Şimdi Ara

Gerçek Zamanlı Olarak Oyunları Türkçeye Çeviren Programlar (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
20
Favori
12.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Bıyıklı Bey kullanıcısına yanıt

    O bende de var çözemedim orda windows 11 felan bişeyler yazıyor benimki windows 10 belki ondandır ama oyuna kaptırınca çokta takılmadım.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: BayTuruncu

    O bende de var çözemedim orda windows 11 felan bişeyler yazıyor benimki windows 10 belki ondandır ama oyuna kaptırınca çokta takılmadım.

    Zaten oyuna kaptırınca gözün görmüyor fakat çözümü var mı merak ediyorum o uyarıda sarı çizgi sadece Windows 11 de kalkıyor gibi birşey diyor
  • Bıyıklı Bey kullanıcısına yanıt

    Ben karşılaşmadım böyle bir şeyle ama pek de önemli değil. Daha ciddi sorunları var programın. Bir kere pencereli tam ekranda çalışacağı söylense de, çoğu oyunda çalışmıyor, pencereli iken çalışıyor sadece. O durumda da her oyun tam ekrana yakın pencereye izin vermeyebiliyor veya uygun çözünürlüğü ayarlamak gerekiyor. Hem çoğu oyunda (hala) altyazı arka planı olmadığından program metinleri düzgün algılayamıyor. Sorunlar, sorunlar. Teknolojinin geldiği bu ileri noktada o kadar gereksiz ve saçma sorunlar ki bunlar. Oyun firmaları, yapımlarına otomatik makina çeviri eklemeliler. Tercihe bağlı isteyen kullansın. Çok mu zor sanki. (Ruslar yapıyor) Ama yapmıyorlar. Hayır bunu yapmıyorsun, bari altyazı arka planı koy ve metinlerinde saçma sapan, eğri büğrü font kullanma da çeviri programını kullanabilelim veya madem dil desteği sağlayamıyorsun, bari dil dosyalarına şifre koyma da, insanlar yama yapabilsinler.... Sorunlar... Sorunlar... Gereksiz ve olmaması gereken sorunlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lostideas -- 5 Kasım 2023; 22:22:1 >




  • Başarılı.



    Gerçek Zamanlı Olarak Oyunları Türkçeye Çeviren Programlar


    Gerçek Zamanlı Olarak Oyunları Türkçeye Çeviren Programlar


    Gerçek Zamanlı Olarak Oyunları Türkçeye Çeviren Programlar




  • Evet, Cold War oyununda iyi çalıştı fakat şu anda Tintin Reporter Cigars of the Pharaoh oyununda saçmalıyor ve bozuk, anlamsız karakterler gösteriyor. Halbuki The Invicible oyununda ise iyi çalışıyor. Düzgün çalışmamasının ana sebebi olarak altyazıların arka planının olmaması veya tam koyu olmamasını görüyordum. Ancak bu iki oyunda da koyu olmasa da arka plan var fakat oldukça açık renkli bir arka plan olduğu için programın düzgün çalışmamasını anlamlandırabiliriz. Bununla beraber bu iki oyunda arka plan koyulukları hemen hemen aynı, ikisi de açık renkli arka plana sahip ama birini çok bozuk çeviriyor, diğerinde ise sanki koyu-siyah arka plan varmış gibi iyi çeviriyor. Sanırım bunun da sebebi şu olsa gerek. The Invicible oyununda arka planda çok fazla değişen renk ve desenler yok. Çöl gibi tek renkli bir arazide yürümek çevirinin stabil olmasına sebep oluyor olsa gerek. Mesela Robocop oyununda da altyazıda arka plan olmamasına rağmen iyi çalıştı program. Bunun da sebebi font renginin çok belirgin olması muhtemelen.


    Bu arada programda yaşadığım sinir bozucu sorunlardan dolayı yine alternatif aradım fakat bulamadım. Bulan olursa lütfen yazsın. Ayrıca hep "specify th window..." özelliğini kullanıyordum.Yaşadığım sorundan bir de orijinal metni görmek maksadıyla, eskiden olduğu gibi search ile çeviri ve ocr penceresi kullanayım dedim ama çalışmadı. Neden böyle oldu ki? Bu program da çok sorunlu ve sinir bozucu. Bir de bazen ayar değiştirince kitlenip hata veriyor vs. Gelen güncellemeler de hiç işe yaramadı. Keşke sorunsuz, iyi çalışan bir program olsa da onu kullansak... :-(





  • Mort programı gayet düzgün çalışıyordu düne kadar. artık geç çeviriyor.Çeviri kısmında sadece siyah boş altyazıları çıkıyor bazan çeviriyor bazen çevirmiyor.eski çevirdiği altyazıları ise hemen algılıyor ve çeviriyor yeni bir yazı çıkınca altyazı kısmı siyah boş olarak çıkıyor belli limit mi var çeviri için anlayamadım

  • nesetcan N kullanıcısına yanıt

    deepl ile çeviri yapıyorsanız kısıtlı, google a geçin.

  • nesetcan N kullanıcısına yanıt

    Uygulama bende dll hatası verip açmıyor, ne ettiysem açılmadı, nasıl yapacağım yardım edecek varmı acaba

  • Şuanda Screen translate ve Mort translate var Screen translate biraz daha zahmetli sürekli tuşa basıp çevirmen gerekiyor mort translate ise Anlık çeviriyor indirmek istiyen arkadaşlar olursa:

    Screen Translate:

    Gerçek Zamanlı Olarak Oyunları Türkçeye Çeviren Programlar
    Gerçek Zamanlı Olarak Oyunları Türkçeye Çeviren Programlarforumchess
    Güncel - Screen Translator İndir | Artık Bütün Oyunlar Türkçe!
    https://forumchess.com.tr/resources/screen-translator-indir-artik-butun-oyunlar-turkce.26/

    Mort Translate:

    Gerçek Zamanlı Olarak Oyunları Türkçeye Çeviren Programlar
    Gerçek Zamanlı Olarak Oyunları Türkçeye Çeviren Programlarforumchess
    Güncel - Mort Translate İndir | Anlık Çeviri Programı
    https://forumchess.com.tr/resources/mort-translate-indir-anlik-ceviri-programi.105/




  • aminoasit A kullanıcısına yanıt

    merhaba ben uygulamayı kurdum ama oyunda farklı renkler ile yazılan yazıları çevirmedi bunu nasıl düzeltebilirim biliyor musunuz

  • pantholon P kullanıcısına yanıt

    Konuya yazılmış açıklamaları okuyun lütfen

  • MK1'i bu programla oynayıp bitirdim gayet başarılı.

  • Hayalci kullanıcısına yanıt

    Bendede dll hatası verdi ilk önce uyarıda yazanları kendisi tarafından açılan sayfada çözmeye çalıştım olmadı daha sonra 32 bit sürümünü indirdim o zaman program açıldı.

  • Bende Palia MMo Tarzı bi oyun için indirdim hazır ayarları da kurdum ama algılamıyor oyunu bir türlü pencere modunada geçmeme rağmen Yardım Edebilicek varmı Programı başlattığımda kendi üstündeki yazıları çeviriyor oyunu yakalatamadım bir türlü

  • amenifus16 A kullanıcısına yanıt

    Bazen iyi çalışıyor, bazen çalışmıyor. Somut ve net bir sebebi olmayabiliyor. Önceki mesajlardaki açıklamalar ve bilgileri kullanabilirsiniz. Altyazının siyah arka planı olması önemli ama bu durumda bile bazen çalışmayabiliyor.

  • Birkaç oyun oynadım M.O.R.T Sayesinde sadece şöyle bir garip sorun var.' kesme işareti bulunan çoğu kelimeyi çevirmiyor veya sapıtıyor. Örneğin: "I'm ready for now." cümlesindeki I'm kelimesini "11 dakika" olarak çeviriyor sürekli genelde yada "11m" olarak.Çözümü var mı bilmiyorum ama kesme işareti olunca sapıtma ihtimali olabiliyor.Onun dışında normal bir cümlede sapıttığını nadiren gördüm.İşe yarar bir program özellikle çevirisi gelme ihtimali olmayan oyunları oynayabilirsiniz.Boşuna kuyuya taş atıp geri sekmesini beklemek gibi ,yama beklemeyin gerek yok.

  • Böyle hatalar alıyorum MORT uygulamasından nasıl çözebilirim?

    Gerçek Zamanlı Olarak Oyunları Türkçeye Çeviren Programlar


    Gerçek Zamanlı Olarak Oyunları Türkçeye Çeviren Programlar
  • @lostideas @aminoasit ikinize de çok teşekkürler. Çok güzel açıklamışsınız yeni deneme fırsatı buldum inşallah sorunsuz çalıştırabilirim.

    Mobil için de Ekrana Çevir (screen translate) adlı uygulamayı kullanıyorum.

    Gerçek Zamanlı Olarak Oyunları Türkçeye Çeviren Programlar

    Ücretsiz kısmı reklam içeriyor maalesef ama reklamları kaldırdığınız zaman %90-95 oranında kaliteli çeviriyor. Yeni güncellemeyle de metni seçmeden metnin üstünde çeviriyi göstermeye imkan sunuyor.

    Ancak akışkan aktif yazılarda pek verimli değil çünkü çeviri simgesine basmanız gerektiğinde yazılar çeviri sürecinde geçiş yapmış olabiliyor.

    Bunun yanında bir çok program kullandım gerçekten en iyi ve kaliteli çeviri sunan uygulama bu oldu benim için. İnşallah mobilde ihtiyacı olan arkadaşların da yardımcısı olabilir.





  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.