Şimdi Ara

Gerçek Seçim Sonucu Analizi-Genç Kardeşlerim Okusun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Her seferinde aynı şeyi yaşıyoruz. AKP'nin ilk döneminden sonra yapılan seçimlerden bu yana seçimleri sosyal medyadan takip eden birisiyim. Sosyal MEdyaya bakarak gaza gelinmemesini söyledim ki bunu yalnızca ben yapmadım, tecrübeli insanlar da söylediler. Burası azınlık, güzel bir azınlık ama azınlık işte.

    biliyorum, bazılarınız yalnızca burayı dikkate alarak gaza gelmedi. mitingler kalabalıktı, muharrem ince iyi bir hava yakalamış gibi göründü. aslında yakaladı da, adam %31'lere yakın oy aldı. mitingler olmasaydı alacağı oy %25'i geçmezdi, %6 dediğimiz şey de 3-4 milyon insana tekabül ediyor, o yüzden mitinglerinin çoşkulu geçmesi aslında sonuçla paralel bir görüntü veriyor.

    toplumun her kesiminden insan tanıyan biriyim. anne tarafım muhafazakar, hatta fazlasıyla muhafazakar. çoğu rte'nin bu ülkenin başına gelen büyük bir nimet olduğunu düşünüyor. adamların tek derdi din. onlara göre rte, dini yücelten, ülkeyi dinle buluşturan biri. şanlı osmanlı'nın yeniden doğuşu olarak görüyorlar. onlar için bu durum çoğu zaman yeterli oluyor. rte ister 54343 odalı saray yaptırsın, adamlar "itibar" diyorlar. isterse rant için ağaçları kessin, aynı kişiler bu kez "rte çalışıyor, vardır bi' bildiği" diyorlar.

    insanlara salak demeyin, bu düşünce yanlış. bunu yapmamalıyız, anlayın işte. çomar, aptal falan diyerek hiçbir şey değişmez. akp'ye oy veren insanların motivasyonu bizimkinden çok farklı. bunu kabul etmek gerekiyor. mesela kiminin hayatında bilim, üretim, sanayileşme, hak, adalet, hukuk, herkese eşitlik gibi şeyler değerli iken kiminin hayatımda din çok öenmli bir faktördür. hakeza kiminde milli duygulara da yer yoktur. biri allah'a küfür etse umrunda olmayabilir, milliyetçi duygularla hazırlanmış bir klip görse eeeee der geçer, 15 temmuz'da erdoğan'ın konuşmasını tekrardan dinlediğinde yüzümü ekşitip "hadi be oradan" der ama ergenekon davalarında haksız yere yatan insanların dramını hatırladığında içi cız eder; söylediğim gibi motivasyonlar farklı. akp'ye oy veren kitle ise allah'a küfür eden birini görse çıldırır, tekbir çekerken kendinden geçer, milliyetçiliği son raddede yaşar ama haksız yere hapse giren birini duyduğunda "yapmıştır bir şeyler," der, "durup dururken beni niye içeri atmıyorlar?" diye ekler. motivasyonlarımız farklı. rte bir sanatçı gibi bu kitlenin zihnini işliyor; kazanıyor da. ki bu saatten sonra rte'nin kuklası olsa o da bu ülkede %40'tan aşağısını görmez.

    RTE Türk siyasetinde yepyeni bir sayfa açmakla kalmadı büyük kitlelerin nasıl yönlendirileceğini de Türk siyasetine kazandır.

    bu ülkenin muhafazakarlığı değişmeyecek, bununla yaşamayı öğrenmemiz lazım. en azından bi' otuz sene daha bu topraklarda sağ hakimiyetini sürdürecek, ki gelen suriyeliler ve onların mantar gibi üreme durumu göz önüne alındığında(vatandaşlık alacaklarını düşünüyorum) belki daha da uzun sürecek.

    medya akp'nin medyası oldukça insanlar değişme eğilimi göstermeyecek. akp seçmeni zaten son derece sadık bir kitle ama farklı şeyler görmeyince hiç farklılaşamayacaklar. internetin, sosyal medyanın gücü diyorsunuz ama akp'ye oy veren 50+ yaş üstü insanların önemli bir çoğunluğu(neredeyse tamamı) interneti kullanmıyor. sabah gazetesi ve a haber hükmü altındalar. a haber, chp-pkk bağlantısı haberi veriyor, bu insanlar chp'nin pkk'nın aynısı olduğuna inanıyor. pkk ile masaya oturan akp'nin varlığını unutuyorlar, bazıları ise hatırlasa da"reis de hata yapar be" diyebiliyorlar. sabah gazetesi "meral akşener, fetöcü çıktı!" diyor, bu insanlar aynı gün "meral, fetö lideri olabilir." diyebiliyorlar. halbuki fetö ile birçok şey yapan akp'nin ta kendisidir (17-25 Aralık Öncesine Kadar. Zaten inkar etmiyorlar) ama aynı kitle yine "reis kandırıldı." diyip işin içinden çıkabiliyor. adamlar medya tarafından anbean zehirleniyorlar, o yüzden bu devran kolay kolay değişmez dostlar.

    eğer bir şeyleri değiştirmek istiyorsanız söyleyeyim. değişim, insanlara "çomar" demekle gelmeyecek. bu aşikar. gerçi dediğim gibi bence kolay kolay değişebilecek bir düzen de mevcut değil. o yüzden değişime olan inancınızı baltalayıp akp'ye oy veren herkese çomar da diyebilirsiniz, sizin tercihiniz. zira ben umut etmeyi bıraktım.Kimine göre aydınlık bir türkiye, hayal ettiğim bir türkiye asla mümkün olmayacak gibi duruyor. Kimine göre de bu yanlızca AKP ile mümkün.

    Yukarıda yazdıklarım hem kendi fikrim hem de birkaç arkadaştan alıntıdır. Sonuca gelince sabah yine aynı iş yerine gelip aynı işi yapmaya başladık. Benim hayatımda değişen birşey yok! Sizinkinde varsa bilemem. Yani siyaset iyi güzel ama hayat devam ediyor. Allah Bu coğrafyada yaşayan istisnasız herkesin gönlüne göre versin.

    NOT: Ben Oy kullanmadım. Sebebi RTE' ye karşı olmak değil. RTE' nin özünü seven biriyim.(AK Partinin yanlışlarının ve RTE' nin yanlışlarının hepsini de kabul ederek. Ama Ak Parti çok yanlışlar yaptı düzeltilmesi çok zor olan yanlışlar hem de.)Tüm bunların doğal sonucu Ben Siyasete karşıyım. Bulaşmayın taraf olmayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İbnulCevzi -- 25 Haziran 2018; 13:53:35 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.