Şimdi Ara

Gençler neden umutsuz? Neden kaygılı? Neden depresifler ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
2
Favori
2.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Gençler neden mutsuz neden kaygılı neden geleceğe karamsar bakıyor dediğimde eminim ki bir sürü sebep sayacaksınız. Ülke gündemi çok hızlı değişiyor, bu ise insanlar da travmalara sebep oluyor. Özellikle siyaset, ekonomi, eğitimde ki eşitsizlikler, sınavlar, savaşlar, depremler, ailelerin beklentileri gençlerin umudunu kırıyor. İçinden geçtiğimiz Kovid dönemi zaten var olan sıkıntıları daha da arttırdı. Bunun neticesinde gençler yurtdışına kaçmak istiyor, kendi ülkelerinde durmak istemiyor. Yurt dışında şoförlük garsonluk gibi iş hayalleri kuruyor.

    Peki hiç mi çaresi yok gençler. Gelin birlikte konuşalım bu mevzuları. Bu problemleri konuşmak isteyip bir türlü psikolojik destek alamayan belki maddi imkansızlıklardan belki yaşadığı bölgenin elverişsiz olmasından .....

    Elimden geldiğince özellikle genç kardeşlerimize ücretsiz psikolojik destek vermek istiyorum.








  • Öncellikle güzel konu açmışsın değerli kardeşim eline sağlık.


    Ben de maddeler halinde yazayım:


    1- Türkiye ve Dünya ekonomik olarak bitik ve nihai çöküş geliyor.

    2- Toplumlar giderek çürüyor ve muhafazakar olmaya başlıyor.

    3- Her şeyin fiyatı astronomik olarak roketliyor.

    4- Kimse gençlere iş vermiyor.

    5- Esnaflar milleti ha bire kazıklıyor.

    6- Dünya gezegeninin kaynakları adil bir biçimde paylaşılamıyor ve herkes bir bencillik furyası içinde.

    7- Üçüncü Dünya savaşı ha geldi ha geliyor.

    8- Hükümetler işte adı var kendileri yok.

    9- Nüfus fazla, cahillik çok, ön yargılar roketledi.

    10- Silahlanma arttı hem yurtta hem Dünya'da.

    11- vb. gibi.

    neyin umudu neyin hayali allah aşkına ya. neyden umut duyalım veya neyle ilgili hayal kuralım?

    ülke sanki tüm başarısızlıkları üstüne çeken bir mıktanıs gibi. ülkede; adalet kalmadı, parasal güç kalmadı, eşitlik kalmadı, pasaport değeri kalmadı, globalde itibar kalmadı, eğitim zaten yok. neyden umut duyalım acaba?

    her sene onbinlerce işsiz veriyor ülke. her gün TL düşüyor, her gün bir şeylere zam geliyor. dolar ve euro her gün rekor kırıyor, her gün bi suçlunun tahliye edildiği haberlerini okuyoruz, her gün intihar edenlerin haberlerini okuyoruz.

    4 sene "üniversite" eğitimi verildiği sanılıyor ülkede ama o 4 sene o kadar verimsiz geçiyor ki, insan mezun olurken bana bir şey öğretmediler ben nasıl iş bulucam diyor. kendini geliştir gibi klişe laflara hiç girmeyin fırsat eşitliği diye bir şey var.

    şu ülkede b*ktan sayılan 30 yaşında şahin bile 30-40k olmuş adamlar 9-10 k birim paraya 6-7 yaşında camaro vs alıyor.

    yoksulluk sınırı olmuş 10 bin ülkede öğretmenden tut polise kadar herkes yoksul sayılıyor. vatandaşın vergileriyle milyonluk arabalarda pudra şekeri çekiliyor. vatandaşın 300 400 tllik borcunu bile mike mike alan ülke, cengizin milyonlarca dolarlık vergi borcunu siliyor.

    ülkede hali hazırda terör ve güvenlik sorunu varken birde milyonlarca savaş psikoloji içinde olan suriyeliler içeri alınıyor/alındı. şuan belki çok büyük sorun değil ama 10-15 seneye milyonlarca suriyeli özerlik istediğinde iş işten geçmiş olacak. büyük istanbul depremi beklenirken bile ülkenin tüm yatırımını istanbula yapıyorsan, bir il'e 16 milyon kişiyi sıkıştırıyorsan, o deprem gerçekleştiği gün tüm ülkenin altyapısı çöktüğünde ve onbinlerce belki yüzbinlerce kişi öldüğünde yine iş işten geçmiş olacak.

    zaten bu ülkede evlenmek ve çocuk sahibi olmak akıl kârı bile değil.

    milletin 400 birime aldığı konsola 8k birim veriyorsak, milletin 20-30k birime aldığı arabalara 1 milyon birim veriyorsak, 10-20 birime yediği kırmızı etlere 70-80 birim veriyorsak, 16 yıl okuyup işsiz kalıyorsak neyin hayalini kuralım söyler misiniz? daha yazılacak çooook hata ve yanlış var ama gözü açık olan herkes ülkenin halini görür zaten. kısaca umut ve hayalimiz yok insan ömrü çok kısa. normal bir hayat yaşamak için bile aşırı fazla çabalaman gerekiyor bu ülkede. yurtdışında millet zengin olmak için "aşırı" çabalar biz ise karnımızı doyurmak için "aşırı" çabalıyoruz. tek ve tek hayalim var o da ölmek. (gecenin 4 ü yazım yanlışlarına, imlaya vs çok dikkat etmedim kb.)

  • tip yok, para yok, iş yok, kız yok. depresif olmasın da napsın bu gençler.

  • Ne gibi çaresi olsun ki. Para yoksa ve kazanma umudu da yoksa kaygılanıp sıkıntıya düşmek çok normal bir durum.

  • tipsizlik




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maraz Alinin sağ kolu -- 27 Haziran 2021; 14:18:47 >
  • Öncellikle güzel konu açmışsın değerli kardeşim eline sağlık.


    Ben de maddeler halinde yazayım:


    1- Türkiye ve Dünya ekonomik olarak bitik ve nihai çöküş geliyor.

    2- Toplumlar giderek çürüyor ve muhafazakar olmaya başlıyor.

    3- Her şeyin fiyatı astronomik olarak roketliyor.

    4- Kimse gençlere iş vermiyor.

    5- Esnaflar milleti ha bire kazıklıyor.

    6- Dünya gezegeninin kaynakları adil bir biçimde paylaşılamıyor ve herkes bir bencillik furyası içinde.

    7- Üçüncü Dünya savaşı ha geldi ha geliyor.

    8- Hükümetler işte adı var kendileri yok.

    9- Nüfus fazla, cahillik çok, ön yargılar roketledi.

    10- Silahlanma arttı hem yurtta hem Dünya'da.

    11- vb. gibi.

  • lethal gun kullanıcısına yanıt

    Peki güzel kardeşim bu sorunların bende farkındayım ama bunları çözmek için ne yapmalı. Geleceği sürekli kaygı verici geçmişi de kötü ve depresif bir halde mi görmeli.

  • Parayla saadet olmaz klişelerini Bir kenara bırakırsak, Evet bu saydığımız şeyler için para lazım kendinizi geliştirip yeni dil öğrenip hayata daha umutlu bakmamak için herhangi bir sebep var mı ?

  • snotty1 S kullanıcısına yanıt

    Galiba evet ben ortamın pek değişeceğini düşünmüyorum açıkçası daha kötü olanlar için hazırlık yapılması şart bence. Evet geleceği kötü görmenin çaresi bilmiyorum aklımda değil.

  • Ben mesela üç türlü gelecek görüyorum:


    1- Dünya.

    2- Türkiye.

    3- Kişisel.


    Bunların ilk ikisi çok kötü ama sonuncusu yani üçüncüsü İnsanın kendi elinde tabi bu kaderin seni hangi yöne iteceğine bağlı.

  • yeterince çalışmadıkları için.


    gençlerin çoğu doğru düzgün ders çalışmaz, halbuki yeterince çalışsa lise mezunlarının yüzde doksanı şu an tıp kazanan bir öğrenci kadar soru çözebilir. kontenjan meselesinden bahsetmiyorum...

    lisede öğretmenlik yaptım, çocuklara sınav yaptık, çok basit sorduğumuz halde yüzde 90 dersten kaldı okulun. ders matematik tamam kolay değil ama derslerde çözdüğümüz soruları sorduk onda bile geçemediler. en sonunda sınav sorularını 1-2 hafta önceden derste çözdük, sınavda da bunları soracağız çalışın anlamıyorsanız ezberleyin bari dedik de okulun yarısı ancak geçti matematikten. sınav sorularını önceden verdiğimiz sınavda bile GENÇLER ilgilenmiyor dersle.


    bu gençler dünyanın en rahat dönemine denk geldiler, her şeyi robotlar yapacak insanlar da uzanıp yiyip içip keyfine bakacak diye düşünerek büyüdüler. sıkıntı var.





  • Benim sorunum şu ki, her şeye karşı ilgisizim. Yani özellikle dikkatimi çekmiyorsa, bir şeyi yapmaya yeltenmiyorum. Bu konuda ne yapacağımı bilmiyorum. Kendimi zorlayınca kötü hissediyorum. Aklımdan geçen hiçbir şey yok, kendimle özdeşleştirdiğim bir şey yok.

    Çözüm arıyorum tabii ama pek bir şey bulamadım, hep bir çıkmaz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Keşke depresif olsalar kendimi bunların arasında çok yalnız ve farklı hissediyorum. Herkes o kadar mutlu ki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zamanında bitcoin almadığım için depresifim. şimdi de düştüğü için kaygılıyım. uzun bir süre yükselmeyeceğini düşündüğümden umutsuzum. başka türlü mal mülk sahibi olmak gelecek inşa etmek için kendi adıma çıkar yolu göremiyorum
    ytd bu arada



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Avatarım Ağır Çekim -- 24 Haziran 2021; 15:41:57 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • lethal gun kullanıcısına yanıt

    O zaman benimde sana önerim şudur madem çevre değişmeyecek sen önce kendini değiştir ondan sonra kendi çevrendeki insanları değişime çagır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: snotty1

    Parayla saadet olmaz klişelerini Bir kenara bırakırsak, Evet bu saydığımız şeyler için para lazım kendinizi geliştirip yeni dil öğrenip hayata daha umutlu bakmamak için herhangi bir sebep var mı ?

    yazılım öğrenin demeyi unutmuşsun.

  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt

    Hocam dersler konusunda haklısınız bir şey söyleyemem sizin uzmanlık alanınız olduğu için ama Benim ilgilendiğim kısım ise gençler neden başarısız asıl bu konuya odaklanmak gerekiyor gençler bizden ne istiyorda biz onları anlamıyoruz. Sınavda başarısız olan bir çocuğun kağıdına bakınca herkes ortak bir yorumda bulunur başarısız tembel gibi ama asıl altta yatan pskolojik boyutunu kimse düşünmüyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • funky-nd kullanıcısına yanıt

    Benim durumum tam. İşin kötü tarafı bir öğrenci olmama rağmen iyi sayılabilecek bir para yaptim ama onu bile kumarbaz mentalitesi ile batırdım. Hepsi ülkedeki zor koşullardan koşullardan dolayı. Kendimi kurtarabilecegimi düşündüm ama günün sonunda elime verildi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • equallyworthless kullanıcısına yanıt

    Peki bu zor koşullar hep böyle süre gidecek mi değiştirmek için herhangi bir planınız var mı


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • snotty1 S kullanıcısına yanıt

    Plan falan yok hocam hayatım karardı benim gençliğimi doğru düzgün yaşayamadım. Çirkinim zeki değilim diye insanlar hep asagiladi alay etti. Para kazanmak istedim kazanacak gibi oldum fakat kaybettim her şeyde başarısız oldum. Sanki kaybetmeye programlanmışim gibi her alanda kaybediyorum. İntihar edeceğim çok yakında.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • peki Daha önce probleminizi çözmek için ne yaptınız ve sonucu ne oldu

  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.