Şimdi Ara

Genel Hız Düşüklüğü Problemi Çözümü - Modeme Gelen Hızı Alamama Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
3
Favori
19.208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba

    İnternet hızınızın modem ve kontrollerde 16 Mbps olmasına rağmen 1-2-3 Mbps değerlerine kadar düşük seviyelerde kullanmanızın sebebi : Santral sorunudur ! Santral ayarlaması yapılması ile bu sorun ortadan kalkacak ve modem de gözüken hızı alabileceksiniz. Yazıyı okuyarak anlayabilirsiniz...


    Hikayenin başlangıcından itibaren anlatıyorum.

    Eylül 2014 - Eylül 2016 Tarihleri arasında 2 Yıl tahaddütle D-Smart kullandım. Bu süre içerisinde en iyi kullandığım internet diyebilirim. Genel olarak yurt dışı ping değerlerim bulunduğum bölgeden dolayı hep iyidi fakat. D-Smart kota girmemesi olayları hız problemi olmaması genel olarak en sorunsuz kullandığım servisti. D-Smart Mega paketiyle daha cazip gelmişti Aylık 90 TL ödüyordum.

    2 yıl tahaddüt bitince :

    16 Mbps + 150 GB (Upload Dahil Değil) Kota + D-Smart HD Mega paketini 60 TL X 12 Ay olarak anlaştık (ekstra olarak kullanmasam da TP-Link modemi de bende bıraktılar)

    İndirim gayet güzel geldiği için kabul ettim. Kullanmaya başladım.

    1 ay geçtikten sonra 1 gün bakım tarzı birşey oldu gece yarısı (2 yıl da neredeyse hiç kesinti bakım vs olmadı). Sonrasında sabah internet Adil Kullanım Kotası girmiş gibi çalışmaya başladı. Modeme baktığımda 16 Alan internet speedtest ve diğer servislerde çakılmış halde çalışıyordu.

    Aradığımda sorunu çözemiyorlar sürekli kablolara-modeme-pc vb gibi ekipmanlara b*k atıyorlardı. Sonrasında dedim ay başını bekliyeyim bunlar akk soktular beni düzeltemediler de. Otomatik sistem düzeltir dedim. Fakat bu da sorunu çözmedi.

    Sorunun santral kaynaklı olduğu kesindi. Çünkü aynı bina da herkes 10+ hızlar alırken eski kablolarla (ben yeni çekmiştim cat5 üzerinden) ben 3 Mbit zor alıyordum.

    40 gün civarı bekledim her gün aradım çözemediler. Sonra mecburen iptal ettirdim. 1 Ay kullandığım hizmet için iptal bedeli 350 TL çıkardılar. D-Smart bu yönünü biliyorum kapatacaksanız D-Smart almayacaksınız herşeyi faturaya indirim diye giriyorlar. Uydu alıcısından memnun olduğum için onu kapatmak istemedim. Teklif sundular. 30 TL X 12 Ay boyunca uydu kullanın bu bedeli yansıtmayalım. Bende kabul ettim.

    D-Smart kapattıktan sonra Turk.net başvurdum. Ev telefonunda tahaddüt olduğu için taşınmadı yeni bir port ile hizmet aldım. Turk.net 3 güne aktif oldu 13 Mbps hız aldım. Fakat ora da şöyle bir aldatma oldu. 150 GB hız içerisine upload dahil etmişler. Müşteri temsilcisini aradığınızda biraz zorlayınca sağa sola soruyor ve evet dahil diyor. Ayrıca ping değerleri D-Smart'dan daha yüksek.

    Dipnot olarak Turk.net üzerindenwww.noip.com adresine erişemiyorsunuz. Dünyanın en büyük dynamic dns hizmeti size kapalı. Fakat turkcell-ttnet ve vodafone girebiliyor.(diğerlerini test etmedim. avea ve turkcell mobile da kapalı). Bunu da btk şikayet ettim yalan dolan ifade vermişler btk'ya bana da doğru düzgün açıklama yapamadılar. Oyalıyorlar sürekli.

    Neyse konumuza dönelim.

    Turk.net 20 Şubat 2017 tarihinde bakım yapacağını sms ile bildirdi. 20 Şubat 2017 tarihinde internet gitti. Apartmanda diğer kullanıcıların hepsinde internet olduğu için genel bir bakım olduğu kesindi. Çevre de Turk.net kullanan arkadaşların sadece internetleri kesildi.

    4 gün boyunca internet gelmedi. Sonrasında telefon da biz size sinyal gönderiyoruz siz alamıyorsunuz dediler. Modemi tekrar kurun dediler. Tekrar tekrar kurduk arkadaşım da bende fakat gelmedi. En son modemi VDSL modunda çalıştırıp kurduğumuzda link aldı fakat bölge de VDSL yok. Sonra tekrar ADSL dönünce internet geldi. 2-3 Mbps olarak.

    Telefon ettiğimiz de saçma sapan önerilerde bulunuyorlar.

    Kablolar bağlantıları bozuk ( Hat yeni çekildi diyorum )

    Modem size internet veremiyor (Netgear D7000 kullanıyorum diyorum)

    Bilgisayar arızalı diyorlar ( 5+ cihazda denedim diyorum )

    Beni deli etmek için ellerinden geleni yaptılar. Sonrasında hattınızı iptal edebilirsiniz biz bunu çözemeyiz dediler.

    Şuan yeni bir sisteme geçtik bu sistem sadece "Superonline ve bizde var dediler".

    Sonrasında arkadaşım telefon etmiş saatlerce uğraşıp şans eseri adam akıllı işten anlayan birisini bulup santral üzerinden ayarlamalar yaptırmış ve sorun çözüldü.

    İnternet hızları 13 çıktı.

    Türkiye'ye 25 MS gibi değerler atıyoruz. Fast Patch moduna almayı başaracak müşteri temsilcisine ulaşabilirsek bunu da iletmeye çalışacağız bu da 1 ay sürer sanırım.


    Biraz uzun oldu belki ama ben bu sorunu daha önce D-Smart ile tecrübe edinip internet üzerinde ki yazıları görünce ve bundan bir kaç gün önce tekrar bir çok kişinin bu tarz sorunlar ile karşılıp internet servis sağlayıcıların sözlerinin üzerine birşey diyemedikleri için düşük hızlara mahkum bırakılmasını engellemek adına umarım bilgilendirici bir yazı olmuştur.



    ekleme : Şimdi aklıma gelen bir olay ise bahsettiğim arkadaşım ttnet kullanırken 3 mbit alabiliyordu. Turk.Net geçince 13 yükseldi. Muhtemelen aynı santral sorunu orada da vardı. Aynı port üzerinden bir anda 13 aldı. Yani bilgisiz çalışanlar ve umursamaz şirket politikaları yüzünden mağduriyetlerin bitmesi imkansız.







  • Mahalle bakkaları bile Turk.net den daha iyi ve düzenli yönetiliyor. Kimsenin kimseden haberi yok. Her arayışınızda kayıt oluşturup sonradan sizi aratıyorlar. Aradığınızda bilgili insana ulaşma şansınız %1. O ulaştığınız kişinin de bilgisi olsa bile yetkisi olmuyor. Teknik ekibe aktarıyorum diyor.

    Telekom sürekli lisans dağıtıyor. Yakında 1 000 tane falan olacak herhalde Internet servis sağlayıcıları. Biz bile başvursak muhtemelen izin alırız.

    Bizim gibi düzensiz yönetilen ve denetlemenin olmadığı 3.dünya ülkelerinde gayet normal karşılanacak şeyler ama insan sinirlenince iyi şeyler düşünüyor kendini yoruyor.
  • Teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tşk.
  • teşekkürler...
  • Sonunda çözebilmişsiniz sevindim. Maalesef müşteri hizmetlerine bakan elemanların çoğu klasik şeylerin dışına çok zor çıkıyor. Olayın mantığını kavrayıp yapan elemana denk gelmek çok zor oluyor. Aslında böyle elemanların bilgilerini alıp onlara bağlanmak lazım. Ama teknik olarak böyle bir şey mümkün olur mu bilmiyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: atomcu

    Sonunda çözebilmişsiniz sevindim. Maalesef müşteri hizmetlerine bakan elemanların çoğu klasik şeylerin dışına çok zor çıkıyor. Olayın mantığını kavrayıp yapan elemana denk gelmek çok zor oluyor. Aslında böyle elemanların bilgilerini alıp onlara bağlanmak lazım. Ama teknik olarak böyle bir şey mümkün olur mu bilmiyorum.

    Biraz sıkıntılı oldu ama çözebildik sonunda. D-Smart 40 gün geçmesine rağmen çözemedi eğer orada çözmüş olsam 360 TL çöpe atmamış olacaktım hem de daha iyi bir internet kullanıyor olacaktım. Ama şans işte bilgili insanların denk gelmesi gerekiyor.

    Benim bu yazıda anlatmak istediğim size söylenenler ezbere şeyler ile uğraşıp vaktinizi ve sabrınızı harcamayın. Direkt olarak bu sorunun çözümü karşı taraftır. Boş yere kablo-pc-modem kurcalamanın anlamı yok. Sorunun kaynağı servis sağlayıcı.

    Umarım yardımcı olur örnek teşkil eden bir konu olur. Google baktığınızda diğer forumlarda da bu tarz bir sürü konu mevcut. Burada da önceki zamanlarda açılan bir kaç tane gördüğüm konuya yanıt verip buraya yönlendirdim.

    Umarım herkes sorununu çözer.




  • bende türk telekomda bu sorunu yaşıyordum özellikle akşam saatlerinde internet çok kötüydü ping yükseliyor hız düşüyordu ama bu arada modem değerleri hep sabitti bugün dsmarta geçtim ama altyapı yine telekomda bakalım olacak mı sorun şimdilik iyi gibi ama işin içinde telekom olunca herşeyden şüphelenebilirsiniz eğer yine devam ederse zaten santral kaynaklı olduğu yüzde 10000 kesinleşecek ve buna göre hareket edeceğim.Zaten santral kaynaklı çünkü herşeyi denedim tt de iken.
  • teşekkürler
  • Konu doğru bu çözüm için adam akıllı işini bilen bir müşteri temsilcisi gelmesi şans bu yüzden iptal edip sıfırdan yeni port ile bağlantı yapılması lazım.
  • SkeironnWH S kullanıcısına yanıt
    Haklısınız.Saha ekipleri Türk Telekom'dan geliyor. Ben tedbirimi almıştım cat5 kablo çektim. 8 kablodan 2+2 şeklinde 2 hatta kullanıyorum. Fazla konuşamadılar taktı ucunu gittiler sadece.

    Adamlara ben 16 alıyordum. 13 düştü diyorum. Burada nasıl alıyorsun diyorlar.8 anca gelir diyorlar. Yalan söylüyoruz sanki ahua....
  • türk telekom bunca yıldır insanları gereksiz yere uğraştırdı haksız kısıtlamalar uyguladı milletin verdiği parayı gasp etti kalite 0 verilen hızlar komik haa adamlar bizim ilçenin 10 km uzaklıktaki mahallesine yani bulunduğum yere vdsl getirmiş orası ayrı bir konu ama kullanımın yoğun olduğu yerde vdsl yok diğer çoğu caddede vdsl var bizden uzak caddede vdsl var bizim caddede yok şansa bak bunların doğru yaptığı bir iş olmaz mı arkadaş yahu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuna152 -- 6 Mart 2017; 16:40:32 >
  • suan aynısını Turknet ıle yasıyorum 5 kez btk sıkayet ettım sayısızkez musterı hızmtlerıne belırttım sıkayetlerımı ama cozum yok 51 mbit dıye sattılar ama suan 0.5-3mbit arası bır hızım var ne soyledıysem laftan anlamadılar saçma sapan bahaneler uydurdular da uydurdular ben bastırıncada enson bızbaktık sorun bulamadık dedıler sorun degıl sız bırsey yapıyorsanız ben yaparım dedım ve bugun dılekce gonderdım kapatılması ıcın suan baska ıss arıyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nuh_2009

    suan aynısını Turknet ıle yasıyorum 5 kez btk sıkayet ettım sayısızkez musterı hızmtlerıne belırttım sıkayetlerımı ama cozum yok 51 mbit dıye sattılar ama suan 0.5-3mbit arası bır hızım var ne soyledıysem laftan anlamadılar saçma sapan bahaneler uydurdular da uydurdular ben bastırıncada enson bızbaktık sorun bulamadık dedıler sorun degıl sız bırsey yapıyorsanız ben yaparım dedım ve bugun dılekce gonderdım kapatılması ıcın suan baska ıss arıyorum

    Biraz uğraşmanız gerekecek bilen kişiyi bulmak için. İnternet üzerinden destek formu açın detaylı olarak anlatın her şeyi. Ertesi gün ararlar.
  • anlattım resmler ekledım bu kadar onlarla ugrasana kadar 4 yasındakı oğlumla uğrassam cıddı manada soyluyorum oğlum okumayı oğrenırdı oyle saçma sapan konusuyorlarkı artık dayanacak gucum kalmadı bunlarla ugrasmak ıstemıyorum gordugum kadarıyla bırcok Turknet mustersı aynı sorunu yasıyor ama çözüm bulabılen yok
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nuh_2009

    anlattım resmler ekledım bu kadar onlarla ugrasana kadar 4 yasındakı oğlumla uğrassam cıddı manada soyluyorum oğlum okumayı oğrenırdı oyle saçma sapan konusuyorlarkı artık dayanacak gucum kalmadı bunlarla ugrasmak ıstemıyorum gordugum kadarıyla bırcok Turknet mustersı aynı sorunu yasıyor ama çözüm bulabılen yok

    Mahalle bakkaları bile Turk.net den daha iyi ve düzenli yönetiliyor. Kimsenin kimseden haberi yok. Her arayışınızda kayıt oluşturup sonradan sizi aratıyorlar. Aradığınızda bilgili insana ulaşma şansınız %1. O ulaştığınız kişinin de bilgisi olsa bile yetkisi olmuyor. Teknik ekibe aktarıyorum diyor.

    Telekom sürekli lisans dağıtıyor. Yakında 1 000 tane falan olacak herhalde Internet servis sağlayıcıları. Biz bile başvursak muhtemelen izin alırız.

    Bizim gibi düzensiz yönetilen ve denetlemenin olmadığı 3.dünya ülkelerinde gayet normal karşılanacak şeyler ama insan sinirlenince iyi şeyler düşünüyor kendini yoruyor.




  • malesef
  • Arkadaşlar konuyu hortlatıyorum:)
    Benimde benzer sorunum var ama daha kötü durumdayım . Bulunduğum yer türk.net'egöre 35mb destekliyor ama ttnet 16 veriyor ancak. Paketim 16 olmasına rağmen ben 5 mb hızı geçemiyorum . Bu hız bazen uzun süreli olarak 0.10mb gibi hızlara kadar düşüyor.
    Geçen yine milyonuncu kez aradım dedim hızım 0.10mb , değerleri kontrol etti sorun yok dedi ve standart olarak benim modemime , dns ayarına en sonra kablolara suç attı. Hepsini kontrol ettim sorun yok diyince de biz zaten 16mb'e kadar diyoruz 16mb demiyoruz hattınız bunu kaldırıyor dedi. Yani 0.10 mb hız almamı normal olarak açıkladı ...Şikayet kaydı oluşturun dedim akk geçmişsiniz hız nedeniyle şikayet oluşturmam imkansız dedi , 2-3 saat sonra tarifeniz yenilenecek o zaman tekrar arayın dedibide utanmadan...

    Sonra şikayet oluşturdum , 1 gün sonra mesaj geldi " hattınız kontrol edildi sorun bulunamadı " Tekrar aradım ve ya arkadaşın benim ankastre kutuma gelen kabloyu kontrol etmesini istemiştim ben kontrol eden olmadığı halde nasıl böyle mesaj gelir dedim . Kontrol edilmiş dedi. Adamın benden habersiz gelip kutuya bakması imkansızken oturdukları yerden direk kontrol ettik sorun yok diye sisteme bilgi giriyorlar birde utanmadan...




  • Arkadaşlar merhaba, benim bir problemim var çözemiyoruz. Yardımcı olursanız sevinirim. Geçen hafta RüzgarNet aboneliği yaptırdım. 16 Mbps paket ile ancak binadaki kutuda 15900 kbps, evdeki kabloda da 15300 kbps civarı hız varken, kabloya modemi bağlayınca hız 2,5 ila 3 mbps arasına düşüyor. 3 tane ayrı modemle denememize rağmen hepsinde sonuç aynı. Problem ne olabilir, nasıl çözebilirim?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başımda bela on günü geçkindir uğraşıyorum. Bir hatadır D-Smart’tan hizmet alındı. 40gb Kotalı Fiber tarifede, limit aşımı 1.0mb hıza düşürülüyordu.

    24mbps limitsiz fiber tarifeye geçiş için neredeyse on gün, bir Ordu çalışanla konuştum. Güncellemeydi, sorundu, bugün-yarın derken zar zor geçiş talebim alındı ve 5 gün sonra geçişim yapıldı.

    Sonra birkaç saat normal hızda kullanım sağladım fakat sonra sistem yine kota aşımında olduğu gibi hızımı 1.00mbps ile sınırlamaya başladı.

    Modemi kapatıp açıyorum 25mb, bir dakika sonra yine 1.00mb.

    Görüşmediğim kimse kalmadı. Çalışanlar teknik olarak yetersiz ve yetkisiz. Derdimi anlatacak kimseye ulaşamıyorum. Bu süreçte arıza kaydı da verdim 19 ocakta. Ne arayan var ne soran.

    Kendim koşturayım dedim sonra Telekom'da bu işe ve bölgeme bakan kişinin arkadaşım olduğunu öğrendim. Ne gerekiyorsa yaparım geleyim modem değiştireyim sinyal yenileteyim filan ilgileniyor sürekli fakat onların sisteminde D-Smart'tan gönderilmiş bir arıza talebi bile düşmediği için yardımları kısıtlı.

    Rehin alınmış gibi enayi gibi durmuş çaresiz bekliyorum.

    Sinir hastası oldum. Cinnet geçireceğim artık.





  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.