Şimdi Ara

General HT500 Set akıllı oda termostatı kullanıcı yorumları ve önerileri (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
599
Cevap
20
Favori
69.970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gs10hagi

    iyi günler Ozan Bey, ben de sizin çok büyük katkılarınızla ht 500 alıp kullanmaya başladım tabi hemen program ayarlarını da kendime göre gece 19.7-19.8 gündüz 19.9-20 olacak şekilde yaptım.
    size sormak istediğim kombim vitopend 100 üzerinde 6 kademe kalorifer petek ayarı var bunu hangi ayarda tutmak daha iyi ve tasarruflu olur şu an 3. kademede tutuyorum ve program modunda 30 dakika çalışınca mesela 20 den 20.2 ye getiriyor sonraki program 19.9 olduğu için kombiyi kapatıyor sonra sıcaklık 19.9 a düşüyor ve kombi 30 dakika daha çalışıyor. bu ayar iyi mi yoksa kombinin derecesini mesela 5 e getirsem yarım saat çalışınca sıcaklığı 20 den 20,4 e getirse daha mı verimli olur yani her saat yarım saat çalışması mı daha iyi olur yoksa atıyorum mesela 2 saatte bir yarım saat çalışsa mı daha iyi olur.
    cevabın için şimdiden çok teşekkürler...

    Merhaba.Ben her zaman düşük sıcaklıkla çalışması taraftarıyım. Bu şekilde ısı dalgalanmalarının önüne geçmiş oluyoruz . Yani odayı birden 1-2derece arttırmak doğru değil. Bu durumda terleme hastalanma olabilir. Isıtma yavaş olsun cihaz çok çalışsın termostat az yapsın sorun değil.

    Biz ısı pompasını 37 derecede tıtuyoruz. Bazen 4 saat çalışıyor ama inverter olduğu için düşük güçte çalışıyor. Size de tavsiyem kombiyi düşük sıcaklıkta tutmanız. Yani sıcaklık ayarı oda derecesini arttıracak kadar yüksek ama birden sıcaklığı arttırmayacak kadar düşük olmalı bence.


    Buna karşılık diğer forumlarda kombinin 65 derecede olmasını öneren kişiler de var ama bu bana göre doğru değil. Kombinizi düşük sıcaklıkta çalıştırınca inverter ısı pompası-klima mantığıyla çalıştırmış olursunuz. Bu da sağlıklı ve ekonomik yoldur.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ozan Artun O kullanıcısına yanıt

    Ozan bey ilk çiziminideki gibi HT500 ü monte ettim. Şimdilik sorun yok gibi tekrar teşekkür ederim.


    Diğer bir konuda yardımlarınız olursa sevinirim. Ofimde kullanıyorum bu cihazı. Biz sabah 8 gibi açıyoruz ve akşam 18.30 gibi kapatıyoruz. Her odada klimada mevcut. 22 derece ideal sıcaklık diye düşünüyorum. Nasıl bir program önerirsiniz. Ekonomik olması ön planda. Teşekkür ederim

  • drtroy D kullanıcısına yanıt

    Selam. Çözümün işe yaradığına sevindim.


    En çok üşüyen kişinin üşümediğini söylediği en düşük sıcaklık ideal sıcaklıktır. Mesai günlerinde açılış saatinden 30 dakika önce ısıtmanın başlaması, kapanış saatinden 1 saat önce ısıtmanın kapatılması uygun olabilir. Eğer ofisin izolasyonu iyi değilse ve içerisi hızlı soğuyorsa, o zaman çıkış saatine kadar vana açık kalabilir. Ben termostatın çalışmasını istemediğim saatlerde dereceyi 5'e düşürüyorum. o zamanlarda ısı pompası çalışmıyor. Siz de bu şekilde bir ayar yapabilirsiniz . Fazla mesai yapacağınız zamanlarda programlamayı bozmadan HT500ü manuele alıp çalıştırabilirsiniz... Her türlü mod değişikliğini cepten ve termostat üstünden yapabiliyoruz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozan Artun -- 25 Kasım 2020; 9:21:43 >
  • 3 kat icin modem olayini cozdum. Ust katlardaki ismi degistirilemiyen routerlari acs point olarak kurdum. Zemin kattaki ana modemin adini da digerleri ile ayni yaptim. Sifreler de ayni oldugu icin hangi kata goturduysem, ayni modemi gormus gibi baglantiyi kurdu.

    16 si gecesi normalde 60 derecede calistirirken o gun 55 e cektim. Pompa gucu %100 e ciktigi icin gerek duyulmaz demistim fakat 55 derecede en ust kattaki termostatin bulundugu oda sicakligi gec isindi, hatta istenilen sicakliga ulasmadi nerdeyse.
    Programlamada yapamiyorum cunku gunduz ev sicakligi 22.5 altina inmiyor ya da her gun calistirmak gereksimi duymuyoruz. Hangi gun calistirilip durduracagimiza o gun karar veriyoruz.
    Sorum su;

    - isiyi 60 dereceden 65 dereceye cikarsam yakit durumu nasil olur ? Ekonomi acisindan.
    - bir de 3 katli bir ev icin kombi isisi kac olmali ? (Dis cephe kaplama mevcut, tesisat yeni, petekler yeni, kombi yeni...)

    Bilen bir arkadas ya da yasamis bir arkadas tuketimden vs den bahsedebilirmi biraz ?


    General HT500 Set akıllı oda termostatı kullanıcı yorumları ve önerileri

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Uzun araştırmalar ve forumdaki 24 sayfa tüm yorumları okuduktan sonra bende ht500 set termostati aldim ve bugun elime ulaştı ilk olarak forumdaki arkadaşlardan yardim talebim kombi termostat modemi arasındaki bağlantıyı yaparken kombideki bağlantı noktası neresi olacak kombim eski tip vaillant vuw atmotech Manuel ayarlı Manuel saatli tip kapağı açtım kartin altındaki numaralı klemensi buldum herhangi boş bir tanesine mi takmam gerek yoksa belirli bir numara var midir klemensin bir tarafında 7-8-9 numaralar var altında 21V yaziyor diger tarafta L N ve toprak hattı var ki pompanin kablolari geliyor bunlara geriye 3-4-5 kalıyor 3 ve 4 e birbirine köprü atılmış 5 tamamen boşta ve onunda altında 230V yaziyor ben eve tasindigimda kombi evde mevcut olduğu için önceki durumunu tam olarak bilemiyorum yardımlarınızı bekliyorum

    General HT500 Set akıllı oda termostatı kullanıcı yorumları ve önerileri

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Herkese merhaba, cihazı alalı 1 hafta oldu. Daha öncede konuya yazmıştım termometre doğru ölçüm yapmıyor olabilir diye. İnternetten güvenilir bir Termometre sipariş ettim henüz test edemedim bu hafta içi gelecek ürün.

    Bu gece farkettiğim bir şey oldu. En soğuk olan odaya götürdüm termometreyi. Elektrik bağlantısını kestim pil ile çalışır bıraktım sıcaklık 22 derece ayarlı ev modu. Termometre 22.1 e düştüğünde elektriğe bağladım. Termometre yarım saat sonra 23.3 gösteriyordu sıcaklık. Yani kombi yanmıyor ve gece saat 02:00 oda sıcaklığı 1.2 derece yükselemez.

    Burada iki seçenek var, sanırım termometre pilleri şarjlı pil ve elektrik ile bağlantı kurulduğunda wifi olarak kullanmak için bu gerekli zaten, termometre ısınıyor piller şarj olduğu için ya ürüne elektrik geldiği için.

    İkinci seçenek ise termometre'nin bozuk olması. Bu konuda deneyimli olan ya da bir süre pille daha sonra elektrik ile enerji verip kullanabilecek bir arkadaş var mı sıcaklık derecesinde bir oynama olur mu acaba. Belki de kronik bir sorun bilemiyorum ama çok güven vermiyor aldığımdan beri. Çalışma prensibi iyi ama ekran sıcaklık açma kapama güven vermiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Dün gece yazmıştım termometre fişe takılıyken oda sıcaklığını yüksek gösteriyor doğru göstermiyor diye. Bu sabah termometre fişe takılı kombi yanmıyor saat 13:15 oda derecesi 24.3. fişten çıkarıp pil modunda saat 13:58 22 derece. 2.3 derecelik sıcaklık farkı var 45 dakikada.

    Ev çok korunaklı ara kat ve bu fark imkansız. Pili çıkartıp sadece elektrikle enerji aldığımdada aynı problem devam ediyor belki piller şarj oluyor ısınıyor dedim ama onunla da alakası yok.

    Sadece pille çalışırken doğru ölçüm yapıyor cihaz. Wifi ile kullanamadığım için pille akıllı oda termostatı olmaktan çıkıyor. Değerli arkadaşlar sizin cihazlarında böyle bir sorun var mı? Varsa direk hakem heyetine gideceğim eğer yoksa değişim talep edeceğim.
    General HT500 Set akıllı oda termostatı kullanıcı yorumları ve önerileri
    General HT500 Set akıllı oda termostatı kullanıcı yorumları ve önerileri

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bende 15 gün önce internet üzerinden aldim cihazı içinden çıkan pilleri taktım 3 gün önce fark ettim pil yeri tek diş düşüyor sonra boş gösteriyor ardından full gösteriyor. Dediginiz gibi adaptör ile kullanınca 1,5- 2 derece birden artıyor isi bence içindeki anakart ısınıyor ve dereceye etki ediyor. Konum özelliği doğru çalışmıyor ve adaptörü cihazdan çıkartırken eğer tuş kilidi açıksa kendi kendine istenilen sıcaklığı basıyormuş gibi yükseltiyor. Bugün iade işlemi baslattim firma ile de görüştüm elimde 250 set modelini kullanıyorum ve memnunum yeni cihaz ile denemek istediğimi söyledim bakalım ne olacak göreceğiz...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • covidondokuz C kullanıcısına yanıt
    Bende termostati bugun bağlayıp aksamdan itibaren denemeye başladım gece programlamasi yapmak için forumdaki programa örneklerine bakacağım sırada yazdıklarınızı görünce dikkat ettim kombi çalışmıyor ama sıcaklık gitgide yükseliyordu malum programlama çalışması için cihazin fişte olmasi gerekiyor ki bunun ne kadar saçma bir durum olduğunu simdi farkediyorum yatak odası ile salon arası 8metre internet modemi salonda ara koridorda wifi güçlendirici var termostat onu görmüyor mecburen termostati koridorda bir yere koydum kısacası odamda bir derece vardi resimleri koydum onun degerine gore uygulamadan kalibre ayari yapınca düzeldi gibi bu gece deneme yaptıktan sonra durumu tekrar bildiririm General HT500 Set akıllı oda termostatı kullanıcı yorumları ve önerileri General HT500 Set akıllı oda termostatı kullanıcı yorumları ve önerileri




  • ekinoks_26 E kullanıcısına yanıt

    merhaba dün akşam internetten aldığım termostat geldi ve ht 500 ile karşılaştırma şansım oldu. Dün akşam 7 gibi ikisini aynı odaya, aralarında biraz mesafe bırakarak koydum. 2-3 saat sonra aynı sıcaklık değerini yakaladılar çok sevinmiştim. bu arada ht 500'ün pillerini çıkarıp sadece elektriğe bağlı bir şekilde test ettim. ben pille çalışırken doğru ölçüm yapıyor sanmıştım ama tam tersiymiş. Her şey çok iyi gidiyordu taa ki sabah uyanana kadar. Sabah uyandığımda dijital termomete 24,1 derece ht 500 23,4 derece gösteriyordu.


    3-4 saat aynı derecede gidip sonra tekrar dereceler arasında fark çıkması hiç sağlıklı değil. sonra bu sabah evden çıkarken 08:17 gibi kalibrasyon ayarı ile dijitale sabitledim. şu an uzaktan bağlandığımda ev sıcaklığı 24,8 gözüküyor ki muhtemelen yanlış bir ölçüm. Sizin ölçümlerinizide çok merak ediyorum siz de sonuç nasıl olacak acaba.





  • @ekinoks_26 @Tarkan41 sabah aldığım sonuç bu şekildeydi bu arada Tarkan bey siz iade için 15 gün geçtikten sonra mı konuştunuz firmayla ben de iade etmek istiyorum 15 günü geçti 1 ay olacak ayıplı mal olarak yollayabilir miyiz? Bir de elektriğe bağlı iken cihaz ısınıyor diye ben de düşünmüştüm ama dün o şekilde kullandığımda dijital termomete ile orantılı gitti uzun bir süre asıl pille ölçüm yaparken bence sıkıntılı. çünkü pil ile çalışırken enerji tüketimini minimize ediyor bence sensör içinde öyle. Dün firma ile görüştüğümde gerçi prizdeyken ısındığı için biz yazılımsal olarak -1 derece gibi bir kalibrasyon yaptık dedi. neresinden tutsan elinde kalıyor.



    sabah ki fotoğrafta bu arkadaşlar. mesela ben 24 dereceye ayarladım ısıyı. bu fotoğraftada anlaşıldığı gibi sıcaklık 24.1 olmuş ve kombi hala kapanmamış ve tasarruf sağlanmamış oluyor. bugün istasyona en yakın odada tekrar test edeceğim ürünü. bakalım sonuç ne olacak

    General HT500 Set akıllı oda termostatı kullanıcı yorumları ve önerileri




  • Ben 14 ncu gün iade açtım aldığım siteden daha sonra firma ile görüştüm sikintilari anlattım teknik servis kontrolü sonrası iade yapabileceklerini söylediler veya değişim yaparız dediler ben ht 250 set kullanıcısı olarak kesinlikle hayal kırıklığına uğradım özellikleri var ama doğru çalışmayacak ise ne işimize yarayacak ki


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekran ışığını açık tutarsanız termostat, Oda sıcaklığını olduğundan yüksek gösterir. Çünkü ışık,termostatın sıcaklığını arttırıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • General HT500 Set akıllı oda termostatı kullanıcı yorumları ve önerileri

    Ht500 oda termostatı neme hassas. Nem yükselince hissedilen sıcaklık da yükseliyor. Ht500 hissedilen sıcaklığı veriyor.Nem%61 olunca 0.5 derece yüksek göstermiş. Zaten doğrusu da bu olmalı..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ekinoks_26

    Uzun araştırmalar ve forumdaki 24 sayfa tüm yorumları okuduktan sonra bende ht500 set termostati aldim ve bugun elime ulaştı ilk olarak forumdaki arkadaşlardan yardim talebim kombi termostat modemi arasındaki bağlantıyı yaparken kombideki bağlantı noktası neresi olacak kombim eski tip vaillant vuw atmotech Manuel ayarlı Manuel saatli tip kapağı açtım kartin altındaki numaralı klemensi buldum herhangi boş bir tanesine mi takmam gerek yoksa belirli bir numara var midir klemensin bir tarafında 7-8-9 numaralar var altında 21V yaziyor diger tarafta L N ve toprak hattı var ki pompanin kablolari geliyor bunlara geriye 3-4-5 kalıyor 3 ve 4 e birbirine köprü atılmış 5 tamamen boşta ve onunda altında 230V yaziyor ben eve tasindigimda kombi evde mevcut olduğu için önceki durumunu tam olarak bilemiyorum yardımlarınızı bekliyorum

    Selam.Dikkat ettiyseniz orada 3 ve 4 girişlerinde köprü var. Tahminime göre 3-4 girişleri termostat girişi.



    Eğer tahminim doğruysa şu yapılmalı.Uzun bir kabloyla 3 hattından çıkılıp HT500Modemin NO girişine girilmeli. 2. bir kablo 4 nolu hattan çıkıp HT500 modemin com girişine girmeli. Bu şekilde HT500 modem , 3 ve 4 girişlerindeki hattı kapatıp açarak kombiyi yönetir. Ancak bu söylediklerim tahminidir. Kombi servisi ya da elektrikçi bunu yapmalı.


    Eğer kombi çalışırken kırmızı kablonun 4 nolu girişi ya da 3 nolu girişi çıktığında, ısıtma kesiliyorsa yani kombi kalorifer tesisatına giden hat soğuyorsa 3 4 hatlarının termostat hattı olduğu doğrulanmış olur.





  • Ozan Artun O kullanıcısına yanıt
    Ekran ışığını kapatmanın bir yolu var mı çünkü fişe takılı oldugunda hiç kapanmıyor bizde müdahale edemiyoruz
  • Ozan Artun O kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler kombimin yetkili servisi bizim ürünümüz degil diyerek montaj yapmayacagini söyledi özel serviste gelmedi 50 tl lik is için kombinin karti yandı ben ödedim dedi izlediğim montaj videolarinda "köprülü klemensi bulun" dedigi için o olacağını düşünerek gözümü karartıp bende bağladım 3 ve 4 e ama 3 com a 4 no ya gibi gibi belirleme yapmadım 2 gündür kullanıyorum aslında ben programlanabilir özelliği için almıştım ama o özelliğin wifi olmadan çalışmıyor olmasi çok can sıkıcı geldi her daim bir fişe bağlı olması ile pille ayni işlevi yapamıyor olması mantıksız pil yeterli gelmiyorsa 4 pilli olsun 6 pilli olsun böyle olacağını bilseydim ht300 set alırdım ama sanirim onda da programlama saatlik yapılabiliyor bunu şu yüzden söyledim dediğim gibi forumda bu konudaki bütün yorumları okudum ve size de tekrar teşekkür ediyorum Ozan Artun hem bunca insana bıkmadan usanmadan cevap vererek firmanın kendisinden bile cok daha faydalı olmuşsunuz ve olmaya devam ediyorsunuz hemde yapmış olduğunuz algoritma gerçekten çok iyi iş çıkarıyor saygılar




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ekinoks_26

    Teşekkürler kombimin yetkili servisi bizim ürünümüz degil diyerek montaj yapmayacagini söyledi özel serviste gelmedi 50 tl lik is için kombinin karti yandı ben ödedim dedi izlediğim montaj videolarinda "köprülü klemensi bulun" dedigi için o olacağını düşünerek gözümü karartıp bende bağladım 3 ve 4 e ama 3 com a 4 no ya gibi gibi belirleme yapmadım 2 gündür kullanıyorum aslında ben programlanabilir özelliği için almıştım ama o özelliğin wifi olmadan çalışmıyor olmasi çok can sıkıcı geldi her daim bir fişe bağlı olması ile pille ayni işlevi yapamıyor olması mantıksız pil yeterli gelmiyorsa 4 pilli olsun 6 pilli olsun böyle olacağını bilseydim ht300 set alırdım ama sanirim onda da programlama saatlik yapılabiliyor bunu şu yüzden söyledim dediğim gibi forumda bu konudaki bütün yorumları okudum ve size de tekrar teşekkür ediyorum Ozan Artun hem bunca insana bıkmadan usanmadan cevap vererek firmanın kendisinden bile cok daha faydalı olmuşsunuz ve olmaya devam ediyorsunuz hemde yapmış olduğunuz algoritma gerçekten çok iyi iş çıkarıyor saygılar

    Merhaba,


    genelde insanlar teşekkür etmiyor. Bilgiyi alıp arkasını dönüp gidiyor. Böyle olunca benim de cevap yazma isteğim kırılıyor.


    bu konuda hassas olduğunuz için ben teşekkür ederim.



    1-)Cep telefonunda programı açtığınızda üstte 3 çizgi var. Buraya tıklayın sonra altta ayarlar ı tıklayın oraya girdikten sonra Ekran ışığı seçeneği var buradaki butonu sola çekerseniz ekran ışığınız kapanır.


    2-)Hiç fark etmez. 3 ten çıkan coma da girebilir noya da. Yeterki biri noya diğeri coma girsin. Siz doğru bağlamışsınız.


    3-) Termostat, internete bağlıyken oldukça fazla güç çekiyor. Maalesef bu durumda 10 tane de pil olsa kısa sürede biteceği için bu mümkün değil.


    Çözüm şu olabilir. Yüksek kapasiteli bir power bank alırsanız bununla prize bağlıymış gibi prizden bağımsız çalıştırabilirsiniz. Ama o da en fazla 4-5 gün gider. Sizin bulunduğunuz yerde priz mi yok?





  • Ozan Artun O kullanıcısına yanıt
    🙈 gözümün önündeki şeyi görmemişim tekrar teşekkür ederim Ozan Artun siz ve sizin gibi forumlarda uzun zamandır süregelen konularda hala yazıyor olmak insanlara fayda saglamak cok değerli buradaki bilgilerin çoğunu firmaların müşteri hizmetleri bile veremiyor bu sekilde bilgi ve tecrübelerini paylaşarak sorunların aşılması sağlandığı gibi firmalarda bu konuları takip ederek müşteri odaklı gerçek arge çalışması yapabilir

    Peki ht 300s set konusunda ne dersiniz benim için programlama önemli uzaktan erişim olsa da olur olmasa da çoğunlukla evde mutlaka birileri oluyor çünkü ama sanırım 500set deki gibi yarim saatte bir degil saat basi program yapılabiliyor bu da yapılan algoritma hassasiyetini bozar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ekinoks_26

    🙈 gözümün önündeki şeyi görmemişim tekrar teşekkür ederim Ozan Artun siz ve sizin gibi forumlarda uzun zamandır süregelen konularda hala yazıyor olmak insanlara fayda saglamak cok değerli buradaki bilgilerin çoğunu firmaların müşteri hizmetleri bile veremiyor bu sekilde bilgi ve tecrübelerini paylaşarak sorunların aşılması sağlandığı gibi firmalarda bu konuları takip ederek müşteri odaklı gerçek arge çalışması yapabilir

    Peki ht 300s set konusunda ne dersiniz benim için programlama önemli uzaktan erişim olsa da olur olmasa da çoğunlukla evde mutlaka birileri oluyor çünkü ama sanırım 500set deki gibi yarim saatte bir degil saat basi program yapılabiliyor bu da yapılan algoritma hassasiyetini bozar

    Bende HT300 de var yani HT300 setin kablolu olanı. Eğer HT500ü prizle kullanmak istemiyorsanız HT300 set alabilrsiniz. Saat başı bir konfor bir eko modu olarak tanımlarsanız yine benzer hassassiyeti alırsınız.



    Yani şöyle olmalı. Mesela 22.5 derece olsun istiyorsunuz.


    Eko 22.5

    Konfor 22.0 olur


    saat 22.00 eko

    Saat 23,00 konfor

    saat 00.00 eko

    saat 01.00 konfor


    Bu şekilde de olur. Ama yukarıdaki mesajlarda da söyledim. HT300 ün ölçüm hassasiyeti 0,25 dir.Evet inanması güç ama derece gösterme hassasiyeti 0,5 olduğu için termostat yapma hassasiyeti 0,25 dir. HT500ün derece gösterme hassasiyeti 0,1 olduğu için termostat yapma hassasiyeti 0,5 dir.




    Yani HT300 set aldıktan sonra dereceyi 22,5 olarak ayarlarsanız, Oda sıcaklığının 22,8 ile 22,2 arasında dalgalandığını göreceksiniz. Bu durumda saat başı program değişikliği yapmanıza gerek kalmayacak.



    Neden? Çünkü HT300 set , oda sıcaklığı 22,8 olduğunda sıcaklığı 23 derece olarak gösterir ve ısıtıcıyı durdurur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozan Artun -- 2 Aralık 2020; 11:44:35 >




  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.