Şimdi Ara

Gemi Makineleri İşletme Bölümü Hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hepimizin bildiği gibi bugün 2015-2016 lys sınav sonuçları açıklandı.Benim sıralamam ise 64.5.. civarı geldı düz hesap 65k diyelim,neyse konumuz bu değil.

    1.tercihime itü gmim
    2.tercihime ytü gmim
    .
    .
    .
    .
    bu şekilde gmimleri sıralamayı düşünüyorum(zaten tepi topu 4 5 tane var)

    Gecen sene itü 66.300 ile ytü ise 76.800 ile kapatmış.
    Sizce itünün gelme ihtimali nedir,açıkçası kalbim itüden yana.Bu sene sınav kolaydı sıraların çok oynamaya ihtimali var mı?Önceki senelerde sıralamalar ve puanlar çok acayip şekillerde ilerlemiş gerilemiş bu nedendir?bu Tarz sorulara,cevabı,yorumu olanlar varsa ve beni bilgilendirirse sevinirim.


    İnternette çok araştırdım fakat cidden iki üniversite ile ilgili adam akıllı,ele gelir bir şey bulamadım.(itü üniformalı ytü üniformasız,itünün kampüs tuzlada,ytünün kampus beşiktaşta tarzı şeylerden bahsetmiyorum)eğitim kalitesi,staj olanakları,staj süreleri,hocalar,okulların sosyallik durumu,daha bu şekilde sıralayabilirim.

    Kısacası kafamda sorular çok;fakat gerek ekşi sözlükte gerekse forumlarda yeteri kadar bilgi olmadığına,olan bilgilerinde kafa karışıklığına yol açtığını düşünüyorum.Bu konular hakkında bilgisi olanlar varsa buraya yazıp hem beni hemde bölümü tercih edecek olan arkadaşları bilgilendirirlerse sevinirim.Teşekkürler.







  • Ben de YTÜ gmim yazacağım, sıralamam 30k..

    araştırdığım kadarıyla yazayım, işin içinde değilim baştan söylüyüm

    1) senin ytü gmim çok yüksek ihtimal gelir.. İtü gmim geçen sene sıralaması yükselişe geçti 5k ilerledi, bu sene öyle devam eder mi fikrim yok; ama bence zor gibi..

    2) sınavın kolay olması okulun sıralamasına direk etkisi yok, puanı yükselir tabi ama bu önemli değil sıralama önemli, bu da tercih edenlerle alakalı bi durum..

    3) eskiden yüksekmiş gemi makine fakat bi ara okula alımla ilgili bi sıkıntı çıkmış, birçok öğrenci tercih edememiş.. zaten pek bilen de yok bölümü..

    4) itü ve ytü eğitim olarak kimse birisi iyi birisi kötü demedi.. hepsi aynı diyolar.. itibar açısından itü önde fakat staj ve iş imkanı bireysel diyen de var.. itü yü kayırma eskisi kadar yokmuş ama ayrı yeri varmış.. çok zıt görüşler var; dokuz eylül mezunu olup ya da ytü mezunu olup türkiyenin en iyi şirketlerinde çalışan da var.. ence de bireysel olarak geliştiğin sürece sıkıntı çıkmaz..

    5) staj süreleri aynı.. 3.sınıfın ikinci dönemi gemidesin 6ay boyunca.. onun dışında 6ay da tersane stajı yapman lazım..

    6) sosyal olanaklar ve hocalar; itü için saç sakalsız olması benim açımdan çok sıkıntılı ve de ortamın sosyallik bakımından yeterli olacağını düşünmüyorum tuzla'nın; mesela bazı günler belirli saate kadar okulda kalmak zorunluymuş, ders olmadığı halde.. forumdan birisi mülakatlara gitmişti ve orada vazgeçtim demişti.. zayıfsın demişler ve bildiğin azarladılar dedi egoistlik tavan sanırım öğretmenlerde genelleme yapmış olmayayım.. tabii geçmiş mülakatları ama okula kaydolmamış..

    7) ben ytü yazıyorum.. severek yazdığım için kendimi geliştireceğimi düşünüyorum.. o yüzden staj ve isimli okul olması benim için ikinci planda.. sen de eğer saç sakal üniforma sıkıntı aşırı sosyalim diyosan ytü ye yönel derim.. ama sosyallik önemli değil, saç sakal zaten uzatmam diyosan itü daha avantajlı diyenleri dinleyip itü yaz.. bu tabii benim görüşüm; belki bakış açın farklıdır, itü dışında yolum yol değil diyosan bir şey kaybetmezsin falan filan iyi düşün.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osurgan -- 20 Temmuz 2016; 21:23:54 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.