Şimdi Ara

gelir vergisi beyannamesi ve stopaj iadesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Hem ev hem de iş yeri kira gelirimiz mevcut. 2019 yılı iş yeri kira gelirimiz istisna tutarının altına kalıyor ve beyannameye eklenmiyor. Bu kiralar için adımıza stopaj ödemeleri yatırılmış durumdadır.

    Ev kira gelirimiz istisna tutarının üzerinde kalıyor ve beyannameye ekliyoruz, dolayısıyla gelir vergisi çıkıyor.

    İş yeri için adımıza ödenmiş olan stopaj ödemelerini bu vergiden düşemiyor muyuz? (iş yeri kira bilgilerini ve ödenen stopaj kesintilerini beyannameye ekleyince hata veriyor).

    İş yeri kirası için adımıza ödenmiş olan stopaj ödemelerini daha sonra iade alabiliyor muyuz? Daha önce aynı durumdaki beyanname için GEKSİS sistemindeki iade girişini denediğimde "İlgili Gelir/Kurumlar Vergisi Beyannamesinde, İadesi Gereken Gelir/Kurumlar Vergi Bilgisi Girilmemiştir." uyarısı çıkıyor. Bu durumda vergi dairesine gidip iade talep dilekçesi mi vermem gerekiyor? Yoksa adımıza ödenmiş olan iş yeri kira stopajlarını iade almak mümkün olamıyor mu?

    Teşekkürler,







  • İşyerleri istisna tutarının altında kalıyor ise GMSİ beyannamesine sadece konut kira gelirlerini ekleyip beyan edeceksiniz. Ancak şunu unutmayınız işyeri kira geliri + konu kira geliri (istisnadan sonra kalan tutar) toplamı 40.000 TL'yi aşıyorsa işyerini de beyan etmek zorundasınız.

    Şayet dediğiniz gibi istisna hadlerini geçmiyor iseniz sadece konut kira gelirini beyan eder. Sonra çıkan vergiyi ödemeksizin içerideki iadenizden mahsup edersiniz. Fazla kalan tutarı ise iade alma hakkına sahipsiniz..
  • Dusemessin tabi ki de .Kendin diyorsun biri is yeri kira geliri icin odenecek vergi digeri de mesken kira geliri icin odenecek vergi . Verginin konulari ayri . Sayet is yeri kira gelirinide beyan etse idin o zaman dusebilirdin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UzakyolSurucu -- 1 Mayıs 2020; 17:8:46 >
  • sendman kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler cevap için..Sadece konut kira gelirini beyan ettik ve vergisini ödedik. İş yeri için adımıza ödenen stopaj vergilerini geri alabikmek için vergi dairesine gidip dilekçe mi vermemiz gerekiyor? GEKSİS sistemindeki iade girişini denediğimde "İlgili Gelir/Kurumlar Vergisi Beyannamesinde, İadesi Gereken Gelir/Kurumlar Vergi Bilgisi Girilmemiştir." uyarısı çıkıyor.

    Tekrardan teşekkürler,
  • orko7982 O kullanıcısına yanıt
    Öncelikle adıma yapılan kira kesintileri bölümünden kesintileri kontrol ettiniz mi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.