi Dini, dili, kültürü değişmediyse, Afrikalılar gibi yüzyıllarca köle olarak kullanılmadılarsa 7/24 Türklere ve Osmanlıya dua etsinler.


    Sömürmenin ne demek olduğunu gitsinler Fransızca İngilizce konuşan Afrika ülkelerine,

    Portekizce, İspanyolca konuşan Güney Amerika ülkelerine sorsunlar.

    Oralardaki kölelik tarihini okusunlar.


    Sonra yüzleri kızarmadan gelebiliyorlarsa gelsinler bizi suçlasınlar. Osmanlı Ortadoğuyu 5 asır korudu. Osmanlı sonrası malum.

  • Konu sahibi kardeş, İyi güzel yazmışın da keşke satır atlasaydın arada bir, gözlerim kanadı okurken...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mohi -- 13 Ekim 2023; 2:12:28 >
  • Zaten Gazze diye bir yer yok gibiydi. Kapalı bir hapishane gibi. Hamas'ın başkanı dün diyor ki : "Biz zaten kapalı bir hapishanedeyiz, ya açlıktan ölecektik yada onurlu bir şekilde savaşarak öleceğiz."


    Özet bu: İşgal altındaki bir halk bu. Her fırsatta, her gücü elinde bulunca başkaldıracaktır, saldıracaktır.


    İsrail çuvalladı bu defa. Yakında, 2 devletli bir yapı kurulur. Filistin istediğini alacak bence.


    --//--


    Ukrayna - Rusya savaşını hatırlayın. ABD ve AB, Ukraynanın arkasına geçti (sözde). Şu anda savaş çıkmazda. Ukraynayı, Rusya'ya yem ettiler. Başaramadılar.


    İsrail de bu işin içinde çıkamayacak gibi.

  • ercanzzy kullanıcısına yanıt

    Kemalizm dini nedir ya. Sürekli bir tarafınızdan bir şeyler uyduruyorsunuz, tarihi bilgileri din kisvesi altında örtmeye çalışmaktaki amacınız nedir? İnsanlar bilmesin öğrenmesin mi. Varsa bir bilginiz söyleyin niye Kemali Ahmeti Mehmeti karıştırıyorsunuz, herkesin günahı kendine dir. Burada yanlış söyleyen birine varsa cevabınız verin aydınlanalım herkes kendinden mesuldur, Ölmüş adamı niye paravan ediyorsunuz. Daha Peygamber vefat etmeden bir birine düşen bir topluluğun neyini savunacaksınız ki bu gün bile kendi içlerinde birlik değiller. Biz dine ve müslümanlığa halel gelmesin diye yüzyıllarca bu adamları koruyup kolladık ama onlardan bu güne kadar bir zerre iyilik görmediğimiz gibi bizi gerçek anlamda müslümanda görmediler. Bunlar için için hala Arap olmayanın müslüman olmadığına inanırlar Müslümanlığı Arap soyunun tekelinde görürler tıpkı yahudiler gibi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AO -- 13 Ekim 2023; 10:53:19 >




  • Timsah-16 kullanıcısına yanıt

    Türkler değil ama ilginç bir biçimde Araplar Afrikalıların dinini, dilini, kültürünü değiştirdi. Kuzey Afrika'da Araplaşmak istemeyen Berberiler ile Araplaşmış Berberiler veya Arap kökenliler arasında gerilimler yaşanıyor hâlâ.


    Gazze diye bişey kalmayacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O yüzyıl öncesi ve daha yakın bi zamandan bahsediyo sen 1400 yıl öncesinden bahsediyon . 1400 yıl önce biz de moğolistandaydık . Buralar da bizansın yurduydu .


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Belki Gazzeyi yok edebilirler, ama magdur olan insanlarin öfkesini ve kininide yok edebilirlermi?

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.