Şimdi Ara

GICIRTILI FIESTA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
755
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar yaklasik 1 ay once 2006 model Menekşe Moru Ford Fiesta TDCI aldım. 100 km den sonra arka sag kapidan bir takim gicirtilar gelmeye basladi. Fiestasi olan 2 arkadasima da sordum, onlar da aldiktan sonra ayni yerinden ayni gicirtilarin geldigini, bunun fiestalarin kronik ve cozulemeyen bir sorunu oldugunu soylediler, simdi servise gotursem mi goturmesem mi acaba diye dusunuyorum.
    Fiesta (2003 ve sonrası model) kullanan arkadaslar varsa ve bilgi paylasirlarsa sevinirim.











  • bende 2500 km de 6 aylık benzinli fiesta var. Böyle bir ses yok. Sanıyorum yoğun kullanılmadığından bizde yok ancak bizim forumda bu konuda bir çözüm önerisi var..

    http://www.fordum.net/viewtopic.php?t=1826

    Eğer üyelik gerektiriyorsa üye olun: fiesta-fusion forumunda bu anlatılıyor. Umarım sizin şikayetinizle aynıdır ve işinize yarar..
  • bu konuda şunu söylemek istiyorum...

    gıcırtı seseleri araçlardaki dinamik titreşimlerden dolayı iki yüzeyin birbirine sürekli yemas edip üzerinde gezinmesiyle çıkan bir sesdir. geneldede bakalit ile sacın temasından olur bu ses.
    aslında önemsiz bir ayrıntıdır fakat uzun süre duyulunca insanda asabiyet yapabiliyor.
    bunu çözümü servislerde çok zordur ...
    çünkü sesin kaynağını bulup oraya tek tarafı yapışkan bir sünger veya lastik koymak onların işine gelmez angarya bir iş olarak görürler bunu.
    bu yüzden en güzeli, tanıdık bir kaporto ustasıya veya müzik tesisatı döşeyen kişi ile tırnkalarını kırmadan bakaliti veya o kısmı söküp kaynağını bulmaktır.

    eğer mekanik bir kısımda sorun varsa sünger iş görmez deniyorsa kırmızı katı gres kullanılabilir o bölgede.




  • aynı sorun vw nin kayıtlı sorunudur. önceden 2001 polo vardı kapı gıcırtıları mevcuttu. netten bununla ilgili araştırma yapmıştım o zaman ve vw amerikanın önerdiği bir çözüm olan silikon sprey ile kapı kilidi ve kapı fitillerinin yağlanması öneriliyordu. ben de uyguladım ve sesler kesildi bir süre. düzenli olarak uygulanırsa 1 ay gibi idare ediyordu. bu arda kapı fitillerinde toz birikmesi oluyorsa aynı sorun çıkıyor onu da temizlemek lazım arada bir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: doubleford

    bende 2500 km de 6 aylık benzinli fiesta var. Böyle bir ses yok. Sanıyorum yoğun kullanılmadığından bizde yok ancak bizim forumda bu konuda bir çözüm önerisi var..

    http://www.fordum.net/viewtopic.php?t=1826

    Eğer üyelik gerektiriyorsa üye olun: fiesta-fusion forumunda bu anlatılıyor. Umarım sizin şikayetinizle aynıdır ve işinize yarar..



    Tesekkur ederim
    siteye uye oldum ve soyle bir bilgi buldum. İlk fırsatta ben de ugrasicam o emniyet kemeriyle.
    -------------------------------------------------------------------------------------------------
    Yeni fiestamda sadece sağ arkadan gıcırtı sesi gibi bir ses geliyordu. Koltuklardan falan olduğunu düşünmüştüm başta ama sesi takip ederek ve koltukları yatırarak kullanarak sesin emniyet kemerinin girdiği bölümden geldiğini anladım ve dün o bölmeyi iyice bastırdım hatta biraz yumruklayarak yerine tam oturmasını sağladım. 2 gündür ses yok hatta bizim orda yol çalışması olduğu için çok bozuk yolda bile uzun süre kullandım hiç ses gelmedi. Ben ses tekrar yaparsa servise götürüp o kabinin vidalarını iyice sıkılaştırıcam.

    Bunun haricinde araçta hiç birs ses problemi yok.
    -------------------------------------------------------------------------------------------------




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.