Şimdi Ara

Getz gerçekten sağlam araba (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
0
Favori
13.575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bilenen bazı değerler var bunlar mesela volvo sağlam araba ölemi evet öle. Adamlar güvenliği hep ön planda tutuyor. Ama yapın şöle okkalı bir kazada göreli bakalım sağ çıkabiliyormusun. Bazı kazalarda en basit arabadan şans eseri sağ çıkarsın bazı kazalarda en güvenli arabada ölüp gidersin. Peki biz neyi ölçüt alacağız. Tabi ki ncap ı diyeceksiniz. Bunada gülünür. Hehe. Ncap dediğiniz firma Avrupa firmalarınca para ile desteklenen para verilene yıldız verilen bir kurumdur. Madem kıstas alıcaksınız nthys (yalnış yazmadıysam) kurumunu baz alıcaksınız. Bakalım veriler ne diyor.
    Yıl 2004 hyundai accente ncap 2 yıldız veriyor. Aynı yıl ntyhs de aldığpı yıldız 4 yıldız işin ilginç yanı mercedes e ve c seriside aynı yıl nthys de 4 yıldız alıyor garip değilmi. Şimdi kim yalan söylüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi etufekci -- 24 Şubat 2012; 13:47:13 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mertcan.


    quote:

    Orijinalden alıntı: erdalls


    quote:

    Orijinalden alıntı: Subat

    bence de şanslısın.


    ama getz aldığın için :)

    Alakası yok... güven vermeyen bir araç.


    hyundai'lerin çoğu öyle kasa hafif olduğu için ne kadar güven bekleyebilirsin ki

    hani polo ile filan aynı sınıfta ama polo daha fazla güven verebilir diyebilirsin ama fiyatına göre rakipleri arasında çok iyi bir konuma sahip

    kasa hafifmiş ne kadar bildiğin belli açta bi bak getz in boş ağırlığı ne kadarmış.




  • selam,

    başka başlığa da yazmıştım ama konuya uyduğu için buraya da yazayım :) arabalardan pek anlamam, sadece amatör gözü...

    daha önce 2001 model polo vardı bende. şimdi 2007 model dizel getz kullanıyorum. sağlamlık açısından polo kesinlikle daha iyiydi. ama orta sınıf vatandaş için yüksek teknik özellikleri en uygun fiyata bulabilceğimiz araç da bence getz... şimdi getz kullanıyorum. kaporta poloya göre vasat. poloda kaportayı bükmek çok zor. getz kaportası elle bükülebiliyor.

    poloda koltuğa oturunca güven hissediyordum, getzde koltuğa oturunca konfor hissediyorum.

    bu arada bence ebatlarına göre getz ağır bir araba. ruhsatta 1187 kg geçiyor.

    1.6 benzinli polo performansta benim için iyiydi. ama getz kesinlikle daha iyi. 2. ve 3. viteste hızlanışı çok güzel. 120 üzerine çıkmayan biriyim ve genelde şehiriçi kullanırım. getz bence ideal.

    Allah korusun kaza olursa o konuda getz bana sıkıntı yaratır gibime geliyor. en azından kaskom var. poloya kaza konusunda daha çok güvenirdim.




  • Kaportayı elle bükmeyimi denediniz ? Neden. Bizde gidip deneyelim mi?

    İkinci olarak arabanın dış kısmının oldukça darbe emici özellikte olamsı gerektiği söyleniyor. İç kafes kısmınında o derece sert ve sağlam olamsı gerekiyor ki. Fizik kanunları gereği siz darbenin azına maruz kalın. Yıllar öncesinde araçlarla şimdiki araçlar oldukça farklı amiyane tabirle taş gibiler. DÜşünün 10 sene olmuş. Hem uzakdoğulular kaportasyı daha esnek yapıyor sanırım. Daha yeni dönen bir honda çarpışma testi videosu vardı ordada aynı yorumlar var.
    YAni şunu demek istiyorum şu hissediyorum muhabbetini bir geçin artık. Arabalar çarparken hisler çarpışmıyor :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: etufekci

    Kaportayı elle bükmeyimi denediniz ? Neden. Bizde gidip deneyelim mi?

    İkinci olarak arabanın dış kısmının oldukça darbe emici özellikte olamsı gerektiği söyleniyor. İç kafes kısmınında o derece sert ve sağlam olamsı gerekiyor ki. Fizik kanunları gereği siz darbenin azına maruz kalın. Yıllar öncesinde araçlarla şimdiki araçlar oldukça farklı amiyane tabirle taş gibiler. DÜşünün 10 sene olmuş. Hem uzakdoğulular kaportasyı daha esnek yapıyor sanırım. Daha yeni dönen bir honda çarpışma testi videosu vardı ordada aynı yorumlar var.
    YAni şunu demek istiyorum şu hissediyorum muhabbetini bir geçin artık. Arabalar çarparken hisler çarpışmıyor :)

    selam, aslında istemeden bu izlenime kapıldım. aracın kaputunu kapatırken biraz yüksekten bırakıp kendiliğinden kapanmasını sağlıcama, kaputu yavaşça bıraktım ve sonra yerine oturması için elle bastırdım. kaput kapandı ama baş parmağımın olduğu yerde göçük oldu.

    inşalla dediğiniz gibi sadece hissediyorumdur. sonuçta artık arabayı aldım :)




  • Sonuçta hepsi metal yığını siz kazalardan kaçınmaya çalışarak kullnamaya çalışın arabanızı. Önemli olan bu. Kaza sırasında airbag lar açıldığında airbaglere bakın kan içindedir. İğrenç bir görüntü ağız burun dümdüz oluyor. Iyy diyesim geldi :) Kazaya meyil vermeyecek şekilde trafik kurallarına uyarak kullanırsak benim arabam daha sağlam demeye gerek kalmayacağı kanısındayım.
  • getz alan memnun kalir bu fiyata fazla bile insan gibi kullanan herkesin isini gorebilecegi cok ekonomik bir arac parasi olan baska model alir ama sunu soylim vw ye bes kurus vermem passat cc haric
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erdalls


    quote:

    Orijinalden alıntı: Subat

    bence de şanslısın.


    ama getz aldığın için :)

    Alakası yok... güven vermeyen bir araç.

    Tabi tabi katılıyorum arkadaş şansından kurtarmış. O sırada yağan dolular hyundai getzi görünce başka yerlere yağmıştır da ondan
  • quote:

    Orijinalden alıntı: secilh

    quote:

    Orijinalden alıntı: polo3410

    ŞİMDİ SORANLAR İÇİN HEMEN yazıyorum.. Vw amblemi Porsche mühendisi Franz Xaver tarafından bulundu.
    Ekim 1948 yılından bu yana markanın iki harfi Almanya'nın Wolfsburg şehrini şereflendiriyor ve şunuda unutmayalım arkadaşlar ww nin geliştiRdiği bütün modeller ki buna AUDİ PORSCHE Bentley, Lamborghini, Bugatti, SEAT, Skoda, Scania da dahildir German style adıyla birde dikkatinizi çekerim WW nin uçuşlara bile yasak olan bölgesi Wolfsburg şehrindeki Ehra-Lessien hız pisti Dünyada tekdir yine şunuda belirtmeliyim alınan araç alınmıştır ama mukayese yaparken daha dikkatli olalım ben fanatik değilim eşim bile hiç arabadan anlamadığı halde bile onca markayı gezip dolaştıkdan sonra bütçe mize göre polo dedi hiç anlamadığı halde emin olun polo dedi kaldıki ehliyet alırken direksiyon derslerinde kullandığı araç clio 2yken bile hiç bir markayı kötüleme gibi bir niyetim de yok ama şunuda unutmayalım araç ile sadece biz dolaşmıyoruz ailemiz eşimiz dostumuzda geziyor araç birazda güven vermeli dimi arkadaşlar haksızmıyım herkese iyi sürüşler kazasız belasız günler dileğiyle yolunuz açık bayramınız kutlu olsun

    aaaa hyundai ' yi yakın markaja alan şahsa bakalım bi arkadaşlar kimmiş:)


    http://www.oto-park.com/haber_detay.asp?haberID=284&almanlar-yapamiyor-ama-hyundai-yapiyor.html



    Konuyu belki hortlaymış olucam ama @secilh, VW CEO'sunun [evet... VW sahipleri bile VW'i doğru yazamazken ben doğrusunu yazdım :)] mühendislerini fırçaladığı videoyu tam yerinde paylaşmışsın :)))

    Marka bağımlılığı yüzünden araçların ikinci el değerlerinin yüksek olduğu konusuna da katılıyorum. İkinci el sitelerine girip bakın, km'si düşük ikinci el VW'ler sıfırından pahalıya satılıyor. Diğer bir sebep de, VW'nin, "Parasını vereceğim" dediğiniz halde sizi aylarca bekletmesidir. Yıl olmuş 2013, millet hala parasıyla rezil ediliyor :))

    Çevrenizdeki, Getz kullanmadığı halde atıp tutanları ciddiye alırsanız, işte asıl o zaman, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmuş olursunuz. Bu her marka için hatta herşey için geçerli.

    "170 yaptım savurmadı" diyen arkadaşa "ben yaptım savurdu" diye cevap geliyor. Demek ki senin aracın hor kullanılmış. Savurup savurmadığını söyleyebilmen için, aracın sıfır veya sıfır ayarında olması lazım. 100.000 - 120.000'deki arabayla "savurdu" demek ne kadar doğru? He, süspansiyonuna gerekli ilgiliyi göstermişsindir o ayrı. Ama kimse fabrika çıkışı savuran bir araç satmaz, hatta sattırmazlar. Bence...

    Saygılar.




  • Eski bir konu ama almayı düşünen arkadaşlara yardımcı olmak için yazacağım.3 yıldır 2006 model 1.5crdi kullanıyorum.Aldığımda 40 bindeydi şuan 127 bin küsürüde. 2 seneye yakında sürücü kursunda eğitim aracı kullarak kullandım ben bu aracı.Maşallah nazar değmesin periyodik bakımlarından başka bir masraf açmadı başıma.Sadece yakıt göstergesi bozulmuş sanırım şamandrada birşey var geçen yolda kaldım çeyrek depo mazot var sanıyordum.Onun dışında yakıtıda normal.Şimdi ise sağdaki pedallarını söktürdüm bakımını yaptırıp elden geçirdim tamamen şahsi olarak kullanıyorum.İnşallah birkaç yıl daha kazasız belasız içime sinerek kullanırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biricikömer -- 5 Nisan 2013; 20:40:29 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: biricikömer

    Eski bir konu ama almayı düşünen arkadaşlara yardımcı olmak için yazacağım.3 yıldır 2006 model 1.5crdi kullanıyorum.Aldığımda 40 bindeydi şuan 127 bin küsürüde. 2 seneye yakında sürücü kursunda eğitim aracı kullarak kullandım ben bu aracı.Maşallah nazar değmesin periyodik bakımlarından başka bir masraf açmadı başıma.Sadece yakıt göstergesi bozulmuş sanırım şamandrada birşey var geçen yolda kaldım çeyrek depo mazot var sanıyordum.Onun dışında yakıtıda normal.Şimdi ise sağdaki pedallarını söktürdüm bakımını yaptırıp elden geçirdim tamamen şahsi olarak kullanıyorum.İnşallah birkaç yıl daha kazasız belasız içime sinerek kullanırım.

    aynı arabadan bende de vardı. geçen sene sattım. bazıları hafif felan demiş ama o araba 1187kg. bir de kaza yaptım arabayla. bana çarpan opel (astra sw)in durumundan hiç bahsetmeyeyim.




  • Sağlamdır.

    http://youtu.be/VI_0e5RfmPA



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mechamynd -- 24 Ağustos 2013; 15:40:41 >
  • Sağlam motoru olan sorunsuz bir şehir arabasıdır. Bilgiler, çeşitli özellikler ve ödüller için:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Hyundai_Getz

    Tenekeden olmadığı konusunda herhalde bu kaza aşağı yukarı bir bilgi verir. Kamyonum sağına kafadan giriyor... Hiç kullanmadım orası ayrı.
    http://youtu.be/n6KZXNn5H28



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EagleWing -- 28 Ağustos 2013; 15:00:46 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Getz kullanan biri olarak söylüyorum (başka araçlarımda oldu sayısız araç da sürdüm ) Kendi yılında ve kendi sınıfında araç sıralaması yapılsa üst sıralarda olur. Ama bu sıralama birçoğunun hoşuna gitmez çünkü onlar marka imajının büyüsüne kapılmış pazarlama dünyasının "başarısı" olmuş kişilerdir.
  • Getz araba mı yav
  • ne zannediyorsun sen

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mnr980 kullanıcısına yanıt
    şehir motorsikleti, yapmayın arkadaşlar teneke dediğimiz sümbülün bile güvenlik konusunda sınırları az çok belli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GETZ in Kaportasına kötü diyenlere anlam veremiyorum !
    Bİzde GETZ Var Hiç de öle elimizle kolay bükülmeyen Kaportası var. Yakın bi zamanda yaklaşık 30-35 km hızla MONDEO yla kafa kafaya çarpıştık(Hani şu dediğiniz makam arabası sözde) İkisinde Hasarı aynı oldu. Getz in TAMPON u yamuldu biraz Çamurluğu da hafif bi yamulma oldu. Far sağlam kaldı. Bu sölediklerimin aynısı aynı derecede MONDEO yada oldu. Hattta ekstradan sis farı kırıldı mondeonun. Fotolarını bulduğumda atarım...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mertcan.


    quote:

    Orijinalden alıntı: Subat

    bence de şanslısın.


    ama getz aldığın için :)



    ama bence de sağlamlıkla pek alakası yok , hyundai getz kullanıcısıyım fakat volkswagen polodan filan bahsediyoruz sonucta :)


    Alman kalitesi ne yazıkki c segmentinden sonra başlıyor. O da ne kadar kaliteli forumlarına bak görürsün.
  • İyi günler arkadaşlar

    03.kasımda getz 1.3 benzinli tüp takılmamış getz aldım yanlız arabanın gidişinde sıkıntı yaşamadım ama otoyolda 140ı geçemedi, filitrelerini yağını suyunu alır almaz değiştirmiştim

    motor 102.000'de 120 km hıza çıkana kadar sorun yaşamadım

    ne yapmalıyım ?

    lpg ne önerirsiniz
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.