Şimdi Ara

Gelişim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hep yerli malı teknoloji diyoruz. Peki nedir yerli malı nasıl oluşur?
    Kısa kısa ve madde madde açıklayalım.
    1) Bir ürün oluşturmak için önce onu yapmayı bilmek mesela google sıfırdan oluştuğunu iddia edebilir miyiz yoksa android işletim sistemine linux demeyecek miyiz.
    Analiz: google basit bir site içi arama idi o zamanlar websitesi pek yoktu ve kendi ait bir logaritması olduğunu söylemeyiz. Android işletim sistemi ise hala linux tabanlıdır ve bundan kurtulabilmiş değildir bundan çok açık oluşuyor.
    2) Yerli olmayan ürünleri üzerinde düzenleme yapıp Türkiye menşeli yapmak doğru mu?
    Analiz: Evet geliştirilip özgün olma hedefi varsa bu makul ama şunu belirtelim amaç para kazanmak olmamalı sadece mesela turkcell t serisi amacı Türkiyede pazar oluşturmaktı oldu. Zte markalı t serisi olduğunu hatırlatıp meşhur yerli arama motoru yaani ye geçelim. us.ntent.com arama birimi alt yapı hizmetleri sunan amerika meşeli şirket yaani bundan çıkma eğer geliştirilirse özgün olabir.
    3) Yerli diye tanılıp sadece yüzde elli yerli olan ürünler ne anlam ifade ediyor.
    Analiz: her seride yüzde elli kalıyor üste doğru çıkmıyorsa karşı tavır almak gerek yükseliyorsa desteklemek lazım örnek olarak vestel venüs serisi gösterilebilir yüzde 42 yerlilikle başlayan seri şuan yüzde 57,50 çivarındadır. Artacağı kanaatindeyim beş yıl içinde yüzde yüzü bulacağını tahmin ediyorum.
    BAKIŞ AÇISI: YERLİ DİYE ÇIKAN ÜRÜNLER YÜZDE YÜZ YERLİ DEĞİL DİYE HEMEN TAVIR ALMAMAK LAZIM. DEVLERE VE YÜZDE YÜZ YERLİ ÜRÜNLERİN TARİHİ SÜREÇLERİNE BAKMAK LAZIM GELİR.
    sizce yerli ne demek

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.