Şimdi Ara

Ghost HDD Clone

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Arkadaslar simdi benim Ghost ile Clone yaptigim bilgisayar Dosyalari gormuyor ve Windows gelmiyor. Clone islemiyle uzerinde Bad Sector bulunma ihtimali olan bir HDD' den saglam HDD' ye Bad Sector Clone olurmu ? Yani Bad Sector Clone ile HDD' den HDD' ye gecer mi ? Clone isleminde Clone Yapilan HDD lerin IDE Master / Slave baglantilari onemlimidir ? HDD lerin Boyutlari onemlimidir ? Mesala 30 GB lik bir HDD' nin C Sürücüsü Fdisk ile 9 GB ye ayrilmis ve Ben bu 9 GB nin Partition olarak image i ni alsam ve 100 GB lik bir HDD de Aynı boyutta bir Partition' a image edebilirmiyim ? Simdiden yardimlariniz icin tesekkurler...



  • olmuyor malesef . bir kaç hafta önce ben denedim boyut tutarsızlığından dolayı kopyalamadı.
  • Bozuk bölümler hdd den hdd ye geçmez ama kopyalama sırasında sorun yaşatır sağlıklı verimli bir netice alamazsın
  • Badsector lü hdd den büyük ihtimal ghost alamazsın hata verir.
    Master slave baglantıları önemli degil. Sadece boot sıralamasını ayarlaman lazım kopyaladıktan sonra.
    Farklı boyuttaki hdd yada partitionları clonelayabilirsin. Ama farklı disklerde calısırken ghostun en son sürümünü kullan ve cloneladıgın diski silmeden once mutlaka diger diski test et.
  • Arkadaslar Clone islemi basariyla tamamlandigi halde HDD yi bilgisayara bagladigimda neden hata veriyor. Hatta hata mesaji sanki HDD yeni formatlanmisda isletim sistemi yokmus gibi. Clone alinan bilgisayarda Deepfreeze yuklu olmasiyle bir ilgisi olabilir mi ? Bunun disinda 250 GB lik HDD neden Windows XP Pro kurarken 130 gorunuyor bunu nasil duzeltebilirim ? Gizli Bad Sector diye birşey var mi ? Scandisk de Bad Sector gorunmeyen HDD icin Ghost Bad Sector oldugunu soyluyor ?
  • Kopyalama sırasında sorun yaşanır bozuk partitionlar varsa.
  • tamam diger sorularimi da yanitlayabilirmisiniz ?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: o_kuzucu

    Arkadaslar Clone islemi basariyla tamamlandigi halde HDD yi bilgisayara bagladigimda neden hata veriyor. Hatta hata mesaji sanki HDD yeni formatlanmisda isletim sistemi yokmus gibi. Clone alinan bilgisayarda Deepfreeze yuklu olmasiyle bir ilgisi olabilir mi ? Bunun disinda 250 GB lik HDD neden Windows XP Pro kurarken 130 gorunuyor bunu nasil duzeltebilirim ? Gizli Bad Sector diye birşey var mi ? Scandisk de Bad Sector gorunmeyen HDD icin Ghost Bad Sector oldugunu soyluyor ?


    Deepfreeze olan hdd clonelanınca normaldir. Birde HDD de partition Active olmaya bilir bir partition manager ile Active olup olmadıgını ve bootable flag olup olmadıgını kontrol edin.
    XP Pro da 130 GB görünüyor ise SP2 li başka bir cd den deneyin. SP2 den öncesinde problem oluyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.