Şimdi Ara

gelen PoE kablodan standart Ethernet ve tekrar PoE çıkartmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle herkese selam,


    Şirkette 2 senede zar zor upgrade ettirebildiğim bir masaüstü pcim var ve kablosuz adaptörle internete çıkıyor. Ancak kablosuz internette yerel NAS sürücüyle dosya transferi yaparken aynı anda internet kullanmak yoğun kablosuz şartlarda imkansızlaşıyor. IT odaya ethernet çekilmesi konuya çözüm sağlayamıyor, çok yoğunlar artı diğer arkadaşlarda sorun yok diye, bende de sorun yok gibi algılıyorlar. oda olarak da genel şirkete uzak bir odada çalışıyoruz.


    Odamızda bir adet AP var ve PoE ile internete çıkıyor. Benim ihtiyacım şu, o Poe kablosundan bir adet standart Ethernet çıkıp bilgisayarıma götürmek, bir de yine PoE çıkıp geri AP'ye takmak. AP'nin üstünde sadece PoE girişi ve 12V adaptör girişi var. Adaptör girişi boş.


    Bunun için almam gereken switch ve çeviricinin maliyeti ne kadar olur?


    Herkese çok teşekkürler.








  • unifi ap pro, unifi ap hd gibi modellerde ekstradan ap üzerinde fazladan bir adet ethernet çıkışı olur. bence bu bahsettiğim ap'lerden alıp kullanmanız hem wifi hemde ethernet için kesin çözüm olacaktır.

  • altuntepe2 kullanıcısına yanıt

    yanıtınız için teşekkürler, ofisin mevcut apsini değiştiremiyoruz bayağı maliyetli oluyor. şimdi IT ile anlaşamadığımız nokta şu: buradaki AP, poe olmayan bir switch üzerinden aktif injektörle poeye çevrilmiş bir kabloyla besleniyor.


    burada IT, poe switch'e bağlamadan injektörün iptal edilmesi gerektiğini (bina çok büyük ve nerede olduğunu bulamıyoruz) yoksa karşılıklı voltajın bütün ağı yakacağını söylüyor. Benim okuduğum kaynaklarda da yerel ağ standartları gereği handshake ile gücün injektör tarafından verilmeyeceği yönünde.


    burada hangisi doğru acaba?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murathan11 -- 22 Şubat 2022; 12:18:9 >
  • istersen şöylede yapabilirsin ıt odasından poe ye gelen kablo 8 lidir ve poe elekriğini adaptörden alıyorsa gelen kablonun 4 ünü kullanır diğer 4 üde boştadır ama ıt tarafından ve senin oda tarafından 2 uçlu yapıp diğer bir ucunu senin pc ye diğer ucunuda wifiye verebilirsin ıt be bu yazıyı okuttuğunda mutlaka ne demek isteğimi anlayacaklardır çözmeleri 10 dk larını alacaktır

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.