Şimdi Ara

GE60 412TR İnceleme Yazısı - Kendi Görüşlerim (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
2.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Anladım hocam ama sorununun nedenini bende anlayamadım. Ayrıca win 7-8 zevk meselesi ama bende win8 kullandıktan bir gün sonra format atıp 7'ye geçtim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TraNe15

    Anladım hocam ama sorununun nedenini bende anlayamadım. Ayrıca win 7-8 zevk meselesi ama bende win8 kullandıktan bir gün sonra format atıp 7'ye geçtim

    benim çalıştığım şirket Microsoft ile anlaşmalı oldukları için bütün ürünlerin en güncel sürümlerini kullanıyorlar sürekli win8 kullandığım için pek sıkıntı çekmiyorum hatta kullanımı daha rahat diyebilirim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TraNe15

    Reasonable arkadaşımızın bana attığı PM'e karşılık yazdığım inceleme yazısıdır. 412TR almayı düşünenler için yardımcı olabileceğini düşünüyorum.

    quote:

    PM Reasonable: Hocam selamalr ge 60 412tr mi kullanıyorsrunz acaba? Mmenun musunuz? Nerden aldınız ve ne kadara aldınız? Yorumlarınızı merak ediyorum teşekürler şimdiden.

    PM TraNe: Hocam merhaba. Laptop 3 gün önce elime geldi free dos ile. Fiyatı 2.250 lira ve sanalmarketimden aldım. Geleyim benim yorumlarıma.
    Kasadan başlamak istiyorum. Kasası bildiğin üzere plastik kasa ama bu hiç bir şekilde sorun çıkarmıyor çünkü sistem gerçekten kendini rahat bir şekilde soğutabiliyor(Yüksek kullanım dahil değil). Zaten bu fiyat aralıklarında şekilli cafcaflı, aleminyum bir kasa bulmak gerçekten çok zor. %100 fan hızı tuşu da çok fonksiyonel, işe yarar.

    Performans'a gelirsek daha oyun yükleyip kullanmak nasip olmadı, win8 yükledim beğenmedim, win7 yükledim onun kurulumu derken daha test edemedim. Bir kaç gün içinde oyunları yükleyip ısınma, fps testlerimi yapacağım, isterseniz sizinle de sonuçlarımı paylaşırım. (Yazının devamında paylaştım, kumaya devam ediniz.)

    Bunlar dışında ek olarak sölemek istediğim bir şey daha var. Bilmiyorum msi'i takip ediyor musunuz ama bu sıralar yeni seri Ge60'ları piyasaya çıkarıyorlar ve kasa görüntüsü olarak bomba bir şekilde gelecek. Ayrıca performans'da daha iyi olacak tabi ki ama çok büyük bir fark beklememek lazım. Ben ekran kartlarını notebookcheck'de inceledim ve çok büyük bir fps farkı görmedim oyunlarda. Onun dışında yeni nesil i7 işlemciler gelecek, nasıl bir performans verir hiç bir fikrim yok. Sonuç olarak diyeceğim şu; 2.200 lira eski Ge60, tahminlere göre 2.600-2800 yeni kasa Ge60. O fiyat farkına gider 128GB mSATA SSD alırsınız, eski kasa Ge60'a takarsınız, paşa paşa kullanırsınız. Ama dersen ki para ve beklemek benim için problem değil, ağustos ayını bekleyin ve ssd'li bir ge60 yeni seri alın. Yoksa para biraz sıkışık ise benim gibi, bu laptoptan daha iyisini bu fiyata kesinlikle bulamazsınız. Biraz uzun oldu sanırım hocam, iyi günler :)

    PM Reasonable Sonuçları paylaşırsanız çok iyi olur hocam. Teşekkürler.

    PM TraNe: Performansını Tomb Raider 2013 oyununda deneme şansım oldu az önce. Tüm özellikler full'de ilk yarım saat yüksek fps ile oynayabildim ancak laptop yarım saatin sonunda biraz ısınmaya başladı ve fps düşüklüğü oldu.(FPS programı ile deneyip paylaşacağım.) Ama hala çok yüksek grafik ayarlarında ayarda oynanabilecek şekildeydi. Turbo fan tuşunu kullanmadım ve ayrıca soğutmak için soğutucu kullanmadım(Normalde soğutucu ile oyun oynarım). Klavye oyunda çok rahat performansla ilgili olmasa da paylaşmak istedim.

    PM TraNe: Sana da bir sakıncası yoksa bu yazışmamızı kopyalayıp bir konu açacağım hocam, herkes faydalansın.

    PM Reasonable: Tabiki hocam çok iyi olur. Forumda 412 tr ile ilgili bir inceleme konusu yoktu zaten.



    Bu ise byenes2oo2 arkadaşımın bana attığı PM'deki sorulara verdiğim cevaplar.
    quote:

    PM byenes2oo2: -Hocam sipariş ne kadar sürede geldi ?
    -Birde Tom Raidere ultrada acmıssınız fakat oldukca akıcı değil mi ?
    -Son bir sorumdaha var hocam bu işlemciyi 3.4 ghz'e cıkarmak için yapmamı gereken tek şey o turbo fan kısmına basmak mı ? yoksa o otomatik mi geçiyor.
    Cevaplar için teşekkür ederim.

    PM TraNe: Sırayla cevap vereyim.
    1) İstanbul Avrupa'da oturuyorum, sipariş bir gün sonra geldi, çok hızlıydı.
    2) İlk yarım saat dediğim gibi akıcıydı ama sonradan laptop'un biraz ısınmasıyla beraber akıcılık azaldı ama hala rahatlıkla oynanabilir durumdaydı. Fps değerlerini verince daha iyi anlarsınız.
    3) İşlemciyi 3.4'e kendisi otomatik şekilde çekiyor, turbo tuşu ile fanın turbo tuşu ayrı şeyler. Üstünde Turbo yazan tuşa tıklanması bir şey değiştirmiyor, işlemci gerekli gördüğünde 3.4'e çıkıyor, zaten o zaman turbo tuşu mavi yanıyor.
    Fanın turbo tuşu ise ayrı, sen istedikçe basıyorsun, fanı %100 hızla çalıştırıyor, sistemi soğutuyor. Ama uzun süre o şekilde kullanılmasını önermem, fanı çabuk eskitir gibi geliyor.

    Dediğim gibi rahatlıkla alabilirsin, ama güzel bir soğutucuyu ayrıca hak ediyor laptop çünkü uzun süre tam performans çalıştırmak biraz ısıtıyor sanki laptop'u. Hem bu şekilde laptop'un ömrünü de uzatmış olursun. Bu arada bu yazışmayı da ekliyorum konuya hocam.


    GPU BOOST:
    Laptopu sanalmarketimden aldım, model 412tr, bios "E16GAIMS.10F, 18.12.2012" ve gpu bost problemi yok

    />



    CRYSIS 3 Grafik ayarları ve FPS'ler:
    1920x1080 çözünürlükte, Antialiasing 2x sonuçlar;
    -Very high'da 10-12 fps arası
    -High'da 15-21 fps arası
    -Medium'da 22-27 fps arası
    -Low'da oynayacak kadar düşmedik, denemedim bile

    Bence oyun high'da oynanabilir durumda ama daha akıcı bir oyun için medium idealdir.

    EDIT:
    - Laptop'un pili tamamen dolu iken, ortanın üstü parlaklıkta, internette wifi ile gezerken ve arkada müzik açıkken, yaklaşık 1,5 saat sarj dayandı.
    - Bahsedilen Wifi problemiyle de karşılaşmadım.


    Fps ve başka oyun sonuçlarımı tekrardan EDIT kısmında paylaşacağım.
    Teşekkürler.

    Gönlüne sağlık hocam iyi çalışma tebrik ediyorum




  • 2. format sonrası sorun çözüldü yardımcı olan olmak isteyenlere teşekkürler :)
  • Fearles58:
    Sevindim hocam sorunun çözüldüğüne

    hashus_42:
    Rica ederim hocam, işine yaradıysa ne mutlu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TraNe15

    Fearles58:
    Sevindim hocam sorunun çözüldüğüne


    eyw hocam bide bu benim bios umun güncel olup olmadıgını nasıl anlayabilirim eger güncel degilse ve güncellemessem bi sıkıntı olur mu?

    ve son olarakta bu windows sistem derecelendirme var ya ordan aldığınız puanı resim olarak atabilir misiniz buraya kendi değerlerimde bi sıkıntı oldugunu düşünüyorum evde degilim şuan o yüzden kendiminkini atamıyorum :(



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fearles58 -- 10 Temmuz 2013; 17:38:24 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TraNe15

    Fearles58:
    Sevindim hocam sorunun çözüldüğüne

    hashus_42:
    Rica ederim hocam, işine yaradıysa ne mutlu

    Yok işime yaradığından değil. Ben bu bilgisayarı olan arkadaşlara yardımcı olduğun için tebrik etmek istedim Yoksa bende var zaten Msı'ın en kaliteli ürünü




  • başlat - çalıştır - dxdiag'dan bios sürümünü öğrenebilirsin. Güncellemezsen bir şey kaybetmezsin ama heralde vardır bir farkı ki güncellemişlerdir :D Bu arada ben güncellemedim.

     GE60 412TR İnceleme Yazısı - Kendi Görüşlerim
     GE60 412TR İnceleme Yazısı - Kendi Görüşlerim




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.