Şimdi Ara

Geç mi kaldım? Boş hayal mi, oluru var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Ben açıkçası bu konuyu açmaktan korkuyordum. Çünkü birileri çıkıp da "kardeş sen boş hayal kuruyorsun, bırak bu işleri" derse yıkılırdım. Ama gerçeklerden kaçılmaz, sormanın vakti geldi. Cevaplar nasıl olursa olsun yıkılmam zaten artık. O kadar hayal kurdum çünkü, bırakmam düşmem bu saatten sonra derslerimden. Şöyle izah edeyim.

    Sevmediğim bir okulda, sevmediğim bir yerde Metalurji Müh. okuyordum. İkinci senenin sonunda dayanamayıp bıraktım. Daha çok çalışmam gerektiğini öğrenmiştim çünkü, zaten daha öncesinde hiç adamakıllı ders çalışmamıştım.

    Yazın başında aldım bırakma kararını. O ara işe falan girdim. İşte büyük sıkıntı burada başlıyor. Hem çalışıp hem nasıl hazırlanacaktım? Bilmiyordum ama çalışmak da zorundaydım hazırlanmak da. Senelerdir çalışıyorum çünkü maddi zorluklardan dolayı, hep çalıştım şimdiye kadar.

    Sonuçta işe girdim, bir süre sonra derslere de başladım. Kendi programımı kendim yaptım, buradaki insanların tecrübeleri de tabi ki yardımcı oldu. Sonra bir türlü istediğim gibi gitmediğini farkettim, ya çok zorlanıyordum, ya sürekli kopukluklar yaşıyordum vsvs... Böyle olunca hedeflerimdeki gibi ilerleyemedim konularda. En sonunda bir sistem oturttum ama ne kadar doğru ne kadar yanlış bilmiyorum ve yanlış olsa bile artık değiştirmem çünkü bana iyi geliyor. Bu bağlamda haftanın 3 günü Mat1, 3 günü Geometri çalışıyorum, Pazar günü da biraz sözel ders çalışıp diğer haftaya geçiyor ve aynı şeyi yapıyorum. Mat ve Geo bitince Fizik, Kimya ve Biyoloji'ye geçeceğim. Peki neler bitti derseniz,

    Matematik'te Behzat hocadan gidiyorum ve bugün Üslü Sayılar bitti. Aynı zamanda ÜçDörtBeş çözüyorum. Problemler, Fonksiyonlar gibi önemli YGS konularının fasiküllerinden de alıp soru çözeceğim iyice otursun diye.
    Geometri'de Dik Üçgen'deyim :D Evet şaka gibi ama Geometri'de çok iyi olmadığım için çok fazla değişiklik yaptım. O yüzden böyle oldu.

    Fizik, Kimya ve Biyoloji'ye başlamamış sayıyorum. Tarih, Coğrafya ve Türkçe kolayca biter, zaten sözel derslerde problem yaşamıyorum.

    Peki netlerim aşağı yukarı nasıl ve ne istiyorum?

    Türkçe'de 35 nete yakın geliyor, Sosyal'de daha az ilerlemiş olmama rağmen en az 25 civarı geliyor, Matematik 23-24 falan geliyor şu anlık, Fen derslerim iyi değil, en fazla 13-15 net geliyor. Zaten daha Fen derslerine başlamadım. Kimya'yı severim iyiyimdir de, Fizik ve Biyoloji biraz problem.

    Peki ben, bu şartlarda 20000 sıralama yapabilir miyim? İçinizden ne geçiyorsa söyleyin lütfen. Hırsımın sınırı yok, üstüste 48 saat nefes almadan mesai yaptığımı, sadece 3 saatlik uyku ve 15 dakikalık kahve sigara aralıklarıyla günlerce ders çalıştığımı bilirim.

    Şimdiden teşekkürler.







  • Hic gec kaldiginizi dusunmuyorum. Onemli olan azimdir.



    Netleriniz cok guzel bence bu arada tebrik ederim :) ben mezunum benim tr 30 sosyal 25-28 mat 28-30 fen 25-28 gidiyor. Sizinkinin baya iyi oldugunu dusunuyorum bu yuzden :)



    Ama bir iki ay icinde lys de baslayin, marta kadar ygs olmaz aman diyeyim!!

    20 bin de yapabileceginizi dusunuyorum ben :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coreytoddgray -- 14 Eylül 2017; 19:53:0 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • coreytoddgray kullanıcısına yanıt
    Bir tık rahatladım en azından :) Teşekkür ederim. Tabi ki LYS'ye de başlayacağım. En geç Aralık ayında başlayacağımı düşünüyorum. Tek sorun, acaba o zamana kadar YGS konuları bitmezse beraber mi götürmeliyim yoksa YGS konularında hızlanıp, bitirip öyle mi LYS'ye başlamalıyım?
  • tam olmayabilir dicektim ki son cümlenden sonra olmaması için kaderinde yokmuş derim kardeşim o nasıl azim helal olsun başarılar
  • CVengeance C kullanıcısına yanıt
    Hocam bence de çok güzel netlerin ozellikle turkce,istersen 20 bin de yapabilirsin tabi ki ygs-lys yi bir arada goturup goturmemek sana kalmış ama ygsye agirlik vericem dersen acik konusayim ygsden sonraki 3 ay lysye yetmez o yuzden ben ygs bitmese bile ufaktan baslamani oneririm ama sen kendini benden iyi tanirsin tabi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam benden size tavsiye şu olur: Türkçe ve sosyal çalışmayı bırakın şimdilik. Hatta tamamen de bırakabilirsiniz. YGS de sözelleri sizden düşük olan arkadaşım 16k da idi. Bu yüzden sözelleri yerine direkt LYS fen bilimleri çalışmaya başlayın. Bu şekilde hem YGS hem LYS Fen bilimleri aradan çıkar. Sözellerden bence sıkıntın yok. Fen'e abanman lazım. Mat-geo için bir şey söylemeyeceğim. O size kalmış :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence Geo yerine fen çalışsaydın keşke hocam.Bu sinavlar sadece bilgiyle olacak şeyler degil azim ve inanc gerekiyor İnşallah kazanırsınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hangi mesleği istiyorsun hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok zorluk gördük hocam bu hayatta, inan ki çok fazla zorluk gördük. Ondan dolayı bu azim. Teşekkürler, inşallah olacak :)
  • marylou M kullanıcısına yanıt
    Yok yok 3 ay kesinlikle yetmez onun bilincindeyim. Aynen öyle, bitmezse LYS de başlıyoruz daha iyi bir seçenek yok. Teşekkürler :)
  • Şu an sözele sadece haftada 1 gün ayırıyorum. Sizce haftada sözeller yerine haftada 1 gün LYS Fen yapmam bana 2-3 ay sonunda bir şeyler katar mı yani epey bir yol gitmiş olur muyum? Eğer olursam gayet iyi bir fikir hocam. Tavsiyeniz için teşekkür ederim :)
  • Hocam bence Geometri daha önemli ya. Fende de bitik değilim aslında, konuları tekrar görsem yeterli. 2015 YGS'de Fizik'te 13 net yapmıştım mesela. (Biyoloji'de eksi nete düşmüştüm. :))
  • BERKYABGU kullanıcısına yanıt
    Hocam şöyle, ben küçüklüğümden beri mühendis olmak istiyorum. Kafamda başka hiçbir şey yok. Bana en yakın olan mühendislik kolları da makine, inşaat ve metalurji sırasıyla. Hangisi önce olursa. Bir de son zamanlarda farklı olarak kafamı çelen Matematik Mühendisliği var ki onu da araştırmak lazım, gayet güzel duruyor.
  • CVengeance C kullanıcısına yanıt
    Maşallah hocam bu motivasyon ve azminizi kaybetmeyip hayalinize de inandığınız takdirde Allah'ın izniyle olur. Matematik ve geo ağırlıklı çalışmanız çok iyi olmuş ygs de ve lys iyi netler sizi çok önlere taşır. Başarılar dilerim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önünüzde daha baya uzun bir zaman var ve siz güzel değerlendirirseniz başaramamanız icin hiçbir neden yok gibi, suanki inancınızı kaybetmeyin, olur insallah hocam.Basarılar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CVengeance C kullanıcısına yanıt
    Haftada bir gün az.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam yaşınız kaç

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu eksiği olmadıktan sonra bir de deneme çözmeye başladıktan sonra daha iyisi dahi gelebilir . Önemli olan istemek , çalışmak , azmetmek ! Başarılar !
  • BERKYABGU kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam inşallah olacak. Size de başarılar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hopeleaves kullanıcısına yanıt
    İnşallah hocam. Zamanımı artık daha da iyi değerlendireceğim. Çok teşekkürler :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.