Şimdi Ara

Geçiş Üstünlüğü Her Zaman Japon'un Olmuştur..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
862
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bugün az yakar çok kaçar sağlam dayanıklı şudur budur diye gözlerinize inen perdenin ne denli gereksiz olduğunu göstermek için buradayım. Biliyorum ağızlarından tükürükler saça saça kan isteyen alman bağımlısı yükseleni nazi olan arkadaşlarım bana küfürler edecek gülüp geçeceklerdir.

    Tarih boyunca pek çok kez almanlar ve söz gelimi üstün araçları her zaman hezimete uğramıştır ve uğramaya devam da edecektir. Dünya üzerinde en hızlı araçlar ve motor sporlarında en çok galibiyete sahip araçlar her zaman japonlardan çıkmıştır ve şüphesiz çıkmaya devam edecektir. sizler Mercedes'in AMG siyle BMW'nin M grubuyla kendinizi hızlı zannederken Japonlar her zaman galibiyetlerini sürdürüp zaferlerine zaferler eklediler.

    Bakın tarihe bir tane iz bırakmış inovasyon getirmiş teknolojide üst noktaya çıkmış bir alman göremezsiniz, vakumlu kapılar dsg 7 ileri deyip dururken bu zamana kadar tüm yenilik hep japonlardan gelmiştir. Teknolojiyi japanlar geliştirmiş ve avrupaya satmıştır. Bugün bir Honda S2000 'in JDM de 1500 dolara da alt takımı toplanabiliyorken 35-40 bin dolarlara kadar alt takımlarıda toplanabiliyor. AfterMarket ürünleri ve pazarlar göz önünde tutulduğunda işler korkutucu hale gelebiliyor.

    Bu güne dek tarihe iz bırakmış japon araçlarına bakacak olursak;
    HONDA ile başlayalım; bugün hala drag yarışlarında tozu dumanı birbirine katan VTI teknolojisiyle üni 1.6 Civic VTI, 2.0 litre atmosferikte kimseye geçit vermeyen k20 blok Type R lar, İntegra, Prelude, asaletin öncüsü Accord, ve destanlar yazan s2000...

    Toyota ile devam edelim, kaç kez yılın arabası seçilen corolla ile sınırlı kaldığını sanan beyinlere sözüm, sizler hayatınızda hiç ae86 nedir duydunuz mu ? Peki ya Celica nedir gördünüz mü ? SUPRA krallığından ve efsanesinden haberiniz varmı sizin cidden merak ediyorum ?

    Mazda nın hiç aracına binmeyen arkadaşlar hala bugün dünyanın en büyük drift yarışlarında RX-7 nin neler yaptığını gördünüz mü hiç, Venkel motoru gururla RX-8 e koyup 1.3 motordan kaç yüz kaç iki yüz beygirler çıktığını ? peki MX serisini ve miataları ? bilmiyorsunuz değil mi :)

    Mitsubishi dedimmi RalliArt aklına gelmeyen arkadaşlar hala buralarda mı ? tarihlere sığmayan EVO ile bitmiyor tabiki mitsu kırallığı Eclipse, 3000 GT hiç tanıdık değil değil mi ? Peki ya yine burun kıvırdığınız COLT CZT lerin neleri caddede perişan ettiğini biliyormusunuz hiç ?

    Subaru ve IMPREZA krallığı bi kenarda dursun, Tarihler yazan NISSAN ile devam edelim mi ?

    Yahu neresinden başlasam neler anlatsam bilmiyorum ki.. aaah ah, yakın zamanlardan 350Z lerin neler yaptığından bahsetmeye bile gerek yok bence Silvia nedir biliyormusunuz ya, ? S13, S14, S14A, S15 ? kaç kez kupa kaldırdı bu araçlar dünyada ? peki ya dünyada milyon dolarlar harcanarak yapılan GT-R Skyline lar? 1250 HP bir GT-R 'ın 2000 HP bir GT-R 'ı tokatlaması defalarca kez sadece pilatojmı yoksa yazının en başında bahsettiğim parça uyumu ve Japaneese Domestic Market (JDM) 'in büyüklüğü mü, Yada 2500 beygirlere kadar çıkartılabilen GT-R 'ların tokatladığı lambolar ferrariler maseratiler procheler mclerenler ??

    Seçimdir arkadaşlar kim hangi arabaya binmek isterse o'na biner. Ama tarih yanılanların kibirlenenlerin hüsranlarıyla doludur. 10 binlik arabasıyla caddede Vezir olanda var, 100 binlik arabıslar REZİL olanda var. Ben demiyorum ki herkes japon a binsin, binmesin tabi binmesin ki değerimiz bilinsin.. Ama gerçekten üzülüyorum arkadaşlar tonla para döküyorsunuz yazıktır..

    Söylemeden edemeyeceğim bizim buralara gönderilen her japon aracında mutlaka ama mutlaka bir kronik sorun vardır. Ben ve tüm arakadaşlarım aynı dertten müzdarip;

    Direksiyonu hep yanlış tarafa takıyorlar

    Zamanı gelipde evladımı okula götürürken, jilet gibi takım elbisem üzerimdeyken 81 lik düz borum otto susturucumla garett gt35 turbom kaputumun altındayken devasa spoilerli 800 whp spoon jantlı silvia s14a'm caddeye girince oğlumun arkadaşı yaşındaki çocuklar annelerine babalarına aa yarış arabası diye seslenecek ve okul kapısına geldiğimde önümde ister ferrari olsun ister bmw x6-x7-x8 o zamana ne çıkarsa işte milyonluk araba dururken dönüp benimkine bakacaklar. Müdürümün lambosu bile olsa aklında hep acaba beni geçermi korkusuyla yaşayacak.

    Herkese kolay gelsin arkadaşlar, Allah bize akıl size para diğerlerine de sabır versin. Herkesin ayağı göl başı sel olsun. Haydi selametle vesselam..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Junkie05 -- 18 Ağustos 2015; 18:00:19 >







  • japonların ucube tasarımlarınıda unutmamak lazim

    gerçi kafamız batılı olduğu için doğunun hiç bir şeyi müziği filmi tasarımları midemi bulandırıyor
  • hocam bır dolu araba saymıssınız ıyı guzel de,
    Mazda 3 lere baktım. Süper araba yapmışlar. Ama 1.5 , performans olarak sınıfının en gerılerınde bır motorla satıyorlar. Rallyde orda burdakı joponu napayım ben.ezik dediğiniz alman 1.4 150 yapmış, ben 140 hp olanını kullanıyorum,Baya seri.torku dizel gıbı. 1500-3500 devirde sabit 250 Nm tork, 4000 ya da 4500 devirde de 140 hp güç verıyor.
    Fransızlar oyle, İtalyanlar oyle. Artık herkes sıradan vatandaşa az yakan güçlü motorlar veriyor. Mıtsu, honda, mazda cok geride kalıyor.gûncel otomobıllerde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BojanBogdanovic -- 20 Ağustos 2015; 21:56:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yav bu ne biçim konu? Tokyo drift izleyip gaza gelmişsiniz resmen. Supra,rx7 vs saymışsınız bunların genellikle modifiye eilmelerinin nedeni parça yaygınlığı.Parçasının yaygın olma nedeni de japonların bu tarz motorsporlarıyla çok haşır neşir olması.Burda bir elin 10 parmağı araba saymışsınız.Almanlarında efsane arabaları var hatta japonlardan çok daha iyi spor araçları da var.

    Öte yandan ferraryi geçen supra demişsiniz.çocuk musunuz allah aşkına,ferrarinin amacı tutkulu ve hızlı bir sürüş deneyimi yaşatmak.Herkesin amacı düz yolda uzamak değildir abuk modifiyeli araçlarla.v12 ferrari sesini hissetmek,saf sürüşle bütünleşmek.
    Heryerinden turbo fışkıran supra Ferrariyi,Sls'i,Porsche yi geçse kaç yazar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • VTI dediğiniz motorda maşallah 160 beygiri son devirde veriyor,6200 devirde 160 beygir almak,o devire çabucak ulaşmak için tork gerektirir,malesef torku yetersiz o motorun.supranın da motor bloğu sağlam modifiyeyi bu kadar kaldırmasının nedeni bu.Parça yaygınlığı alman araçlarında da olsa suprayı gtr'ı yalan edecek alman arabası çok.Cidden boş muhabbet yapmışsınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Japonlar hep önde olmuştur

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öyle bir yazmışsın ki japondan soğuttun be hoca

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • "okul kapısına geldiğimde önümde ister ferrari olsun ister bmw x6-x7-x8 o zamana ne çıkarsa işte milyonluk araba dururken dönüp benimkine bakacaklar" kismindan sonrasini okumadim.

    Zaten okuyacagim kadar okumusum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • git burdan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ertug0

    VTI dediğiniz motorda maşallah 160 beygiri son devirde veriyor,6200 devirde 160 beygir almak,o devire çabucak ulaşmak için tork gerektirir,malesef torku yetersiz o motorun.supranın da motor bloğu sağlam modifiyeyi bu kadar kaldırmasının nedeni bu.Parça yaygınlığı alman araçlarında da olsa suprayı gtr'ı yalan edecek alman arabası çok.Cidden boş muhabbet yapmışsınız.

    Keşke bir kez daha okusanız, sonra bir kez daha, ve bir kez daha..
  • Japonyada modifiye imkanı fazla olduğundan dolayı bunlar. Type-R falan çok güzel araba ama bir Lamborghini ve Ferrari nın havası Bentley ve Rolls Royce'un rahatlığı yok bana göre
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.