Şimdi Ara

Ggigabyte b450m S2h Ses sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
995
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • gigabyte b450m s2h model anakartım var dün format attım (win10 64 bit) akabinde kendi sitesinden driverleri kurdum.ses kartına geldiğimde son driveri indirdiğimde yükleme sonu yeniden başlat diyor açılınca tekrar önce kaldırıp sonra tekrar kuruyor sonra tekrar yeniden başlat.. kısır döngüye giriyor.Gaming kulaklık kullanıyorum önceleri kasanın ön portunda bulunan 3.0 portuna taktığımda ses net temiz geliyordu 2.0 portuna taktığımda böyle karton gibi geliyordu ses.Şimdi iki yerde de ses aynı karton gibi geliyor.

    Aşağıya gerekli görselleride bırakıyorum.Şimdiden teşekkürler.

    Ggigabyte b450m S2h Ses sorunu
    Ggigabyte b450m S2h Ses sorunu







  • hocam aynı sorun benim başımda gelmişti, sürücüyü nasıl sildiğimi hatırlamıyorum ama denetim masasından yada aygıt yönetisinden kurma işlemi bittikten sonra reset atma diyip silmiştim, ondan sonra ise pcyi yeniden başlatıp Windows update üzerinden en güncel sürücüyü kurmuştum. O günden beridir ses sürücüsüne karışmam, kalitesi ne derece iyi bilmiyorum ama gigabyte yada realtekten sürücü kurduğumda sorun oluşuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aygıt yöneticisinden bütün sürücüleri kaldırsam. Windows uptade ile sürücü yükleme nasıl oluyor acaba ? direkt güncelleştirmeleri denetle yapmak yeterli mi ?

  • t8n9 T kullanıcısına yanıt

    hocam sürücü yükleme loopu geçtiyse, en kötü aygıt yöneticisinden el ile, windows update üzerinden kurulumu şeçiniz.

  • begamermc kullanıcısına yanıt

    hocam az önce dediğimi gibi realtek üzerinden kaldırdım. ve güncelleştirmeleri denetle dedim hızlıca realtek yazdı gitti .Sizin dediğiniz gibi yaptım sanırım ?

  • t8n9 T kullanıcısına yanıt

    peki hocam şuan aygıt yöneticisinde (girmek için win + r tuşunu basın açılan yere "mmc devmgmt.msc" yazın ve entera basın) ses kısmının altında Realtek(R) Audio yada ses sürücüsü kurulu gözüküyor mu ? yoksa ünlem tarzı bir şey var mı ?

  • begamermc kullanıcısına yanıt

    hocam o ünlem hiçbir zaman olmadı bende :) ama 3.0 ile 2.0 arasında bariz ses farkı vardı formattan önce şimdi ikiside aynı :(

  • t8n9 T kullanıcısına yanıt

    şuan ses sorunsuz çalışıyor ama, ses kalitesi mi düşük ?

  • begamermc kullanıcısına yanıt

    evet aynen öyle hocam.Kulaklığında sadece usb ucu var. ön panelde 3.1 ve 2.0 port var.

  • t8n9 T kullanıcısına yanıt

    hocam eğer kulaklık usb ise, jak çıkışı yok ise, anakartın ses kartını kullanmaz, kulaklığın içinde kendi ses kartı vardır, bunun için kulaklığın üreticisinden sürücüleri indirmeniz gerekiyor, mesela bende james donkey 710 var, sürücüleri james donkeyden indiriyorum.

  • begamermc kullanıcısına yanıt

    James donkey 711 var bendede.Önceden driverini kurmamıştım sanki o yüzden kurmadım bide driver kurup deneyeyim.Nerden indirmemi tavsiye edersiniz ?

  • begamermc kullanıcısına yanıt

    indirdim kurdum yine değişen birşey yok. Cs go oynuyorum extra birşey yapmaya gerek varmı uygulamadan ?

  • t8n9 T kullanıcısına yanıt

    aklıma gelen başka çözüm yok maalesef hocam

  • begamermc kullanıcısına yanıt

    Eyvallah hocam elinizden geleni yaptınız sağolun.En azından usb kulaklıkların kendi içinde ses kartı olduğunu öğrendim :)

  • Aynı sorun benim de başıma sürekli geliyor, kendim sorunu şu şekilde çözdüm ssleri ile göndericem.

    İlk önce bilgisayarı yeniden başlattığımda sürekli ayarları kurcalamam gerekiyor ses gelmesi için, eğer ön tarafa kulaklık takarsam hoparlör gidiyor, yada ikisinden birinden ses gelmiyordu. ve sürekli cereyan ediyordu. bunu şu şekilde net ve sağlıklı ses alarak çözdüm.

    İlk önce "Realtek Audio Console"u Microsoft Store'den indirin ve kaybolmaması için başlangıca sabitleyin.

    sonra ordaki ayarları attığım SS gibi ayarlayabilirsiniz.

    Eğer arkaya tekrardan kulaklık takmak istersen onu kulaklık olarak tanıtabilirsin arka konektörde sorun çıkartmıyor ama ön arka sürekli sıkıntı çıkarıyor.

    (aşağıda seçeneği görüp o açık ondan diyebilirsiniz ön ve arka çıkış aygıtlarının iki farklı ses dolaşımı seçeneğini açınca kökten ses gidiyor.)

    sorunu bu şekilde çözdüm. sorusu veya sorunu olan olursa altına yazabilir ya da bana mesaj atabilir elimden geleni yapmaya çalışırım. Teşekkürler.


    Ggigabyte b450m S2h Ses sorunu


    Ggigabyte b450m S2h Ses sorunu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lChevalier -- 16 Mart 2023; 19:14:59 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.