Şimdi Ara

GEÇİCİ KLAVUZ AÇIKLANDI... (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
147
Cevap
1
Favori
5.648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: skugga1


    quote:

    Orijinalden alıntı: emonetti

    quote:

    Orijinalden alıntı: skugga1


    quote:

    Orijinalden alıntı: emonetti

    quote:

    Orijinalden alıntı: EnderGelişenOsasunaAtağı

    quote:

    Orijinalden alıntı: blackeagle4141

    İİBF'de birçok üniversitenin ikinci öğretimlerini kapatmışlar hayırlı uğurlu olsun

    deme öyle deme şimdi sıralamalar artacak

    Sıralama mı artacak ? LOL
    Dostum sen inanabiliyor musun böyle bir şeye ? Sen burda matta 40 net yaptım geoda 20 net yaptım falan diyenlere bakma açıklanınca herkes ağlayacak ben şimdi nereye gircem mezuna mı kalsam diye triplere girecek ki ÖSYM zaten bunu bildiği için buna karşılık puanları/sıralamaları düşürecektir, birinden biri. Ayrıca ikinciöğretimleri kapatıyorlarsa da normal öğretimde de kontenjan artışı olur ki bu da sıralama düşmesi demek 2012 ile 2013 klavuzlarını araştırabilirsin istersen. SS yok ispata gerek yok klavuzlar ortada zaten ama yine de siz bilirsiniz inanmamakla

    ARKADAŞLAR İÇİNİZİ FERAH TUTUN YA SIRALAMA YA PUAN BUNLARDAN BİRİ DÜŞECEKTİR

    Siralama ve puani osym belirlemez, girecek ogrenciler belirler. osym nin buna dokunmasi manipulasyon olur, ulke karisir.

    Ayrica ikinci ogretimi kapatilan bolumlerin orgun ogretiminde bu yuzden bir artis olmamis. nerdeyse tamami gecen seneyle ayni.

    Puan/sıralama konusunda demek istediğimi anladın zaten tamam kabul ÖSYM değil öğrenciler belirliyor zaten de ben de diyorum ki eğer yükselirse çok kişi açıkta kalacaktır, nitelikli insan istiyorlarsa eyvallah ama ben sanmıyorum ki devlet bunu bu kadar derinlemesine düşünsün ? Benim bildiğim nitelikten ziyade herkesin bi üniversite mezunu olmasını bekliyor devlet, yani tahsilli insan sayısını arttırmak istiyor, nitelikli ve tahsilli olup olmaması önemli değil, anladın mı ?

    Kontenjan mevzusuna gelirsek, neredeyse hiç bir okulda kontenjan değişmemiş, sadece belirli okullarda ne kadar düşüş ne kadar artış olduğunu göstermişler. İnsanların sınav sonucuna göre okullar yine kontenjan arttırıp azaltacaktır diye düşünüyorum, örneğin Sakarya ybs geçen sene ilk defa açılmış ve 40 kişi almış, fakat kampüs gayet imkanı olan bir kampüs neden mesela kontenjan arttırımına gitmesinler ki ? Benim bildiğim her sene tercih edilme sayısına göre bölümün kontenjanı arttırılır veya azaltılır ve her sene sınavlara giren kişi sayısı arttığına göre tercih edilme sayıları mutlaka artacaktır. Her sene kontenjanları arttırılan üniler bölümler (lys için konuşuyorum da gerçi ygs'den giren de çok) mesela bu sene 1 milyon 423 bin kişi barajı geçmiş, geçen sene bu rakam 200 bin azdı, lysye de giren kişi sayısı 100 bin arttı desek, ayrıca bu sene matematik ve sosyal yüzünden de standart sapmaların devreye girdiğini düşünürsek. Bence kontenjanlar haftasonu veya öbür hafta yayınlanacak klavuzla birlikte ARTACAKTIR bu da puanların/sıralamaların DÜŞMESİNİ sağlayacaktır

    Bu kadar neden varken neden YÜKSELTMEYE gitsinler ?

    Devletin ve osym'nin hicbir sekilde puan ve siralamaya mudahalesi soz konusu olamaz.

    Kontenjanlari universite belirler. bi bolumun teknik altyapisi 50 kisiyi kaldiriyorsa isterse 1 milyon kisi tercih etsin yine 50 olarak kalir. bolumler kontenjan artisi yaparken bilimsel surecte kayip vermemeyi -lab eksikligi, hoca eksikligi, teknik yetersizlik- goz onunde bulundurur. tercih edilme bunlar arasinda degildir.

    Kaldi ki tercih edilmeyle kontenjan artsa herkesin bogazicinde okumasi gerekirdi. turkiyede en cok tercih edilen universite o cunku.

    Yok hocam çok yanlış anladınız tercih edilmeyle kastım o değildi tabiki her boğaziçini yazan gidemeyecek puanı/sıralaması yeten gidecek te mesela atıyorum 450 puan yapan geçen sene 5 bin kişi varsa bi puan biriminde bu sene 10 bin kişi varsa 450 yapan ÖSYM öğrencilerin bilgisini veriyor işte atıyorum bu kadar öğrenci bu puanı yaptı falan diye devletin/ÖSYM'nin tek katkısı tek olayı bu tercihlerde. Farklı bir şey söylemiş gibi görünüyorum biliyorum ama ben diyorum ki sınava giren/barajı geçen sayısı arttığı için belirli puan aralıklarında yığılma olacak ve bu da kontenjan arttırımına sebep olacaktır diye tahmin ediyorum, tabiki her üniversite gidip 50 kontenjanı varken bunu 100 yapmaz ama biri 51 yapar biri 52 yapar öyle öyle puan aralığındaki öğrenci sayısına bir şekilde denkleştirilir. Sonra da okullar bu kontenjan bilgisini ve puanını belirtince(adam der ki bu sene o aralıktaki bilmem kaç öğrenciden ben 51 tanesinin okuluma gelmesini istiyorum-tabi bu bir rica şeklinde değil de sadece liste halinde gider) sonra da ÖSYM tek tek PC teknolojisiyle istatistiklere göre sıralamalara göre ya da puan aralığına göre öğrenciyi yerleştirir. Atıyorum x öğrencisi 450,0004 yaptı a üniyi tercih etti üni 450 diye belirledi diyelim eğer y öğrencisi a üniversitesini 450,0003 yapıp tercih ederse x i alacaktır öncelikle, ama y'nin z'nin o aralıktaki bilmem kaç öğrencinin açıkta kalmaması için başka biraz daha düşük üniversitelere(eğer tercih etmişse, tercih etmemişse zaten açıkta kalır fakat bu durumda o öğrencinin istediği yer gelmediğinden dolayı kendi tercihidir artık) kaldı ki y öğrenci 450,0003 yapıp illa idealist bir tercih yaptıysa yani puanından yüksek gelmeyecek bölümleri tercih ettiyse tabiki açıkta kalacaktır çünkü onun üstünde daha çok öğrenci var orayı tercih eden(bu yüzden sadece taban puan değil tavan puan da belirtiliyor)
    Üniversitelerin de desteğiyle açıkta kalan kişi sayısı azaltılmaya çalışılıyor. ÖSYM de böyle olmasını istiyor ama çok uçuk tercihlerde bulunursa herkes(atıyorum 900 binde 300 bin kişi) doğal olarak PC teknolojisi istatistiksel çalıştığı için (bilen bilir, bilgisayar için 2 sayı vardır aslında, 0 ve 1) yani ya girmek ister kendi puanından düşük bölümleri daha çok tercih edersin, ya da o yıl açıkta kalırsın. Bunun olmasını önlemek için de gerekiyorsa üniversiteler kontenjan arttırımına gitmek zorunda fakat yine de açıkta kalan kişi sayısı olacaktır elbet.


    Daha bilmiyorum nasıl anlatabilirim ama bu sene ygs'den de bildiğimiz üzere standart sapmaların oldukça fazla olduğu bir gerçek.




  • Ne ise yariyo anlamadim ki biz zaten bunlari bilmiyor muyuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yani simdi tip fakultelerinde kontenjan artisi laflari yalan mi cikti anlayamadim ben

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mühendisliklere ağır darbe vurmuşlar bu sene resmen tavan yapacak puanlar dışarda kalan bile rekor düzeyde olabilir bence.
  • bu üçüncü yılım, asıl kılavuzda fazla bir değişiklik olmaz. hatta özellikle bakmıştım geçen yıllarda, birebir aynıydı bu ön kılavuzla asıl kılavuz.
    çoğu ikinci öğretimler kapatmış, hukuk duruyor. tmde özellikle yükseliş olcak, bilhassa 30bin gerisinde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 96 binde ki 2. öğretim muhendislik kaç bin düşer kontenjan
    artmasi sonrası

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: subardagi

    Ne ise yariyo anlamadim ki biz zaten bunlari bilmiyor muyuz

    Nasıl biliyorsun? Bu yıl yeni açılan bölümler, kapanan bölümler, bölümlerin yeni kontenjanları falan açıklandı.
  • hepsi yalan herşey yalan ösym yalan sınavlar yalan nedir bu stres nedir bu bizi at yarışı gibi koşturdukları bıktım artık öleydikte kurtulaydık ben böyle sistemin içine edeyim
  • emonetti E kullanıcısına yanıt
    ekonometri isteyen birine ybs önermek ne kadar doğru? yazılım dersleri göreceğini biliyor musunuz? ekonometri olmazsa yazılacak bölümler işletme, iktisattır. yanlış yönlendirme yapmayın.
  • Gençler mühendislik sıralamaları artık kesinlikle daha düşükten alır.Hiç iyi olmadı bu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korak54 -- 23 Haziran 2014; 20:29:02 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: anneb

    ekonometri isteyen birine ybs önermek ne kadar doğru? yazılım dersleri göreceğini biliyor musunuz? ekonometri olmazsa yazılacak bölümler işletme, iktisattır. yanlış yönlendirme yapmayın.

    Ya hocam kendi tercihi, kendi bileceği iş. Benimkisi öneriden öteye geçemez ama bilişim sektörü bu yıllarda dördüncül faaliyet olarak sayılmaya başlandı... Kendim tercih edeceğim zaten sakarya ybs'yi. İstemezse u. ticaret var başka uzmanlaşılabilecek güzel bölümlerden biri
  • ertan536 E kullanıcısına yanıt
    Hocam Türk Hava Kurumu üniversitesinde pilotaj bölümünün geçen sene en son kaç ile aldığı falan yazmıyor neden? Diğerlerinin yazıyor ?
  • Bazı bölümler yeni açılmamış olmasına rağmen, 2013 taban sıralamaları tablosunda olmasına rağmen sıralamaları yerinde "---" yazıyor neden?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cegaunist

    Bazı bölümler yeni açılmamış olmasına rağmen, 2013 taban sıralamaları tablosunda olmasına rağmen sıralamaları yerinde "---" yazıyor neden?

    Mesela hacettepe bil. muhendisligi oyle. onun sebebi %30 ingilizceden %100 ingilizceye gecmis olmasi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mühendislik niye yükseliyor ya?75binde ikinci öğretim tercih edecektim.Açıkta mı kalıcam yani?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr.multicultural

    Hocam Türk Hava Kurumu üniversitesinde pilotaj bölümünün geçen sene en son kaç ile aldığı falan yazmıyor neden? Diğerlerinin yazıyor ?

    Eğer puan yazan yerde (----) şekilde çizgiler varsa yeni açılmış demektir kardeş.Fakat ne puan yazıyor nede çizgi yoksa geçen sene dolmamış demektir.
  • emonetti E kullanıcısına yanıt
    Cihat'a katılıyorum. Böyle kafaya göre önerilecek bir bölüm değil açıkçası. Ben de onu istiyorum bu arada. Ama bölümde arkadaşlarım var ve söyledikleri şey çoğu kişinin içinde "yönetim" geçiyor diye geldiği. Bu memur kafası. Okulu zor bitirecekler hepsi dert yanıyormuş yazılım derslerinden. Bunları bilmek gerek işletme-iktisatla bir değil. Onların alternatifi olmamalı tercih yaparken.
  • beyler puanlar 5-10 puan arası mı düşer ? (düşerse)
  • daxtor55 D kullanıcısına yanıt
    75binden aşağı iner sıralama ama inşallah fazla olmaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ertan536

    quote:

    Orijinalden alıntı: Mr.multicultural

    Hocam Türk Hava Kurumu üniversitesinde pilotaj bölümünün geçen sene en son kaç ile aldığı falan yazmıyor neden? Diğerlerinin yazıyor ?

    Eğer puan yazan yerde (----) şekilde çizgiler varsa yeni açılmış demektir kardeş.Fakat ne puan yazıyor nede çizgi yoksa geçen sene dolmamış demektir.

    (....) Var ama yaklaşık 3-4 yıldır o bölümde var giden öğrencide ?
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.