Şimdi Ara

Gigabit ethernet kartı 1 gigabit te kopuyor 100mbps de sorun yok. Nedeni nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İşyerinde Acer Aspire 5755G laptop ile ağa bağlı olarak çalışıyorum. Birkaç ay önce sisteme fortigate bağlandı. Bağlantı yapıldığı gün ağ bağlantısı sorun vermeye başladı. Servis fortigate ile ilgili olmadığını kabloda sorun olabileceğini söyledi.
    Bu arada ip çakışması vs.. birsürü şey denendi. Hatta firmadaki tüm pc lerin ipleri sabitlendi vs..
    Ağ bağlantısında sarı ünlem çıkıyor ve onar dediğimde düzeltiyor. -Varsayılan ağ geçidi kullanılamıyor hatası düzeltildi- diyor.
    Bu olaylar gerçekleşirken laptop a gelen kablo cat5 ve 100 mb/sn idi. Ana hub dan gelen kablo bölünerek bana geliyordu. Bundan da şikayetçiydim çünkü serverla etkileşimde bir program kullanıyorum. İşlerimi yavaşlatıyor.
    Daha sonra tyco electronics netconnect cat7 kablo ile arada hiçbir hub vs olmadan direkt olarak ana hub a bağlandı. gigabit hız ile bağlanıyor. Sakın cat7 kablo yok ki cat6 var demeyin:) Çünkü server a bakan servis o ne ya biz bilmiyoruz cat7 kablo falan dedi. Soketini onlar bağlayamazmış aparatları yokmuş. Yorum yapmıycam...
    Fakat düzelen birşey yok. Sorun aynen devam ediyor.
    Zaman zaman kopmalar devam ederken aynı zamanda bariz olarak farkettiğim kopma internet üzerinde haber videosu izlerken olanlar.
    Video başlayıp biraz ilerledikten sonra tüm ağ bağlantısı kopuyor ve sarı ünlem çıkıyor. Sadece internet bağlantısı değil servera da ulaşamıyorum.
    Servis bu sorunu düzeltemeyip baştan savınca iş başa düştü ve denemeler yapıyorum.
    Ethernet kartı yapılandırma ayarlarına girdim. Speed&duplex de Auto Negotiation seçili olan ayarı 100 Mbps Full duplex olarak değiştirdim. Doğal olarak gigabit olan bağlantı hızım 100 Mb/sn ye düstü. Fakat izlerken bağlantımı sürekli koparan bir haber videosunda bu ayardayken bağlantı kopmadı.
    E tamam böyle devam et o zaman derseniz de çalıştığım program serverla veri transferi yapıyor ve kayıt işlemi yavaşlıyor.
    Madem gigabit bağlantım var neden kullanmayayım.

    Beni aylardır uğraştıran bu yılan hikayesini çözebilecek bir uzman var mı diye merak ediyorum.

    Özetle

    1-Öncelikle bu sorun başladığı gün kesinlikle fortigate in takıldığı gün. Daha önce böyle bir problem yoktu. İşletim sistemim ondan önce de win10 du. Yani tüm koşullar aynı.
    2-Ethernet kartının Speed&duplex ayarlarını araştırırken karşılaştığım bir dökümanda Auto Negotiation ayarını her iki tarafta da seçili değilse sorun çıkarır demiş. Ama sorunun içeriğini açıklamamış.
    3-Bu servis fortigate i bağlarken acaba bu ayarlarla ilgili bir hata yaptığı için mi bu kopma meydana geliyor yoksa fortigate bu soruna direkt olarak sebep olabilir mi.
    4-Firmada aynı marka laptop kullanan birinin bilgisayarında da aynı şekilde video açtığımda bağlantı koptu. Fakat diğer marka
    bilgisayarlarda bu sorundan yakınan yok.
    5-Wi-fi ile varolan routerlardan biriyle ağa bağlandığımda bağlantı kopması kesinlikle yaşanmıyor.Sorun sadece ethernet ile kablolu bağlantıda yaşanıyor.







  • Senin laptopun bağlı olduğu kabloyu başka bir bilgisayarla denemeni tavsiye ederim. Aynı bağlantı kopmaları yaşanıyorsa sorun kablodadır. Yaşanmıyorsa bilgisayarın gigabit ethernet portu sorunludur.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Serdar kullanıcısına yanıt
    Mesajda yazdığım gibi kablo değişti. Çok kaliteli bir kablo takıldı ve direkt bağlantı. Firmada aynı model başka bir pc de de aynı sorun oluyor. Başka biryerden bağlanıyor. Ve bu sorun servis fortigate taktığı gün başladı. O gün 2 pc nin de ethernet portunun bozulmuş olması gerek.Çok mantıklı değil. İnternette haber videosu izlerken kesilmesinin de ayrı bir nedeni olmalı.
  • Merhaba;

    Anlattıklarınızdan şöyle bir sonuç çıkıyor;

    1- Fortigate firewall gelmeden önce 100Mb bağlantınızda videolarda bir problem yoktu.
    2- Fortigate firewall geldi ağ bağlantı sorunları oluştu bağlantınız 100Mb ti.
    3- Gigabit Switch ile direk kablo bağlantısı yaptınız (1Gb) videolarda problemler çıktı.
    4- Sizinle aynı cihazı (Acer Aspire) kullanan diğer kişidede videolarda aynı sorun var ama diğer markalarda bir sorun yok.
    5- Wireless ile bağlandığınızda sorun yaşamıyorsunuz.


    İlk akla gelen Acer Aspire NIC ın 1Gb bantında sorun çıkardığı; yapılacak ilk iş sürücü güncellemesi ve yapılandırma ayarlarını tek tek kotrol etmek. (belki bios güncellemeside gerekebilir) Ayrıca NIC in tam olarak marka ve modelini paylaşırsanız bu sorununuzu araştırabiliriz.

    Sorun devam ederse harici USB to Gigabit NIC çevirici almak.


    Kolay gelsin.
  • cemcakmak kullanıcısına yanıt
    Ayrıntılı cevap için teşekkür ederim.
    NIC : Broadcom Netlink Gigabit Ethernet
    PC : Acer aspire 5755g
    Bu model PC nin bios güncellemesiyle ilgili bir kaynak bulamadım.
    NIC driver güncellemesi denedim. Farklı kaynaklardan indirip. Win10 driver ı yok. En son win7 driver görünüyor. Win10 otomatik olarak yüklüyor driver ını.
    Yapılandırma ayarlarını yazıyorum.

    802.3az EEE : Disable
    ARP Offload : Enable
    EEE Control Policies : Optimal Power and Performance (Bunu maximum performance olarak da denedim sorun devam etti)
    Ethernet@Wirespeed : Enable
    Flow control : Rx Tx Enabled
    İnterrup Moderation : Enabled
    Jumbo Mtu : 1500
    Large Send Offload V2 (IPv4) : Enabled
    Large Send Offload V2 (IPv4) : Enabled
    Maximum Numer of RSS Queues : RSS 4 Queues
    Network address : Yok
    NS Offload : Enaled
    Priority & VLAN : Priority & VLAN Enabled
    Receive Side Scaling : Disabled
    Speed & Duplex : Auto Negotiation ( Bu seçiliyken 1 gb. 100 mbps full duplex seçtim 100 e düştü.Uzun süre sorunsuz kullandım fakat yavaş. 100 mbps de de gün içinde 1 kere bağlantı koptu)
    TCP/UDP Checksum Offload (IPv4) Rx & Tx Enabled
    TCP/UDP Checksum Offload (IPv6) Rx & Tx Enabled
    VLAN ID : 0
    Wake on Magic Packet : Enabled
    Wake on Pattern Match : Enabled
    WOL Speed : Lowest Speed Advertised

    Mevcutla çözemezsek harici usb ethernet kartın performası ne olur. Usb2.0 dan 1 gb hız alabilir miyim. Yoksa usb 3.0 olan mı almalıyım?




  • Merhaba;

    Aşağıdaki linkten chipset' ine göre uygun sürücüyü bulabilirsin sanırım.

    https://www.broadcom.com/support/ethernet-nic


    USB 2.0 teorik hızı 480Mbps (Gigabit in yarısı gibi) USB 3.0 teorik hızı 5Gbps ama notebook ta bunu destekleyecek 3.0 port olmalı.


    Kolya gelsin.
  • cemcakmak kullanıcısına yanıt
    Usb 3.0 port var pc de.
    Daha önce bu linkteki gibi hardware numarasından sürücü bulup denemiştim. Hatta servis elemanı da aynı şeyleri yaptı.
    Fakat en güncel versiyon yüklü deyip yüklemeyi kabul etmemişti win10. Ben de üstelemedim. Durumu biraz fortigate kurulumuna bağladığım için. Şimdi siz driver a odaklanınca birkaç deneme daha yaptım.
    Araştırırken bir youtube videosu buldum az önce. Aynı ethernet kartı ile win10 bağlantı kopmasından bahsediyordu.
    Broadcom marka fakat nextreme serisi bir driver ı yüklemeyi anlatmış.(broadcom_lan_17.2.0.2) Zipten masaüstüne çıkardım. .exe yi kurmadan sürücü güncelleştirden, driver klasöründen manuel tanıtıp disketi var seçeneği ile yükledim. Kullandığı windows çinceydi ama menüleri takip ederek yaptım oldu. Ethernet yapılandırma ayarları da değişti. Birkaç video izleme denemesi yaptım kesilmiyor. Umarım çözülmüştür. Uzun süreli kullanımda belli olur. Buraya sonucu yazarım. Belki başka başına gelen olur. Ben çok kaynak aradım bulamadım çünkü. Başlığı da broadcom ethernet win10 bağlantı kesilmesi olarak düzenlemeyi deniyorum şimdi.

    Çok teşekkür ederim.




  • Merhaba;

    Sorununuzun çözüldüğüne sevindim.

    Kolay gelsin.
  • Sorun driver ile kesinlikle çözüldü. Birkaç gündür hiç bağlantı kopması yaşamadım.
    Başlığı düzeltmeyi bulamadım. Forum yöneticilerinden biri başlığı -Acer Aspire 5755g Win10 Broadcom ethernet sorunu- olarak değiştirirse sevinirim.
    Aynı sorunu yaşayanlar varsa google den -broadcom lan 17.2.0.2- araması yapıp indirerek içindeki driver ı manuel olarak disketi var seçeneği ile yüklesin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stylerbb -- 17 Temmuz 2017; 12:40:35 >
  • sorun kablodan da kaynaklı olabilir ama benimde aynı şey başıma geldi . ethernet girişinde problem oluyo genelde ethernet kart takmanı tavsiye ederim eğer laptopsa usb ethernet adaptörleri var ondan kullan. bendede bağlantı geliyodu 10 dk sonra otamatik kopuyo bağlantı var gösteriyor sarı ünlem çıkıyo . ben harici ethernet kart taktım düzeldi . sende dene eminim düzelicektir . tabi driver güncel ve kablonun sağlam olduğundan eminsen
  • fatiherdogans F kullanıcısına yanıt
    Konu hortlamış dostum. Üstteki mesajları okursan geçen yıl sorunu driver la çözdüm. Kendi driverı değil de ayni markanın baska bir driverını manual yükleyerek. Ayrıntılı yazdım. Yine de sağol

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eski bir bilgisayarım var Acer 5750g modeli ve windows 10 a geçtikten sonra ethernet kullanamaz olmuştum. Çok uzun zamandır film-oyun indirme hatta oyun oynarken de wifi kullanmak zorunda kalmıştım; ki bu müthiş yazınızla karşılaşana kadar! Gerçekten ÇOK ÇOK teşekkür ederim! Sayenizde yıllardır ilk defa bilgisayarımda kopmayan bir ethernet bağlantım var.   

  • senin pc de yeni teknoloji olan lan kartı var yani full açtığında problem yaratır 5000mb swict de problem yaratıyordur.


    alıntı :

    Network

    Broadcom NetLink Gigabit Ethernet (10/100/1000/2500/5000MBit/s), Intel Centrino Advanced-N 6205 (a/b/g/n = Wi-Fi 4)


    hızı 100mb değil 1000mb e sabitle düzelecektir diye düşünüyorum

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.