Şimdi Ara

Getz Tavan Göçüğü...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar afedersiniz hayvanın teki aracın üstüne çıkıp tepinmiş resmen. Tavan tamamen göçmüştü. Alttan vurup düzelttim biraz ama baya hasar var.Neyseki boyada sıkıntı yok. Resimleride ekliycem ama bunu nasıl düzeltiriz. Axa dan kaskosu var. Vakum diye okudum forumlarda ama bu kesin çözüm mü? Yardım ve yorumlarınızı bekliyorum.



  • düzeltilip tekrar boyanabilir.resmini çek satınca gösterirsin sorun yaşamazsın o zaman.
  • hocam cökme işi vakumla yapılıyor fakat profesyonel elden gecerse ilk günkü gibi kesin olur. autoking firması bu işlerde uzman bulundugun ilde varsa buraya yaptır. fakat bildiğim kadarıyla aracın yanına personelden baska kimseyi almıyorlar...

    bulamazsan elbet sanayide bu işi profesyonelce yapan yerler vardır....
    kaskoyu bozdurmana gerek yok. kücük hasardan yararlanıp hasarsızlık indirimine devam ede bilirsin.. bunun dışında taş catlasa 100-150tl gibi miktar tutar. göcüğü görmeden söylemem belki yanlış ama asagı yukarı fiyatı belli gibi.. kasko komple bozulacaksa ona sen karar ver.

    buda aklında bulunsun vakum işleminde boyanın kavlama (atma) tehlikesi var.. kücük bir plastigin ucuna silikon gibi birsey sürüp 10krs büyüklüğündeki ucunu cöken yere yapıstırıp bir kaç dakika bekleyip bir mekanizma sayesinde birden cekme işlemi yapılıyor. bu esnada boyanın silikona yapışma ihtimali olusuyor... zaten tek vakumla yapmazlar gereken yere plastik cekiç devreye girer. tavanın aşagı inmesi lazım tam anlamıyla yapılması icin...

    bence tavan boyatma işine hiç girme istediğin kadar foto çek dur kimse inanmaz. eski arabalar aracını boyatıyorlar baştan aşagı sadece tavanı boyattırmıyorlar. orjinalliği bozulmasın ve satarken sorun cıkmasın diye...

    senin boyattırman cok tuhaf olur zaten boyada sıkıntı yokmus geriye iyi usta ve işcilik kalıyor.




  • öküz çok hocam babamın arabının kaputuna anahtarla resim çizmişti hayvan oğlu hayvanın biri resimleri olması lazım bulursam atarım benim arabanında sol ön kapısını baştan sona çizmişlerdi iyi sövdüm ama elden bişey gelmez
  • Arkadaşlar yazdıklarınızı için teşekkürler, Tramer' e girmesini istemiyorum kaza yok tavanı anlatamazsın insanlara. Axa nın Auto king le küçük onarım anlaşması yokmuş. Resimleri ekliyorum bu sorun vakumla halledilir mi sizce ve fiyat bilginiz var mı? Pazartesi servisle görüşücem. Yorumlarınızı bekliyorum.

    http://i1105.hizliresim.com/2011/5/21/13933.jpg

    http://i1105.hizliresim.com/2011/5/21/14079.jpg




  • Bunu yapana "vay hayvan vay" demek istedim bir an. Araba benim olsaydı eğer ağız dolusu küfür de ederdim. Çok geçmiş olsun.
  • Yazık etmişler arabaya gecmis olsun
  • Bu olayda yeni moda oldu, 2 ay kadar önce bir yakınımın aracınada aynı olayı yapmışlar. İnsan müsvetteleri...
  • hocam resimlerini gördüm ve gercekten bir anlam veremedim cünkü nasıl bir darbeye magruz kaldıgını anlamış degilim. şerefsizlerin (sokak magandalarının) nerde ,nasıl birsey yapacagını kestiremiyorsun. dışardaki tüm arabalarda olma olasılıgı fazlasıyla var...
    nediyelim artık Allah beterinden saklasın..

    soruna gelince bildiğim kadarıyla bu göcüge vakumla işlem yapılmaz. cünkü kücük göcüklere çekiçsiz işlem yapmak amaclı üretilmiş bir alet.
    bu yüzden tahminen sendeki göcük alanlarını çekiçle küçültüp minimum yüzeye geldikten sonra vakum yaparlar. sadece vakumla düzeltilecek bir iş degil.

    iyi bir usta ve işcilik ile kesinlikle eskisi gibi, kendini olumsuzluga asla yöneltme %100 sorunsuzca halledeceksin işini.
    biraz masraflı olur cünkü içerden tavanı komple indirip yapılması gerekiyor. tavanı indirmedende olur ama izleri kalır azda olsa...

    autoking kendini cam çatlaklarında ve göcüklerde kendini kanıtlamış bir firma, son derecede güvenilir firma diye söyleyenler var.
    nekadara yaparlar bilmiyorum ama dışardaki işcilik ücreti ile 100 tl oynar gibime geliyor. yani 150-200tl civarlarında yaparlar diye tahmin ediyorum. kesin bu fiyattır diye söyleyemem. ama işçilikleri 10 numara diyenler çok.

    ve son olarak aracına alarım taktırmanı öneririm. çünkü artık günümüzde alarmı arabamı çalacaklar korkusundan alarım taktırmak taktırmıyorlar. artık arabama zarar vermesinler diye alarım taktırıyorlar.

    alarım vardiye arabaya zarar gelmez diyede düsünme cünkü arabaya zarar vermek isteyen her türlü zarar verir ama en azından zararı aza indirgemek icin taktırman şart. misal aracında alarım olsaydı tek göcükle kurtulurdun ,o anda insan kaçma telaşına tutuncak ve aracına tam anlamıyla veya bir kaç parcasına zarar vermesini engelliyecek.

    bu yüzden alarım taktırmanı öneriyorum...

    geçmiş olsun, Allah daha çok beterinden saklasın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leon_312 -- 22 Mayıs 2011; 0:51:49 >




  • vakumla farkı ayırt edemezsiniz ne boya ne cila
  • vakum ıle halledılebılır de ne serefsızler var ya
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.