Şimdi Ara

Gece Gece Aklıma Takıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
2
Favori
867
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dostlar şimdi biz AYT' de kendi alanımızı çözüyoruz. Ve hepsi ayrı ayrı hesaplanıyor. Böyle düşününce aklıma efso bir fikir geldi. Ben EA'yım oradan örnek vereyim. Mat ve sos 1 kısmını çözdüm diyelim ve zamanım var. Bu kalan zamanda sos 2 ve fen kısmını da sallasam bana bir artısı olur mu yoksa kısmen de etkiler mi. Yani sos 2 yi yapsam 20d 20y falan çıksa diyelim, bu sos 1 i etkileyip EA puanımı düşürür mü? Eğer düşürmüyorsa diğer bölümlerin 80 sorusunu da yapabiliriz. İlk başta saçma gibi gelebilir ama mantıklı. Bunu deneyen veya nolacağını bilen biri tam fikir verirse daha iyi olur.




  • dostum bilmediğin alanları sallamak yerine bildiğin alanlarda soruları tekrar tekrar çözmeni öneririm. çünkü fende sallasan sallasan kaç soru sallayacaksın matematiği fulledin 40 net diyelim fenden maks 10 net yapabileceksin 50 net ediyor hedefine uzak kalır. bilmiyorum sözel kısmı basitse 10 20dk da bitebiliyorsa bakıp deneyebilirsin.

  • Sosyal 2 kısmını kastettim hocam aslında. Çünkü sözel derslerim çok iyi. Fen içinde sadece matematik puanını etkiliyor mu diye merak ettim.

  • kardeşim benim zamanımız var diye düşünme. 180 dk 10 dk gibi geliyor sana bak yemin ediyorum 2021 ayt yetiştiremeyen tek kişi olabilirim dönüp bakmak uğraşmak istedigim türev polinom sorularım vardı. ne sos1 çözebilecek zamanım ne de mentalitem mevcuttu

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • wander_llustt W kullanıcısına yanıt

    Bunun da en kralı yaşandı.

  • wander_llustt W kullanıcısına yanıt

    Denemelerde çok kalıyor hocam. Sos 1 kısmım 20-25 dakika gibi bir sürede bitiyor. Matta da 2 saat vereyim desem her türlü 30 dakikam oluyor. Gerçek sınav nolur bilmem ama çok bir fark olacağını sanmam.

  • İlk olarak
    Ea puanını etkilemez.

    İkinci olarak
    Bir faydası olmaz.
    EA çözerken baktın hedefin için yapman gereken netleri yapamayacaksın. Sos2 çözüp sözelden tercih yapayım diye düşünüyorsan ok. Bunun dışında önermem.

    Say için iyi sıralamalar yüksek net istiyor. Feni sallaman fayda pek sağlamaz.



    Ya da ilk 100 için oabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • canxx01 kullanıcısına yanıt

    o denemeler hocam

    zor bir sınavda matematik çözecekseniz asla vakit artmayacaktır

    he dersin 30 soru bana yeter, 10 soru beni ilgilendirmez, o zaman vakit artar

    ama 40 işaretlemek hedefse 2021 gibi bir sınavda 3 saat değil 5 saat verseler de pek mümkün değil

  • Çok kafama takıldı hocam yarın denemede bunu yapıp sonucu göreceğim. Soruyu sormakta ki asıl amacım sözelden de puan kasıp garantiye alabilmek.

  • maketbıcagı kullanıcısına yanıt

    Hepsini çözebileceğimi sanmıyorum zaten hocam. Sos 1 yaparım ama matta 34-35 civarı doldururum diye düşünüyorum. Sınav zorluğuna göre azalıp artabilir tabii ama genel olarak böyle. Bahsettiğim durum şu şekil : örneğin yapabileceğim her soruyu yaptım 3-5 tane boşum da kaldı ama onları hiçbir şekilde çözemedim. Boşuna onlarla uğraşıp büyük ihtimal yine çözememek yerine başka bir alanda garantilesek kendimizi?

  • geçen sene sos2 ve fenin hepsini d yapmıştım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tavsan31 -- 13 Haziran 2022; 22:21:24 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Gece Gece Aklıma Takıldı

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Anladım hocam. Sallamak çok da iyi bir yol değilmiş o zaman.

  • canxx01 kullanıcısına yanıt

    hocam ben de bunu çok düşündüm ama olasılıklar bence böyle bir şey yapma diyor

    1. durum zaman kalmayabilir, yetişmeyebilir
    2. zaman kaldı 40/40 işaretledik hatta 1 saatimiz kaldı niye olmasın? böyle bir durumda ise kontrol etmek matta ilk 20 soruyu, fiziği kimyayi biyolojiyi tekrar çözmek daha mantıklı bence.
    3. 40/40 işaretledik + 2 kez de kontrol ettik ve 1 saatimiz arttı diyelim. ben kendime adıma konuşayım sözel kısımdan kaç soru çözebilirim? ya da siz fenden kaç soru çözebileceksiniz? hadi bunuda olumlu yönen düşünelim 20 tane çözelim, 20 net katalım benim ea sıralaması uçsun 3 haneli gelsin, ama bunun yanında 3 kez çözdüğüm mat ve fen kısmım var, bunu 2 saatte yapabilmişsem fule yakın sayısalım gelir, e haliyle 3 haneli sayısal sıralasmı vs. sayısaldan tercihimi yapar giderim. ea yine işeme yaramaz

    kendimce her olasığı düşündüm ve hiçbirinde mantıklı gelmedi. elbet daha fazla olasılık ortaya çıkar ama zor iş ya





  • maketbıcagı kullanıcısına yanıt

    Hocam aslında aklımda şu 2 seçenek var o yüzden konuyu açtım. Şimdi benim sözel derslerim iyi, her AYT kendi EA alanımın yanında sos 2 de çözerim ve sözel puanım 470-480 puan arası gelir. Zorlandığım ders mat zaten. Yoksa sos1 - sos2 de 80 soruda 70 aşağısına zor düşerim. Tabi ki sınava ea alanında gireceğim ama atıyorum matematikten falan çok emin değilim ve işimi garantiye almak istiyorum. Sözeli de çözüp 1-2 iyi bölüme gidebilirim. Mesela koç üninin medya ve görsel sanatları sözelin 480 puanıyla almış 2019 yılında. Yani olay işi tamamen garantiye almak, gidip her alanda derece yapmak değil.

  • Bugünkü ve son denemem de bu dediklerimi yaptım (sos 2 nin yarısını çözüp salladım feni ise komple salladım) ve sonuç bu. Pek bi puan getirmiyor.



    Gece Gece Aklıma Takıldı
  • Puanlar da bu şekilde :



    Gece Gece Aklıma Takıldı
  • Dostum dediğinin sana tek katkısı çözdüğün derslerinin alanında puan almak, aslına bakarsan bu iyi bir şey çünkü tercih yaparken sadece EA bölümlerine bağlı kalmıyorsun ama bir hedefin var ise ve bu hedefin EA üstünden ulaşılabilecekse başka dalın sorularını çözmek yerine bir soruyu 15-20 defa kontrol etmen senin için daha iyi olacaktır.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • SamRhyme kullanıcısına yanıt

    Bölüm olarak hedefim tek değil hocam. Yani olursa iyi olur dediğim bölüm var ama 4-5 tane de yedekte seçtiğim bölüm var. Bugün denemede denedim ve tam istediğim gibi bir sonuç olmadı. O yüzden sınavda yapmayı düşünmüyorum.

  • canxx01 kullanıcısına yanıt
    Dostum, istediğin 4-5 bölümün hepsi EA üzerinden girilebilen bölümlerse çok güzel senin için ama sayısal çözmeni isteyen bölüm de varsa aralarında söylediğim gibi şansını deneyebilirsin, sana tek zararı emin olmadığın soru olursa dönüp onlara fazladan vakit ayırıp tekrar bakmanı engeller. Denemede yapamadığım için sınavda da yapamayacağım kafasına girme, stres yaparsan performans düşüşü yaşarsın. Hakkında hayırlısı olsun umarım istediğin netleri yapıp istediğin yerlere gelirsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SamRhyme -- 23 Haziran 2022; 19:54:30 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.