Şimdi Ara

Gerçekten Zor Bir Ram Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • DDR 3 corsair (2 si LP) 4 adet 4 gb lik ram setine sahibim. Anakartım asus p7p55d-e lx  . Şöyle bir sorun yaşıyordum . Hepsini taktığım zaman 16 gb görüyor lakin 8 gb kullanılabilir görüp aktif olanı 5.57gb veriyordu. Dedim ki en azından görüyor oyunlarıma yetiyor elleşmeyeyim çünkü ramları bu kombinin dışında kullanınca sadece 8 gb görüyor (hepsini taksam dahi ) veya da MemOK! hatası veriyor. Baya bir süre (1 seneye yakın) böyle kullandım. Dün oyun oynarken HDD birden kendinden geçip devre dışı kalıyordu. Bir kere daha yaptı HD TUNE ile tarattım sıkıntı çıkmadı sistemi sıfırladım düzeldi vs vs ayrı bir konu.


    Ram kombinini değiştirelim belki ondan hata veriyor diye düşündüm değiştirdim bu sefer MemOK! yanmadan monitöre görüntü vermemeye başladı. Bazen MemOK! hatası veriyordu, ışığı yanıp sönüyordu... Sonra bir şekilde açtım sıralamasını yaptım 4 slota da taktım fakat bu seferde 4 gb görüyor kullanılabilir olanı 3-2 gb veriyor , üstünde 16 gb corsair ram seti takılı olmasına rağmen. Durup dururken bunu neden yapsın ?


    Dün 22.00 sularında söktüm ramları 22.30 da bu olayı yapmaya başladı . Şunu da farkettim en sağdaki (anakarttan en uzak olan slot ) mavi slota takınca 4 gb görüyor haliyle. Lakin o hariç diğer 3 slota ram takınca açılmıyor , monitöre görüntü vermiyor . HDD sata kablosu ile SSD sata kablosunun yerini değiştirmiştik ama ondan değildir diye düşünüyorum.


    Şu sorunu çözenin 7 göbek sülalesine dua ederim hatta alnından öper havaya kaldırırım . Tamircilerden falanda korkuyorum keza tanıdığımda yok şehirde .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Porch -- 7 Ocak 2021; 23:14:52 >







  • 2 x DIMM, Max. 8 GB, DDR3 1333(O.C.)/1066/800 Non-ECC,Un-buffered Memory

    2 x DIMM, max. 8 GB,DDR2 1066 (O.C.) / 800 / 667 MHz Non-ECC, Un-buffered memory

    Dual Channel memory architecture

    "*DDR3 and DDR2 memory can not be used simultaneously

    Use DDR3 memory modules on the black slots and DDR2 memory modules on the blue slots."

    ** Refer to www.asus.com or user manual for Memory QVL (Qualify Vendor List)

    *** When installing total memory of 4GB capacity or more, Windows® 32-bit operation system may only recognize less than 3GB. Hence, a total installed memory of less than 3GB is recommended.



    -güncel bios Sürüm 0702

    2011/05/04




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi potti34 -- 7 Ocak 2021; 14:20:48 >




  • potti34 P kullanıcısına yanıt

    daha da açarsak hocam?

  • Porch kullanıcısına yanıt

    DDR3 and DDR2 memory can not be used simultaneously



    aynı anda hem ddr2 ve ddr3 kullanılamaz


    toplamda en fazla 8gb destekler




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi potti34 -- 7 Ocak 2021; 19:21:28 >
  • potti34 P kullanıcısına yanıt

    iyide hocam ramlerimin hepsi ddr 3 zaten. ddr2 ve ddr3 ü aynı anda kullanmaya çalışmıyordum. Zaten sorun birden oldu sistemi komple sıfırladım şu anda yine 4 gösteriyor yine 4 gösteriyorr

  • sen 4 tane ram nasıl takabiliyorsun onuanlamaadım. modele göre 2 yuva ddr2 slot ve 2 yuva ddr3 slot var..

    biosu güncelle

  • anakart modelini yanlış yazmışım hocam kusura bakmayın ctrl v de en son o kalmış. Anakart modeli şudur : asus p7p55d-e lx 

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Porch

    anakart modelini yanlış yazmışım hocam kusura bakmayın ctrl v de en son o kalmış. Anakart modeli şudur : asus p7p55d-e lx 

    öncellkle biosu güncelle.. sonra tek 1 ram maviye tak aç.sonra kapa 2.rami maviye tak aç. açmadığı zaman diğer rami dene.yani ramlerin hepsini mavide dene.ya slot arızalı ya ram

  • Selamlar,


    Öncelikle denenmesi gereken ramleri tek tek test etmek daha sonrasında seri numaralarına göre mavi mavi olacak şekilde 01 - 02 ardışık olarak takmak beyazlarada yada rengi her neyse. Ramler tek tek çalışıyorsa bu sıkıntıyı düzgün sırayla takmadığınızdan yapıyor anakartınızın ilk kullandığı yuvayı doğrulayın genelde mavidir. buraya en düşük seri numaraları ardışık olarak gelmeli. Daha sonraki yuvalarada büyüyerek ardışık gelmeli ama sağa doğrumu sola doğru mu sıra üreticinin sitesinden bakmalısınız. Ters yapıldığına şahit oldum çünkü.


    Ramler eğer tek tek testinizde çalışıyorsa ve dediğim şekilde de görmüyorsa bu durumda slotları tek tek denemelisiniz slotlar da çalışıyorsa bu durumda tek ihtimal ramleriniz arzalı. Ram tek çalıştığında istediğiniz slota takabilirsiniz 2 ve daha fazlası için sıra önemli.


    Kolay Gelsin..

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.