Şimdi Ara

Gelecek sezon için yaptığım analiz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kalede sıkıntı yok, Volkan ve Mert daha uzun yıllar idare eder, hem Ertuğrul felan da var, kalede bi sorun olmaz.

    Defansın sağında Gökhan'ın bir alternatifi yok, Topuz deneniyor ara sıra ama bence yetersiz. Sağ bek alınmalı, seneye 3 kulvar bizi zorlar.

    Egemen bence 1-2 sene rahat oynar, ancak hep sakatlık yaşadığı için bir stoper transferi de yapmalıyız. Bekir bence o kadar da kötü değil, yani yedek olabilir takımda. Alves de ya adam olacak işini ciddiye alacak, ya da satılıp yerine yabancı stoper alınacak.

    Defansın solu da problemsiz, Caner ve Hasan Ali o bölgeyi sorunsuz idare eder.

    Topal bu takımın bankosudur, Salih gelince ona şans verilmelidir, Emre'ye artık yavaştan teşekkür edip yollamalıyız, Diego'dan da bi cacık olmaz beyler, kendimizi kandırmayalım. Kankası Alves giderse bence Meireles de gitmelidir, ikisi bir fidanın güller açan dalları çünkü. Selçuk, Diego, Kuyt, Topuz.. Tatava yapmayıp satıp geçmek lazım bunları.

    Alper ve Stoch iyi isler yapabilir seneye, özellikle Alper çok iyi.. Sow kendini düzeltebilir, bence yetenekli bir oyuncu. Webo yaşlandı, Emenike bu takımdan bir an önce gönderilmeli. Beyinsiz dümbük..

    Forvet, sağ kanat, stoper ve orta saha mevkileri transferlere ihtiyaç duyulan yerlerdir. Özellikle Emenike, Kuyt ve Webo'nun gittiğini düşünürsek, 2 forvet almak da yanlış olmaz.

    Recep Niyaz, Holmen felan geri gelecek, onlar da denenebilir. Krasić keratası da denenebilir. Olmadı satarız gitsin Sırbistan'a.

    Volkan
    Gökhan-Stopper-Stoper-Caner
    Topal
    Meireles-Orta Saha
    Stoch-Forvet-Alper


    Siz neler düşünüyorsunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Holmen bu takım topçusu değil ozan tufana karşılık takas edilicek deniyordu doğrudur umarm, Emenike,Kuyt konusunda haklsn ikisine de sezon sonu talip çıkar zaten,Takımda alternatifsiz tek adam topal gerçi onun dengi piyasa da adam bulmak zor.Sağ bek için topuz şutlanıp şener falan alınabilir,Forvet şartoğlu şart Dem ba'nın şu anki performansı 4 forvetimize bedel arkadaş,Meireles,alves falan gönderilmeli Fenerbahçe yı ciddiye almyolar keza kaç kez gördük,Portekizce antipatim oluştu,Diegoda elimizde patladı ama kimse kabul etmiyor,34'lük emre olmasa oyunkurucumuz yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fenerbahçe'de hiçbir oyuncunun alternatifi yok bu bir gerçek.
    Volkan >Mert > Ertuğrul tamam olur.
    Gökhan G.'nün yedeği yok Alves kaç yaşında yedeği yok Egemen sakatlanıyor Kadlec devşirme stoper/sol bek olmaz. Caner ve Hasan Ali Sol beki tamamlarlar.
    Topalın alternatifi yok . Emre kaç yaşında bırakır Kuyt zaten gidicek kendisi dedi , Stoch kalabilir Alper iyi
    Forvet hattı sıkıntı Emenike falan
    yani Fenerbahçe paraya kıyıp Galatasaray gibi 2011 2012 sezonundaki gibi kadro yenilenmesi yapmalı.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kalede artık Mert in görev alması gerektiğini düşünüyorum. Volkan çok iyi bir Fenerbahçeli ise birazda yedek oturup kendisinden sonra gelmesi muhtemel halefinin kaleye geçmesine ses etmemeli.

    gökhanın yerine sene sonunda ucuzlayacağı için şener çok iyi bir alternatif olur. Caner ve H.Ali dediğin gibi orası için yeterli. Hatta ben H.Ali nin defansif yönünün Caner den daha iyi olduğunu düşünüyorum bu yüzden maçtan maça orada ikisi arasında tercih yapılabilir.

    stoperde alves egemen ikilisinin işlerini iyi yaptığını düşünüyorum. Ancak ikisinden birinin sakatlığı söz konusu olunca defans çöküyor ne kadlec ne bekir nede serdar Fenerbahçenin oyuncusu değiller. Zaten büyük ihtimal Kadlec satılacaktır. O bölgeye çok iyi bir stoper almamız lazım.

    Ortasahada işler karışık. M.Topal değişmez isim olarak düşünüldüğünde yanına kendi özelliklerinde bir adam daha alınırsa takım defansif yönden hiçbir sıkıntı çekmez. o isimde ozan tufan gibi gözüküyor. Yabancı biriside olabilir tabiki bulunabilirse.. Bu iki isimden birisi sakatlanırsa Meireles var. Form durumuna görede orada iyi bir yarış yaşanacağını düşünüyorum çünkü izlediğim kadarıyla ozan gerçekten çok hırslı. Topal ve Ozan orada Duvar öreceklerdir diye düşünüyorum.. 4 lü defansın önünde M.Topal ve Ozan Tufan oynamalı solda Alper sağda Stoch ortada Salih... evet risk biliyorum ama Salih in bu işi başarabileceğini düşünüyorum zaten bu yüzden arkasına iki tane sağlam adam koydum. Salihte Alex in zekasının takım oyunu paslaşmayla birleşmesini görüyorum. Bu şans verilirde korkmadan oynatılırsa bugün Alper için söylediğimiz şeylerin çok daha fazlasını onun için söyleriz. Salih in her türlü bu takıma dönmesini istiyorum. Eğer salih döndükten sonra o riski göze almak istemezsek gönderilecek olan Diego nun yerine alınmasını istediğim oyuncu GANSO dur. Ganso - Salih rekabeti iyi bir teknik direktörün elinde iki adet üst düzey yıldız yaratır. İsmail Kartalın bu işi becerebileceği şüpheliysede yapabileceği görüşündeyim.
    Ganso bu takım için doğru isim.

    Gelelim zurnanın zortladığı yere..


    Tekli Santrafor olarak alacağımız isim kilit oyuncumuz oluyor. Gerçekten kaliteli ve iş görecek bir isim almamız gerekiyor. Birdefa kesinlikle Hava toplarında etkili olacak. Bu kadar orta açma istatistiği olan bir takımda kafa topuna çıkan tek adam yok. Bi Webo var oda oynatılmıyor ki neden oynatılmadığını gerçekten bilmiyorum şu haliyle webodanda emenikedende çok daha iyi. Yeni alınacak olan Forvet bitirici özelliği olan birisi olmalı. Sorunsuz birisi olmalı bir profesyonel olmalı takımı ateşleyecek gerektiğinde adam eksiltip taraftarı maça ortak edebilecek birisi.. kesinlikle orta sınıf ne olacağı soru işareti olan birisi olmamalı.

    Sow 2 küsür senedir kaliteli bir isim olduğunu göstersede her sene oruç tutup göbek yapıp profesyonellik dışı hareketlerle bu takımın oyuncusu olamayacağını göstermiştir. Bence hazır çok iyi teklifler geliyorken satılmalı.
    Emenikkeye gelince, bu adamın en belirgin özelliği hızı ve fiziği. Takımın oynamasını istediğim 4-2-3-1 düzeninde bu adamın işi yok ama kontra atak oynamamız gereken bir maçta işimize yarayabilir. Tabiki bu haliyle hiçbir işe yaramaz. Ama bizim bildiğimiz eski emenike gibi olursa bu iş olur. Olmazsa böyle bencilce ve profesyonellik dışı hareketlerine bir son vermezse - ki vermeyecek gibi gözüküyor - o zaman bay bay. Gelen paraylada benzer tipte bir oyuncuyu alır keyfimize bakarız.

    Bunun yanında uzun süredir takımda olmayan yerli forvet sorununu çözmeliyiz. Her türlü takımda bir yerli forvet olmasını işsterim. Türk Milli Takımı'nda Fenerbahçeli bir forvet olmalıdır ! Adaylar var tabi.. genç birisi olmalı bence bu yüzden Mevlüt'ü istemiyorum. Nadir Çiftçi olabilir mesela.. hiç olmadı A2 takımdan Aziz Ceylan yavaş yavaş monte edilebilir.

    Ek olarak M.Topuzun forvet bölgesinde oynatılmasını isterim. Bence başarılı olur. Gol vuruş özelliği olan bir isim etkili vuruşları var. Orada ondan yararlanılabilir. Boş bir oyuncu olduğunu düşünmüyorum. Altınordu maçında yaptığı vuruş kaliteli bir forvetin ayağından çıkmış gibiydi. Kaleciyi ters ayakta ve oldukça güçlü bir şutla avladı. Dikkat çekiciydi. M.Topuz aslında Joker bir oyuncu. Her takımda bu tarz bir oyuncu vardır. Bu yüzden hesaplanamamış olası bir sakatlıkta oynatılabilir bu açıdanda düşünüldüğünde daha iyisi alınana kadar takımda kalmalı.

    Gönderilecek oyuncular : Selçuk, Kadlec, Diego, Sow, Emre, Kuyt, Serdar K., Bekir, Krasiç

    Alınacak Aday Oyuncular : Çok kaliteli bir Stoper, Ozan, Şener, Ganso, Yerli Forvet, Çok kaliteli bir Santrafor


    Mert
    Gökhan(Şener) - B.Alves - Egemen(YeniStoper) - Caner(H.Ali)

    M.Topal - Ozan(Meireles)

    Stoch Alper

    Ganso(Salih)

    Yeni Santrafor(Webo,Yerli forvet)




  • Gönderilecekler : Selçuk, Alves, Emenike, Kuyt, Serdar K., Topuz, Krasiç

    Alynacaklar : 27 ya? alty yabancy ?l görmü? stoper, yedek sa? bek, mümkünse yerli ön libero, (yedek), her iki kanatta da oynayabilen yabancy kaliteli kanat oyuncusu (stoch ve alper tek ba?yna yetmeyecektir), yedek yerli hücum oyuncusu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Philosopher

    Gönderilecekler : Selçuk, Alves, Emenike, Kuyt, Serdar K., Topuz, Krasiç

    Alynacaklar : 27 ya? alty yabancy ?l görmü? stoper, yedek sa? bek, mümkünse yerli ön libero, (yedek), her iki kanatta da oynayabilen yabancy kaliteli kanat oyuncusu (stoch ve alper tek ba?yna yetmeyecektir), yedek yerli hücum oyuncusu.
    quote:

    Orijinalden alinti: The Philosopher

    Gönderilecekler : Selçuk, Alves, Emenike, Kuyt, Serdar K., Topuz, Krasiç

    Alynacaklar : 27 ya? alty yabancy ?l görmü? stoper, yedek sa? bek, mümkünse yerli ön libero, (yedek), her iki kanatta da oynayabilen yabancy kaliteli kanat oyuncusu (stoch ve alper tek ba?yna yetmeyecektir), yedek yerli hücum oyuncusu.

    + olarak kaliteli yabancı forvet




  • Yanlış anlamayın sorum size değil, genel. Analizi neye göre, kime göre yapıyoruz? Gelecek bir TD farklı oyun anlayışı seçebilir, takım farklı bir dizilişe geçebilir. vs. vs. Yorum yapan arkadaşlar bunu belirtirse iyi olur. Benim görüşüm ligde 4-2-3-1, Avrupa'da 4-3-3 oynamamız şeklinde. Ligde evimizde full atak, deplasmanda topa sahip olan dengeli bir oyun oynarken, Avrupa'da kontra atak, deplasmanda ise Aykut Kocaman dönemindeki gibi oynamalıyız. Bu yüzden öncelikle bize gereken bir TD.

    Kale:Dediğiniz gibi gayet yeterli.
    Sağ Bek: Gökhan'ı pek beğenmiyorum. Yedek sağ bek yerine yabancı bir sağ bek alınabilir.
    Sol Bek: Hasan-Caner yeterli.
    Stoper: 2 yabancı stoper şart. Bekir,Alves kilisi şutlanmalı; Egemen ve Hakan rotasyonda kullanılmalı.
    Orta Saha: En kritik bölge. Oyun sistemimize uygun oyuncular bulmalıyız. Çünkü futbolda orta saha hakimiyetinin önemi çok büyük. 1 komple orta saha, Ozan, Salih, Oyun kurucu ve kontra oyuncusu getirilip, Topal ve Alper hariç hepsi yollanmalı.
    Sol Açık: Eğer orta saha için kontra oyuncusu alırsak, Stoch'un performansına göre 1 kanat alınmalı. Benim görüşüm Alper'i ortada kullanıp Ayew'i almak.
    Sağ Açık: 2 tane oyuncu gerekiyor.
    Forvet: Beykan arkadaşların dediğine göre iyi iş yapıyor. Önüne Bir yabancı forvet yeterli olur. Rotasyon içinse Türk forvet tercih edilebilir.


    Lig EV:
     Gelecek sezon için yaptığım analiz

    Lig DEPLASMAN:
     Gelecek sezon için yaptığım analiz


    Avrupa DEPLASMAN:
     Gelecek sezon için yaptığım analiz

    Avrupa EV:
     Gelecek sezon için yaptığım analiz


    Yedek:
     Gelecek sezon için yaptığım analiz


    Orta ikiliye kimseyi yazmadım. Çünkü maçlara göre iki defansif 1 ofansif, 1 kontra 1 defansif 1 ofansif, 1 komple, 1 defansif, 1 ofansif orta saha ile çıkabiliriz.

    Gidenler:
    Alves
    Bekir
    Serdar
    Kadlec
    Selçuk
    Meireles
    Emre
    Topuz
    Krasic
    Sow
    Kuyt
    Webo
    Diego

    Gelenler:
    2 Yabancı Stoper
    1 Yabancı Sağ Bek
    1 Yabancı ofansa dönük orta saha
    2 Yabancı Sağ Açık
    1 Yabancı Forvet
    1 Yabancı Komple Orta Saha
    Ayew
    Ozan Tufan
    Bilal Başacıkoğlu

    Dönenler:
    Beykan
    Salih
    Hakan


    Bu kadar köklü değişime karşı çıkan olabilir ama yaş ortalaması en yaşlı kulübüz. Bu değişimi bu sezon yapmak zorundaydık, gelecek sezona nasip inşallah.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.