Şimdi Ara

Gerçekten Laptop Almalı Mıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar arkadaşlar. Hayatta en cok kullandığım şey laptopum. Bir çok laptop eskittim.
    Şimdi de üniversiteye geçeceğim ve yeni bir laptop alacağım. 10 gündür saatlerce alacağım laptopu araştırdım en son bir kaç model arasında kaldıktan sonra bir anda kendime, ben bu laptopu almasam ne olur? diye sordum.

    Elimdeki laptop pek yorulmadı gibi hissediyorum.i5 4200u işlemcisi ve 4gb rami var. Evet eski bir bilgisayar ama ilk güne göre çoook büyük bir performans zayıflığı yok.

    Kırığı çıkığı da yok

    Laptopu genellikle video film dizi izlemek, youtubeda takılmak . Zaman zaman ses kayıtları yapmak (gitarla ve kondensatörlü mikrofonla) video editlemek, harici ses kartım ile beraber gitar calmak için kullanıyorum . Asla oyun oynamıyorum . Cubase , Adobe premiere gibi yazılımlarda zaman zaman kasmalar oluyor (ilk aldığımda da oluyordu hala oluyor gayet doğal.) bundan kurtulsam iyi olur az çok canımı sıkıyor.

    4000 TL verip yeni bir bilgisayar almaktansa, 4 gb ram ekleyip 256 gb ssd eklesem bu bilgisayar ne duruma gelir ? Lütfen bilgili arkadaşlar yardımcı olsun.

    Bilgisayarın bilgileri..


    Mikroişlemci
    Intel Core i5-4210U Intel HD Graphics 4400 ile (1,7 GHz, 3 MB önbellek, 2 çekirdekli)
    Bellek
    4 GB 1600 MHz DDR3L SDRAM (1 x 4 GB)
    Video Grafik
    NVIDIA GeForce 820M (2 GB DDR3 ayrılmış)
    Sabit Sürücü
    500 GB 5400 rpm SATA







  • Teknolojisi eski

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de bu bilgisayarın bir kaç tık üstü var.

    i7 4510u
    840m
    8gb ram

    Dediğin işler için ram ve ssd takviyesi çok rahat yetecektir. Oyun falan oynamak istersen bütçen de varsa güçlü bir laptop alırsın. İlla oyun diyorsan konsol alırsın bunun yanına o da yeter.
  • Ekran kartını ve işlemcini güçlendirmek uzun vadede iyi olabilir. Ram'inin de en az 8GB olması lazım kullandığın yazılımlara bakarsak. Eğer şu an memnunsan yazdığın eklentileri yapıp bir süre daha kullanabilirsin cihazını ama zamanla yetersiz kaldığını hissetmeye başlarsan, cihazını değiştirmeyi düşünebilirsin.
  • Dostum video film falan izlemek icin ideal pcin bosuna masraf edip yenisini alma zaten bu zamanda alinmaz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilk çıktığında birinci nesil lenovo x1 carbon almıştım. kaç yıl oldu hala kullanıyorum. upgrade etmek istesem zaten bu cihazda mümkün değil. boşver kullanmaya devam et. hatta şöyle düşün. eski bilgisayarınla yeni bilgisayarın arasında elde edeceğin fark ödeyeceğin paraya değer mi? değmez ise alma. devir ekonomi devri.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.