Şimdi Ara

Gemi kaptani olmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Uzun suredir ne is yapmak istiyorum diye düşünüyorum. Ceng, hukuk, tıp hepsini araştırdım ama hiçbiri bana göre gelmiyor. Bir ugrasim, zevk aldığım bir şey yok. Galiba para istiyorum. En son gemi kaptanligini duydum. Maaslari dolgunmus duyduğum kadarıyla. Cok asosyal meslek diyorlar ben de asosyal olduğum için sıkıntı yok. Ailemi özlerim bir tek. Gemi kaptani nasıl olunur hangi bölümü okumak lazım bilgisi olanlar paylaşırsa hem ben hem de öğrenmek isteyen herkes faydalanmis olur. Simdiden teşekkürler.




  • Denizcilik lisesinden başla. Ek olarak bu meslek para için yapılmaz youtube'da gemi kaptanı(süvari bey) denizcinin yaşamı adlı kanalı takip et sonra karar verirsin

    ;)

  • Merhabalar.

    Aslında gerçekten de çok kritik bir karar anı diyebiliriz.


    Maaşlar Türkiye piyasasına göre son derece dolgun ama asosyallik konusunda bence daha fazla dikkat etmen gerekecek.


    Deniz hayatındaki asosyallik ve kara hayatındaki asosyallik inan siyah ile beyaz arasındaki kadar farklıdır.


    Denizde asosyallik var demek nankörlük olabilir. Karada alamadığın eğlence ve zevki gemide alabilirsin. Gemide sıkıntı olan şey, hayatını idame ettireceğin bir çevre. Kapalı bir konserve kutusu içerisinde yaşayacaksın sürekli.


    İnsanların kötü zamanları, psikolojilerinin çökük olduğu, mantık olmayan, her türlü iyi niyete uzak durumda olduğu zamanlar olacak ve sen onu uzaklaştıramayacaksın. İstesen bile yapamazsın. Gemidesin çünkü.


    Ailemi özlerim bir tek demişsin. Allah göstermesin acı bir haber aldın. Ne yapacaksın? O anki psikolojini düşünebiliyor musun? Karada en berbat işi yapıyor olsan zaten kanuni hakkın var bu durumlar için. Hadi bırak kanuni haklarını, ailemden daha mı değerli lan der bırakır yine ailene desteğe koşarsın değil mi? Peki gemide seyire denk gelirse, en yakın limana 1 haftadan fazla bir zaman var ise bunu nasıl yapacaksın?


    Denizcilik mesleği (kaptanlık veya makine sınıfı) gerçekten çelik gibi psikoloji isteyen, normal şartlarda kişilerin yapamayacağı, zoraki para vb nedenlerle yapmaya çalışanların da ya kısa sürede lanet ederek bıraktığı veya maalesef hayattan koptuğu sonuçlarla dolu olan bir meslektir.


    Bu konuda benimde bir blog sitem var. Burada dursun. Merak ettiğin bir konu olursa ister blog üzerinden istersen de buradan yardımcı olmaya çalışırım. Sonuçta bizim de yıllarımız geçti..





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.