Şimdi Ara

gelenek bozulmadı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
2.070
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Dün bu konu içerisinde, hiç bir hakaret içermeyen, bu arabanın neden bu kadar çok tercih edildiğini belirten detaylı bir mesajım vardı. Ne yazık ki silinmiş. Çünkü, mesajım hedef gösterilerek şahsıma yapılan hakaret kelimeleri, ve kışkırtıcı mesajlar, hatta kendilerinin yüzde yüz Fransız üretimi olan Peugeot 306 arabaya sahip olup, buraya gelip Symbol denen arabaya sahip olduğum için "Fransız Dük'ü" demeleri ve benimde ilgili kişileri şikayetim sonucu hiçbir hakaret, aşağılama içermeyen mesajım silinmiş.

    Neyse, kısaca tekrarlayayım, Symbol neden çok tercih ediliyor. Bir kere devir saati 2007 modelden itibaren standart oldu. Bir kere yılların Renault'u olup 70'lerden beri ülkemizde üretim yapması, yaygın servisi, anında ikinci elde satan araba olması, parçasının bol olması, her türlü yola gitmesi, bagajının geniş ve kullanışlı olması sonucu gerek şirketler, gerek taksiciler, gerek kiralık araba firmaları ve gerekse orta halli aileler tarafından alınmakta olup %100 dört dörtlük güvenli bir araba değildir. Şimdi atıyorum 18000 (ONSEKİZBİN) tane Symbol satmışsa ve bunun yanında yine atıyorum 1800 (BİNSEKİZYÜZ) tane Mercedes satmışsa veya Honda Civic satmışsa bu demek değildir ki Symbol süper araba olduğu için çok satmış.
    Tamamen kişisel zevktir ve beklentidir araba işi. E yani Symbol denen arabanın da hitap ettiği kitle belli. Aynen az önce belirttiğim kesim alıp kullanıyor. Kafamıza silah dayayıp alın bunu demiyorlar. Fiyatı belli, sunduğu donanım vs. belli. Alternatif olarak rakipleri de var. Gerisi alana kalmış.

    Saygılar, sevgiler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkcad34 -- 4 Şubat 2009; 11:32:23 >




  • seneye böyle bir başlıkta busefer symbol mü yoksa megane3 mü daha çok sattı onu konuşuyor olucaz.megane yeni modelinin gelmesiyle yine zirveye oynayacaktır.renonun rakibi yine bir reno oluyor . ama eranında seneye değişeceğini duydum . İ serisi olarak sanırım devam edicekmiş yeni bir görüntüyle.onun başarısınıda takip edeceğim.
  • EXPOXL isimli arkadaşım. Açtığın bu konu içerisinde bir kusurum olduysa şahsım adına senden özür dilerim.

    Saygılarımla.
    Burak
  • quote:

    Orjinalden alıntı: brkcad34

    EXPOXL isimli arkadaşım. Açtığın bu konu içerisinde bir kusurum olduysa şahsım adına senden özür dilerim.

    Saygılarımla.
    Burak


    burak arkadaşım mesajın silinmiş sanırım ama bunun benimle ilgisi yok.kusurabakma paylaşımında garip bi durumda yok ama arada kaynamış galiba dh yöneticileri temizlik yaparken
  • quote:

    Orjinalden alıntı: EXPOXL


    quote:

    Orjinalden alıntı: brkcad34

    EXPOXL isimli arkadaşım. Açtığın bu konu içerisinde bir kusurum olduysa şahsım adına senden özür dilerim.

    Saygılarımla.
    Burak


    burak arkadaşım mesajın silinmiş sanırım ama bunun benimle ilgisi yok.kusurabakma paylaşımında garip bi durumda yok ama arada kaynamış galiba dh yöneticileri temizlik yaparken


    Senle ilgisi yok silinme nedeninin arkadaşım. Yukarı da dediğim gibi. Şahsıma yapılan hakaretvari yorumlar ve benim o kişileri şikayetim sonucu silinmiştir.




  • Arkadaşımda Symbol dizel var ekonomi amaçlı aldı. Ankara içinde uzun km yapıyor. Sonuçta öğretmen ve bu araç onu uzun süre güvenle taşıdı, işini gördü. Ha tipini çok mu seviyordu hayır, 5 kapılısına da o zaman gücü yetmemişti. Ben hiç garipsemedim, param ona yeter onu alırım bu kar basit.
    Şimdilerde daha az araç kullanıyor o yüzden de değiştirebilirse 2. el bir Corolla ile değiştirmeyi düşünüyor ama onda bile tercih sebebi sorunsuzluğu ve kullanım maliyetinin daha iyi olması.
    Bu işler boş keseden ya da baba parasıyla sallamakla olmuyor, gerçi hergün '50.000 - 60.000 Lira bütçem var ne alsam karar veremedim' gibi konular açılıyor ama çoğunluğumuzun durumu belli.
    Bunu en iyi arabasız kalanlar anlar, 7-8 sene önce kazadan sonra 1 yıldan fazla süre arabam yoktu, 124 ler bile gözüme ne kadar güzel geliyordu o zamanlar. Benim parasını ödemeye k.ç.mdan ter akıttığım bir şeye adam iğrenç diyecek, yok öyle yağma arkadaşım.Diyemezsin !
    Bu anlamda Symbol sınıfına göre parasının karşılığını veren, kullanım maliyeti açısından ekonomik güzel bir model. Allah olmayanlara da nasip etsin.




  • Keşke birde dünyadaki rakamları görseydik sümbülün satış adetleri nerelerde, kim çok satıyor kim az satıyor, türkiyede eskiden reno ve tofaşın bariz üstünlükleri vardı yerli üretimden, kapalı ekonomiden vs fiat bunu kaybetti fakat reno bunun avantajlarını kullanmaya devam ediyor günümüzde yerli araba deyince birçok insanın aklına hala reno ve tofaş geliyor, diğer markaların satış adetlerinin yükselmesi sevindirici, cıvıcın sadece benzinli motor seçeneği ile olan satış rakamı takdire değer, Türkiyede japonların bir dezavantajıda şirket, ticari filo vs, satışlarının çok düşük olması.
  • 306 ya binen biri neden yerli üretim symbol e binene fransız dükü der ki? dışardan okuyunca bile mantıklı gelmiyor. tartışma içeriğini bilmiyorum ama yanlış yorumlanmış gibi.


    feylesof civic şirketlere el atabilse satış rakamları uçar bence. ford renaultun büyük pazar payına ortak olmuştur. son zamanlarda kia rio veya era gibi markaları da görüyoruz şirketlerde.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ayhan1095

    Bizim millet Renault sever bize de saygı duymak düşer.
    Renault bu ülke insanının bütçesine hitap ediyor ve parçası, ustası da bol.

    düşük ve orta seviyeye yakın ailelerde araba alırken genellikle buna bakıyor zaten
  • symbol yada eranın çok satmasının sebebi ticari firmaların alması yada filo kiralamasının bu iki araç ile yapılması.bizim firmada kiralık araç kullanıyor ve Clio var.
    Yoksa son kullanıcılar tutup symbol yada Era'yı çok almıyorlar. Era nisbeten alınıyor ,özelliklede taksiciler tarafından .
  • Maalesef bircok konuda oldugu gibi klavye basinda yersiz ve gereksiz elestiri yapma hastaligimiz devam ediyor.

    Oncelikle Clio3 sahibi oldugumu belirteyimde yanlis anlama olmasin.

    Yillarca Reno ve Tofas teneke diye tabir edebilecegimiz, teknik ozellikleri cok zayif, cagdisi arabalari yillarca bizlere satip cok iyi paralar kazandilar. Gerci o donemlerde bu firmalarin yurtdisindaki asil sahipleri, ulkemizi adam yerine koymadiklari icin yeni modellerini getirtmiyorlardi. Oyak ve Tofas da yeterince bastirmiyordu belki getirtmek icin. Vatandasimizin satinalma gucu de azdi tabii. Yanlis hatirlamiyorsam bir iscinin Murat 124 satialabilmesi icin 10-15 yillik maasini arabaya ayirmasi gerekiyordu.

    Ilerleyen yillarda halkimizin alim gucu artti, uzakdogulu araclar rekabeti artirdi, 1999 da gumruk birligi nedeniyle yerli kazikcilarin koruma duvari da kalkinca, vatandas daha modern cok daha guzel araclari alma imkanina kavustular.



    Simdi Reno neden daha fazla satiliyo konusuna gelirsek. Bazi arkadaslarinda belirttigi gibi parca ucuzlugu, yerli uretim olmasi gibi faktorlerin yaninda ulkemizi sadece Istanbul veya buyuk sehirlerden bakarak degerlendirme hastaligimizda var maalesef(bende Istanbul'da oturuyorum). Halbuki Reno satis ve servis agi Edirne'den Kars'a ve hemen hemen tum ilcelerimize yayilmistir. Dolayisiyla orada yasayan vatandasimizin en kolay ulasabilecegi marka hem satinalma hemde servis acisindan Reno'dur. Arastirmadim ama arastirilirsa il ve ilceler bazindaki satislara bakilirsa Renonun neden cok sattigi daha iyi anlasilabilir diye dusunuyorum. Buyuk sehirlerimizin toplam nufusunu bilmiyorum ama 20-25 milyon civaridir diye tahmin ediyorum. Geri kalan 45 milyonun kucuk sehirler, ilce ve koylerde yasadigini unutmayalim.

    Ayrica Reno bildigim kadariyla ulkemizin yol ve iklim kosullarina gore araclarda birtakim ufak teknik duzenlemeler de yapiyor diye biliyorum.

    Reno markasinin avukati felan degilim ama ilk etapta aklima gelenleri yazmaya calistim, umarim anlatabilmisimdir...

    Patirti gurultu cikarmayalim kendi nacizane dusuncelerimdir..




  • aslında firmaların birbirini zorlamasıda güzel bişey.daha özenli yaparlar işlerini rekabet oluştukça.
    trabzon99 arkadaşım sana tamamen katılıyorum.ben antalyadan kastamonuya gittim bayramda ve geçtiğim her il ve nerdeyse ilçelerin birçoğunda hemde tam yolun kenarında hep reno servisi vardı ve bu insana açıkçası güven veriyor.
  • walla ben sahsen 21 ytl verıp 0km symbol aldım cokta memnunum sikayetımde yok araba benım ihtiyacımı goruyo o kadar.begenmeyen bınnmesın arkadas dunyada okadar lux firma var herkez ihtiyacına gore alıyo gonul ister bir lıcoln e binmek ama herkez her istedigine sahıp olamıyo
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.