Şimdi Ara

Ghost kullanımı: Laptop

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
980
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Windows XP yüklü bir laptop var ve artık düzgünce bir Ghost yapıp yeniden kurulum yapmaktan kurtulmak istiyorum. Ama ghost'u daha önce hiç kullanmadım ve bir de aklıma takılan bir nokta, aletin yeniden kurulum CD'si var ve o da partitiondan veri çağırıyor olabilir. Yani emin değilim eğer öyle bir şey varsa onu da silmesem iyi olacak kazayla. Bu işi nasıl yapmamı önerirsiniz? Ya da başka bir program önerir misiniz? Bu işin en kolay yolu nedir?
    Teşekkürler...



  • Bazı laptoplarda kurulum cd si yada recovery cd si ghostun düzenlenmiş hali olabiliyor.(arayüzler tek adımlı ve kolay)Sanırım seninkisi böyle olmadığı için ghosta yöneliyorsun. Eğer bu çeşit bir kurulum cd in yoksa normal windows kuruluna benzer bir şekilde xp yi kuruyorsa ghost yapmandfa bir sakınca yoktur. Çünkü ben kendi laptopumda çok yaptım. Sistem için önemli olan bir şey zaten senin silebileceğin bir yerde olmaz merak etme.
    Daha önce hiç ghost yapmadıysan kesinlikle önceden açıklamalı ghost yardım sitelerine bakmalısın. Yoksa yedeklediğin bilgileri uçurabilirsin.
  • Şimdi aslında ghosta yönelmemin özel bir sebebi yok. Başka yazılım bilmiyorum. Ama benim aletin 2 tane Recovery CD'si var ve bunlar XP'yi kurup driverları yükleyip aleti ilk günkü haline getiriyor. Onu CD'den mi okuyorlar partitiondan mı bilmiyorum.Ama orda bir yerdeyse onu da uçurmayalım diyorum, çünkü lisanslı XP CD'si falan vermediler aletin yanında, o recovery CD'lerini verdiler hepsi o... Bu arada sistem Windows XP Home, SP1. (SP2 yükleyemedim, her seferinde bir hata çıktı.)
    Şimdi ne yapayım dersiniz?
  • O rECORVERY CD DENDİR YANI BÖYLE ÖZEL Bİ İŞLEM İCİN SANMIYORUM Kİ HDD DEN BİR BELLEK KULLANILSIN CUNKU O İŞLEM ZATEN HDD Yİ SIFIRLAYIP ESKİ HALİNE GETİRMEK İCİN YAPILAN Bİ İŞLEM BİLMEM ANLATA BİLDİMM...



    BEN 15 LG LAPTOP A GHOST ATMIŞTIM AMA USB DEN HARİCİ HDD KULLANARAK YAPTIM BE COK YAVAŞ OLUYOR MALU USB DOS ORTAMINDA 1,0 KULLANIYOR...
  • madem kurtarma cdlerin var ghost almana gerek yok bence ama illada alıcam diyorsan diğer partiona alabilirsin herhangi bir sorun çıkmaz
  • Arkadaşlar çok kapalı konuşuyorsunuz anlamıyorum, yani mesela diğer partition neresi bilmiyorum?
    Recovery CD'si işi büyük oranda kolaylaştırsa da, birçok şeyi baştan yapmak gerekiyor. Ofis yüklemek, diğer programlar, updateler vs...Benim kuşkulandığım nokta, 30GB HDD'nin 2.1 GB'lik kısmının partitionda olması. Bu çok büyük değil mi? Yani burda bişeyler vardır diye düşünüyorum.
  • 30 gb diskin tümünü partitiona almıyor zaten... sadece kurulu olan programların kapladığı alan yeterli... onun için 2.1 gb partition normal, takma kafana :).
    ofis, diğer programlar vs. yükledikten sonra windows98 başlangıç cd si ile ghost7.0 çalıştır. d ye (yoksa nasıl oluşturulduğunu taaaa baştan anlatırız) c nin image ini al...
    sistemi geri yüklemek istediğin zaman aynı yöntemle ghostu çalıştırıp d deki image i c ye 15-20 dk. da atabilirsin... Ghost kullanımı ile ilgili bilgin hiç yoksa bilen birinden destek al derim... kazaya kurban gitme diye... sonra
  • Arkadaşlar harddisk tek parça. D:'diye bişey yok yani.
    Şimdi önce bölmem mi gerekiyor?
    Böleceksem nasıl böleyim, kazaya kurban gitmemek için?
    Ayrıca Norton Ghost kullanmaya karar verdim, ne dersiniz?
  • İlk önce ghost nendir bir öğrenelim tam olarak

    Sistemin istediğiniz partition da yani sürücü, program ve işletim sisteminin yedeklerini alarak ( bir nevi image ) daha sonra bilgisayarda bir problem olduğunda tekrar kurulum yapmayı sağlar yani bir nevi garantili bir sistem geri yükleme.

    Diğer taraftan Notebooklarda ise durum şöyledir. Recovery Cd leri ile kurulum yaptığınız takdirde Bilgisayar size gelen ilk halinde kurulmuş olur. Yani fabrika ayarlarına geri döner.

    Eğer herhangi bir yedeklemek istediğiniz bir şey var ise bir şekilde bunu yapıp recovery yapmak daha mantıklıdır ( Notebooklar için )

    Aksi takdirde zaten Ghost alıp tekrar kurmak zaten problemli dediğiniz sistemin ghostunu alacağınız için yine problemli bir sistem kuracaksınız.

    Hdd yi ise recovery yapmadan önce dosya sisteminiz Fat32 ise disket veya fdisk bulabileceğiniz bir cd yada usb cihaz ile 2 ye bölebilirisiniz.

    Hatta bu işlemi Win98 yada WinXp cdsi ile yapılabileceği gibi, sistemi formatlamadan önce Partition Magic gibi bir program kullanarak ta işletim sistemi üzerinden Diski 2 ye bölüp daha sonra recovery işlemini yapabilirsiniz.

    Kolay Gelsin ....




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.