Şimdi Ara

Geely kullanıcıları platformu (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.207
Cevap
17
Favori
425.705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ibrahim bende familia kullanıcısıyım 1 senedir kullanıyorum bugune kadar sadece 1 kez sorun çıkardı oda 6 ay önce kirli yakıt aldığımdan dolayı :):) servis benzin aldığınız yeri değiştirin dedi sonra komple depoyu temizlediler sonrada bujileri değiştirdiler toplamda 20 tlye mal olmuştu bana.fakat bugun bir clioya albeaya daciaya arabamı asla değiştirmem.geçenlerde,arkadaşımın 2008 model cliosu var bi değiştirelim dedik inanırmısın 10 metre gitmeden durdum al lan arabanı dedim :) halk arasında çin malı sahte yok efendim yürüyen tabut diye söylemlere ben hiç aldırmadım sonuçta aracımdan memnunum birde maksimum 180 km yaptım tabi araç sarstı lakin bir hyundai gibi olmadı accentle 150 yi geç bak bakalım nasıl havada uçuyorsun :) bu konuda çok mutluyum allah kazalardan belalardan korusun hepimizi :)
  • ibrahimdoğan ses konusunda biraz haksızlık yapılıyor, bundan önceki arabam marea idi ve 3500 devirden sonra çok yüksek ses yapardı, evet familia da ses yapıyor ama dediğim gibi hangi araçlara göre? ww, honda, toyata, opel le kıyaslarsanız evet ses yapıyor. özellikle yüksek devirlerde. koku konusu benide rahatsız etmişti ilk aldığımda ama 4. ayda koku geçti, şu anda herhangi bir koku yok. frenlerden ben memnunum memnun olmayanlar neden memnun değil bilemiyorum. Amartisörlerin yumşak olması özellikle türkiye şartlarında bozuk yollarda konfor sağlıyor fakat dönüşlere hızlı girmek gibi agresif hareketlerde yol tutuşu biraz zayıflatıyor. şimdilik aklıma gelenler bunlar. Ama kesinlikle denemeden alma, deneyeceğin zamanda aracı yüksek hızda sürebileceğin bir yolda da dene, şehir içinde bozuk bir yoldada böylelikle kendi sorularına kendin cevap verirsin bence. en azından kafan rahatlar. soracağın başka sorular olursa seve seve cevap veririm.

    upo78, depoyu hiç dolduramadım desem inanır mısın? bu benzin pahalılığında depoyu dolduracak kadar zengin değilim maalesef, ama lpg yi kastediyorsan lpg deposu 40 lt benim ama malum 40 lt almıyor, en son doldurduğumda 78 e doldurmuştum tamamen bitmişti.




  • Cevaplar için teşekkür ederim öncelikle. Dediğiniz kadarıyla biraz abartılmış galiba. Bende daha önce 93 md serçe şu an ise 90 md ford taunus var. Benim arabamda ses yapıyo haliyle ama tofaşlar kadar değil. Bu güne kadar çok deiğişik arabalar kullandım sessiz bir araba nerdeyse yok diyebilirim ama benim ford kadar ses yapacağını açıkcası düşünmüyorum. Eminim tofaşlar kadar sesi yoktur. Benim gibi düşük bütçeli biri için ideal sayılabilecek bir araba olur sanırım bu geely. Tam benim gibi düşünenler için bir araba, yani ikinci el araçlara güvenmeyen ve bütçesi dar olanlar için yani.

    Ayrıca bir yerde okumuştum test amaçlı kullanan biri bir depo benzin ile 430 km yol yaptığını yazmış bence daha fazla gitmesi gerekir. Tam olarak deneyen varmı?
  • Arkadaşlar benim family şu anda 8500 km. de daha önce çeşitli marka araçlar kulandım en son fiat punto kullandım onuda sıfır almıştım. Samiiyetle söylüyorum motor çalışma sesi ve alt takım sesleri ondan çok çok az motor performansı mükemmel. İç donanımda koltuk döşemeleri ve arka cam döşemeleri çok güzel bence. Plastik aksamı belki eleştrilebilir. Yakıt performansı çok iyi benzinde bende çok kullanmadım ama inanın lpg de benzinli gibi çekiş sağlıyor. Sadece direksiyon milinden bozuk yollarda ses geliyor. Takırtı şeklinde. Servise bir soracağım belki gevşeyen bir vidası olabilir diye düşünüyorum. Sonuç olarak memnunum ve tekrar olsa gene alırım. Allah kazadan beladan korusun cümlemizi. Saygılarımla.
  • Rusyada bir vatandaş familiasına birkaç modifikasyon yapmış km'si 40.000


     Geely kullanıcıları platformu


     Geely kullanıcıları platformu
  • Merhaba! Ben bu arabaları uzun süredir takip ediyorum, yorumların hepsini okudum.Yorumlara göre bu arabalar alınır.Ve almayıda düşünüyorum. Fakat beni rahatsız eden şu oldu;Yetkili servisler ve yetkili satıcıların sayısı epey az. Mesela Anadolu Geely diye bir servis vardı artık görünmüyor. Acaba Anadolu Grubu bu arabayı satmaktan yavaş yavaş vazmı geçiyor? Sizce sebebi nedir? Birde yedek parça fiyatlatı hakkında bilgi verebilirmisiniz örnekli olarak.
    Bilmediğim bir konu ise sıfır aldığımız araca lpg takabiliyormuyuz , taktırırsak garanti bozulurmu?
  • hosimin geely kia bayilikleriyle birlikte aynı plazada satılıyordu ancak anadolu grubu bunu ortadan kaldırdı ve geely'e has plazalar açılması kararını aldı.ancak geely plazaları bulunduğun şehirde yoksa bile servis için kia servisine götürebiliyorsun.yedek parça konusuna gelince bugune kadar yedek parçalara para ödemedim ama kargolatıp 1 gün içersinde alınabiliyormuş eğer parça merkezde yoksa bile 15-20 gün içersinde çinden sipariş ettirip sana ulaştırıyorlar.LPG olayı ise aracı aldıktan sonra serviste taktırabiliyorsun ama serviste olmak şartıyla garantiside bozulmuyor.


    Faruk resimler süper bizde modifiye mi yapsak :):)
  • Güzel yapmış. yakışmış da
  • Arkadaşlar Allah hepimizi kazalardan belalardan korusun ... Bu fiyata bu konfor başka marka da olmaz. Onun için herkes Geely sinin kıymetini bilsin. Ve de kullanıcı olmayanların yorumlarına da itibar etmeyelim. Ben aracımdan gayet memnunum. Tek sıkıntı galiba biraz fazla yakıyor olması gibi geliyor bana...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi upo78 -- 28 Şubat 2011; 15:47:17 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: upo78

    Arkadaşlar Allah hepimizi kazalardan belalardan korusun ... Bu fiyata bu konfor başka marka da olmaz. Onun için herkes Geely sinin kıymetini bilsin. Ve de kullanıcı olmayanların yorumlarına da itibar etmeyelim. Ben aracımdan gayet memnunum. Tek sıkıntı galiba biraz fazla yakıyor olması gibi geliyor bana...


    Benzinin litresi 4 küsür lira olan bir ülkede az hala az yaktığını idda eden biri varsa o kardaş büyük bir ihtimalle rüyadadır.. Benzinli kullanıyorsan LPG ye geç kardeşim .. Gerçi onunda cazip bi tarafı kalmadı son gelen kol misali zamlardan sonraya neyse gine benzine nazaran iyidir.
  • Artık benzin altın gibi yatırım aracı olacak heralde. bugün 4 tl'ye varille al seneye 6 tl'den sat.
    şakası bir yana arap ülkelerindeki kriz bitmeden fiyatlar düşmez.

    Bu arada ERBAKAN HOCA'mıza Allah'tan rahmet dileriz.
  • arap ülkelerindeki kriz palavra zaten benzin 4 tlydi 20 krş arttı eee 4 liralık benzinden 2.5 tl vergi alınırsa yakında bu ülkede de kriz çıkar mazallah allah yardımcımız olsun artık araba kullanmak bile çok çok lüks oldu ne zaman arabaya atlasam gözüm yakıt göstergesinde :D
  • Aynen bende aracımı satmayı düşünüyorum. Bu devirde 4.5 motor kullanmak delilik. Bende binemiyorum artık aracıma. Neyse hayırlısı.

    Bu arada bişey söylemek istiyorum geely ecoda klimayı açıyorum. plastik kokusu hafiften hissediliyor. familiada aynı durum varmı. yani geçmezse ne yapmak gerekir ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faruk_dere -- 3 Mart 2011; 0:52:26 >
  • familiada öyle bir olayla karşılaşmadım ama sen klima hava kapaklarının içini peçete yada ıslak mendille silip oda spreyi sıkabilirsin iyi geliyor bende böyle bir sorun olmamasına rağmen haftada bir kez yapıyorum bunu istersen servise götürüp klima filtresini değiştirsinler bence pek yararı olmaz ama yinede sen bilirsin bana kalırsa servisle uğraşma klima kapaklarının içine oda spreyi sık tamamdır :):)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bLack3ds -- 3 Mart 2011; 5:37:49 >
  • arkadaşlar face de bi grup kurdum geely adına belki daha yararlı olur diye düşündüm daha fazla paylaşım için hepinizi bekliyorum

    http://www.facebook.com/home.php?sk=group_185248654849696#!/home.php?sk=group_185248654849696
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mksancak

    Merhaba arkadaşlar,

    Geely Echo Comfort modelini tam 1 sene önce satın aldım. Aracı teslim almadan Lpg yi taktılar ve garantili olarak aracı bana teslim ettiler. Önce İstanbul a gittim. Döndüğümde hemen servisteydim fren diskleri eğildi yenisi stokta yoktu torna oldu. 1 ay sonra aracın sağ arka kapısından yıkanırken su almaya başladı ve rüzgar tabi. 2 defa fitilleri değişti, kapı ayarlandı sayısını bilmiyorum. 3 ay sonra araç sabahları özellikle teklemeye başladı, ha bu arada ufak tefek sorunlar oldu. Neyse servise götürdüm bişey yok dediler. Sabah freni ilk kullandığımda taş gibi sert oluyordu tutmuyordu. Servise gittim test aletine bağladılar. Aracın subapları yanmış onları komple değiştirdiler. Bunlardan bir kaç ay sonra Ankara GOP ta akşam buz gibi havada hararet yaptı. Servisten yetkili geldi ve "aaa biz bunun motoruna iyileştirme yapmamışız servise çekelim dedi". Ön göğüsün altından her hafta bir kaç vida pul topluyordum (düşüyorlar servisete takıyorlar). En bombası yazın güneşte kalınca aracın göğsü deforme oldu ve yolcu airbag kapağı çıktı. Airbag ışığı sönmek bilmedi sebebi bulamadılar sonra anlaşıldı emniyet kemerini tutan mandalların içindeki metal nemlenmiş !!! ondanmış. Servisle çok samimi oldum, işimle uğraşmayı bıraktım araçla uğraştım. Neyse herşeyini yaptırdım. Geçen hafta 14500tlye aracı sattım.

    Bir daha asla Geely almam, çevremdekilere de aldırmam. 1 yıl içinde bir düzine insanı vazgeçirdim çok mutluyum. Aracı sattığımda servisdeki arkadaşlar hayırlı olsun dediler. Ben bu kadar sorunlu problemli bir araç görmedim.

    Yazdıklarıma inanmayan varsa Neziroğlu Serviste tüm kayıtları mevcut, hatta fazlası bile var. Tüm faturaları herşeyini yapılan tüm işlemlerin belgelerini saklıyorum soranlara göstermek için. Sakın arkadaşlar almayın. Araçla ilgili sormak isteğiniz herşeyi bana sorabilirsiniz.

    Saygılar.

    Mithat Kürşat SANCAK |iç mimar| +90532. 293 30 55


    Bende Geely Echo Comfort modelini 3yıldır kullanıyorum sadece 3 kez servise gittim oda bakım ve yağ değişimi için .. sizin başınıza gelenler gerçekten şansızlık olmuş.. Bizim Komşuda sıfır Audi A3 almıştı aracın turbosu kusurlu çıkmıştı. sizin gibi işi gücü bırakıp servisle uğraşır olmuştu. üzücü bir durum tabi ama inanınki bu kronik problemler tüm markalarda var.

    Mercedes deki benzer bir promlemi yaşayan bir kişinin Yorumunu aynen alıntı yaparak aktarıyorum

    quote:



    MERCEDES’te Sorunlarımız Bitmek Bilmedi!
    Ankarada Organizede Çalışmaktayım. Yaklaşık 1 yıl önce şirketimizdeki üst düzey yöneticilerin araçlarını mercedes ile değiştirdik. Şu anda 4 adet mercedes aracımız var. Araçlarımızdan biri gl serisi jeep diğerler normal binek sedan modeli idi. Binek araçlarda çok sorun yaşamamıza rağmen alığımız jeep bir yıl için 6 ya da 7 kere servise gitti. Bir kaç tanesi parça değişimi olmasına rağmen diğerleri büyük sorunlardı.

    Ama özelikle bir sorun var ki aldığımız günden beri devam etmekte ve her servise gittiğimizde şikayetimizi dile getirmekteyiz. Araç sürekli sağa çekmekte olup bir türlü sorun çözülmemiştir. Servis bu konuyu Mercedesle halletmemizi söylüyor ve hiç bir şekilde ilgilenmemektedir. Anlamadığım mesele şu ki ben aracı gidip direk fabrikadan almıyorum ki. Ayrıca ben fabrika ile muhattap olacak olursam neden yetkili servis ya da satış noktası var anlamadım.

    Bu büyük sorunun yanı sıra parça değişimleri sırasında da araca takılan yeni parça kırık olarak takılmıştı. Fakat ilk bakışta kırık görünmediği için olayı daha sonra fark ettim. Servise geri gittiğimde ise sanki parçayı kullanıcı kırmış gibi bir hava yaratıldı. Bu olay beni çok rahatsız etti.

    En son servise gittiğimde ise sağa çekme sorununu tekrar hatırlattım. Fakat servis ne dese beğenirsiniz böyle bir sorun önceden hiç kayda alınmamış. O an o kadar sinirlendim ki anahtarı yetkilinin kafasına atasım geldi.

    Bir de Mengerlerden araç teslim alırken anahtarınız size veriyorlar gidip otoparkta aracını kendin buluyorsun. Yok böyle bir şey yaa. Normal oto sanayideki ali usta bile aracı ayağınıza kadar getirip yaptığı her şeyi size anlatıyor. EğerJeep'teki sorun üretimle alakalı ise ya yeni bir jeep versinler. Eğer olmuyorsa tüm araçları iade edip başka bir markadan araç tedarikimizi sağlayacağız

    KAYNAK İÇİN TIKLAYIN




    Kaynak linkinde bir çok model ile ilgili değişik şikayet yorumlarını okuyabilirsiniz..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ibrahimdoğan

    arkadaşlar face de bi grup kurdum geely adına belki daha yararlı olur diye düşündüm daha fazla paylaşım için hepinizi bekliyorum

    http://www.facebook.com/home.php?sk=group_185248654849696#!/home.php?sk=group_185248654849696


    EYvallah kardeş inşallah faydalı bir grup olur. Ben katıldım onay bekliyorum senden
  • Valla hocam ben arabayı yakından biraz da olsa inceleme fırsatım oldu daha hiç kullanmadım ama ilk etapta edindiğim izlenimleri face bloğumda paylaştım almayıda düşünüyorum sıkıntılara gelince eski çalıştığım yerde sıfır km ford ranger alınmıştı 5000km demeden iki araba şanzumanı kitledi biri baskı balatayı yedi al buda dünya markası denilebilecek bir markanın hatta otomobilin atası

    Allah yapısı bu illaki bazı sorunlar çıkıyo çıkarda bu düşünceyle bakarsan zaten hiç araba kullanmamak lazım ayrıca bu arabayı alacağına git ikinci el avrupa araba al diyenler de oldu şöyle bi kaba hesap yaptım aşşağı yukarı eli ayğı düzgün bir araba alıyım desem en azından kurtarmazda kurtardığının farz edelim 15.000 tl ye bir araba aldığımı düşünürsek ki bu fiyata arbaların piyasadaki ortalaması 100-150ooo km den fazla olur hadi azını bulduk diyelim alırken de aldıktan sonrada kafada bir sürü soru işareti olacak. Bu araba geçmişte nasıl kullanıldı ilk rodaj süresini nasıl geçirdi vs. vs. ki mutlaka da kazası değişeni vs. olur bir beklenmedik bir arıza vuku bulursa torparlayım ediyim derken yine danası anasını geçecek

    Başıma gelenden örnek vereyim iki sene önce bir araba aldım görünüşte iyi idi ama gel gör ki bir zaman sonra bi açtık baktık motoru arabanın yarı fiyatı masraf ıvırını zıvırını saymıyom 3700 tl ye aldığım araba nerdeyse bana 6-7ooo e mâl oldu tamam eski bir araba aldım ama bu yeni arabada başına gelse aşşağı yukarı skala değişmiyecek, Bir örnek daha yan komşum 2004 mod. bir araç aldı ikinci el o da sorun yaşadı. Bir sürü masraf etti artık komşum da ben de ikinci el arabadan yıldık. Günümüz türk insanının ticari ahlanı göz önünde bulundurursak eminim ki ikinci el araba almak tombala çekmek gibi bir şey tamamen şans işi, Ha diyeceksin ki göster bi ustaya veya dyno testine vs. Valla hocam " anasını boyayıp babasına satan " tabirine tam uygun yurdum insanından korkar oldum artık.

    Şöyle bir düşünelim bir insan arabasını neden satar. bu soruyu kamu oyu yoklamsına soksak tahmin ediyorum ki %70 arızadan ötürü denir kalan kısmının model yükseltme veya acil ihtiyaç olduğunu göz önüne alırsak bunların denk gelme olasılığı da %30 olur ki tabi denk gelirse. Hal böyle olunca bende şahsi fikrim olarak bir daha araba alırsam 0 km alırım hem rodaj süremi olması gerektiği gibi yapar motorun planlanan ömürünü muhafaza eder hemde en azından 3 yıl garantili olarak satıyolar bir aracı 3 yılda da aşşağı yukarı sorunları varsa kendini belli eder ve garanti kapsamından yaralanmaya bakarım sonuçta tüketici hakları sabit. Nihayi olarak benim gibi düşüncelere sahip ve maddi durumu sınırlı biri için de en ideal araç bu.....




  • epey bir aradan sonra tekrar aranıza gelebildim arkadaşlar.Geely familia kullanıcısı olarak bir arkadaşımızın aynam kırıldı sorusuna yanıt vereyim.Geely echo modelinin aynasını (abimin) kamyon yandan vurdu aldı götürdü aynayı.Yenisini taktırmak için servise gittik.Kafamızda en az 300 lira fıyat vardı ki elektrikli ısıtmalı bir aynanın en ucuz fiyatı bu.Neyse servise gittik işçilik dahil 80 lira dediler.Detaylı olarak sorduk başka parçaları ve açıkcası harika bulduk fiyatları.Yedek parçalar cok ucuz.Gelelim benim aracıma.(familia modeli) Şu anda aracım 14.000 km de.stefanelli tüp taktırdım 13.000 de.Benzın fıyatları uçunca tüp takmak zorunda kaldım.araç tüpde performans kaybetmıyor.Zaten ufak bir kayıp var sa da inanın hissetmedim.Araca tüp taktırdıktan sonra ufak bır sorun yasadım ki bu normal imiş.300 km yap gel dediler.Ayar yapılacak tekrar dedıler.Bu ayarı orjınal servıste 1 dakıka gıbı bır surede yaptılar ve sorun ortadan kalktı.Sorun ıse arabanın motorunun durması ıdı.ama halledıldı ve canavar gıbı işliyor motor.Bir arkadasımızda 10.000 km bakımlarında neler yapıldıgını sormus ki ona da cevap vereyım 250 bin lira gibi bir ücret sözkonusu.Familia modelınde daha bugun karsılastıgım olayı da anlatmak istiyorum.Yol yagmurlu ve 30 derecelık bır yokusta durdum tekrar hareket ederken halıyle pati cekmek zorunda kaldım fakat arac otomatık olarak pati cekmeyı onledı ve tekerlere nasıl bir işlem uyguladı ise kesık kesık cekıc uygulayarak arabanın lastıgının kayma olasılıgını en aza düsürdü ve cıkmamı sagladı.Bu daha da harıka bır olay.Bilmiyorum elbette bu bır özellıktır elbet abs gibi.




  • Fiyat/model olarak kıyaslandığında iyi bir araç. Mahallede bir abimizin o mercedes farlı olanını kısa süreli test etme imkanım oldu. Motor olarak tatmin edici değil, konforsuz bir arabada değil.. iç dizaynı bir enteresan, yedek parça fiyatlarıda pahalı değilmiş... araç bana güven vermedi. sonuç olarak fiyatına göre alınabilecek bir araç. Şehir içi trafiğine uygun.. fakat bana sorarsanız 2011 model sıfır bir geely e 22bin tl vermektense aynı parayı 94-95 model 2.el temiz bir e200 mercedese vermeyi tercih ederdim
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.